X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady inna może jak mąż się upiera to puść mu kilka filmików z porodu na YouTube tylko wybierz takie drastyczniejsze i potem zapytaj czy nadal chce, może mu przejdzie

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ponad 3 torby cukru! Gratulacje :-) ja mam nadzieję, że moja tyle osiągnie na wylocie, a mogłaby i mniej, choć mamusia drobna nie jest ;-)

Boli mnie ta skóra coraz bardziej :-( możliwe, że przez to, że o niej myślę ale nie mam pomysłu czym potraktować, żeby trochę ulżyć...

Kot właśnie zasnął w nosidełku. Noc spędził w wózku. Skoro jemu wygodnie, to chyba dziecku też będzie ;-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam mojego M przy porodzie dlatego że czuje się w tedy swobodniej bo nie lubię kiedy ktoś mnie widzi taka biedna ,to głupie ale zawsze muszę być silna ,bynajmniej trzymać fason . Takie skrzywienie psychiczne. Na szczęście M jest szczęśliwy że nie musi ze mną być. Ale zaraz po brakuje mi jego towarzystwa ,kiedy inne dziewczyny są razem z partnerami ,cieszą się ,robią zdjęcia a ja jak ten kołek w płocie . W polskich szpitalach czasem nie ma kto szklanki wody podać.

cf409fc7e7.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka gratulacje, bądź co bądź, udanej wizyty :) Nie martw się na zapas :)

Ze mną też mój będzie przy porodzie i w sumie ja tego chcę. Szkoła rodzenia go ostatecznie przekonała, a na początku nie był zbyt chętny. Wyobrażał sobie morze krwi i takie tam. Jakby nam ktoś krzywdę robił, to ktoś musi czuwać :D

Torbę dzisiaj prawie spakowałam. Brakuje jeszcze kilku rzeczy, ale jakby się zaczęło, to z tym co mam chyba damy radę :)

W ogóle boję się jakoś jutrzejszej wizyty. Nie wiem czemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 21:22

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope właśnie o tej niewspolmiernosci mówiła.

Kattalina no już jest co nosić :) już taki do przytulania kawał chłopaka :) mimo, że się zestresowalam to nie mogę się doczekać aż mi go rzucą na cyce :) to mój wymarzony moment porodu :)

Dziewczyny a to nie można być z mężem przy bólach później na samą akcje mąż za drzwi i jak już dzidziuś na mnie to mąż wraca? Bo ja tak sobie wymyśliłam :P

Kropka a Ty czym sie stresujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 20:38

• Koralowa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedz z wkladkami :)
    Wezme do szpitala belly. Do domu kupilam największe zwykle :D
    Jakby co to ktos dokupi.

Fajnie sie czyta o uczestniczeniu waszych partnerów i mezow przy porodzie. Moj tez mual byc. Oficjalnie byl. Wyskakiwal tylko co jakiś czas cos zalatwic. Ach... koncowka tej ciazy pelna jest smutku i lez. Serio, nie wiem dlaczego tak tw hormoby dzialaja ale srednio co drugi dzien becze z byle powodu. Jakis taki smutek mnie dopada. W 1trym byla zlosc polaczona ze lzami :D
    Tylko ten drugi trymestr 2 jakos twarz i reputację mi ratuje :D

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka jak będzie trzeba to cesarke też przeżyjemy, mi lekarz też sugerował cesarkę bo podobno mały będzie duży :) mój lekarz prowadzący powiedział że bedziemy po 36 tc decydować i że ciąża sama nam podpowie.

Dziewczyny dzisiaj wstawałam w nocku na siku z takim bólem pęcherza ze myślałam że nie dojdę, na wpół zgięta szłam, ma tak któraś?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:

Dziewczyny a to nie można być z mężem przy bólach później na samą akcje mąż za drzwi i jak już dzidziuś na mnie to mąż wraca? Bo ja tak sobie wymyśliłam

Jasne ze moze byc, ale uwierz ze jak bedzieszw bolach to juz bedziesz go chciala obok:)
    Niemniej mozess zaznaczyc poloznej ze ma go wyprosic na bolach partych.

To pewnie tez zalezy jak bedzie sie spisywał. Moj maz sie poplakal gdy ja zaplakalam z bolu i jeszcze kazal mi do siebie gadac na znak ze jest wszystko ok
    A ja mialam.bole krzyzowe i nie bylam w stanie gadac :D
    Takze jak juz poszedl i zajela sie mna polozna odetchnelam, chociaz brakowało mi go...

2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka bole czasami miewalam, ale chyba nie do tego stopnia zeby sie zginac. Chyba ze przy zaprciach. Wtedy to sie zginalam z bolu.

2016&2018 <3
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka sama właściwie nie wiem czego :D
    Taki niepokój wewnętrzny mam.

U nas na porodówce jest taka możliwość, że tatuś może wyjść i wejść kiedy chce, więc może być do dowolnego momentu :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie przy porodzie. Nie wyobrażam sobie żeby go miało nie być.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    JS, dziś strasznie senny dzień, my przymuleni jesteśmy wszyscy: od dziecka, przez kota do mnie samej.

Ja od kilku dni mam nową bolączkę. Boli mnie skóra! W jednym miejscu, kiedyś tam było żebro, teraz styk brzucha z piersią po prawej stronie. Strasznie dziwne uczucie i bardzo nieprzyjemne. Żadnej wysypki, zaczerwienienia, otarcua itp. Po prostu boli. Znacie to??

Ciekawe czy to nie to samo co mi w obu ciążach dokuczało. Tylko mnie bolało po lewej. I od jakiegoś czasu tfu tfu tfu się nie odzywa. Ale bolało dobry miesiąc a w pierwszej ciąży do porodu. Takie pieczenie/szczypanie jakby tuż pod skórą.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko w trakcie testów. Wygodne ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1631f2be475a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e43a5a4af04.jpg

Mała Matylda, Mycha666, Kropka88, Wowka, pawojoszka, malwka08, Cola87, Katy, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina- ja od kilku dni mam to samo z ta skóra, w podobnych miejscach o których piszesz. Ni to boli, ni to piecze/ szczypie. Ale mega przeszkadza. Jeszcze dziś podobny ból w okolicach pępka- tam gdzie berbeć się żaden wypina. Dodatkowo się lekko pizgnelam dziś w brzuch właśnie w to bolące miejsce przy pępku. Już mogłam się w łeb lepiej walnąć sama. Patelnią. Rozgrzaną.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * nie żaden tylko Zadkiem oczywiście :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ciekawe czy to nie to samo co mi w obu ciążach dokuczało. Tylko mnie bolało po lewej. I od jakiegoś czasu tfu tfu tfu się nie odzywa. Ale bolało dobry miesiąc a w pierwszej ciąży do porodu. Takie pieczenie/szczypanie jakby tuż pod skórą.
    O nie! To takie właśnie uczucie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Lady inna może jak mąż się upiera to puść mu kilka filmików z porodu na YouTube tylko wybierz takie drastyczniejsze i potem zapytaj czy nadal chce, może mu przejdzie

Pomyśle o tym ale przeszukując yt tez trochę zobaczę a tego nie mam w planach.
    Sama już nie wiem co robić. To jedyna taka chwila w naszym życiu i nie chce go tego pozbawiać.
    Z drugiej strony boje się reakcji mojego ciała takiej jak np. kupa, siku pod siebie, krzyki itd

• Tanda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był czas, że piekło mnie prawie non stop. Paskudne uczucie.

Co do pęcherza to w nocy też jak mnie za późno parcie obudzi to aż boli. Zdarza się, że wtedy w trakcie sikania brzuch mi twardnieje i potem boli jeszcze przez chwilę po.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Ty dręczycielko ciężarnych :P
    Nadludzkim wysiłkiem wyszłam z supermarketu bez lodów, ale przez Ciebie nie czuję już dumy tylko wielki apetyt ;)

Mój plan porodu przewiduje, że mąż będzie obecny od początku do końca, a jego głównym zadaniem będzie masowanie mnie. Uwielbiam mizianie w każdej formie, mąż zwykle szybko się zniechęca, ale w tych okolicznościach nie będzie śmiał mi odmówić XD

Pochwalę się, że zamówiliśmy dzisiaj wózek, fotelik i łóżeczko. Wprawdzie łóżeczko było dostępne od ręki, ale przed świętami nie będzie już czasu na złożenie go więc rozsądniej będzie odebrać w kwietniu :)

Nynka, bobas rzeczywiście duży :)

Kattalinna, macie pięknego kota :D

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to ciekawi jak gwiazdy, które krępują się faceta w przy porodzie, uprawiają seks. Albo jak puszczają bąki i robią koopę. Albo co zrobią, jeśli zdarzy się ciężka choroba i trzeba będzie przewinąć wielką pieluchę, wytrzeć ślinę, wymiociny albo inne nieprzyjemne dla obu stron rzeczy .

Kattalinna urocze dziecię, kiedy powiłaś? XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 22:01

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ