X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Patk, cieszę się że czujesz się już lepiej, to była bardzo dobra decyzja. Trzymam kciuki za Ciebie! :*

Nynka powodzenia :)

Ja tez takie mam :/
    Powodzenia na wizytach :)

Czy Wam też się belly zesrało?? Mam białe tło, wielkie litery, jakby coś się w kodach HTML im powalilo XD

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo..

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva ja to samo mam.
    Ale mam lenia, słońca nie ma, ciekawe czy ciepło chociaż. Już by ta wiosna mogła przyjść bo.mi kurtki zaczyna brakować na brzuchu

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Zaczynamy 36 tydzien :o

Myslalam, ze to tylko u mnie cos sie porobilo z belly, a jednak nie ;p Oby to szybko naprawili bo dostaje oczoplasu :p

Patk, super, ze trafiłaś do dobrego psychologa ;)

Ja dzisiaj mialam taki powalony sen, ze jak sie obudzilam to nie moglam oddychac chyba z emocji...Snilo mi sie, ze mi mama dziecko zabrala i nie chciala powiedziec co z nim zrobila itp..Ogolnie sen byl tragiczny bo ciagle tam ryczalam, bilam moja mame, probowalam szukac dziecka po szpitalach, ale oczywiście ciagle mi cos przeszkadzalo...Straszne to bylo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już myślałam że mi się coś w telefonie poprzestawialo

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedziałam, że to problem belly :-P nie pierwszy, nie ostatni raz ;-) widocznie za mało ciągle hajsu ściągają z abo żeby na porządne bebechy było...

Patk, bardzo dobra wiadomość - faktycznie wygląda na to, że trafiłaś w kompetentne ręce :-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba moja wina, że się belly spsuło :D za to marudzenie ostatnio o braku wskazówek dnia, dostałam od belly miesiac premium :D i jak dali, to zaraz się zesrało :D ale zdążyłam przeczytac pod kalendarzem, żeby oblewać piersi zimną wodą :P

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, u mnie też szwankowało, ale już działa.
    Noc z milionem pobudek,drzemek, wstawań itd. Ale o dziwo nawet się wyspałam.

Sprawdziłam, że Katka już ponad tydzień się nie odzywa :/

Patk bardzo fajnie, że trafiłaś na babkę, która wie o czym mówisz :) to, że poszłaś to naprawdę duży krok.

W ogóle wczoraj Wiki na usg robiła takie jakby brzuszki, gin powiedział, że to są ćwiczenia oddechowe :) podobno to dobry znak i wskazuje na dobrostan dziecka ^^
    Matka tutaj tak się przejmuje jej zdrówkiem, a ona jakby żyje w błogiej nieświadomości :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to Ty bierzesz clexane albo zamiennik prawda?
    Bo właśnie się zastanawiam co jak nagle będzie trzeba zrovic cc a ja zrobię zastrzyk np. 2h wcześniej.
    Wiesz coś może na ten temat ?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zabraniają dziś produktów light. Czy ja bym wyglądała jak wyglądam, gdybym takie jadła? ;-) Gdyby nie zabrakło możliwości wpisywania wagi na wykresie, to by wszystko wiedzieli ;-)

No to idę jeść.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie zepsuło, widocznie ping z jakimś błędem jeszcze nie doszedł, bo za daleko od cywilizacji mieszkam. :D

Mnie nie było, bo standardowo spałam. Podczas okienka przytomności na herbatę z Mężem, Dzieciak mnie zdenerwował, bo się nie ruszał, a zawsze kopie zaraz po tym, jak otworzę oczy i w ogóle sprawia wrażenie, że nigdy nie zasypia. Pół godziny go budziłam - chyba ma to po mnie.

U mnie słońce jak w sierpniu, zaraz wyskakuje z łóżka, olewam obowiązki domowe i uciekam na dwór. :)

Powodzenia Nynka, trzymam kciuki.

Patk, bardzo się cieszę, że rozmowa pomogła. Nie ma to jak porozmawiać z kimś, kto ma dystans i doświadczenie. No i brawo dla Ciebie za ten krok!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za dobre słowa. :) dziś wracam też do czytania książek, bo przez to wszystko jakoś nie mogłam zasiąść do czytania. A wyszła nowa książka Mroza.
    Miłego dnia dla wszystkich

Fermina, Kropka88 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, już się naprawiło :-)

Słońce chyba tylko u Ciebie dziś... Korzystaj :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Wowka, to Ty bierzesz clexane albo zamiennik prawda?
    Bo właśnie się zastanawiam co jak nagle będzie trzeba zrovic cc a ja zrobię zastrzyk np. 2h wcześniej.
    Wiesz coś może na ten temat ?
    Biorę neoparin.
    W takiej sytuacji najwyżej zrobią cc w znieczuleniu ogólnym. Jeszcze będę o to pytać, czy nie zmienić godziny podawania zastrzyków-teraz biorę o 18.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Biorę neoparin.
    W takiej sytuacji najwyżej zrobią cc w znieczuleniu ogólnym. Jeszcze będę o to pytać, czy nie zmienić godziny podawania zastrzyków-teraz biorę o 18.
    Aa no chyba że :) a ty masz zaplanowana cc? Czy nastawienie na sn?
    Bo u mnie wskazań do cc nie ma ale cholera wie co się będzie działo.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie noc fatalna, ale to przez przeziębienie. Ciągle się przewalałam z boku na bok i nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji.

Rano zwlokłam się do laboratorium, bo w czwartek mam wizytę i musiałam zrobić badania. Posłuchałam waszej rady i zjadłam coś wcześniej. Nic specjalnego, chleb chrupki z masłem, żeby trochę żołądek oszukać. A tu się okazało, że lekarz mi zlecił pierwszy raz próby wątrobowe. Teraz nie wiem, czy powinnam przed nimi jeść. Ale machnęłam ręką i poszłam oddać krew. Mówi się trudno.

Tanda ja wczoraj zamówiłam Aniballa, więc będziemy dzielić się spostrzeżeniami. Przeczytałam wątek na forum Lovi o nim w końcu i stwierdziłam, że nie ma co dłużej czekać. Zaczynam w przyszłym tygodniu.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Aa no chyba że :) a ty masz zaplanowana cc? Czy nastawienie na sn?
    Bo u mnie wskazań do cc nie ma ale cholera wie co się będzie działo.

No ja też nie mam wskazań do cc. Bardziej mam wskazania do sn, ale myślę, że jak się zacznie to nie będę brała zastrzyku, a w razie czego jakby coś się działo to minie kilka godzin i będą mogli dać zewnątrzoponowe. Bardziej niz cc przeraża mnie to, że może od zastrzyku minąć mało czasu i nie będą mogli podać mi znieczulenia przy sn. No zobaczymy, nie mamy na to wpływu... jakoś sobie medycyna z nami poradzi :)

LadyInna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, nie mogę się odnaleźć na tej stronie, oczopląsu dostanę :)
    Patk zrobiłaś bardzo duży krok do przodu, to już świadczy o tym że dasz sobie radę. Mąż na bieżąco uzupełnia kolejne lektury Mroza :)
    A ja dzisiaj dziewczyny szkoła rodzenia, wstałam o 8, uszykowałam się,a położna że zrobi nam wagary przed świętami, zbadała tylko serduszko, ciśnienie i waga i tyle..Trochę się wkurzyłam że tyle szykowania nadaremnie, trudno ptrzynajmniej spacer sobie zrobiłam :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mi też się nie naprawia ta strona, dramat.

W ogóle jak pomyśle jakie ja mam dylematy to aż mi siebie szkoda :P
    Powiedzcie mi co bierzecie do szpitala koc czy rożek? Bo ja kupiłam rożek i wolałabym go mieć w domu, żeby nie prać znowu po powrocie, i myślałam o kocu, ale się zastanawiam czy w kocu jest wygodnie jak się zawinie takiego szkraba?
    Temat na "Trudne sprawy" normalnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Jeju mi też się nie naprawia ta strona, dramat.

W ogóle jak pomyśle jakie ja mam dylematy to aż mi siebie szkoda :P
    Powiedzcie mi co bierzecie do szpitala koc czy rożek? Bo ja kupiłam rożek i wolałabym go mieć w domu, żeby nie prać znowu po powrocie, i myślałam o kocu, ale się zastanawiam czy w kocu jest wygodnie jak się zawinie takiego szkraba?
    Temat na "Trudne sprawy" normalnie :D
    Co szpital to obyczaj ale u mnie w Poznaniu w każdym szpitalu dla dziecka bierze się :
    - niedrapki
    - chusteczki nawilżane

Cała reszta jak rożek, ubranka sa szpitalne.
    Tylko na wyjście trzeba mieć swoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 12:21

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ