X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku też za 2 tyg mam ciąże donoszoną :D i tak szczerze to koło 38tg mogę już rodzic, bardzo chętnie :)
    Brzuch mi opadł strasznie, jak stoję przed lustrem to nie widzę swojej "małej" :D dodatkowo brzuch mam na udach, muszę siedzieć okrakiem.
    Do tego Młoda coraz bardziej pcha mi się w kanał, jak stoję to czuję mocne napieranie na szyjke, kłucie, ból w biodrach i ciągnięcia w pachwinach. Dzisiaj mi tam tak majstruje, że nie jestem w stanie ustac. Czuję cały czas jej wiercenie się tam... Aż boli. W ogóle strasznie się szamota dziś... o.O czuje ja w każdym zakamarku brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 12:26

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s. wizytę mam 26 kwietnia, wtedy tez ktg przed wizytą, myslę, ze wtedy będzie i papierek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, dzisiaj rowny miesiac :o Ja teraz wydaje rozkazy z lozka bo obralam pieczarki na Strogonowa i calkiem opadlam z sil wiec chlopak kontunuuje xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mamy 7. rocznice slubu :)

Feeva, Katy, Mała Matylda, LadyInna, D_basiula, kattalinna, pawojoszka, Hoope, Nynka, Sela, Kropka88, malwka08, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    jutro mamy 7. rocznice slubu :)

A my mamy rocznicę ślubu dzień po mojej donoszonej-mogłabym mieć prezent z głowy :D

Kamcia, najlepszego, wielu lat w miłości i zgodzie :)

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin porodu na rok i 3 miesiące po ślubie ;)
    Ale procentowo idealnie w terminie chyba niewiele rodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 13:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne dzieciaczki się urodziły.
    Bliźniaki w 35tc :)

A co do bliźniaków to Katka coś długo się nie odzywa

• Feeva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, czuję oddech mojej córki już na karku...
    Tym bardziej, że ta szyjka krótka 2cm i lekarz kazał nogi zaciskać chociaż do 37tc :D

No coś długo jej nie ma.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten troll to była jednak prawda....

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie proszę o nieinformowanie nas o rozpakowanych majówkach z zewnątrz, bo wewnątrz obowiązuje umowa terminowa :-P

Mój obecny cykl zaczął się dzień przed rocznicą ślubu ;-) poród wypada w zasadzie na urodziny bratowej ale to tak bez szału. Chyba, że młoda kilka dni opóźni i wyjdzie na dzień matki :-D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Uprzejmie proszę o nieinformowanie nas o rozpakowanych majówkach z zewnątrz, bo wewnątrz obowiązuje umowa terminowa :-P

Mój obecny cykl zaczął się dzień przed rocznicą ślubu ;-) poród wypada w zasadzie na urodziny bratowej ale to tak bez szału. Chyba, że młoda kilka dni opóźni i wyjdzie na dzień matki :-D

Osobiście wole urodzić w 38-39tc.
    Chyba nie ma nic gorszego niż przenoszona ciąża.
    Tzn. to tylko opinie mojej mamy, kuzynki i kilku koleżanek.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę na 38-39tc :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę w terminie, jeszcze muszę zrobić parę zakupów pod koniec kwietnia XD

Ale pozbyć się brzucha chciałabym już. Młody boleśnie się rozpycha, deformuje mnie, nie ma litości. Ani stać ani leżeć, taki ból. Ale brzuch nie opadł nawet na milimetr, kończy się pod brodą.

Ja urodziłam w 38 jedno a drugie w terminie. Też się boję przenoszenia i wywoływania. Tym razem będzie to facet a każda wie, jak z facetami bywa...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ja urodziłam w 38 jedno a drugie w terminie. Też się boję przenoszenia i wywoływania. Tym razem będzie to facet a każda wie, jak z facetami bywa...

Jeśli założymy, że mój syn będzie punktualny jak jego ojciec to urodzę chyba w lipcu :D

Feeva, kattalinna, J.S, Mała Matylda, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Jeśli założymy, że mój syn będzie punktualny jak jego ojciec to urodzę chyba w lipcu :D

Ale za to jaki już będzie kumaty XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tymi porodami :P
    Ja przyjechałam i wszyscy gadają, że urodze wcześniej i już ich słuchać nie mogę :(
    Co tam dzisiaj Wam te brzuchy tak dokuczają, kłaść się i odpoczywać :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, wymyśl jakiegoś karniaka albo zrób słoiczek - za każdy taki głupi tekst przynajmniej kasuj po piątaku. Jak masz słuchać to przynajmniej zarobisz...

Wowka, Nynka, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się pomysł słoiczka. Za głupi tekst piątaka, za bezpodstawne i nagłe macanie brzucha dychę :D

Mała Matylda, Nynka, Feeva, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dobrze, że nie macaja mnie bo bym chyba się zamknęła gdzieś i nie wyszła do nich.
    Już się boję co będzie jutro i w poniedziałek

• J.S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, hahaha, jesli moj tez pojdzie po swoim tacie, to takze urodze w lipcu :D

Jestem dzis tak padnieta, ze szok a leze caly dzien w lozku. Cisnienie mam mega niskie, a od kawy mi niedobrze, wiec sie mecze.
    Moje dziecko spi pol dnia, az musialam je obudzic, bo sie nic a nic nie ruszalo, nawet potrzasanie brzuchem na niego nie dzialalo, spal w najlepsze. Teraz sie troche obudzil, ale bez szalenstw.

Niech juz bedzie wieczor, ide sie kapac i spac, bo nie do zycia jestem, a jak na zlosc w tym pudle nic nie ma.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ