Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy współczuję jak ja bym miała mieszkać z teściowa to albo bym się rozwiodła albo kogoś zabiła jak niespotykanie spokojny że mnie człowiek. Właśnie się dowiedziałam że trafiliśmy z małym do szpitala bo nie dbamy o dzieci i ulica je wychowuje . Powiedziała kobieta która zamknęła własną córkę w psychiatryku bo nie umiała sobie poradzić z buntem nastolatki. I tak od dwunastu lat choć mam do niej 170 km.zawsze koncertowo umie podnieść mi ciśnienie
-
nick nieaktualnyEfwka rozumiem Twój ból, ja swoich rozstępów nie musze nawet szukać, pierwsze co widać jak podniose bluzke
Katy współczuję, ja lubie swoich teściów, ale cieszę się, że mamy ich na odległośćmieszkania z żadnymi rodzicami sobie nie wyobrażam.
Co do cc ja też jeśli będzie taka decyzja to w terminie i to tym z miesiączki czyli 3 maj.
My odwiedziliśmy dzisiaj chyba już wszystkich, mąż jeszcze do kolegów skoczył ja już mam dość leżę i ze zmęczenia nawet ciastków mi się nie chce...a tyle pyszności w kuchniWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 21:32
-
Koralowa wrote:Ojej dlaczego tyle przed terminem macie zaplanowane cc???
Mi gin powiedzial ze standardy sie zmieniana i teraz w terminie porodu sie rodzi poprzez cc.
W moim przypadku lekarz prowadzacy ma dyzur w dniu terminu wiec jesli nic sie wczesniej nie wykluje to cc bedzie rowno w terminie a jesli malutki bedzie chcial wyjsc wczesniej to jak dojadę do szpitala i tak zrobia cc bo jest wskazanie.
Jestem przerażona wywolywaniem wczesniej niz termin...
Nieslusznie?
Mój gin też umawia planowane cc na termin, chyba że są wskazania by rozwiązać ciążę wcześniej (np.jak u mojej siostry skurcze porodowe były bardzo niewskazane i musiała mieć cc na zimno jak tylko donosiła).
Matylda
-
To chyba cos zle podpatrzylam, ale wydaje mi sie ze ktoras z nas wg suwaczka jest na wczesniejszym etapie ciazy, a bedzie miala jeszcze przede mna rozwiazanie. Mniejsza....
Ogolnie znam sporo osob ktore mialy cc na 2 tygodnie przed terminem. Bez większych wskazan...
Nie moge tego pojac
Przeciez dzidzi jeszcze ma czas... 2 tygodnie, jesli samo nie chce wyjsc, to sporo w rozwoju
Wszystko mnie boli!!! Upieklam ciasto marchewkowe i szpinakowe. Jestem dzis na kanapkach i shaku z maka. Maszyna do macflurrow byla zepsuta, wrrrr... pol roku czekalam na te lody
U nas dyngus zapowiada sie deszczowyza to od wtorku nawet do 19 stopni.
Czy u ktorejs sa sloneczne swieta?!?!Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
To chyba cos zle podpatrzylam, ale wydaje mi sie ze ktoras z nas wg suwaczka jest na wczesniejszym etapie ciazy, a bedzie miala jeszcze przede mna rozwiazanie. Mniejsza....
Ogolnie znam sporo osob ktore mialy cc na 2 tygodnie przed terminem. Bez większych wskazan...
Nie moge tego pojac
Przeciez dzidzi jeszcze ma czas... 2 tygodnie, jesli samo nie chce wyjsc, to sporo w rozwoju
Wszystko mnie boli!!! Upieklam ciasto marchewkowe i szpinakowe. Jestem dzis na kanapkach i shaku z maka. Maszyna do macflurrow byla zepsuta, wrrrr... pol roku czekalam na te lody
U nas dyngus zapowiada sie deszczowyza to od wtorku nawet do 19 stopni.
Czy u ktorejs sa sloneczne swieta?!?!Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Ja nie mam rozstępów, ale chętnie bym wymieniła np. skakanie po pęcherzu za kilka tygrysich pasków. Co te moje dziecię wyprawia to się w głowie nie mieści. Czasem tak się ułoży a potem rozpycha, że ból jest przeszywający i dosłownie zgina mnie w pół. Zresztą starsza robiła identycznie.
Ja na święta nigdy dużo nie szykuję, w zasadzie zawsze zaczynam pichcenie dopiero w sobotę rano i robię tylko święcelnik (taki regionalny wypiek drożdżowy z wędliną) i gotuję jajka do koszyczka.
Potem w niedzielę rano zabieram się za żurek do obiadu, ale to zamiast niedzielnego rosołu, podobny czas przygotowania więc w sumie się nie liczy. Pozostały czas świąt jemy tak jak zwykle.
Z reguły nie robię też nic na słodko, bo mało słodkiego jemy ale dziś z nudów upiekłam jeszcze po południu babę drożdżową
Matylda
-
Cisza nocna na wątku
Wesołego Alleluja! Zdrowych, rodzinnych świąt i mokrego Dyngusa! Życzę Wam, aby ta końcówka ciąży przebiegała spokojnie, łatwych porodów i anielsko grzecznych dzieciNynka, Hoope, Sela, Katy, pawojoszka, Feeva, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWesołych świąt ponownie!
Na moje dziecię chyba pełnia działa, całą noc tak chulał, że nie mogłam spać
Zastanawiam się czy jak on się tak wierci to mam.reagować i np zmienić pozycje bo moze mu nie wygodnie czy trudno w brzuchu zawsze Ci wygodnie
Smacznego Śniadanka! -
Wleciałam, aby złożyć Wam życzenia kochane. Dużo radości i wewnętrznego spokoju dla Was :*
Lecę szukać zająca
Wowka, Sela, Katy, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Feeva, Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Oby tesciowa tylko nie przesadzala to jakos wytrzymam, w ostatecznosci pojde wczesniej do pracy niz planowalam i cos bedziemy wynajmowac :p Tylko wtedy szkoda naszych pieniędzy, ktore poszly na zrobienie kuchni..
Dobra juz Wam nie smece, swietujcie w spokoju :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadyInna odpoczywaj, odpoczywaj
Dziewczyny, jak opisalybyscie czkawke malucha?
Ja czesto czuje własne tetno na brzuchu. Dzis tez 'czulam', ale miedzy kazdym tyknieciem byly jakies trzy sekundy ciszy. To zdecydowanie za malo uderzen na moje tetno.
Czy tak właśnie odczuwa sie czkawke malucha? -
Wesoły Świąt dziewczyny.
My wreszcie w domu mam nadzieję że do maja już do szpitala nie wrócimy. Wreszcie możemy świętować.
Zgadzam się z hoope wolność na swoją cenę ale święty spokój jest wart każdej cenyKwiatkowa24, LadyInna, kattalinna, Kropka88, D_basiula, Nynka, Mycha666, Hoope lubią tę wiadomość