X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję jak ja bym miała mieszkać z teściowa to albo bym się rozwiodła albo kogoś zabiła jak niespotykanie spokojny że mnie człowiek. Właśnie się dowiedziałam że trafiliśmy z małym do szpitala bo nie dbamy o dzieci i ulica je wychowuje . Powiedziała kobieta która zamknęła własną córkę w psychiatryku bo nie umiała sobie poradzić z buntem nastolatki. I tak od dwunastu lat choć mam do niej 170 km.zawsze koncertowo umie podnieść mi ciśnienie

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka rozumiem Twój ból, ja swoich rozstępów nie musze nawet szukać, pierwsze co widać jak podniose bluzke :(
    Katy współczuję, ja lubie swoich teściów, ale cieszę się, że mamy ich na odległość :) mieszkania z żadnymi rodzicami sobie nie wyobrażam.
    Co do cc ja też jeśli będzie taka decyzja to w terminie i to tym z miesiączki czyli 3 maj.
    My odwiedziliśmy dzisiaj chyba już wszystkich, mąż jeszcze do kolegów skoczył ja już mam dość leżę i ze zmęczenia nawet ciastków mi się nie chce...a tyle pyszności w kuchni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 21:32

• Tanda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Ojej dlaczego tyle przed terminem macie zaplanowane cc???
    Mi gin powiedzial ze standardy sie zmieniana i teraz w terminie porodu sie rodzi poprzez cc.
    W moim przypadku lekarz prowadzacy ma dyzur w dniu terminu wiec jesli nic sie wczesniej nie wykluje to cc bedzie rowno w terminie a jesli malutki bedzie chcial wyjsc wczesniej to jak dojadę do szpitala i tak zrobia cc bo jest wskazanie.
    Jestem przerażona wywolywaniem wczesniej niz termin...
    Nieslusznie?

Mój gin też umawia planowane cc na termin, chyba że są wskazania by rozwiązać ciążę wcześniej (np.jak u mojej siostry skurcze porodowe były bardzo niewskazane i musiała mieć cc na zimno jak tylko donosiła).

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba cos zle podpatrzylam, ale wydaje mi sie ze ktoras z nas wg suwaczka jest na wczesniejszym etapie ciazy, a bedzie miala jeszcze przede mna rozwiazanie. Mniejsza....
    Ogolnie znam sporo osob ktore mialy cc na 2 tygodnie przed terminem. Bez większych wskazan...
    Nie moge tego pojac :(
    Przeciez dzidzi jeszcze ma czas... 2 tygodnie, jesli samo nie chce wyjsc, to sporo w rozwoju :(

Wszystko mnie boli!!! Upieklam ciasto marchewkowe i szpinakowe. Jestem dzis na kanapkach i shaku z maka. Maszyna do macflurrow byla zepsuta, wrrrr... pol roku czekalam na te lody :(

U nas dyngus zapowiada sie deszczowy :( za to od wtorku nawet do 19 stopni.
    Czy u ktorejs sa sloneczne swieta?!?!

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba cos zle podpatrzylam, ale wydaje mi sie ze ktoras z nas wg suwaczka jest na wczesniejszym etapie ciazy, a bedzie miala jeszcze przede mna rozwiazanie. Mniejsza....
    Ogolnie znam sporo osob ktore mialy cc na 2 tygodnie przed terminem. Bez większych wskazan...
    Nie moge tego pojac :(
    Przeciez dzidzi jeszcze ma czas... 2 tygodnie, jesli samo nie chce wyjsc, to sporo w rozwoju :(

Wszystko mnie boli!!! Upieklam ciasto marchewkowe i szpinakowe. Jestem dzis na kanapkach i shaku z maka. Maszyna do macflurrow byla zepsuta, wrrrr... pol roku czekalam na te lody :(

U nas dyngus zapowiada sie deszczowy :( za to od wtorku nawet do 19 stopni.
    Czy u ktorejs sa sloneczne swieta?!?!

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rozstępów, ale chętnie bym wymieniła np. skakanie po pęcherzu za kilka tygrysich pasków. Co te moje dziecię wyprawia to się w głowie nie mieści. Czasem tak się ułoży a potem rozpycha, że ból jest przeszywający i dosłownie zgina mnie w pół. Zresztą starsza robiła identycznie.

Ja na święta nigdy dużo nie szykuję, w zasadzie zawsze zaczynam pichcenie dopiero w sobotę rano i robię tylko święcelnik (taki regionalny wypiek drożdżowy z wędliną) i gotuję jajka do koszyczka.
    Potem w niedzielę rano zabieram się za żurek do obiadu, ale to zamiast niedzielnego rosołu, podobny czas przygotowania więc w sumie się nie liczy. Pozostały czas świąt jemy tak jak zwykle.

Z reguły nie robię też nic na słodko, bo mało słodkiego jemy ale dziś z nudów upiekłam jeszcze po południu babę drożdżową :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza nocna na wątku O.o

Wesołego Alleluja! Zdrowych, rodzinnych świąt i mokrego Dyngusa! Życzę Wam, aby ta końcówka ciąży przebiegała spokojnie, łatwych porodów i anielsko grzecznych dzieci :)

Nynka, Hoope, Sela, Katy, pawojoszka, Feeva, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt ponownie!
    Na moje dziecię chyba pełnia działa, całą noc tak chulał, że nie mogłam spać :(
    Zastanawiam się czy jak on się tak wierci to mam.reagować i np zmienić pozycje bo moze mu nie wygodnie czy trudno w brzuchu zawsze Ci wygodnie :P
    Smacznego Śniadanka!:)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta czy nie, głupie sny mam jak zawsze.

Poszłam do szkoły mistrza zaklinania magii w drewnie.

Także wracam uczuć się znikania w cieniu budynków...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wleciałam, aby złożyć Wam życzenia kochane. Dużo radości i wewnętrznego spokoju dla Was :*

Lecę szukać zająca :)

Wowka, Sela, Katy, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Feeva, Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope XD XD powodzenia w nauce XD

Tez mialam glupi sen, az szkoda pisac.

Wesolych swiat kochane w gronie rodziny, smacznego jajka i mokrego dyngusa :*

Wowka, Sela, Hoope, pawojoszka, Feeva, Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnych i spokojnych Swiat.

Wowka, Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tesciowa tylko nie przesadzala to jakos wytrzymam, w ostatecznosci pojde wczesniej do pracy niz planowalam i cos bedziemy wynajmowac :p Tylko wtedy szkoda naszych pieniędzy, ktore poszly na zrobienie kuchni..

Dobra juz Wam nie smece, swietujcie w spokoju :*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy za wolność zawsze płaci się jakąś cenę ;) Czasem ta cena obejmuje bardzo przyziemne sprawy, ale jest tego warta.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie mieszkać z kimś. Mieszkanko może być małe, warunki średnie, ale co swoje to swoje. I tu mam prawo głosu. Tu warto inwestować. Ciasne ale własne.

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt, ciężarówki :-D pamiętajcie, teraz można jeść bezkarnie bo i tak brzuchy duże ;-)

pawojoszka, Feeva, Wowka, Mycha666, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świat dziewczyny :)

Doczytałam na wypisie z IP ze mam rozwarcie na opuszek :0 zrezygnowałam z wyjazdu do rodziny, leżę plackiem i zaciskam nogi :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna odpoczywaj, odpoczywaj

Dziewczyny, jak opisalybyscie czkawke malucha?
    Ja czesto czuje własne tetno na brzuchu. Dzis tez 'czulam', ale miedzy kazdym tyknieciem byly jakies trzy sekundy ciszy. To zdecydowanie za malo uderzen na moje tetno.
    Czy tak właśnie odczuwa sie czkawke malucha?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoły Świąt dziewczyny.
    My wreszcie w domu mam nadzieję że do maja już do szpitala nie wrócimy. Wreszcie możemy świętować.

Zgadzam się z hoope wolność na swoją cenę ale święty spokój jest wart każdej ceny

Kwiatkowa24, LadyInna, kattalinna, Kropka88, D_basiula, Nynka, Mycha666, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyinna odpoczywaj i świętuj ,nie stresuj się w drugiej ciąży chodziłam z takim lekkim rozwarciem kilka ostatnich tygodni a małego musieli siła wyciągać 10 dni po terminie ,już niedługo zostało

cf409fc7e7.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ