X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Jeju co tu się dzieje. Przecież to kwiecień a nie maj. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i więcej majowych dzieciatek nie pchalo się na świat.

Katy trzymaj się. Lekarze na pewno wiedzą co robią.

Jangwa, jesteś :) Wczoraj zastanawiałam się gdzie zniknęłaś.
    Gdzie byłaś jak Cię nie było? :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Niestety to nie falszywy alarm, przyjeli mnie na oddzial, ale skurczy na razie brak i nic nie beda robic poki co bo ciaza jeszcze nie donoszona :p Powiem Wam, ze tego to bym sie nie spodziewala...

Trzymam kciuki, żeby jeszcze maluch posiedział w brzuszku.
    USG miałaś?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy donoszonej chyba faktycznie zaczynają wywolywac, ale nie jestem pewna...

Wody co wstane to dalej leca, brzuch boli teraz troche inaczej i mocniej,czekam na obchod zeby sie dowiedziec co dalej..

Dziekuje za kciuki :*

Tanda, mialam usg,wszystko na nim wyszlo ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 08:49

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzieli Ci jak duży jest synek?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podczytuje,ale jakoś się nie udzielam. Powoli biorę się za wyprawkę :P chyba już czas patrząc na to co tu się dzieje.

Tanda, Kira91, morowa lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mocne kciuki za Was! Wszystko będzie dobrze no i powodzenia! Bo pewnie do 24 godzin od odejścia będą wywoływać jak się nic nie zacznie. Maluszek już jest dojrzały będzie dobrze! Myślami jestem z Wami!

Katy lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeesc!

Katy co tu sie wyprawia!! :O Wchodze a tu takie wiadomosci, no niech ten Kamilek jeszcze posiedzi, gdzie on sie wybiera!
    Trzymam kciuki kochana!

Wiec u nas noc spokojnie, jeszcze czekamy na badanie bo dzis z racji weekendu obchod bedzie pozniej, takze badania na fotelu nie milam.
    KTG oki, skurcze 50-60 ale nieregularne, takze chyba nie beda brali tego pod uwage. Krocze boli przez tego malego babla, moze sie cofnal, czekam na badanie jak na zbawienie :D Ogolnie boli mnie jak sie przekrecam, jak wstaje, ale cos bolec musi, nie bede dramatyzowac.

Dobra czekam na info od Katy!
    Od samego rana takie wiesci :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 09:09

D_basiula, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was!

Fermina, dziękuję, chociaż tracę nadzieję, że to coś innego – są jasne i nie rzucają się w oczy, ale po kąpieli i nasmarowaniu się balsamem wyglądają tak samo jak rano.
    Za mną ostatnio ciągle chodzą lody, a właściwie to ja ciągle przechodzę obok ulubionej lodziarni, nie ważne gdzie się wybiorę na spacer, nogi zawsze prowadzą mnie w tamtą stronę XD
    Ja też dostałam gratisy z Gemini: 5 próbek kremu do cery trądzikowej :P
    Nie miałam trądziku nawet jako nastolatka, więc nie jest to najbardziej trafny prezent ;)
    Wydaje mi się, że podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, pieluchy itp. przedmioty dominujące w zamówieniu na ponad 500 zł dość jednoznacznie sugerowały mój stan i dawały możliwość dobrania bardziej adekwatnych gratisów :P. U Ciebie się postarali :D

Katy lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy trzymam kciuki napewno przez 24 godziny nic nie będą robić tylko czekać na akcje . Skórcze zwykle zaczynają się do 24 godzin po odejściu wód . Przy donoszonej po tym czasie zaczynają wywoływać bo za długo bez wody to nie dobrze dla dzidzi ,jakie są procedury przy wcześniejszej ciąży nie mam pojęcia , ale jeśli już odczuwasz jakieś bóle to raczej samo się zacznie trzymaj się mocno ,trzymamy kciuki .
    No to się zaczęło rozpakowywanie mam nadzieję że to nie początek całej lawiny

Katy, ibishka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy kciuki za Was! :)

Katy lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co baby żeście narobiły? Mówiłam, że się naczytają i zaczną rodzić!

A Katy, Ty to niezła jesteś. My tu wszystkie z niepokojem na Paule i JS, a Ty cichaczem i sru na porodówkę. Ta dzisiejsza młodzież ;-) Trzymaj się tam dzielenie! Datą się nie przejmuj. W razie czego, stanie się ona dla Ciebie najpiękniejszą na świecie :-) skoro to już się dzieje, to życzę Ci żeby poszło szybko i sprawnie, możliwie bezboleśnie. Troszkę zazdroszczę, że zaraz będziesz miała swojego maluszka przy sobie, ale jestem też przerażona ;-) tylko co teściowa na to, pytałaś o opinię? :-P

Dziewczyny, apel do wszystkich. Będę miała mało czasu na śledzenie forum. Weźcie się nie rozpakowujcie w ten weekend, ok? Torby pakujcie i korzystajcie z pogody, ale jeszcze bez porodów :-P

Miłego dnia! Wstaję robić krem do ptysi :-)

Katy, ibishka, Feeva, Mała Matylda, Mycha666, Paula95 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    A powiedzieli Ci jak duży jest synek?

2400g, a wczoraj innemu lekarzowi wychodzilo 2500g wiec w tych granicach ;)

Dzieki dziewczyny :*

Kattallina, haha tesciowa stwierdzila, ze ona zauwazyla juz w czwartek, ze mi brzuch opadl, ale nie chciala nic mowic ;p Co w sumie moze byc prawda bo zgaga mi jakos nagle przeszla xd jakos ta datę przezyje,ale faktycznie bedzie mi sie ona juz zupelnie inaczej kojarzyla ;) Wlasnie z jednej strony sie ciesze, ze juz go zobacze, a z drugiej sie boje, ze jeszcze nie jestem gotowa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 09:28

Paula95 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam z wagą 2500 i obstawienia, że też jakoś na podobnym etapie ciąży (ciąża odkryta ok 4-5 miesiąca, brak technologii stwierdzającej wiek, termin na oko) i jestem okazem zdrowia, zarówno fizycznego, jak i psychicznego ;-) będzie dobrze!

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2480 :)

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Katy, kciuki aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was!

Fermina, dziękuję, chociaż tracę nadzieję, że to coś innego – są jasne i nie rzucają się w oczy, ale po kąpieli i nasmarowaniu się balsamem wyglądają tak samo jak rano.
    Za mną ostatnio ciągle chodzą lody, a właściwie to ja ciągle przechodzę obok ulubionej lodziarni, nie ważne gdzie się wybiorę na spacer, nogi zawsze prowadzą mnie w tamtą stronę XD
    Ja też dostałam gratisy z Gemini: 5 próbek kremu do cery trądzikowej :P
    Nie miałam trądziku nawet jako nastolatka, więc nie jest to najbardziej trafny prezent ;)
    Wydaje mi się, że podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, pieluchy itp. przedmioty dominujące w zamówieniu na ponad 500 zł dość jednoznacznie sugerowały mój stan i dawały możliwość dobrania bardziej adekwatnych gratisów :P. U Ciebie się postarali :D

No cóż - ja mimo ciążowo - noworodkowego zamówienia na 400 zł dostałam dwa mini tampony :P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    2400g, a wczoraj innemu lekarzowi wychodzilo 2500g wiec w tych granicach ;)

Dzieki dziewczyny :*

Kattallina, haha tesciowa stwierdzila, ze ona zauwazyla juz w czwartek, ze mi brzuch opadl, ale nie chciala nic mowic ;p Co w sumie moze byc prawda bo zgaga mi jakos nagle przeszla xd jakos ta datę przezyje,ale faktycznie bedzie mi sie ona juz zupelnie inaczej kojarzyla ;) Wlasnie z jednej strony sie ciesze, ze juz go zobacze, a z drugiej sie boje, ze jeszcze nie jestem gotowa..

No to już ładna waga :)
    Tyle dobrze :)

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy 3mam mocno kciuki :**

Katy lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja 2380 :D

Prawdopodobnie, tak jak Kattalinna, mniej wiecej w tym samym czasie. Ale kto to wiedział? Era przed usg, mama miesiaczki miala w swiat cały, teraz bym była wczesniakiem albo hipotrofikiem O.o . A w latach 80 byłam zdrowym, terminowym dzieckiem :D

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu, rozwarcie na opuszek, musza dokladne badania moczu zrobic bo boli przy nacisku i cos mu sie tam nie podobalo, takze zostaje na pewno jeszcze. Licze po cichu na przyszly tydzien. Zobaczymy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a długo mozna tak bez wód płodowych nosic jeszcze dzidziolka?

Trzymam mocno kciuki za WAs :)

Katy lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ