Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jangwa_maua wrote:Jeju co tu się dzieje. Przecież to kwiecień a nie maj. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i więcej majowych dzieciatek nie pchalo się na świat.
Katy trzymaj się. Lekarze na pewno wiedzą co robią.
Jangwa, jesteśWczoraj zastanawiałam się gdzie zniknęłaś.
Gdzie byłaś jak Cię nie było?Matylda
-
Katy wrote:Niestety to nie falszywy alarm, przyjeli mnie na oddzial, ale skurczy na razie brak i nic nie beda robic poki co bo ciaza jeszcze nie donoszona :p Powiem Wam, ze tego to bym sie nie spodziewala...
Trzymam kciuki, żeby jeszcze maluch posiedział w brzuszku.
USG miałaś?Matylda
-
Przy donoszonej chyba faktycznie zaczynają wywolywac, ale nie jestem pewna...
Wody co wstane to dalej leca, brzuch boli teraz troche inaczej i mocniej,czekam na obchod zeby sie dowiedziec co dalej..
Dziekuje za kciuki :*
Tanda, mialam usg,wszystko na nim wyszlo okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 08:49
-
Czeeesc!
Katy co tu sie wyprawia!!Wchodze a tu takie wiadomosci, no niech ten Kamilek jeszcze posiedzi, gdzie on sie wybiera!
Trzymam kciuki kochana!
Wiec u nas noc spokojnie, jeszcze czekamy na badanie bo dzis z racji weekendu obchod bedzie pozniej, takze badania na fotelu nie milam.
KTG oki, skurcze 50-60 ale nieregularne, takze chyba nie beda brali tego pod uwage. Krocze boli przez tego malego babla, moze sie cofnal, czekam na badanie jak na zbawienieOgolnie boli mnie jak sie przekrecam, jak wstaje, ale cos bolec musi, nie bede dramatyzowac.
Dobra czekam na info od Katy!
Od samego rana takie wiesciWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 09:09
D_basiula, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Katy, kciuki aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was!
Fermina, dziękuję, chociaż tracę nadzieję, że to coś innego – są jasne i nie rzucają się w oczy, ale po kąpieli i nasmarowaniu się balsamem wyglądają tak samo jak rano.
Za mną ostatnio ciągle chodzą lody, a właściwie to ja ciągle przechodzę obok ulubionej lodziarni, nie ważne gdzie się wybiorę na spacer, nogi zawsze prowadzą mnie w tamtą stronę
Ja też dostałam gratisy z Gemini: 5 próbek kremu do cery trądzikowej
Nie miałam trądziku nawet jako nastolatka, więc nie jest to najbardziej trafny prezent
Wydaje mi się, że podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, pieluchy itp. przedmioty dominujące w zamówieniu na ponad 500 zł dość jednoznacznie sugerowały mój stan i dawały możliwość dobrania bardziej adekwatnych gratisów. U Ciebie się postarali
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy trzymam kciuki napewno przez 24 godziny nic nie będą robić tylko czekać na akcje . Skórcze zwykle zaczynają się do 24 godzin po odejściu wód . Przy donoszonej po tym czasie zaczynają wywoływać bo za długo bez wody to nie dobrze dla dzidzi ,jakie są procedury przy wcześniejszej ciąży nie mam pojęcia , ale jeśli już odczuwasz jakieś bóle to raczej samo się zacznie trzymaj się mocno ,trzymamy kciuki .
No to się zaczęło rozpakowywanie mam nadzieję że to nie początek całej lawinyKaty, ibishka lubią tę wiadomość
-
No i co baby żeście narobiły? Mówiłam, że się naczytają i zaczną rodzić!
A Katy, Ty to niezła jesteś. My tu wszystkie z niepokojem na Paule i JS, a Ty cichaczem i sru na porodówkę. Ta dzisiejsza młodzieżTrzymaj się tam dzielenie! Datą się nie przejmuj. W razie czego, stanie się ona dla Ciebie najpiękniejszą na świecie
skoro to już się dzieje, to życzę Ci żeby poszło szybko i sprawnie, możliwie bezboleśnie. Troszkę zazdroszczę, że zaraz będziesz miała swojego maluszka przy sobie, ale jestem też przerażona
tylko co teściowa na to, pytałaś o opinię?
Dziewczyny, apel do wszystkich. Będę miała mało czasu na śledzenie forum. Weźcie się nie rozpakowujcie w ten weekend, ok? Torby pakujcie i korzystajcie z pogody, ale jeszcze bez porodów
Miłego dnia! Wstaję robić krem do ptysiKaty, ibishka, Feeva, Mała Matylda, Mycha666, Paula95 lubią tę wiadomość
-
Tanda wrote:A powiedzieli Ci jak duży jest synek?
2400g, a wczoraj innemu lekarzowi wychodzilo 2500g wiec w tych granicach
Dzieki dziewczyny :*
Kattallina, haha tesciowa stwierdzila, ze ona zauwazyla juz w czwartek, ze mi brzuch opadl, ale nie chciala nic mowic ;p Co w sumie moze byc prawda bo zgaga mi jakos nagle przeszla xd jakos ta datę przezyje,ale faktycznie bedzie mi sie ona juz zupelnie inaczej kojarzylaWlasnie z jednej strony sie ciesze, ze juz go zobacze, a z drugiej sie boje, ze jeszcze nie jestem gotowa..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 09:28
Paula95 lubi tę wiadomość
-
Ja się urodziłam z wagą 2500 i obstawienia, że też jakoś na podobnym etapie ciąży (ciąża odkryta ok 4-5 miesiąca, brak technologii stwierdzającej wiek, termin na oko) i jestem okazem zdrowia, zarówno fizycznego, jak i psychicznego
będzie dobrze!
Katy lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda wrote:Katy, kciuki aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was!
Fermina, dziękuję, chociaż tracę nadzieję, że to coś innego – są jasne i nie rzucają się w oczy, ale po kąpieli i nasmarowaniu się balsamem wyglądają tak samo jak rano.
Za mną ostatnio ciągle chodzą lody, a właściwie to ja ciągle przechodzę obok ulubionej lodziarni, nie ważne gdzie się wybiorę na spacer, nogi zawsze prowadzą mnie w tamtą stronę
Ja też dostałam gratisy z Gemini: 5 próbek kremu do cery trądzikowej
Nie miałam trądziku nawet jako nastolatka, więc nie jest to najbardziej trafny prezent
Wydaje mi się, że podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, pieluchy itp. przedmioty dominujące w zamówieniu na ponad 500 zł dość jednoznacznie sugerowały mój stan i dawały możliwość dobrania bardziej adekwatnych gratisów. U Ciebie się postarali
No cóż - ja mimo ciążowo - noworodkowego zamówienia na 400 zł dostałam dwa mini tampony
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
Katy wrote:2400g, a wczoraj innemu lekarzowi wychodzilo 2500g wiec w tych granicach
Dzieki dziewczyny :*
Kattallina, haha tesciowa stwierdzila, ze ona zauwazyla juz w czwartek, ze mi brzuch opadl, ale nie chciala nic mowic ;p Co w sumie moze byc prawda bo zgaga mi jakos nagle przeszla xd jakos ta datę przezyje,ale faktycznie bedzie mi sie ona juz zupelnie inaczej kojarzylaWlasnie z jednej strony sie ciesze, ze juz go zobacze, a z drugiej sie boje, ze jeszcze nie jestem gotowa..
No to już ładna waga
Tyle dobrzeKaty lubi tę wiadomość
Matylda
-
I ja 2380
Prawdopodobnie, tak jak Kattalinna, mniej wiecej w tym samym czasie. Ale kto to wiedział? Era przed usg, mama miesiaczki miala w swiat cały, teraz bym była wczesniakiem albo hipotrofikiem. A w latach 80 byłam zdrowym, terminowym dzieckiem
kattalinna, Katy lubią tę wiadomość