X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva XD XD

Widze ze wszystkie mialysmy dziwne sny, to chyba przez cala nasza forumowa akcje :D
    Mi sie snilo, ze lozysko mi sie w szpitalu odkleilo, okropniasty sen.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas też piękny poranek . Wyobraźcie sobie wstaje rano prosto do tel. sprawdzić co u Katy a tu tel. padł no złośliwość rzeczy i musiałam w napięciu czekać jak się choć trochę naładuje.

Katy powodzenia ,w niedzielę się rodzą leniuszki to będzie grzeczny i spokojny chłopak.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    Ja mam tylko takie bolesne rozwieranie, ma ciasno i najchętniej zapiera się o żebra......boooooli

Ojj odpychanie od żeber to jak na razie dla mnie najgorszy ból z ruchów dziecka :/ ale z jaką siłą on to potrafi :D
    Lukrecja wrote:
    Mi też tak strzela w brzuchu, początkowo się przestraszylam że to kosteczki dziecku pękają, taki dziwny dźwięk, ale to podobno pęcherzyki powietrza w jelitach wydają taki dźwięk.
    Zaczynam dziś uroczyście 37 tydzień:) kiedy to zleciało...

Hehe, też myślałam, że to kostki dziecka ;D ale poszłam krok dalej w fantazjach myślałam, że mu tak ciasno że je sobie łamie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 09:51

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy powodzenia, daj znac jak tylko bedziesz mogla!:D

Hope za kazdym razem czytam twoje wiadomosci i sikam ze smiechu, jestes cudna.

J.S ty tez dawaj znac co sie dzieje, a jaki lekarz ma ogolnie plan na ciebie?

Ja znow od wczoraj mam takie bole ze nie wiem co robic juz z nimi, a jeszcze nie czeka zakupy na urodziny synka, i przemeblowanie sypialni w koncu na dzidzie. Dajcie sily

Milego dnia dziewczynki bo pewno bede tak zabiegana dzisiaj ze nie odezwe sie.

Hoope lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hoope, ty wariatko XD Myslisz ze ciotki bylyby az tak zdesperowane? XD

Gorzej, one same tak mówią XD

Mój też się przejął, ubranka nastawił. Pewnie będzie też prasował.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tym łamaniem kostek to zdrowo Wam fantazja szwankuje XD Wszyscy studenci i lekarze przybiegliby obejrzeć, tak niespotykana przypadłość XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no wlasnie to zagadka jaki oni maja plan, jutro bedzie ordynator wiec mysle, ze sie dowiem wiecej troche co dalej.

Moze lepiej odpoczywaj niz szalec z takimi bolami.

Hoope, prawdziwe desperatki XD

Szykujcie sie, jeszcze troche potrzymajmy te szkrabki w brzuchu, coby stresu nam nie robily, ale chyba lista dzisiaj ruszy jak Katy sie rozpakuje :)

Paula95 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Mi też tak strzela, ale zawsze ma to związek z ruchami dziecka, więc raczej nie jelita. Wyraźnie słyszę to po stronie brzusznej. Ale rzadko, jakoś olałam temat.

Fermina, nie każda uciekałaby przed gwałcicielem, moje stare ciotki raczej by za nim goniły XD

Miłego dnia, pogoda piękna, idealna na narodziny. I pranie ubranek ;)

Coś w tym jest... ;) ja zauważyłam, że moja teściowa wyjątkowo ochoczo wychodziła na wieczorne spacery gdy lokalny serwis informacyjny donosił o ekshibicjoniście XD

Zosieńka czka, chyba zasmakowała jej czekolada. Potwierdzam, była dobra :P
    A to nie koniec atrakcji dla podniebienia - z okazji dzisiejszej pięknej pogody planuję spacer połączony z konsumpcją lodów w plenerze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 10:47

Wowka, Feeva, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doświadczone mam dwa pytania, czy po każdym karmieniu chodzi mi o kp trzeba dziecko odbić? Chodzi mi o noc i to, że zazwyczaj dzieciaczki zasypiają przy tym cycu
    I druga sprawa przewijanie głównie też to nocne, przy każdym karmieniu? Przed po cycu? Wiadomo, że jak dwojeczka to trzeba ale jak nie ma?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic w brzuchu nie strzela, ale słychać przelewanie wody w nocy, jakby ktoś w wannie pływał :D

Przyjechalam do rodziców dzisiaj na sanatorium :) idę zaraz na leżak. Mam nadzieję, że nie spotkam nikogo znajomego, bo miałam wszystkie spodnie w praniu i musiałam założyć jakieś stare dresy i wygladam jak pajac :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba odbić po każdym karmieniu.

Nie trzeba przewijać w nocy, jeśli nie ma kupy a pupa dobrze znosi zasikaną pieluszkę. No, chyba, że jest spompowana, ale to dotyczy raczej starszych dzieci.

Czasem trzeba odbić, przewinąć i przebrać XD Plus umyć podłogę, meble i założyć nową pościel. Oczywiście przebrać też siebie.

Matylda, ekshibicjonista powiadasz XD A miałam przyjemność dwa razy w życiu i owszem. W Poznaniu na dworcu i parku w Szczecinie. Podaj teściowej XD

Paula zawstydzasz mnie :D Ale dziękuję :D

Nynka, Mała Matylda, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Trzeba odbić po każdym karmieniu.

Nie trzeba przewijać w nocy, jeśli nie ma kupy a pupa dobrze znosi zasikaną pieluszkę. No, chyba, że jest spompowana, ale to dotyczy raczej starszych dzieci.

Czasem trzeba odbić, przewinąć i przebrać XD Plus umyć podłogę, meble i założyć nową pościel. Oczywiście przebrać też siebie.

Matylda, ekshibicjonista powiadasz XD A miałam przyjemność dwa razy w życiu i owszem. W Poznaniu na dworcu i parku w Szczecinie. Podaj teściowej XD

Paula zawstydzasz mnie :D Ale dziękuję :D

Hoope i co odbijanie tak na śpiocha?

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie snilo ze karmilam Malego I z jednego cyca mi lecial sok pomaranczowy a z drugiego maslo orzechowe ahahha ;D
    Milego dnia :)

J.S, Kwiatkowa24, pawojoszka, kattalinna, D_basiula, Katy lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira szkoda, że nie cydr i amarula, zrobiłabyś się dla mnie niezwykle cenna XD

Nynka tak, na śpiocha. W nocy zwykle maluch poskwierczy przy tych zabiegach ale szybko zasypia. Na samym początku tylko robi alarm ale to i tak nie zawsze. Histeryzuje też czasem przy kąpieli i głodny czekając na cyca, ale szybko zaczyna rozumieć, że się go tym nie morduje. Niestety kolejność czynności w nocy bywa dość nieprzewidywalna.

Dziecko najpierw skwierczy i się wierci, jeśli nie prześpisz tego etapu, zdążysz przed awanturą.

Potem różnie.
    Pielucha, cyc, odbicie, spanie.

Albo.

Pielucha, cyc, odbicie, pielucha, spanie.

Lub.

Cyc, odbicie, pielucha, pielucha, przebranie, pielucha, cyc, pielucha, spanie XD

Każda noc może być inna. I wbrew obiegowej opinii bardzo przydaje się regularny tryb dobowy. Np. karmienie co trzy godziny. Przy kp maluch je częściej i nie powinien spać całą noc. Bardzo szybko nauczy się rytmu co trzy godziny i będzie przewidywalny. To niezwykle wygodne przy kp. Poza tym regularnie opróżniane piersi rzadziej chorują. I wtedy noce stają się podobne.

Cycowe dzieci albo robią kupę co karmienie albo odwrotnie, raz na kilka dni. Częściej jedzą. Nie przesypiają całych nocy. Częściej ulewają. I to chyba jedyne minusy.

Nynka, Kira91, D_basiula, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nadal nie mogę w to uwierzyć ale od 6:32 jestem mamą małej Poli :)
    Waży 2845g i mierzy 49cm. Na szczęście mała oddycha sama i dostała 10/10 pkt:)
    Wszystko potoczyło się tak szybko aż lekarze byli w szoku ze rodziłam pierwszy raz.
    Około północy poczułam dziwne bole brzucha ale stwierdziłam ze to pewnie jakieś przepowiadające i poszłam spać.
    Po 3 godzinach się obudziłam i nie mogłam wytrzymać z bolu.
    Okazało się ze skurcze sa regularne co 6 minut minut wiec szybko się ubraliśmy i na IP.
    Tam mnie zbadali i miałam już rozwarcie 5cm i skurcze co 4 minuty, potem pękł pecherz w trakcie ktg wiec zabrali mnie na porodówkę. Sam porod trwał około 3 h.
    Nie wiem jeszcze ile czasu spędzę w szpitalu ale będę się odzywać jak znajdę chwile czasu.

Kwiatkowa24, malwka08, Mała Matylda, Kropka88, Feeva, pawojoszka, Nynka, Wowka, Ola_Ola, Kira91, morowa, Fatalita, efwka83, kattalinna, Lukrecja, kamciaelcia, D_basiula, ibishka, jangwa_maua, Hoope, J.S, Katy, Paula95, Sela, Tanda, Mycha666, Patk, XKamaCX lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow
    Gratulacje LadyInna!
    Wyprzedzilas Katy ;)

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Hej dziewczyny,
    Nadal nie mogę w to uwierzyć ale od 6:32 jestem mamą małej Poli :)
    Waży 2845g i mierzy 49cm. Na szczęście mała oddycha sama i dostała 10/10 pkt:)
    Wow! To niespodzianka, serdeczne gratulacje, niech zdrowo rośnie Twoje maleństwo. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna, serdeczne gratulacje!
    Jak się czujesz? Życzę zdrowia i siły dla Was obu <3

My tu w napięciu czekamy na rozwój wypadków u Katy, a tymczasem to Ty niepostrzeżenie otworzyłaś nam sezon na porody ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka rywalizacja! Ogromne gratulacje LadyInna!! Cudownie, że Mała sobie tak pięknie radzi. :) Odpoczywajcie teraz. :)

No. To oficjalne. Rodzimy..

A co do ciotek, moja, wiekowa, się kiedyś wieczorem kazała zostawić po podwiezieniu pod parkiem a nie domem bo "może akurat spotka gwałciciela". Nie spotkała, ale jakiś małolat na kopnął ja dotkliwie w kostkę i wyrwał torebkę. ;) Niech się ciotki tak nie wyrywają.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

I ściskamy dalej kciuki za Katy :D

gyxwhdgeekj3uuo2.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ