X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat jak chwilowe to może nic nie znaczy ;)

Musicie się babeczki zmierzyć na leżąco, wtedy będzie tak jak ma być ;) Poprawię.

Ja kupiłam jakiś tani stanik sportowy w pepco, do karmienia kupię dopiero po nawale bo ani obwód ani miseczka nie będą takie jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:23

nat92 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    a niech ci będzie
    rozumiem, że tę listę prowadzisz ty do końca ? :D
    na leżąco dzisiaj 109 cm :D na stojąco ludzie mnie widują, 110cm

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    na leżąco cię pobiłam hihi

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumam teraz jak to jest z tym zzo i chyba będę musiała o to dopytać anestezjologa jak się zdecyduję na konsultację.
    Mi przy pierwszym porodzie założyli cewnik w plecy i podawali kolejne dawki póki nie urodziłam.
    A z kolei często czytam i teraz jeszcze wy piszecie, że komuś przestało działać i pod koniec, kiedy bóle są najgorsze rodził bez O.o

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i która to otworzyła ta puszkę pandory co? Ja się nie zgadzam , protestuję ja nie chcę do szpitalaaaa.
    U mnie nadal 110 cm waga 0,5 kg do przodu to tyle co nic zwłaszcza że woda mi się zatrzymuje bo nogi spuchnięte . Dostałam skierowanie na oddział bo szyjka skrócona i lekko rozwarta i przy każdym ruchu małej i twardnienia pobolewa. Przecież my dopiero co z tego szpitala wróciliśmy oni zaczną od nas czynsz brać jak tak dalej pójdzie

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, pawojoszka...
    a który tc u ciebie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka a co Ty sobie jaja robisz? Gdzie się pchasz :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to 34 tydzień lekarz mówił coś o pasarze ale to już chyba za późno na pasar. Może tylko zbadają , każą poleżeć i puszczą.

cf409fc7e7.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Daj znać czego ciekawego się dowiesz :)
    Ja dzwoniłam, ale ze mną nie chciała się umawiać :P Odpowiedziała na pytania telefonicznie a gdybym chciała zobaczyć porodówkę to mam zadzwonić przed wyjazdem do położnych.

Dzwoniłaś na komórkę? Konkretnie do niej?
    Hmm dziwne
    Dam znać jutro co i jak :)

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ten mój lekarz to zawsze coś wymyśli , ostatnio małe rodziły się w 37 tygodniu to normalne że w 34 szyjka już zaczyna się skracać ,z lekkim rozwarciem chodziłam parę tygodni a on już na szpital ,płacą mu od pacjentki czy co?

cf409fc7e7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    ibishka a szyjka ok? Nie skrócona, ani otwarta? :D I długo u Ciebie trwają? Bo kurczę chciałabym wytrwać jak najdłużej, żeby Tośka podrosła trochę, bo mało waży :| Ale pewnie jak będzie chciała wyjść to i tak wyjdzie :D Nic nie zrobię.
    Szyjka trzyma. Niezgladzona ani nic :) różnie. Przeważnie 3-4godziny trwają czasem dłużej. I są dość często co 6-7 minut. Do tego cmienie okresowe.
    Tez mam nadzieję jeszcze trochę wytrzymać :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, lista mnie zmobilizowala. U mnie 106 O.o . Ale tak jak patrzę to mam resztki talii :D

Pawojoszka, co za pech u Ciebie z tym szpitalem :/ ledwo co wyszliscie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kwiatkowa ja czytam i oglądam Zawitkowskiego, takie u niego wszystko łatwe i kolorowe, dziwne ma przekladanki i manewry rękami, ale jakoś mi sie to klaruje :)

Ja ostatnio byłam na takich warsztatach które on prowadził. Super wszystko tłumaczy i te manewry z nóżkami extra

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagowo +14 od początku.
    Obwód na leżąco 97cm (było 95 2 tyg temu) na stojąco 100cm (było 98cm), czyli nie ma tragedii :D

Co do przepowiadających, to chyba już je mam. Brzuch się spina, twardnieje jak kamień od góry do dołu (wcześniej myślałam, że to Młoda się tak wypycha, ale wtedy mam góry i doliny na brzuchu, a nie po całości twardy), do tego pojawia się ból podobny do miesiączkowego. Wczoraj myślałam, że okresu dostanę, tak pobolewało :)

Staniki do karmienia miękkie kupuję u koleżanki za 15zł, która ma butik z takimi tanimi rzeczami. Potem, jak już się laktacja ustabilizuje, to zainwestuje w jakieś lepsze, ładniejsze :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no to niedobrze, ze dolaczasz do tego grona.
    Cos sie zaczynamy sypac :/

Ja odczuwam cale twardnienia i bole okresowe, skurcze to takie ze brzuch mi twardnieje ale stopniowo az do takiego prwnego momentu i nagle puszcza powoli, na ktg to sie zapisuja takie twardnienia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope co to za lista??? chcesz w kompleksy nas wprowadzić?? dobrze że mnie nie ma na niej :P

1usa3e5el69vdydq.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, nie szalej :D
    Kciuki cobyś szybko wyszła i żeby to był tylko schiz lekarza :)

U mnie na leżąco 98 cm.
    A staniki też wzięłam te sportowe z pepco, w ciąży tak mi w nich dobrze :D Po porodzie też się przydadzą, ale kupiłam dodatkowo dwa jakieś takie do karmienia, szmaciane z odpinaną dziurą na cycka. Po porodzie pomyślę nad czymś porządniejszym, bo na razie nie umiem sobie zwizualizować stanu moich cycków :D

A skurczów przepowiadających też albo nie mam albo nie poznaję. Zdarza się czasami takie ćmienie podbrzusza a la okresowe, ale okres jednak mnie bolał znacznie bardziej. Za to nocą bardzo boleśnie mi Mała na pęcherz naciska. Prawie nic nie wysikuję, a z bólu ledwo mogę się na drugi bok odwrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:34

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, Ty, doświadczona Matka, nam takie numery wywijasz? Wracaj szybko z tego szpitala!

Moja pazerna dusza się cieszy, bo Rossmann obdarował mnie w końcu pampersami. :)

Nat, w mojej "mądrej książce" napisali, że takie rzeczy mogą się dziać od czasu do czasu na tym etapie ciąży. Mi też jest czasem nagle słabo i muszę usiąść/położyć się.

Zabrakło mi dziś klamerek do wieszania pierdyliarda mikrociuszków. Mąż dowiezie a ja tymczasem się rozczulam tym, jak pięknie wyglądają suszarki na podwórku obwieszone takimi małymi szmatkami. :)

A w ogóle czuję się pominięta, przecież napisałam że dziś mam 90 w brzuchu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:43

nat92, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się gimnastykuje na podłodze w łazience robiąc sobie hybrydy na stopach.

Póki mi nie zejdą nie mogę urodzić
    Taki plan

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyobrazilam sobie jakie pazury musi mieć mój mały. Tak mnie dzisiaj szyjka ciągnie/kluje że masakra. To pewnie te paznokcie. Muszę pilnik spakować do torby chyba ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ