WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat jak chwilowe to może nic nie znaczy ;)

Musicie się babeczki zmierzyć na leżąco, wtedy będzie tak jak ma być ;) Poprawię.

Ja kupiłam jakiś tani stanik sportowy w pepco, do karmienia kupię dopiero po nawale bo ani obwód ani miseczka nie będą takie jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:23

nat92 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    a niech ci będzie
    rozumiem, że tę listę prowadzisz ty do końca ? :D
    na leżąco dzisiaj 109 cm :D na stojąco ludzie mnie widują, 110cm

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    na leżąco cię pobiłam hihi

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumam teraz jak to jest z tym zzo i chyba będę musiała o to dopytać anestezjologa jak się zdecyduję na konsultację.
    Mi przy pierwszym porodzie założyli cewnik w plecy i podawali kolejne dawki póki nie urodziłam.
    A z kolei często czytam i teraz jeszcze wy piszecie, że komuś przestało działać i pod koniec, kiedy bóle są najgorsze rodził bez O.o

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i która to otworzyła ta puszkę pandory co? Ja się nie zgadzam , protestuję ja nie chcę do szpitalaaaa.
    U mnie nadal 110 cm waga 0,5 kg do przodu to tyle co nic zwłaszcza że woda mi się zatrzymuje bo nogi spuchnięte . Dostałam skierowanie na oddział bo szyjka skrócona i lekko rozwarta i przy każdym ruchu małej i twardnienia pobolewa. Przecież my dopiero co z tego szpitala wróciliśmy oni zaczną od nas czynsz brać jak tak dalej pójdzie

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, pawojoszka...
    a który tc u ciebie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka a co Ty sobie jaja robisz? Gdzie się pchasz :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to 34 tydzień lekarz mówił coś o pasarze ale to już chyba za późno na pasar. Może tylko zbadają , każą poleżeć i puszczą.

cf409fc7e7.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Daj znać czego ciekawego się dowiesz :)
    Ja dzwoniłam, ale ze mną nie chciała się umawiać :P Odpowiedziała na pytania telefonicznie a gdybym chciała zobaczyć porodówkę to mam zadzwonić przed wyjazdem do położnych.

Dzwoniłaś na komórkę? Konkretnie do niej?
    Hmm dziwne
    Dam znać jutro co i jak :)

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ten mój lekarz to zawsze coś wymyśli , ostatnio małe rodziły się w 37 tygodniu to normalne że w 34 szyjka już zaczyna się skracać ,z lekkim rozwarciem chodziłam parę tygodni a on już na szpital ,płacą mu od pacjentki czy co?

cf409fc7e7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    ibishka a szyjka ok? Nie skrócona, ani otwarta? :D I długo u Ciebie trwają? Bo kurczę chciałabym wytrwać jak najdłużej, żeby Tośka podrosła trochę, bo mało waży :| Ale pewnie jak będzie chciała wyjść to i tak wyjdzie :D Nic nie zrobię.
    Szyjka trzyma. Niezgladzona ani nic :) różnie. Przeważnie 3-4godziny trwają czasem dłużej. I są dość często co 6-7 minut. Do tego cmienie okresowe.
    Tez mam nadzieję jeszcze trochę wytrzymać :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, lista mnie zmobilizowala. U mnie 106 O.o . Ale tak jak patrzę to mam resztki talii :D

Pawojoszka, co za pech u Ciebie z tym szpitalem :/ ledwo co wyszliscie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kwiatkowa ja czytam i oglądam Zawitkowskiego, takie u niego wszystko łatwe i kolorowe, dziwne ma przekladanki i manewry rękami, ale jakoś mi sie to klaruje :)

Ja ostatnio byłam na takich warsztatach które on prowadził. Super wszystko tłumaczy i te manewry z nóżkami extra

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagowo +14 od początku.
    Obwód na leżąco 97cm (było 95 2 tyg temu) na stojąco 100cm (było 98cm), czyli nie ma tragedii :D

Co do przepowiadających, to chyba już je mam. Brzuch się spina, twardnieje jak kamień od góry do dołu (wcześniej myślałam, że to Młoda się tak wypycha, ale wtedy mam góry i doliny na brzuchu, a nie po całości twardy), do tego pojawia się ból podobny do miesiączkowego. Wczoraj myślałam, że okresu dostanę, tak pobolewało :)

Staniki do karmienia miękkie kupuję u koleżanki za 15zł, która ma butik z takimi tanimi rzeczami. Potem, jak już się laktacja ustabilizuje, to zainwestuje w jakieś lepsze, ładniejsze :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no to niedobrze, ze dolaczasz do tego grona.
    Cos sie zaczynamy sypac :/

Ja odczuwam cale twardnienia i bole okresowe, skurcze to takie ze brzuch mi twardnieje ale stopniowo az do takiego prwnego momentu i nagle puszcza powoli, na ktg to sie zapisuja takie twardnienia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope co to za lista??? chcesz w kompleksy nas wprowadzić?? dobrze że mnie nie ma na niej :P

1usa3e5el69vdydq.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, nie szalej :D
    Kciuki cobyś szybko wyszła i żeby to był tylko schiz lekarza :)

U mnie na leżąco 98 cm.
    A staniki też wzięłam te sportowe z pepco, w ciąży tak mi w nich dobrze :D Po porodzie też się przydadzą, ale kupiłam dodatkowo dwa jakieś takie do karmienia, szmaciane z odpinaną dziurą na cycka. Po porodzie pomyślę nad czymś porządniejszym, bo na razie nie umiem sobie zwizualizować stanu moich cycków :D

A skurczów przepowiadających też albo nie mam albo nie poznaję. Zdarza się czasami takie ćmienie podbrzusza a la okresowe, ale okres jednak mnie bolał znacznie bardziej. Za to nocą bardzo boleśnie mi Mała na pęcherz naciska. Prawie nic nie wysikuję, a z bólu ledwo mogę się na drugi bok odwrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:34

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, Ty, doświadczona Matka, nam takie numery wywijasz? Wracaj szybko z tego szpitala!

Moja pazerna dusza się cieszy, bo Rossmann obdarował mnie w końcu pampersami. :)

Nat, w mojej "mądrej książce" napisali, że takie rzeczy mogą się dziać od czasu do czasu na tym etapie ciąży. Mi też jest czasem nagle słabo i muszę usiąść/położyć się.

Zabrakło mi dziś klamerek do wieszania pierdyliarda mikrociuszków. Mąż dowiezie a ja tymczasem się rozczulam tym, jak pięknie wyglądają suszarki na podwórku obwieszone takimi małymi szmatkami. :)

A w ogóle czuję się pominięta, przecież napisałam że dziś mam 90 w brzuchu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 16:43

nat92, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się gimnastykuje na podłodze w łazience robiąc sobie hybrydy na stopach.

Póki mi nie zejdą nie mogę urodzić
    Taki plan

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyobrazilam sobie jakie pazury musi mieć mój mały. Tak mnie dzisiaj szyjka ciągnie/kluje że masakra. To pewnie te paznokcie. Muszę pilnik spakować do torby chyba ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ