X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko już jedna z nas rozpakowana jak to już . No to spinam pośladki i jeszcze trochę choć mój brzuch mam wrażenie leży na udach od dwóch dni a mnie skurcze męcza po tym jak zamiotę podłogę w kuchni.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kazali na lewy ale nie zmienilo sie nic, jak przyszli mnie juz odlaczyc to zaczels wyc na nowo i mowia, zeby sie uspokoic bo teraz to ja nakrecam dziecko, bo zmierzyli mi cisnienie i skoczylo do gory plus tetno za wysokie. Na tym tetnie nie ruszal sie ktg pokazalo.
    Ja sie boje ze on zaraz mi sie ruszac przestanie, bo cos mu sie stanie. Bialka nie mialam w oczu, powiedzieli ze jakies bakterie, ale jutro rano mam zrobic powrtorke moczu.

Jeszcze obchodu nie bylo, mnie odlaczyi od ktg juz :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S
    Kciuki mooocno zaciśnięte. Na pewno to trudne teraz ale musisz się jakoś uspokoić, bedzie dobrze, zobaczysz. Trzymaj się dzielnie.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubranek to ja kupiłam 56 i 62, nie mam nic po spadku.
    Planuje na bieżąco uzupełniać braki w większych rozmiarach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 19:41

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS co to się dzieje?! Daj nam znać po obchodzie, co lekarze na to ktg. Trzymam kciuki żeby to był jednostkowy przypadek i żeby wszystko wróciło do normy. A jak Ci to ciśnienie skacze?

With, rozpakowane już dwie- wczoraj była kumulacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 19:53

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
    Wiem, że łatwo nam mówić ale postaraj sie uspokoić, pomysl, że może to Ty faktycznie nakrecasz dzidziola i jak Ty się uspokoisz to dziecko też.

Dobrze, że jesteś w tym szpitalu!

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 wrote:
    O matko już jedna z nas rozpakowana jak to już . No to spinam pośladki i jeszcze trochę choć mój brzuch mam wrażenie leży na udach od dwóch dni a mnie skurcze męcza po tym jak zamiotę podłogę w kuchni.

Dwie :P najpierw LadyInna a potem Katy :)

J.S nie stresuj się. Wiem, że łatwo mówić, ale zdenerwowanie na pewno dzieciątku nie pomoże. Trzymamy kciuki wszystkie, moja córka aż czkać zaczęła jak przeczytałam. Trzymaj się dzielnie, jesteś pod opieką specjalistów :*

Mi w piątek Maz w końcu będzie robił sesje brzuszkową <3 Czas najwyższy, bo w końcu by się obudził, jak Mała się wykluje, a już sobie brzucha nie doczepie :P

Dostałam od przyjaciół z Londynu zapas bodziaków 7szt.na krótki rękaw 62 :D A bałam się, że będę miała za mało na lato na krótki :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s tylko spokojnie skoro cię odłączyli to nie ma tragedii jakby uznali że jest jakieś zagrożenie to by cię trzymali pod aparatura , spokojnie oddychaj spokojnie ,pomyśl o czymś miłym . Jak ja trafiłam do szpitala po odejściu wód i mały miał tentno 205 to alarm też wył co chwilę ,mi kazali dużo pić pilnowały mnie żebym sporo na raz wypiła wmusili we mnie ze dwa litry na raz , spróbuj może trochę wypić , nawet w razie CC woda nie zaszkodzi ,może to ciśnienie to od nerek już wcześniej miałaś z nimi problem

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S dobrze Ci powiedzieli w szpitalu, to polecenie, że masz się uspokoić. Gdyby zmieniła się jakość lub ilość ruchów od razu informuj pielęgniarkę. Zakładam, że jesteś w tym lepszym szpitalu. Wszystko mają na wydruku z ktg, z poprzednich też, być może suma wydruków wskazuje, że to jednostkowa sytuacja, do tego faktycznie mogłaś ją podkręcić nerwami.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Na dyżurkę, ale z nią rozmawiałam.
    Chyba, że rozważasz poród z opłaconą położną? Albo Twoja lekarka ma jakieś chody :)
    Owszem rozważam ale ona jeszcze o tym nie wie

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S trzymaj się tam, jesteś w dobrych rękach.
    Trzymamy mocno kciuki za Ciebie!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Owszem rozważam ale ona jeszcze o tym nie wie

Może zasugerowała się kontaktem na komórkę? Bo ten komórkowy numer podany był właśnie w przypadku kontaktu w sprawie indywidualnej opieki.
    Nie wiem, tak gdybam :) Jutro się wszystkiego dowiesz :)
    W każdym razie ja zadzwoniłam to ani nie pytała o termin ani nic nie wspominała o umawianiu się, jedynie jak chcemy zobaczyć porodówkę to zapraszała ale bez umawiania się, bo to nigdy nie wiadomo ile porodów w danej chwili.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Hoope, kazali na lewy ale nie zmienilo sie nic, jak przyszli mnie juz odlaczyc to zaczels wyc na nowo i mowia, zeby sie uspokoic bo teraz to ja nakrecam dziecko, bo zmierzyli mi cisnienie i skoczylo do gory plus tetno za wysokie. Na tym tetnie nie ruszal sie ktg pokazalo.
    Ja sie boje ze on zaraz mi sie ruszac przestanie, bo cos mu sie stanie. Bialka nie mialam w oczu, powiedzieli ze jakies bakterie, ale jutro rano mam zrobic powrtorke moczu.

Jeszcze obchodu nie bylo, mnie odlaczyi od ktg juz :(

Wiem, że teraz będzie trudno ale spróbuj się wyciszyć.
    Koleżanka miała kilka dni temu podobne przeboje na ktg, właśnie przez jej nerwy. Jak się uspokoiła badanie wyszło w normie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak gufno. Końcówka ciąży jest okropna. Zaraz depresji dostanę.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope witaj w klubie :D
    Moja od godziny sie odpycha nóżkami od dna macicy i wciska mi głowę w szyjke...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dzień był spoko, ale od wieczora jest coraz gorzej. Wieczory to zuo, noce to tragedia. I mam wrażenie że nikt mnie w tym wieczornym stanie nie rozumie :(

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta... wiem coś o tym... na myśl o nocy ogarnia mnie czarna rozpacz. Wstanie z łóżka to wyprawa w góry.

Lady, Katy, J.S co u Was?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszych dlugasnych spacerach liczę iż zasne jak kamień. Dwie bezcenne nocki już mam za sobą.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te upały wykanczają,rzeczy wyprane dla malego juz 2 dzien czekają na wyprasowanie..ja chyba latem w ciąży bym nie wytrzymała...

J.S. pisz co u Was i staraj się uspokoic i myśl pozytywnie.

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, cały dzień Was nadrabiam!

JS, na małemu skacze ciśnienie przez Twoje nerwy. Nie wiem jak można uspokoić się bez dragów na żądanie, ale oby Ci się udało! Kciuki za spokojną nic!

Pawojaszka, Ty rodzisz po mnie i bez wygłupów! Powiedz temu lekarzowi, żeby sobie inną pacjentkę znalazł do wymysłów bp chyba mu się nudzi i upatrzył sobie Ciebie... Może się za bardzo przejął faktem, że to Twój szósty poród?

Umieram z gorąca. Ja, istota ciepłolubna już się rozpływam. A nie ma jeszcze nawet 30 stopni... Coś mi zdaje, że do końca ciąży moim głównym elementem ubioru będzie długa kiecka i koszulki na ramiączkach. Dzięki ukryję trochę te moje gigantyczne parówy zwane nogami...

Brzuch może zmierzę jutro. Waga mnie przeraża. Jak nic przekroczę te magiczne zalecane 16 kg... Pocieszam się, że dużo w tym wody. Choć wiem, że nie tylko bo rozmiary od pasa w dół nie pozostawiają złudzeń.

Moje dziecko od kilku godzin non stop z brzucha góry i doliny. Rozpycha się na wszystkie strony. Codziennie to samo, z każdym dniem czuć i widać bardziej. O, przestała. Jak nie zacznie znowu to będę trząść brzuchem bo nie lubię tej nagłej ciszy.

Jutro rano do gina. Ostatnio dotarło do mnie, że na następnej wizycie na koniec miesiąca dostanę ostatnie zwolnienie. I już nie na miesiąc pewnie tylko do dnia porodu... Ale ciągle mi się nie spieszy, choć cieszę się, że nie rodzę we wrześniu...

Zauważyłam, że coraz więcej nowych suwaczkow - odliczacie do porodu. Wredne :-P

age.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ