X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Dziewczyny jak takiego noworodka ubrać na dwór w taką pogodę jak dzisiaj? :)
    Ja się boję, że ta moja dziecina będzie przegrzana albo zmarznie :/

Matczyna intuicja + sprawdzanie (ale nie dłonie - raczej karczek, plecki) + zawsze dodatkowy kocyk do okrycia :) U mnie się sprawdzało :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    i dziecina na pewno da ci znać, ze jej źle :D :D :D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wybaczcie brak kontaktu ale Pola pochłania mnie w całości :)
    Urodziła się w 35+3. Przekonałam się na własnej skórze jak waga z usg przekłamuje.
    3 dni przed porodem było ok 2500g a urodziła się ważąc prawie 2900g. Co do jej zdrowia to nic się nie zmieniło na szczęście ale pobędziemy na obserwacji jeszcze kilka dni. Trafiłam na fajna położną w szpitalu i od samego początku udaje się kp.
    Mało tego, tak mi rozkręciła laktację że nie wyrabiam :p gdybym była w domu to zaczęłabym zamrażać pokarm, a tak to się niestety marnuje.
    Nadal mnie wszystko boli ale mam nadzieje ze wkrótce przestanie. Trochę mnie nacieli niestety.
    Tatuś zakochany w córeczce po całości :) to będzie typowa córeczka tatusia.

Mała Matylda, Tanda, Feeva, Ola_Ola, kamciaelcia, kattalinna, Nynka, Hoope, Sela, Kwiatkowa24, D_basiula, Katy, Mycha666, pawojoszka, Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 1642 pkty :)
    no ja jako rodzic w ciazy nie moge być :D musze meza zaciazyc

Mała Matylda, Feeva, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady inna
    pokaz małą <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna, jeszcze raz serdeczne gratulacje <3
    Jak się obie czujecie? Kiedy możecie się spodziewać wypisu?
    Feeva wrote:
    Ja często robię zakupy w Rossmannie, mam juz 635pkt (nie wiem do czego one służą), zawsze daję aplikację i nic. Dostaję tylko maile o nowych promocjach i zmianach w regulaminie :(

Może coś się stało z tym mailem dotyczącym pieluszek, np. trafił do spamu, ale przysługujące pieluszki są przypisane do konta, przecież jesteś na odpowiednim etapie ciąży - zapytaj o to przy okazji kolejnych zakupów :)
    Też się zastanawiam co z tymi punktami :P

Może na liście rozpakowanych warto uwzględnić w którym tygodniu ciąży miał miejsce poród? ;). Ciekawi mnie to w odniesieniu do wagi dzieci :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna, milczenie jest wybaczane w Twojej sytuacji :-) uwielbiam takie wieści :-)

Podpytaj w szpitalu, może będzie zapotrzebowanie na Twoje mleko dla wcześniaków? Wtedy nie będzie się marnować :-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja mam 1642 pkty :)
    no ja jako rodzic w ciazy nie moge być :D musze meza zaciazyc

Rossmann przyjął do wiadomości moją ciążę i obdarował pieluszkami, ale mimo wszystko wczoraj zaciążyłam również męża - we dwoje raźniej XD

kamciaelcia, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, nie martw się laktacją. U mnie dopiero w 4 dobie ruszyło,a tak to siara i dokarmianie. Myśl pozytywnie, to dużo daje.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale pospałam dzisiaj, do 10:00! To nie znaczy, że się wyspałam, oczywiście.

J.S kraczesz kochana, oj kraczesz, całą noc i teraz też ćmi mnie podbrzusze jak na okres i trochę krzyż, młody wstawia się główką tam gdzie miał się wstawić, czuję wyraznie, może przenoszenie jednak nam nie grozi XD Najgorsze, że mogę się z nim tak bujać dobre 3 tygodnie. Bu.

Rano coś poleciało, to i ja lecę do ubikacji i co, nico, ani to czop ani wody.

Ja też kiepsko znoszę temperaturę, jest mi słabo. Nie wiem Kattalinna jak dajesz radę w komunikacji miejskiej, ja bym nie dała. Okno otwarte całą noc a i tak wstaję mokra jak mysz. A przecież to jeszcze nie upały. Cały tydzień ma być ciepły, strach patrzeć co dalej. Mam już dziecko z września, z upałów, także wiem jak to jest. KOSZMARNIE.

Kattalinna unikanie forum nie sprawi, że czas nie pobiegnie i nie zaczniemy się rozpakowywać :P Z Tobą włącznie XD

Katy masz tyle mleka ile trzeba, żeby rozkręcić laktację musisz przystawiać młodego ile się da. Jeśli dasz mu chwilkę possać a potem butlę, zaburzysz ten proces i będzie Ci trudniej. Po pierwsze jest jeszcze słaby i szybko się męczy a mm leci lekko, więc się złości, po drugie nie possie dość długo, więc się od razu nie naje. Choćby miał wisieć na cycu co godzinę, na razie tak może być, to tak trzeba. Dużo pij (minimum 2 litry) i często przystawiaj. Najlepiej w ogóle zrezygnuj z mm, chyba, że lekarz każe dokarmiać, ze względu na wagę. Neonatolog, nie położna czy piguła. Nie macie tam poradni laktacyjnej? Powinna być.

Kattalinna mam balkon ale po południu zamienia się w patelnię i tylko kaktusy się z tego cieszą. I jajka.

Mycha, do mierzenia! XD Nóg nie mierzysz ;)

Pawojoszka położą Cię jak mnie, na wszelki wypadek. Faktycznie w Twoim przypadku wszystko brzmi normalnie, też Ci się trafił nadgorliwiec, jak mi. Tylko raz zasiane będzie Cię niepotrzebnie drążyć aż do porodu. Zastanawiałam się jak technicznie to ogarniesz, dom, dzieci a Ty do szpitala i to nie wiadomo na jak długo.

J.S wiedziałam, że tak będzie z Wami XD Ciebie to trzeba potrząsnąć i chlasnąć i zaczynasz dopiero myśleć XD Cieszę się, że jest dobrze. Koniec wkręcania! Bo będę lać!

Odpad radioaktywny rządzi XD XD

Lady słuszna waga, to wspaniale, że wszystko jest dobrze :) Jeszcze trochę i do domu. Nadal uważam, że nacinają pierworódki na wyrost. Dzieci małe a i tak tną. Za dużo, za często, najczęściej niepotrzebnie.

Z tą córeczką tatusia to jeszcze nic pewnego, u nas też tak miało być, a córeczka wybrała mamusię i jest moim cycem ;) Typowa relacja na przyszłość: zabieram rzeczy i jadę do mamy! XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 10:59

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Może na liście rozpakowanych warto uwzględnić w którym tygodniu ciąży miał miejsce poród? ;). Ciekawi mnie to w odniesieniu do wagi dzieci :)

an-Rozpakowane-000000ffffffxxxxxx26002-1-0-4-DCglit83.gif

08.04
    LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt, 35+3tc (SN)
    Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2580g, 49cm, 10/10pkt, 36+5tc (SN)

Poród naturalny - 2
    Cesarskie cięcie - 0

Katy, przypomnisz, w którym tc się Mały urodził? :)

LadyInna cudownie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:25

Mała Matylda, Sela, Lukrecja, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry dziewczny, ja od niedzieli w nocy w szpitalu lezalam, znow wody mi sie saczyky i dostalam strasznych skurczy wiec musieli mnie zatrzymac. Ale wczoraj juz popoludniu wszystko sie zatrzymalo, w czwartek mam wizyty z polozna i w piatek kolejna z lekarzem i usg, jesli nie urodze do tego czasu.

J.S bardzo mi przykro ze tak dlugo musisz lezec w szpitalu, ale to dla dobra maluszka, zobaczysz za 2 miesiace nie bedziesz juz nic pamietala.

Fajnie ze macie piekne pogody, u mnie tylko pada deszcz i zimno, jak to w Anglii.

Katy spokojnie rozkreci sie, mi z synkiem chyba z tydzien sie rozkrecalo.

Lady pokaz jakies zdjecie, ty tez Katy dodawaj zdjecia jka mozesz, twn twoj synek jest tak piekny ze nie moge sie napatrzyc.

Ide ogarniac pokoik i ciuszki do konca. Milego dnia dziewczyny, korzystajcie z pogody

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna się w kolejkę pcha :D
    Paula kciuki żeby było wszystko dobrze :)

A mi przyszedł kocyk <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/777e4157d4e9.jpg

Mała Matylda, kamciaelcia, Hoope, Sela, Paula95, Kropka88, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda
    A mąż jest babą w ciąży o wymyślonych danych?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mała Matylda
    A mąż jest babą w ciąży o wymyślonych danych?

Hahaa, nie XD
    Mąż pozostał sobą :). Przeglądałam regulamin tej promocji - pieluszki przysługują "każdemu młodemu rodzicowi" ;). Wiadomo że czasem teoria swoje a praktyka swoje -
    zobaczymy, czy dostanie powiadomienie o możliwości odbioru pieluszek :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też nie dostałam maila wciąż, ale dzisiaj już dostałam pieluszki. W ostatnim tygodniu pytałam się o nie trzy razy więc może już dzis na odczepnego mi dali ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie sie rejestruje na tym rossmanie odnosnie tych pieluszek

Mam aplikacje..mam tez rossne od urodzenia pierwszego syna ale nigdzie nie mam info ze jestem w ciazy a tym bardziej o pieluchach:)

Zakochana mama2
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, też pójdę i powiem, żeby mje dali te pieluchy! Wyciągne im je, choćby z gardła! XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 11:51

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha pazernoty na garstkę pieluch XD Mój TZ jest jak Wy, codziennie pyta, kiedy po te pieluszki pojedziemy XD

Email na bank wpadł Wam do spamu, tak jak mi. Tylko, ja już wiedziałam gdzie i czego szukam.

Aktualizacja

22 marzec/09 kwiecień

Nynka: 107 cm/108 cm
    Wowka: 103 cm/106 cm
    Tanda: 98 cm/99 cm
    Fermina: 88 cm/90 cm
    Mała Matylda: 87 cm/90 cm
    Mycha666: 108 cm
    Kamciaelcia: 102 cm/109 cm
    Nat92: 100 cm/103 cm
    Hope: 104 cm/106 cm
    Pawojoszka: 110 cm/110 cm
    Kattalinna: 104 cm
    Asix: 96 cm
    Fatalita: 87 cm/95 cm
    Ulli88: 86 cm
    Kira91: 95 cm
    D_basiula: 98 cm/99 cm
    Kropka88: 00/98 cm
    Sela: 00/104 cm
    Feeva: 95cm/97cm
    Cola87: 00/104 cm

Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mamusie jak to ogarnąć:)

Zakochana mama2
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ