Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka wrote:Dziewczyny jak takiego noworodka ubrać na dwór w taką pogodę jak dzisiaj?
Ja się boję, że ta moja dziecina będzie przegrzana albo zmarznie
Matczyna intuicja + sprawdzanie (ale nie dłonie - raczej karczek, plecki) + zawsze dodatkowy kocyk do okryciaU mnie się sprawdzało
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Wybaczcie brak kontaktu ale Pola pochłania mnie w całości
Urodziła się w 35+3. Przekonałam się na własnej skórze jak waga z usg przekłamuje.
3 dni przed porodem było ok 2500g a urodziła się ważąc prawie 2900g. Co do jej zdrowia to nic się nie zmieniło na szczęście ale pobędziemy na obserwacji jeszcze kilka dni. Trafiłam na fajna położną w szpitalu i od samego początku udaje się kp.
Mało tego, tak mi rozkręciła laktację że nie wyrabiam :p gdybym była w domu to zaczęłabym zamrażać pokarm, a tak to się niestety marnuje.
Nadal mnie wszystko boli ale mam nadzieje ze wkrótce przestanie. Trochę mnie nacieli niestety.
Tatuś zakochany w córeczce po całościto będzie typowa córeczka tatusia.
Mała Matylda, Tanda, Feeva, Ola_Ola, kamciaelcia, kattalinna, Nynka, Hoope, Sela, Kwiatkowa24, D_basiula, Katy, Mycha666, pawojoszka, Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość
-
LadyInna, jeszcze raz serdeczne gratulacje
Jak się obie czujecie? Kiedy możecie się spodziewać wypisu?
Feeva wrote:Ja często robię zakupy w Rossmannie, mam juz 635pkt (nie wiem do czego one służą), zawsze daję aplikację i nic. Dostaję tylko maile o nowych promocjach i zmianach w regulaminie
Może coś się stało z tym mailem dotyczącym pieluszek, np. trafił do spamu, ale przysługujące pieluszki są przypisane do konta, przecież jesteś na odpowiednim etapie ciąży - zapytaj o to przy okazji kolejnych zakupów
Też się zastanawiam co z tymi punktami
Może na liście rozpakowanych warto uwzględnić w którym tygodniu ciąży miał miejsce poród?. Ciekawi mnie to w odniesieniu do wagi dzieci
-
kamciaelcia wrote:ja mam 1642 pkty
no ja jako rodzic w ciazy nie moge byćmusze meza zaciazyc
Rossmann przyjął do wiadomości moją ciążę i obdarował pieluszkami, ale mimo wszystko wczoraj zaciążyłam również męża - we dwoje raźniejkamciaelcia, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ale pospałam dzisiaj, do 10:00! To nie znaczy, że się wyspałam, oczywiście.
J.S kraczesz kochana, oj kraczesz, całą noc i teraz też ćmi mnie podbrzusze jak na okres i trochę krzyż, młody wstawia się główką tam gdzie miał się wstawić, czuję wyraznie, może przenoszenie jednak nam nie groziNajgorsze, że mogę się z nim tak bujać dobre 3 tygodnie. Bu.
Rano coś poleciało, to i ja lecę do ubikacji i co, nico, ani to czop ani wody.
Ja też kiepsko znoszę temperaturę, jest mi słabo. Nie wiem Kattalinna jak dajesz radę w komunikacji miejskiej, ja bym nie dała. Okno otwarte całą noc a i tak wstaję mokra jak mysz. A przecież to jeszcze nie upały. Cały tydzień ma być ciepły, strach patrzeć co dalej. Mam już dziecko z września, z upałów, także wiem jak to jest. KOSZMARNIE.
Kattalinna unikanie forum nie sprawi, że czas nie pobiegnie i nie zaczniemy się rozpakowywaćZ Tobą włącznie
Katy masz tyle mleka ile trzeba, żeby rozkręcić laktację musisz przystawiać młodego ile się da. Jeśli dasz mu chwilkę possać a potem butlę, zaburzysz ten proces i będzie Ci trudniej. Po pierwsze jest jeszcze słaby i szybko się męczy a mm leci lekko, więc się złości, po drugie nie possie dość długo, więc się od razu nie naje. Choćby miał wisieć na cycu co godzinę, na razie tak może być, to tak trzeba. Dużo pij (minimum 2 litry) i często przystawiaj. Najlepiej w ogóle zrezygnuj z mm, chyba, że lekarz każe dokarmiać, ze względu na wagę. Neonatolog, nie położna czy piguła. Nie macie tam poradni laktacyjnej? Powinna być.
Kattalinna mam balkon ale po południu zamienia się w patelnię i tylko kaktusy się z tego cieszą. I jajka.
Mycha, do mierzenia!Nóg nie mierzysz
Pawojoszka położą Cię jak mnie, na wszelki wypadek. Faktycznie w Twoim przypadku wszystko brzmi normalnie, też Ci się trafił nadgorliwiec, jak mi. Tylko raz zasiane będzie Cię niepotrzebnie drążyć aż do porodu. Zastanawiałam się jak technicznie to ogarniesz, dom, dzieci a Ty do szpitala i to nie wiadomo na jak długo.
J.S wiedziałam, że tak będzie z WamiCiebie to trzeba potrząsnąć i chlasnąć i zaczynasz dopiero myśleć
Cieszę się, że jest dobrze. Koniec wkręcania! Bo będę lać!
Odpad radioaktywny rządzi
Lady słuszna waga, to wspaniale, że wszystko jest dobrzeJeszcze trochę i do domu. Nadal uważam, że nacinają pierworódki na wyrost. Dzieci małe a i tak tną. Za dużo, za często, najczęściej niepotrzebnie.
Z tą córeczką tatusia to jeszcze nic pewnego, u nas też tak miało być, a córeczka wybrała mamusię i jest moim cycemTypowa relacja na przyszłość: zabieram rzeczy i jadę do mamy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 10:59
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mała Matylda wrote:Może na liście rozpakowanych warto uwzględnić w którym tygodniu ciąży miał miejsce poród?
. Ciekawi mnie to w odniesieniu do wagi dzieci
08.04
LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt, 35+3tc (SN)
Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2580g, 49cm, 10/10pkt, 36+5tc (SN)
Poród naturalny - 2
Cesarskie cięcie - 0
Katy, przypomnisz, w którym tc się Mały urodził?
LadyInna cudownieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:25
Mała Matylda, Sela, Lukrecja, D_basiula lubią tę wiadomość
-
dziendobry dziewczny, ja od niedzieli w nocy w szpitalu lezalam, znow wody mi sie saczyky i dostalam strasznych skurczy wiec musieli mnie zatrzymac. Ale wczoraj juz popoludniu wszystko sie zatrzymalo, w czwartek mam wizyty z polozna i w piatek kolejna z lekarzem i usg, jesli nie urodze do tego czasu.
J.S bardzo mi przykro ze tak dlugo musisz lezec w szpitalu, ale to dla dobra maluszka, zobaczysz za 2 miesiace nie bedziesz juz nic pamietala.
Fajnie ze macie piekne pogody, u mnie tylko pada deszcz i zimno, jak to w Anglii.
Katy spokojnie rozkreci sie, mi z synkiem chyba z tydzien sie rozkrecalo.
Lady pokaz jakies zdjecie, ty tez Katy dodawaj zdjecia jka mozesz, twn twoj synek jest tak piekny ze nie moge sie napatrzyc.
Ide ogarniac pokoik i ciuszki do konca. Milego dnia dziewczyny, korzystajcie z pogody
-
Kolejna się w kolejkę pcha
Paula kciuki żeby było wszystko dobrze
A mi przyszedł kocyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/777e4157d4e9.jpgMała Matylda, kamciaelcia, Hoope, Sela, Paula95, Kropka88, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Mała Matylda
A mąż jest babą w ciąży o wymyślonych danych?
Hahaa, nie
Mąż pozostał sobą. Przeglądałam regulamin tej promocji - pieluszki przysługują "każdemu młodemu rodzicowi"
. Wiadomo że czasem teoria swoje a praktyka swoje -
zobaczymy, czy dostanie powiadomienie o możliwości odbioru pieluszek
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Hahaha pazernoty na garstkę pieluch
Mój TZ jest jak Wy, codziennie pyta, kiedy po te pieluszki pojedziemy
Email na bank wpadł Wam do spamu, tak jak mi. Tylko, ja już wiedziałam gdzie i czego szukam.
Aktualizacja
22 marzec/09 kwiecień
Nynka: 107 cm/108 cm
Wowka: 103 cm/106 cm
Tanda: 98 cm/99 cm
Fermina: 88 cm/90 cm
Mała Matylda: 87 cm/90 cm
Mycha666: 108 cm
Kamciaelcia: 102 cm/109 cm
Nat92: 100 cm/103 cm
Hope: 104 cm/106 cm
Pawojoszka: 110 cm/110 cm