X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS bez sensu, że zostawili Cię z taka decyzją. Jesteś w szpitalu, to oni są lekarzami :/ zgadzam się z Hoope, poczytalabym o możliwościach nawrotu choroby, albo na forach albo na stronach typowo medycznych. Artykuły na portalach od razu bym pominęła. Ewentualnie czy w szpitalu jest możliwość konsultacji z kimś, kto mógłby omówić z Tobą wszystkie możliwe ze i przeciw? Bo skoro to Ty masz podjąć decyzję to powinnaś wiedzieć WSZYSTKO. Jakiś czas temu czytałam o takich późnych wczesniakach 34-36 tydzień. Niektóre dzieci wymagają dosłownie kilkudniowego pobytu w inkubatorze, a część od razu jest z mamami. Ale wszystkie dają radę :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was dysproporcje cyckowo-brzuszne są większe niż u mnie :D zawsze miałam duży biust ale teraz już jest za duży :P Jak straci jędrność to zarzuce go na plecy-kregoslup sobie odpocznie ;)

Już po ktg jestem, nie pcham się w kolejkę.

D_basiula, Kropka88, Hoope, ibishka, kattalinna, Feeva, pawojoszka, Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam święcie przekonana, że piersi w ciąży rosną ;P no dobra ja po domu chodzę bez stanika, to też mi gdzieś giną przy moim brzucholcu. Grawitacja działa ;(

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z domu jeszcze

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4626db99b46d.jpg

Hoope, dokladnie tak samo myslalam i jutro tak im powiem, ze jesli ma byc wczesniak to naturalnie dla dobra dziecka, ale jesli uda sie zatrzymac, to chce cc zeby byc spokojna o siebie. Jakas decyzje musze podjac.

Wowka, no i dobrze, niech tam dojrzewa :*

Hoope, Wowka, Feeva, Kropka88, Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz kochanie cycusia, tylko nie odchodź daleko XD

Mycha, poszukaj pod pachami XD

J.S tak jeszcze dodam od siebie, czasem lekarze działają na wyrost a to niekoniecznie może być dobre. Sama jestem tego przykładem. Lekarz zasugerował wielowodzie, choć ani nie wygladałam na takie ani brzuch nie jest większy niż norma ale zasiał lęk, który nieustannie mi towarzyszy. Organizacyjnie też wiele rzeczy muszę zmienić, tak na wszelki wypadek. A w szpitalu powiedzieli, że nic ponad normę się nie dzieje. Szkoda,że ta normalność została mi już odebrana. Boję się badań po porodzie, boję się, że może coś znajdą, zamiast po prostu czekać z radością. Jeśli w szpitalu lekarze odpowiedziali za Ciebie i dziecko nie widzą przeciwwskazań, zaufałabym im. Bo komuś trzeba. To oni ponoszą konsekwencje swoich działań, nie mówiliby tak, gdyby nie byli pewni. Neurolog broni swoich przekonań ale nie o przekonania tu chodzi a o konkrety i doświadczenie.

Cokolwiek zadecydujesz, nie ma w tym Twojej winy, pamiętaj. Zrobiłaś co mogłaś i robisz jak dyktuje Ci serce i rozum.
    Btw masz malutki brzuszek to i dzidzi może być niewygodnie ;) Może to komformista będzie :D

Myślę, że to decyzja naturalna i najlepsza dla Waszej obecnej sytuacji. Niejako narzuca się sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:00

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli <3
    A tak btw to gdzie Ty tam masz to dziecko? Ja nadal widzę tylko wzdęcia XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja taki brzuch miałam w 20 tygodniu ciąży. Nie wiem gdzie ty chowasz to dziecko ☺

dxomanliinbxhu6i.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mam prawie identyczny brzuch, nawet z pieprzykiem w tym samym miejscu ;-) i tak, jest wielorybi ;-)

Reszta to mikrusie te brzuchy macie :-P

Kropka, teraz będę polować na młodą, też chcę takie ujęcie <3

Po wizytach już dawno, ale nadrobić trzeba było sporo... Szyjka trzyma. I to tyle z wizyty, mój gin szybko sprawy załatwia ;-) za dwa tygodnie pobierze próbkę gbs, mam skierowania na powtórkę hiv i czegoś jeszcze plus oczywiście pakiet standard (mocz i morfologię). Dostałam też skierowanie na ktg. I tu niespodzianka! Byłam przekonana, że będę robić w Medicoverze, a się okazuje, że ponieważ mam ciążę z cukrzycą to podobno zalecenia ministerstwa są takie, że w takich przypadkach ktg w szpitalu ma być. Jestem w ciężkim szoku bo ja nigdy w życiu nie korzystałam z usług szpitalnych, jestem tak zielona, że wiem tylko gdzie jest wejście na IP... Nie lubię takich sytuacji.

Kurzajka potraktowana azotem. Pani doktor dwa razy ją pomroziła, dziwne uczucie, ból dla mnie znośny. Jak się zrobi z tego pęcherz to super, odpadnie wszystko i z głowy. Jak nie, to do powtórki za dwa tygodnie. Nic więcej w ciąży nie można. Tego badziewia na stopie nawet nie obejrzała, czeka sobie na po porodzie.

Dzisiaj gorąco, ale bardzo przyjemnie jednak. W komunikacji miejskiej dałam radę, jeździłam trzema tramwajami i dwoma autobusami. 3 na 2 były miejsca i klima. W dwóch tramwajach było ciasno, ale w obu mój wielorybi brzuch został zauważony i zaoferowane miejsce siedzące. Skorzystałam raz i słusznie, to był stary rzęch bez klimy, z jakimś potłuczonym motorniczym - kilka razy rzucało ludźmi jak workami kartofli...

Bronię się jak nie wiem, ale moja podświadomość chyba sugeruje mi bóle okresowe. I brzuch się spina, ale dziś tak od dołu. Prawda, że wymyślam i nie urodzę jeszcze przez chociaż miesiąc??

JS, dużo mądrości Ci życzę, w niełatwej sytuacji jesteś... A ten brzuch to wiesz co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:14

Kropka88, Sela, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna wiara w ludzi wraca? :)
    Pamiętam jak jeździłam do technikum i parę razy wyladowalabym na glebie albo szybie. W Warszawie to chyba standard, bo pewnie tam miałaś wizyty? Kojarzę, że jestes pod WWY :) Dobrze, że nie miotalo Toba na stojąco z brzucholem :)
    Nie urodzisz jeszcze :P

U mnie zaczyna grzmieć o.O tak myślałam, że coś dziś walnie. Moja głowa mnie nie zawodzi XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:16

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, w naszym szpitalu ktg jest na IP. To jedno- środkowe z tych trzech gabinetów, gdzie już byłaś :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. a może mogliby ci podesłać neurologa ze szpitala na konsultację? Żeby mieć jeszcze jedną opinię?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, tez mysle ze to decyzja najodpowiedniejsza dla nas, dla dobra dziecka. Sytuacja wtedy sama sie rozwiaze, a cc w razie „w” moga zrobic zawsze.
    Moj tak mowi, ze mu tam za ciasno :D Niech tam siedzi i nie wymysla :D

Feeva, wzdecie ma juz 35 tygodni XD

Kattalina, a ktg w szpitalu w ktorym berziesz rodzic? To zawsze nawet dobrze, zapoznasz sie z poloznymi, rozsznasz sie jak wszystko wyglada.
    Nie urodzisz, zatrzymajmy to..

Tanda, zapytam sie jutro, ale mysle ze podepnie sie pod decyzje ordynatora mimo wszystko, wiadomo jak to jest.

Moja psychika dostala z zaskoczenia, jak ja sobie poradze :O Pocieszam sie, ze wszystkie przez to przejdziemy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva a Ty ze stolicy? :D
    Bo ja okolice i tu pranie rozwieszam właśnie na balkonie ;D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, liczyłam na instrukcje od Ciebie ;-) jednak na razie nie skorzystam ;-)
    Nie ogarniam mojego lekarza, pytał o szpital, powiedział, że da skierowanie, że tam robić i dlaczego. Teraz biorę je do ręki: skierowanie wewnętrzne, realizowane wyłącznie w centrum Medicover. I bądź człowieku mądry...

Feeva, z Wawy nie spod :-P ja zawsze byłam zdania, że ciężarnym się ustępuje tu miejsca bo nie raz to widziałam w autobusach. Do tej pory mało miałam okazji żeby przekonać na własnej skórze. Oczywiście w sezonie kurtkowym łatwo jest nie zauważyć ciężarnej, więc też rola brzuchatych, żeby poprosić o miejsce, a nie się obrażać. Mojego brzucha dziś nie można było nie zobaczyć, choć chwila minęła w pierwszym tramwaju bo akurat stałam przy samych czytających ;-) ale pani w pewnym momencie podniosła lekko oczy i wzrok jej padł na moją piłę to się przejęła ale zaraz wysiadałam, a to był tramwaj z klimatyzacją i normalnym motorniczym, nie chciało mi się siadać :-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do centymetra ciągle mi nie po drodze ;-) ale oto mój wielorybi brzuch dokładnie z 34+0 tc. Nie dało się przegapić na ulicy :-P Chyba muszę zacząć też robić foty bez odzienia, łatwiej zauważę czy opada ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c317d64bd61c.jpg

Kropka88, Feeva, Nynka, pawojoszka, J.S, kamciaelcia, D_basiula, Wowka, Hoope, Mała Matylda, malwka08, Fatalita, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka okolice :D trasa między Grojcem a Wawą :D

Kattalinna ale dobrze mi switało XD

Mi też coraz częściej ludzie ustępują, bo już się nie da nie zauważyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:55

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s niefajnie że zrzucają odpowiedzialność na młodą przestraszona ciężarną. Cokolwiek zdecydujesz będzie dobrze nawet jak zrobią CC to nie jest chyba aż takie zagrożenie dla malucha .

U nas plan na dziś wykonany trampolina stoi sadzonki wkopane teraz tylko spakować torbę i jutro mogę jechać wypoczywać bo prawdę mówiąc przy tej pogodzie dziś trochę się umeczylam

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie wiecie co to wielorybi brzuch laski :P

Nie wiem czy umiem wstawić ale o to ja:
    e5qwef.jpg

E to ja Feva druga strona może nie doleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 19:01

Feeva, J.S, kamciaelcia, Lukrecja, kattalinna, D_basiula, Wowka, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, malwka08, Fatalita, ibishka, Sela, Cola87, efwka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Wy nie wiecie co to wielorybi brzuch laski :P

Nie wiem czy umiem wstawić ale o to ja:
    e5qwef.jpg

E to ja Feva druga strona może nie doleci :)

Wow... robi wrażenie!

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, jeśli Ty druga strona to może bardziej moje okolice :-) póki co burzy nie ma i się nie zanosi.

age.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ