X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka Starynkiewicza to moj plan b w razie czego. Planem a jest żwirki i wigury. A planem c żelazna. Musiałam zweryfikować plany bo szpital orłowskiego ma remont.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję rodzić na Żelaznej, to tam prowadzę ciążę. Plan awaryjny obejmuje Inflancką i Solec, w tej kolejności.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    A my w Brodnowskim :)
    I my:)i to calkiem niebawem:)

kattalinna lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze dziewczęta, wybierajcie różne szpitale, to zawsze będziemy z Wowką miały mniejsze ryzyko odesłania z powodu braku miejsc :-P

I z Zakochaną Mamą :-) i chyba Kolageną też, która pojawia się i znika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 22:17

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Jedno popołudnie z dala od forum, a tu tyle się dzieje...

Co za wysyp brzuszków :D
    Wowka, Hoope, Jangwa_maua, Fatalita, Kattalinna, Nynka – piękne piłeczki, niektóre lekarskie, inne siatkowe, a jedna hmm, chyba tenisowa ;)

J.S, brzuszek malutki, ale Igorek już całkiem spory :). Myślę, że podjęłaś trudną decyzję, ale chyba najlepszą z możliwych.

Ibishka, Ulli – jak tam u Was?
    O dziwo wieczór cisza. Przez dzień mnie wymordowalo kilka bitych godzin i teraz nie mam skurczy, jedynie brzuch boli jak na okres ale to pikuś przy tym co było przedtem :)

Jutro do południa ktg :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    I my:)i to calkiem niebawem:)
    sprecyzuj :-)

age.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cc zaplanowane na 20.04:) 19przyjecie do szpitala

kattalinna, malwka08, Feeva, D_basiula, pawojoszka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Zakochana mama2
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666, przeczytałam, że fotografujesz się tylko w środę przy pełni :p

Hoope, dziękuję, listę zakupów spożywczych prześlę na priv <3

Wracając do stanikow, położna wczoraj mówiła, żeby wstrzymać się z zakupem do ostatniej chwili,a i tak wybrac o rozmiar wiekszy. No i żadnych usztywnien, gabeczek, fiszbin, tylko zwykle dwa worki bawełniane ;)

kattalinna, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Mam cc zaplanowane na 20.04:) 19przyjecie do szpitala
    O rety! To przecież za 10 dni!

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne brzuszki :-) aż miło patrzeć
    Co do staników, to ja kupiłam wtedy w lidlu jak były na promocji i wzięłam wiekszy i nie żałuje, bo teraz dosłownie z dnia na dzień idealnie się wypełnia, oby go nie brakło, bo są strasznie wygodne ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak..za chwile:) w niedziele bylam juz na ktg i w ta niedziele tez jeszcze jade
    .ja lubie ten szpital:)pierwszego syna tam rodzilam

kattalinna lubi tę wiadomość

Zakochana mama2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Ale macie śliczne brzuszki :-) aż miło patrzeć
    Co do staników, to ja kupiłam wtedy w lidlu jak były na promocji i wzięłam wiekszy i nie żałuje, bo teraz dosłownie z dnia na dzień idealnie się wypełnia, oby go nie brakło, bo są strasznie wygodne ;-)

Tez mam stanik z lidla. Rewelacyjny. Nosze go teraz, pozniej bedzie raczej za mały :(

Sela lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Oj tak..za chwile:) w niedziele bylam juz na ktg i w ta niedziele tez jeszcze jade
    .ja lubie ten szpital:)pierwszego syna tam rodzilam
    O, a jak jest z tym ktg w szpitalu? Potrzebuję skierowania czy fakt bycia w ciąży wystarczy? Bo ciążę prowadzę w medicoverze, zupełnie pogubiłam się z tym ktg co gdzie i kiedy. Do szpitala mi najbliżej poza tym ;-)

Lekarz na wizycie spytał o napinania macicy. Zadowolona odparłam, że już rzadko, że w ogóle super a myślałam, że będzie odwrotnie. No i całe popołudnie i wieczór ciągle mi się stawia :-( młoda chyba też się nieco przemieściła i chyba mi na pęcherz naciska bo ciągle mi się chce siku...

age.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarza z tego szpitala i dla niego nie potrzebowalam skierowania na ktg. Bylam ze mna dziewczyna na ktg po terminie i z tego co wiem wystarcza karta ciazy z wpisanym terminem porodu i jak jestes dzień 0o to normalnie robisz ktg

Zakochana mama2
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno do was nie zaglądałam a tak lubię was poczytać ale dzieje się tu już sporo gratuluje rozpakowanym i już trochę zazdroszczę bo mi z dnia na dzień coraz ciężej i fizycznie i psychicznie
    A tak wogole to macie piękne te brzuszki takie zgrabne :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to jest gdy chcę zrobić wcześniej niż termin. W temacie ktg jak i innyvh badań, istnieje chyba wolna amerykanka co do zasad... Jeśli te moje napinania w końcu nie uspokoją się, to może już jutro pójdę sprawdzić co tam nowego na ip :-|

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ktg kieruje gin, chyba na piśmie. W poprzedniej ciąży gin był zastępcą ordynatora i po prostu powiedział że mam iść i już. Teraz jeszcze nie dostałam.

Szykuje się chyba kolejna paskudna noc :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ja tu siedzę. Powinnam spać żeby nie myśleć i się nie nakręcać...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jak tam?

My tez nie spiny bo leki ustaly i znowu bol wrocil, tylko teraz idzie z krzyza. Dodatkowo zjadlam slodkie chociaz nie moglam ale maly spokojny, zero ruchu wiec musialam go troche obudzic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj mój dyżur na warcie... Nie śpię od trzeciej, przez długi czas próbowałam zapanować nad krwotokiem z nosa i obudziłam się na tyle, że nie potrafiłam już zasnąć. Za 40 minu mój mąż wstanie do pracy, zjemy śniadanie, a później na pewno zachce mi się spać ;)

J.S, co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 05:24

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ