X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. co za niefajny zwrot sytuacji :(
    Nic więcej nie poradzę niż to co dziewczyny napisały.
    Mam takie zdanie jak hoope w kwestii porodu sn czy cc, ale decyzję musisz podjąć z Twoim lekarzem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c47edcfa85a.png

A to my ;) jeszcze się mała nie pcha na świat i oby tak do maja było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:05

Feeva, Fatalita, malwka08, Fermina, Nynka, kamciaelcia, Sela, Hoope, D_basiula, Kropka88, Wowka, Cola87, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Kiedy masz konsultacje?
    Mnie zapisali na 24.04, wcześniej nie dało rady a termin porodu na 27.04 :/
    Jak nie zdążę ich zrobić to nie wiem czy pojadę tam rodzić. Możliwość skorzystania z zzo jest dla mnie ważna.

Też mnie chcieli zapisać na 24 ale mam już termin do ginekolog więc dopiero na 8 maja jestem zapisana ja mam termin porodu na 28 maja więc myślę że nie urodze do 8

A był ktoś na takiej konsultacji? Jak to wygląda?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Kiedy masz konsultacje?
    Mnie zapisali na 24.04, wcześniej nie dało rady a termin porodu na 27.04 :/
    Jak nie zdążę ich zrobić to nie wiem czy pojadę tam rodzić. Możliwość skorzystania z zzo jest dla mnie ważna.

Też mnie chcieli zapisać na 24 ale mam już termin do ginekolog więc dopiero na 8 maja jestem zapisana ja mam termin porodu na 28 maja więc myślę że nie urodze do 8

A był ktoś na takiej konsultacji? Jak to wygląda?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję stresu, J.S. Igorek już duży, da sobie radę na pewno, jeżeli lekarze mówią, że lepiej dla Was się podzielić na dwa, to trzeba ich słuchać. Z wyborem rodzaju porodu nie pomogę, bo to Twoja decyzja, do uzgodnienia z neurologiem, oczywiście, ale mam nadzieję, że rozwiązanie, które wybierzesz okaże się najlepsze dla Was obojga. Kciuki. :*

Śliczny, foremny, brzusio, Hoope. Nie widać, że wielorybi. ;)
    Jangwa, Twój w ogóle wygląda na malutki. Wowka Cię zdecydowanie prześciga. Ale oba piękne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:08

Hoope, Wowka, J.S lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie zgrabne brzusie, moj taki gigant :D

Hoope lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. biedactwo, nie zazdroszczę konieczności wyboru. Maluch na szczęście już da sobie radę na świecie, a ewidentnie od dłuższego czasu chce ten świat ujrzeć na własne oczy. Tak jak dziewczyny piszą, pogadaj z neurologiem swoim, ewentualnie poproś jeszcze o dodatkową konsultacje neurologiczną tam gdzie leżysz (mniemam, że wszystkie wyniki badań obecne i sprzed lat pokazałaś lekarzom tam gdzie leżysz).
    Jeżeli czujesz się gotowa na sn to próbuj :) W razie W myślę, że są w stanie zrobić Ci cc, jakbyś zmieniła zdanie. Na pewno zrobią wszystko, żeby Ci pomóc.

LadyInna, czy ja dobrze pamiętam, ze jesteś z Poznania? Jeżeli tak to gdzie zdecydowałaś się rodzić?

A to My:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcf3c7c1f9d0.jpg

Nie mam cycków ;(

Feeva, Fermina, malwka08, Sela, Mycha666, kamciaelcia, Hoope, Nynka, Kropka88, Wowka, J.S, D_basiula, Cola87, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bardzo ładnie, nie widać że 36 tydzień. Cycków Ci zazdroszczę, ja mam teraz jakieś ohydnie ogromne i szczerze ich nienawidzę, kiedyś były malutkie i śliczne. :(

Fatalita lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ja też nie mam cycków :D Teoretycznie, bo widzę, że urosły, miseczka D za mała w staniku do karmienia, czekam na dostawę E i F, ale przy tym brzuchu biust wydaje się taki malutki... :D

Hoope, gdzie ten wielorybi brzuch, bo nie widzę?

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no wielorybi brzuch, jaaasne. Bardzo ladny :)

Fatalita, cudny brzunio, a cycki jeszcze nadrobia :)

Mialamusg, waga wskazuje 2730, bardzo dokladnie go mierzyli. Wszystkie przeplywy sa dobre. Byl moj lekarz i pytal sie, czy sproboje naturalnie, bo jesli nie no to rozwiaza cc jesli juz te leki przestana pomagac, ale prosil o konsultacje, bo jednak to dla tego maluszka wazne.
    Mowil, ze beda sie starac jeszcze go powstrzymac, ale sa skurcze i nie ma gwarancji, ze to sie powiedzie.
    Do neurologa dzwonilam, on mowi, ze wg niego powinnam miec cc, bo on jest przeciwnikiem rodzenia naturalnego w takich przypadkach, ale ja nie biore lekow, nie mialam dolegliwosci w ciazy, nic mi nie wrocilo, jesli chodzi o to czy dla dziecka to bedzie lepsze - tak, bedzie, kwestia tego czy ja sie zdecyduje. Neurolog mowi ze moze wrocic a nie musi, on jednak woli zapobiegac, wg ginekologa nic mi sie nie stanie.
    Badz tu czlowieku madry.

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S no to Ci nie pomogli...
    Zostawili Cie samą sobie z decyzją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 16:32

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    moim zdaniem ty już dawno podjęłaś decyzje
    teraz ponownie neurolog ci potwierdził swoje zdanie...
    mimo wszystko będzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję babeczki ale ja wiem swoje, wieloryb na brzegu XD

Fatalita taka wychudzona jesteś, brzuszek maleńki, możemy zrzucić się na jedzenie dla Ciebie, nie krępuj się :P

Feeva no jeśli miseczka D E i F to dla Ciebie brak piersi, to aż się boję zapytać, jaki rozmiar Cię satysfakcjonuje :P

J.S no to Cię zostawili, typowe zwalactwo, jakby coś, to będzie na pacjentkę. Dzisiaj wszyscy boją się odpowiedzialności. Trudno coś sensownego doradzić. Ja bym zapytała gina w czym dokładnie pomoże dziecku poród sn i sama poczytała co grozi Ci po sn. Czy faktycznie nawroty choroby z tego powodu się zdarzają i jak często. Ale na forum a nie takie dziennikarskie blabla.

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope miseczki E i F jeszcze nie mierzyłam, czekam na dostawę u koleżanki :D Ale w porównaniu do brzucha ten biust wydaje się jakiś nadzwyczaj malutki :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ciężka decyzja. Faktycznie, bądź tu człowieku mądry.
    Wierzę, że cokolwiek postanowisz, będzie dobrze! Musi być!

A to my. Dosłownie :D Ola pchała się do zdjęcia :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ff06cae8182.jpg

Nynka, Wowka, J.S, Hoope, D_basiula, Feeva, kamciaelcia, Cola87, Mycha666, kattalinna, pawojoszka, Sela, amygdala, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, lekarz mowil, ze maluszek bedzie w ciagu tego przejscia jeszcze dojrzewal, lapal te dobre bakterie, cwiczyl oddech, oczywiscie uzywal sformulowan tez medycznych, generalnie woleliby naturalnie, ale jezeli uda mi sie donosic jeszcze te dwa tygodnie to zrobia ciecie.
    Ja po prostu jestem w czarnej dooopie i nie wiem co mam zrobic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Kropka mi się nigdy nie udało uchwycić ❤❤

Bony jakie Wy chude, idźcie coś zjeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:16

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś moja Dziecka upodobała sobie tą pozycję, bo bardzo często czuję ją właśnie tam z boku, co sprawia, że zupełnie nie umiem sobie wyobrazić tego jak ona leży :P

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuudzie, Kropka, obcy Cię drąży XD

Feeva chyba nie chcesz mieć biustu wielkości brzucha XD

J.S cokolwiek wybierzesz, żaden wybór nie będzie idealny. To wybór między jednym złem a drugim. Najlepiej byłoby nie musieć decydować w ogóle. Chyba, że taka opcja jest najlepsza, przez najbliższe dwa tygodnie sn, potem musowo cc. Czas pokaże. Co Ty na to?

Kropka88 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no jak nie. Zawsze marzyłam o możliwości zarzucania sobie biustu na plecy XD

Kropka jak fajnie :D Moja często też mnie tak drąży ale jak włączę aparat to przestaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 17:29

Kropka88, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ