Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie umawialam 2 tygodnie temu z koleżanką na sesje brzuszkowa i pisalam jej zeby to bylo jak najszybciej bo ja sie juz szybko mecze, jakbym jakies przeczucie jednak miala, ze cos sie szybciej zacznie xd
Hoope, nie poddaje sie chociaz wszystko szlo nie tak jak chcialam w sumie i mi sie ciezko z tym pogodzic troche, ale idzie ku lepszemu na szczescie :p Od wczoraj ladnie przybral, ale pojawila sie lekka zoltaczka i jak jutro bedzie mniejsza to wyjdziemy
W ogole zla troche jestem bo mi dali babke do sali, ktora jest przeziebiona...
J.S ciezkie decyzje, ale mysle, ze ta ktora podjelas jest dobra
Hoope, Feeva, kelegena, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:Zbieram się na ktg - mocne kciuki za bloga ciszę!
'fajnie' bo cmi brzuch i pachwiny więc jak wyjdzie ok to będę wiedzieć że te bóle to nie związane ze skurczami
Jak znam życie, jak wpadniesz na ktg to nic Cie nie będzie ćmiłoZawsze tak jest. Powodzonka
Zuzanka już z nami
-
JS ja tez uwazam, ze dobra decyzja. Lekarz ogarnięty, brzmi logicznie, to co powiedział. Też na pewno nikt nie bedzie narażał Ciebie na niebezpieczeństwo, jest wybrane najlepsze możliwe wyjście, tzn. najmniej złe. Współczuję siedzenia jak na bombie, ale Igorek na pewno wszystko wynagrodzi
jesteś bardzo dzielna
-
Mój to wszystko czarne by kupował
i oczywiście po co te falbanki, kokardki, te kwiatki i błyskotki zupełnie nie potrzebne. Z moimi ciuchami to samo
no ale to ja klikam zakupy
Chyba dziś biometr jakiś do dupy czy co. Siedziałabym i ryczała. Dobrze, że nie mam czasu, wyjście z domu zawsze dobrze działa -
Katy wrote:W ogole zla troche jestem bo mi dali babke do sali, ktora jest przeziebiona...
Katy nie możesz jakoś zareagować u położnych? W końcu Twój synek jest wcześniakiem i nie potrzeba mu do kompletu jeszcze infekcji.
Pawojoszka mam nadzieję, że nie zagrzejesz za długo miejsca w szpitalu. Skoro czujesz się nieźle, to może szybko będą chcieli zwolnić łóżko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 10:59
-
Oto i ja w 37 tygodniu ciąży
Faktycznie coś tych cycków nie widać, a urosły gdzieś o dwa rozmiary
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/822e885b9c0e.jpgFeeva, kattalinna, kamciaelcia, malwka08, Wowka, Kropka88, Nynka, efwka83, pawojoszka, Mała Matylda, Hoope, D_basiula, Fatalita, Cola87, Saperek, morowa, Sela lubią tę wiadomość
-
Kattalina, w sumie dobrze trafilam z tym lekarzem, bo to ordynator i mowil to do tych lekarzy, ktorzy stali tez w gabinecie, wpisali to do komputera, takze mysle ze na pewno nie beda podwazac zdania ordynatora.
Katy, poinformuj polozne, przeciez ty masz wczesniaka, to gdzie z przeziebieniem
Dzieki dziewczyny, jestescie kochane, czyli jednak dobrze zrobilam, bo ciagle o tym myslalam, ale widze ze tez byscie tak postapily, takze jestem juz pozytywnie nastawiona.
Wowka, lekarz dzisiaj dotknal brzuch i sie pytal, czy dzidzi do rozumu przemowilam, bo wyjatkowo miekki, mam nadzieje ze synek wytrzyma do 37, bo juz nie chodzi o porod, ale o to wczesniactwo. Gamoń jeden doslownie.
Asix, moj oszalal, wlasnie dlatego ze to syn chyba, chociaz pierwotnie nastawial sie na corke, ale zycie zweryfikowalo, teraz lata z bodziakami polo, jeansami...
Trzymam kciuki za ktg, zeby tam nic nie szalalo :*
Ja poprosze sesje na szpitalnym lozku z wenflonemA tak na serio swojej w planach nie mialam, ale chcialabym noworodkowa na pamiatke, a ja nie jestem fotogeniczna, nie lubie siebie ogladac wiec... nie nadaje sie
Kattalina, niekorzystny totalnie. U mnie pochmurnie, jakby na deszcz, na pewno jest niskie cisnienie, marze o kawce a dopiero wypije okolo 15 jak moj przyjedzie, to mi wezmie latte.
Przyszla nowa babka, a juz tak fajnie bylo mi samej, moglam sobie do toalety swobodnie chodzic na dwojke bez stresu, ze ktos uslyszy. Dobrze ze zrobilam przed przyjsciem, bo bym sie zblokowala znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 11:03
Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:A ja bym chciała urodzić i też nie. Boję się co będzie po porodzie. Te histerie... Mój syn wczoraj zaczął skakać z kanapy...oczywiście raz go nie złapałam, ale nie przeszkodziło mu to wejść ponownie i skoczyć. Potrafi śmiejąc się rzucić zabawką tak ni z gruszki ni z pietruszki. I rozbraja wszystkie zabezpieczenia, więc wizyta w ikei mnie czeka, tych nie potrafi ogarnąć.
Kamcia kupujesz jakiś prezent wkupny od maleństwa? Zastanawiam się co mu kupić.
tylko nie mam pomysłu co...
dla Patryczka pewnie coś drobniutkiego, dla Piotrusia pomysłów brak, bo on 1. mało rozumie, że dzidzia w brzuszku, ze bedzie braciszkiem 2. ma tych zabawekw sobote mam usg, pewnie zajedziemy do galerii i cos wymysle, jest jeszcze pomysł takiego namiotu+tunel, ale to chrzestna chciała mu kupić
tez mielismy problem z kapielą i na zajączka sam prezent się zdeklarował-zabawka do kapieli
moze ty masz jakies pomysły?
pomysłowy twój synek
mój nie skakał z kanapy
ae kombinuje ostatnio ze wspinaczka na parapet, narazie na zasadzie "a co mama na to?", widze ze ignorowanie lepiej działa niz zakaz, przy zakazie sobie powtarza -
nick nieaktualny
-
Pawojszka, mam nadzieję, że Twój pobyt w szpitalu będzie krótki
Kelegena, powodzenia na wizycie. Zdjęcie piękne
J.S, myślę że to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć, bardzo odważna biorąc pod uwagę Twoje obawy dotyczące nawrotu choroby. Podejście lekarza mnie cieszy i uspokaja. Trzymam kciuki, aby Igorek został w brzuszku jak najdłużej
Ibishka, kciuki zaciśnięte!
Mycha, super brzuszek
Dopiero odespałam nocny dyżur, gdy kawa postawi mnie na nogi też zrobię zdjęcie brzucha
Przed ciążą byłam wrogo nastawiona do różu, z czasem łagodnieję, ale ubranka i akcesoria w tym kolorze w większości były kupowane z inicjatywy męża
.
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
Spoko, z różu wyrosną
Wczoraj córka zapowiedziała, że jej ulubiony kolor to niebieski. Widziała to gdzieś albo słyszała, bo przecież wszystko musi być jak u innych.
Kupiłam jej jakiś czas temu spodnie dresowe, chłopięce (dla dziewczynek były infantylne) i efekt jest taki, że wypaczyłam sobie dziecko. Chodzi wyłącznie w dresach chłopięcych. Ma już trzy pary, szarych spodni dla chłopców, bo nic innego nie założy.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja już po ktg. Zapis prawidłowy. Czynność skurcz owa w granicach 30 więc generalnie cisza mimo że całe badanie silny ból brzucha i pachwin. Ból pewnie od naporu małej na kanał. Za tydzień wizyta. Także nie rodzimy póki co mam nadzieję
D_basiula, Mała Matylda, malwka08, Kropka88, Hoope, kattalinna, Fatalita, Feeva, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:myślę
tylko nie mam pomysłu co...
dla Patryczka pewnie coś drobniutkiego, dla Piotrusia pomysłów brak, bo on 1. mało rozumie, że dzidzia w brzuszku, ze bedzie braciszkiem 2. ma tych zabawekw sobote mam usg, pewnie zajedziemy do galerii i cos wymysle, jest jeszcze pomysł takiego namiotu+tunel, ale to chrzestna chciała mu kupić
tez mielismy problem z kapielą i na zajączka sam prezent się zdeklarował-zabawka do kapieli
moze ty masz jakies pomysły?
pomysłowy twój synek
mój nie skakał z kanapy
ae kombinuje ostatnio ze wspinaczka na parapet, narazie na zasadzie "a co mama na to?", widze ze ignorowanie lepiej działa niz zakaz, przy zakazie sobie powtarza
Parapet,stół też to przerabiałam, zabrałam wszystkie krzesła do pokoju do którego nie może wejść
Ale jak u Ciebie działa ignorowanie to super, u mnie to już nie działa.
A co do kąpieli, to nie pomogę, bo u nas zawsze świetna zabawa, najlepsza jak prysznicem go polewam, a i lubi piankę w kąpieli
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/54fafe021d98.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9825de0527b7.jpg
A to moj brzuch. Dwie fotki, bo na jednej wyszlam szczuplej niz na drugiejkamciaelcia, Mała Matylda, Wowka, D_basiula, malwka08, Kropka88, Hoope, kattalinna, Fatalita, J.S, Nynka, Feeva, Saperek, Mycha666, morowa, Sela lubią tę wiadomość
-
ola ola
rowerek na dwa latka myślałam, Piotrek nie jest nawet zainteresowany jeździkami, odpychaczami itp...
a z kapiela takiego dziecka to normalnez dnia na dzień
wystarczy mały szczególik i trauma
nie mieliśmy problemu , pod prysznicem od 7m. był polewany, potem były różne etapy, ostatnio mega mega histeria na samo wejście do wanny
bo...włożył paluszka do odpływu i sie przestraszył
ale znalazłam sposób, tz dwa dni kąpał się z mama-za drugim razem juz wszedł do wanny
ale jeszcze nie usiadzie
uda się małymi kroczkami
musibo ileż to dla mnie gimnastyki siedzieć w wannie
także nie znasz dnia ani godziny jak takiemu maluchowi odbije
i nie strasz z tym ze ignorowanie przestanie działać
ogólnie mam grzeczne dziecko
ale najgorsze że nie chce chodzić za rekę
smycz mu kupię hahaha -
My w dwóch odsłonach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 23:34
Wowka, kamciaelcia, malwka08, Kwiatkowa24, Kropka88, Hoope, kattalinna, Fatalita, J.S, pawojoszka, Nynka, Feeva, D_basiula, Saperek, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
-
Chciałam powiedzieć, że moja córka powinna być chłopcem. Dziś w smyku kupiłam sweterki,takie niby bezplciowe bo w szare paski, drugi taki jakby tkany na drugiej stronie biało kremowy , oba z kapturkami. Przyszłam do domu a moj mąż zadaje mi pytanie- czemu wzięłaś jej chlopience swetry?! ... okazało się że w jednym guziki w kształcie samochodów, w drugim traktorki
Wowka, Mała Matylda, Kropka88, pawojoszka, kattalinna, Fatalita, Nynka, Katy, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Patk, ja dla mojego chłopca kupiłam pajacyk z żyrafą na traktorze i usłyszałam pytanie- dlaczego w traktory?
Mój uważa że wszystko może być w zwierzątka, albo z kotwicami i w paski. Innych wzorow nie uznaje
Ale dużo tych zwierzątkowych ubrań to typowe uniseksy. Beda na przyszloscWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:51