X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, jestem i ja. Miałabym spakowaną torbę i dla siebie, i dla dziecka, gdyby nie to, że mam tylko jedną walizeczkę w domu :D

Po całym dniu mycia, porządkowania i pakowania moje plecy błagają o litość. Ale na dobitkę przeprasowałam jeszcze pościele.

I cieszy mnie informacja, że Kamilek wie co dobre :P

Chyba zasłużyłam na poleżenie w wannie :)

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate lubie za to że chciałaś lecieć do małego od razu :)

Powiem Wam, że pomijając fakt, że od małej komoreczki powstał człowiek nam w brzuchu, to fascynuje mnie jak matka staję się matką w sekunde po porodzie i jest w stanie biec na golasa przez szpital, żeby swojego dziecia uspokoić ❤❤

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mnie tez to fascynuje bo nie spodziewalabym sie jeszcze niedawno, ze bede miala takie matczyne instynkty i chwilami dalej nie wierze, ze to naprawdę ja go urodzilam :D

Nynka, kattalinna, D_basiula, Feeva, Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś kryzys "mam dość, wszystko mnie boli, chcę umrzeć" ale Was podczytuję.

Dałam się namówić na zakupy w Rossmannie, akurat tusz mi się kończy i bardzo się cieszę z sukcesów Katy i synka :D

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyżurna.
    Siku, pić, gorąco.
    Po spaniu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :( nie śpię od 2 h. Boli mnie w boku. Po dzisiejszej wizycie mysle o szpitalu, lekarzach i poloznych i coraz bardziej jestem przerażona... :(

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień rozpoczęty :)

Współczuję nieśpiacym, pewnie niebawem do Was powrócę- jak na razie mam urlop od nocnego stróżowania :)

Na dziś też mam ambitny plan działań. Ale jeszcze nawet nie chce mi się wstać. Mąż śpi, pies śpi, synek w brzuchu też śpi to ja też nie wstaję ;)

JS jak nocka?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    My w trasie na Łódź na kontrolę. Mam nadzieję, że babka mnie nie wyprowadzi z mojej wywalczonej równowagi psychicznej jak ostatnio.

W nocy tak się stresowałam, mała ze mną, że myślałam, że do rana urodze ;)

Miłego dnia wszystkim!

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, kciukasy, oby wszystko było w najlepszym porządku :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie czy którejś z was zaczął już może odchodzić czop bo mi wczoraj wieczorem jakaś taka galaretka wylazla i się zastanawiam czy to nie to i wogole chyba trochę wcześnie jeszcze na to ?

oar8skjohmhvnzyg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Katy, super ze jest coraz lepiej!

Kelegena, a czym dokladnie sie stresujesz? Sorki, bo chyba cos moglam przeoczyc.

Fatalita, trzymam kciuki :*

Wowka, wlasnie... az sie boje to pisac i wypowiadac te slowa, ale dobrze. Ciagle leze juz naprawde, ale wczoraj bez kroplowki i dzisiaj chyba tez tak bedzie, bo nic mi nie jest, przepowiadacze sa oczywiscie ale takie slabe, ze mocniejsze mialam w domu. Nie moge tylko dlugo stac, jak stoje pod prysznicem dluzej czy cos, to od razu zaczyna, wiec stawiam wszystko do minimum calkowicie.
    Mam zamiar wylezec do 37 i mam nadzieje ze mi sie to uda, codziennie o to prosze malego zeby siedzial...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, szaleństwa z brzucha mnie obudziły, lewego boku dziecię moje ewidentnie nie lubi.
    Jakaś chodze nie przytomna na siku a śnią mi się głupoty i teraz nie wiem czy na papierze znajdowalam nitki krwi czy to był sen :/
    Chyba się nakrecam tym co tu sie dzieję i zbliżającym się terminem...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS cieszę się :) niech Ci minie czas do tego 37 tygodnia, oby jak najszybciej. Nie puszczam kciuków :)

Dospałam jeszcze godzinkę i zdążyło mi się przyśnić, że zostałam samozwańczym lekarzem ginekologiem :D przychodziły do mnie różne babeczki, a to z wynikiem bhcg, a to w bardziej zaawansowanej ciąży, ja im robiłam usg, ale na fotelu nie badałam :D jak mówiły, że coś je boli to dawałam jakieś tabsy z szufladki :D normalnie mierzylam ciśnienie każdej i jedną z obrzękami i dużym ciśnieniem wysłałam do szpitala. Ale nie brałam od nich kasy :D

Aha, sama też byłam w ciąży i też łykałam te tabsy z biureczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 08:14

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wowka, lecz się ;-)

Uli, trochę wcześnie... Może to jednak nie czop. Obserwuj i zachowaj spokój przede wszystkim.

JS, nie napiszę, że się cieszę żeby nie zapeszyć ;-)

Kolagena, nie myśl! Mam nadzieję, że to tylko takie nocne strachy, a jak wiadomo, noc nie sprzyja przemyśleniom bo czarnowidztwo wtedy działa. Głowa do góry!

Fatalita, kciuki :-)

Też mam ambitne plany na dziś, ale już wiem, że mi się nic nie chce ;-) ale chyba ruszę 4 litery, choć kot na mnie leży i smacznie śpi, córka w brzuchu przed chwilą się wierciła ale chyba zapadła w drzemkę - dylemat: przerwać im sielankę czy jednak poczytać ;-)

Ed: chyba wstanę, podobno mój Rossmann od 8! Ewidentnie zmienili godziny, bo nie wydaje mi się, żeby zawsze był czynny do 20.30

Ed2: a tak w ogóle to z tą promocją to jakaś lekka ściema jest. Teoretycznie rabaty od ceny wyjściowej, ale coś mi się zdaje, że jak coś jest w innej promocji, to liczą tę cenę promocyjną, a nie -55. Widać po koszyku, suma rabatów jest mniejsza niż połowa za całość, a wg mojej wiedzy, 55 to więcej niż połowa, czyli do zapłaty powinno być mniej, nie więcej. Oszustwo jak nic. Na złość im zrobię i nie kupię niczego z podwójnej promo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 08:40

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Mam szybkie pytanie jaka witaminę e w kapsułkach do masażu krocza mam kupić?
    Macie jakieś sprawdzone?

Ja kupiłam w kroplach i zmieszałam z olejkiem migdałowym nierafinowanym.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ed2: a tak w ogóle to z tą promocją to jakaś lekka ściema jest. Teoretycznie rabaty od ceny wyjściowej, ale coś mi się zdaje, że jak coś jest w innej promocji, to liczą tę cenę promocyjną, a nie -55. Widać po koszyku, suma rabatów jest mniejsza niż połowa za całość, a wg mojej wiedzy, 55 to więcej niż połowa, czyli do zapłaty powinno być mniej, nie więcej. Oszustwo jak nic. Na złość im zrobię i nie kupię niczego z podwójnej promo ;-)

Rabaty naliczają od ceny bez promocji. Tzn. W koszyku widnieje cena promocyjna, ale odjęte jest tylko tyle, żeby rabat łącznie z obniżką promocyjną dawały razem -55%.

"Mój" podkład jest teraz na promocji, z 63 na 44 zł przeceniony i jak dodaję do koszyka to mi nalicza -16 zł od tych 44 zł, co daje 28 zł, czyli wychodzi, że -55% liczy od ceny bez promocji - 63 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 08:51

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Rabaty naliczają od ceny bez promocji. Tzn. W koszyku widnieje cena promocyjna, ale odjęte jest tylko tyle, żeby rabat łącznie z obniżką promocyjną dawały razem -55%.

"Mój" podkład jest teraz na promocji, z 63 na 44 zł przeceniony i jak dodaję do koszyka to mi nalicza -16 zł od tych 44 zł, co daje 28 zł, czyli wychodzi, że -55% liczy od ceny bez promocji - 63 zł.
    Nop. Sprawdziłam, policzyłam, nie zgadza się. Tylko jak w koszyku są same niepromocyjne to rabat faktycznie jest -55. Ale dorzuć coś z promo, to już proporcje się zmienią. Także regulamin promocji sobie, życie sobie. Chyba, że jakimś cudem system stacjonarny umie im liczyć inaczej niż ten w apce

Ed: użyłam kalkulatora i faktycznie Tanda masz rację :-) na tuszu sprawdzałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 08:59

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zgadza - miałam w koszyku zarówno kosmetyki na promocji i bez promocji i policzyło -55% od wszystkich cen bez promocji.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was dokucza drętwienie, mrowienie itd ręki? Dzis w nocy miałam apogeum, obudziła mnie tak „znieczulona” dłoń, piekąca i ciepła, spałam na siedząco i troche Pomogło.. w dzień tez nie jest zbyt dobrze, nóż cieżko mi utrzymać, a przy np odkurzaniu po kilku minutach przestaje ja czuc :(

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

J.S trzymam kciuki, żeby Maleństwo nie pchało się jeszcze do tego 37tc :)

Fatalita kciuki :)

Ja właśnie wisiałam na linii z bankiem przez ponad 15minut, zadzwoniłam w konkretnej sprawie, ale jak zawsze muszą jeszcze pierdzielić na inne tematy XD

Dzisiaj jestem uwięziona w domu, bo dwóch kurierów do mnie jedzie. Jeden między 12-15, a drugi... nie wiadomo o.O

No tam jest napisane w Rossmannie na tych ich cenówkach, że promocje nie łączą się, czyli, że -55% jest odliczane od ceny standardowej, a nie promocyjnej. I tak się opłaca wg mnie. Za te wszystkie kosmetyki, które wczoraj upolowałam powinnam zapłacić grubo ponad 100, a zapłaciłam 50 z hakiem :P Także jak dla nie dill życia XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ