Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiia_p wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was dokucza drętwienie, mrowienie itd ręki? Dzis w nocy miałam apogeum, obudziła mnie tak „znieczulona” dłoń, piekąca i ciepła, spałam na siedząco i troche Pomogło.. w dzień tez nie jest zbyt dobrze, nóż cieżko mi utrzymać, a przy np odkurzaniu po kilku minutach przestaje ja czuc
Mi codziennie drętwieje ręka, jak leżę na lewym boku. Mam totalny niedowładDopiero jak poruszam, to wraca do życia. Ale mam tak tylko w nocy, w dzień git.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:00
-
Na paragonie z Rossmaka jest to zamotane. Jest napisana cena wyjściowa, odliczona promocja, a na samym dole suma rabatów. Ale kasa się zgadza- zapłaciłam -55% od ceny wyjściowej.
Edit, tak wolno do Was piszę, że zanim wyśle mojego posta to już są dwie odpowiedzi i się powtarzam po kimś. WybaczcieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:05
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Jakby mój edit został przeoczony to melduję, że przestałam liczyć na moje zdolności matematyczne, których nigdy nie miałam i policzyłam kalkulatorem, wszystko się zgadza
obaliłyście moją teorię spiskową
Mnie ręce też drętwieją ale w nocy i bez związku z ciążą. Ale podobno pod koniec ciąży może taki objaw występować, bo gigantyczna macica może uciskać tu i ówdzie. Nie wiem czy jest to zupełnie normalne czy w pewnym momencie powinno niepokoić, ale pojawiać się może na pewno -
Suma cen bez promocji: 111,95 zł -55% = 50,37 zł a w koszyku nalicza 50,36 zł.
Ostatecznie mi się zgadza.
Edit: Widzę, że się wyjaśniło nim zdążyłam wysłać postaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:08
Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
kasiia_p wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was dokucza drętwienie, mrowienie itd ręki? Dzis w nocy miałam apogeum, obudziła mnie tak „znieczulona” dłoń, piekąca i ciepła, spałam na siedząco i troche Pomogło.. w dzień tez nie jest zbyt dobrze, nóż cieżko mi utrzymać, a przy np odkurzaniu po kilku minutach przestaje ja czuc
Też to mam, wczoraj pytałam moja gin czy można coś z tym zrobić. Mówiła żeby spać z dłonią opuszczoną w dół. Ja już przed ciążą miałam zespół cieśni nadgarstka, a ciąża jeszcze nasila objawy. Przy uporczywym bólu w nocy biorę paracetamol, psikam spreyem chłodzącym i zakładam opaskę na nadgarstek.nieprzyjemna sprawa... ciężko nawet coś dłużej w dłoni przytrzymać.
-
nick nieaktualny
-
Kasiia_p też tak mam z ręką czasem mi drętwieje nawet jak trzymam rękę trochę wyżej np. na kierownicy jak prowadzę ,tylko prawa i jest bardziej spuchnięta w zeszłej ciąży jeszcze do tego bardzo mnie bolała ,położna mówiła że to typowe dla ciąży ,że to może być ciążowe zapalenie czegoś tam i że to z przepracowania ręki i faktycznie jak mniej nią robiłam to bolało mniej ustępuje zazwyczaj zaraz po porodzie . Niesamowite ile ten poród rozwiązuje problemów .
Katy hormonalny wywietrzaly i teraz możesz się cieszyć macierzyństwem ,jeszcze się wielu rzeczy dowiesz o sobie . Ja to mam wrażenie że moje dzieci to mają wbudowany system alarmowy "matka za drzwi, dziecko w płacz". Zawsze jak leżałam po porodzie i chciałam się ogarnąć ,nakarmilam,uspilam zaczekalam aż dobrze zaśnie normalnie spaloby conajmniej godzinę ale jak tylko odkrecalam wodę już słyszałam jak płacze . Kiedy rodziłam w UK tam mają takie maty pod materacyk pilnujące oddechu dziecka i matka ma kluczyk zawsze ze sobą tak że nikt nie mógł wyjac dziecka bo alarm się zalanczal ,ile ja razy ten alarm włączyłam jak wpadłam do sali i pierw dziecko na ręce a alarm na cały oddział .
Powodzania na wizytach i sklepowych polowaniach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:52
-
Dojechalimy
Wiki całą drogę grzebała mi albo przy szyjce, albo girki pod zebra wpychała.
Dzięki za kciuki
Kattalinna, też utwierdze Cie w przekonaniu, że nie jest całkiem super. Kiedyś promocje się łączyły...wtedy robiłam deale swojego życia, aż się łezka w oku kręci na samo wspomnienie
(Tak, wiem, polakowi nie dogodzisz )Tanda, Feeva lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Jak mnie dziś bolą biodra i plecy
I jednak opuchlizna mnie dopadła.
Myślałam, że ciąża o takiej porze roku, że obrzęki nie groźne. Od poniedziałku boli mnie skóra przy dotyku od stóp aż po kolana - tak zaczynały się obrzęki w pierwszej ciąży.Matylda
-
Dziewczyny ta końcówka chyba każdej z nas doskwiera..mi tez dretwieją dłonie ale po nocy, w dzień mija, stopy natomiast żyją własnym życiem..chociaz muszę Wam zdradzić co mi pomaga - spacer, dziwne ale wtedy mi opuchlizna schodzi, wiec staram się codziennie chociaz trochę spacerować.
Fatalia dzisiaj wizytujesz?
Nie żebym narzekała ale od jakiegoś czasu codziennie rano się wypróżniam, czy to oczyszczanie samoistne przed porodem? -
Mi rece tak puchna, pieka czasem az do lokci, w nocy paraliz, palcow zgiac nie moge tak sa spuchniete,a bol spac nie daje. Pomaga lodowata woda.
A moj lekarz mowi ze to przez ucisk na jakies nerwy I gromadzaca sie wode niestety. Takie uroki ostatnich tyg ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:29
-
nick nieaktualnyWeźcie nie straszcie oczyszczaniem
Ja do łazienki musze 4x dziennie...
Apropo puchniecia ja mam tylko stopy i dłonie i to cały czas, w ogóle mi nie schodzi:( takie serdele mam
Kate jak u Was?
JS Ty do tego 37tyg w szpitalu masz być?
Ps belly mi mówi, że ciąża donoszona :0
Myślałam, że to za tydzień, nie ogarniam już tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:30
-
Dzień dobry
Nie ma to jak pogadać o kupie z rana.
J.S dobre wieści i kolejny dzień pokonany, super!
Fatalita kciuki za dobrą diagnozę!
Mmie już tak dużo części ciała boli, że już nie liczę co doszło nowego.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyJa ostatnio tez czesciej sie wyprozniam, tzn. w normie, bo wczesniej to podchodzilo pod zaparcia
Ja dzis na kontrole cisnienia i bialka w moczu.
A wczoraj zauwazylam dwie malutkie kropelki siary! Myslalam, ze beda wieksze, jak lzaUcieszylo mnie to, poczulam sie jeszcze bardziej jak przyszla mama
Katy, super, ze z Wami wszystko w porzadku
J.S., dobrze, ze Igorek siedzi jeszcze w brzuszku