X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, poczytałam co to za cudo. Jak dla mnie za dużo zabawy, no i obawiam się, że mógłby być problem przy soczewkach choć może niekoniecznie. Takich efektów oczekuję od tuszu samego ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin był ostatnio zakręcony bo zabrakło prawej reki-pani Asi, położnej :) wyszła przyjąć życzenia od zarządu szpitala i tak sama z lekarzem zostalam(i z synem w wózku)
    Ale gbs pobrany, cc umowione, i ktg umowione (za 2tyg) więc beznadziejnie nie było
    I na szczęście tematu wagi nie poruszalismy bo mnie nie zwazono :)

Mam jutro dabetologa
    Cały dzień się nie dodzwonilam...nie chce mi się jechać. Tzn pojadę za tydzień zeby to była ostatnia wizyta...ale jak tu się dodzwonić ??

Na korepetycjach zapowiedzialam -jestem dostępna dla nich do 12.maja
    Zwlaszcza że po drodze dzieciaki mają dluuuga majówkę. Potem w maju mnie nie ma...w czerwcu pilne przypadki(niedobitki)ale to sugestia zeby lepiej pilny nikt nie był :)

,w rossmannie jeszcze nie byłam :) i dobrze. Ale zrobiłam mini zakupy w doz z dostawą do apteki (to apteka w moim bloku na parterze dokladnie w moim pionie) bo cholera!czopki kosztowaly mnie 24zl a online 16zl o.O
    Prenatal duo 43zl a jeśli dobrze pamietam ostatnio mąż w aptece wydal okolo 60zl
    Tyle czasu na bbf a jednak i ja się duzo uczę :)

Ja ciągle słyszę jak swietnie wygladam w ciąży. Cała :) i to moja trzecia taka ciąża :D a teraz i sasiedzi dostrzegaja mnie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa
    I z racji cukrzycy (bo ktg w 36/37tc to u nas norma bez cukrzycy-i ja się prowadzę na nfz) robię prywatnie przeplywy plus pełna biometria...stres lapie przed sobotą...
    Okaże się czy je powtórzę jeszcze przed cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:44

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, czopki miałam dorzucić do koszyka ;-)

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tego tuszu LOREAL FALSE LASH TELESCOPIC ale w Rosmanie jest drogi i zawsze online z jakiejś stronki sobie zamawiam, ale ten Eveline też fajnie wygląda.
    Ja w ciąży musiałam podkład zmienić bo niestety już mi kolor się nie nadawał, bladziocha się zrobiłam..

Ja lekarza mam co 2 tyg, teraz idę 18.04 a pozniej wizyta za tydzien 25.04 bo wypada ten wekend majowy i to za długo żebyśmy spotkali się dopiero po nim..hmm może to i dobrze..

Skończyłam dzisiaj prasować, efekt: mega spuchnięte nogi :(

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, czyli nie tylko ja mam zdanie, że jest super :D Moja mama i siostra też używają :)
    Mi jakoś nie podpasowaly te mega drogie tusze. Jednak nie wszystko co drogie jest super.

Kattalinna to ten srebrny :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f8c26c94653.jpg

Co do tej paletki do konturowania z WIBO - jestem zakochana. Jest tam bronzer, rozświetlacz i róż holograficzny. Ja uwielbiam takie błyski. No kocham!! Normalnie pewnie bym nie kupiła, bo 25zl,ale jak za połowę... :D nie mogłam się oprzeć. Mam pier*olca na punkcie rozswietlaczy/kosmetyków z drobinkami.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d3baad12fa2.jpg

Fatalita chyba muszę iść się zapytać bez tego maila :P

Jutro idę po staniki do karmienia. Po raz 3. Za każdym razem nadal nie miała, bo na hurtowniach kontrole XD Ale jutro już powinny być. I będzie już wszystko. Uf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:44

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy będę prasować. To znaczy wiem, jak kupię pojemniki do szuflad, ale póki co ochota na ikee jest daleko ode mnie, w przeciwieństwie do samej ikei ;-) już zaczynam kombinować, czy ja na pewno muszę te ubranka prasować... ;-)

W ramach paniki przedporodowej uprałam dziś elementy do mojego małego łóżeczka. Składanie tego do kupy to będzie wyzwanie, ale w razie czego będzie w czym dziecko spać położyć. Duże łóżeczko czeka na złożenie, ale nie mamy śrub bo szwagier znalazł w święta dopiero, a my byliśmy przed. No i materac się nie zamówił jeszcze.

Chyba podświadomie odkładam dokończenie wyprawki. Jak wszystko będzie gotowe to urodzę. A nie chcę, boję się... Babie nie dogodzisz ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie chcialam zalapac na ta promocje, ale chyba sie nie uda ;p

Przyszlam sie pochwalic, ze Kamilek zaczal jesc z cyca :D Dzisiaj tylko raz jadl mm, a jutro juz na pewno nie bedzie takiej potrzeby:p Teraz spi mi na rece :p

kattalinna, kelegena, Saperek, Kropka88, Feeva, Nynka, D_basiula, Jagoda14, Asix, Mycha666, J.S, Wowka, malwka08, Patk, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Tanda, czyli nie tylko ja mam zdanie, że jest super :D Moja mama i siostra też używają :)
    Mi jakoś nie podpasowaly te mega drogie tusze. Jednak nie wszystko co drogie jest super.

Kattalinna to ten srebrny :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f8c26c94653.jpg

Co do tej paletki do konturowania z WIBO - jestem zakochana. Jest tam bronzer, rozświetlacz i róż holograficzny. Ja uwielbiam takie błyski. No kocham!! Normalnie pewnie bym nie kupiła, bo 25zl,ale jak za połowę... :D nie mogłam się oprzeć. Mam pier*olca na punkcie rozswietlaczy/kosmetyków z drobinkami.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d3baad12fa2.jpg
    Dobra, kupię ten tusz na Twoją odpowiedzialność, jak mi nie podpasuje to Cię znajdę ;-)

Ta paletka to ta jaśniejsza, prawda? Mam na liście :-) w ogóle uwielbiam rozświetlacze z wibo :-D na każdej promocji kupuję za piątaka i mam :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    ja na pewno tylko raz prasowałam :D
    potem nie zamierzam :)
    wyrodna matka ze mnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, super! Brawo Wy :-D
    A zakupy zrób online i wyślij chłopaka po odbiór :-D

PS. Mam wrażenie, że tylko ja tu dziś siedzę :-P

Katy, kasiia_p lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kupuje ostatnio na takich promocjach to co poleca Maxineczka nie wiem czy znacie i zazwyczaj dobrze trafiam, teraz też jak jakaś wariatka krecilam sie z telefonem i sprawdzałam co poleca bo żadnej nazwy nie mogłam zapamiętać, to nie samowite jaka się nieogarnieta zrobiłam w tej ciąży :D

Ja dzisiaj właśnie dostałam materacyk, teraz ikea i koniec. Przyszły też staniki i sie wkurzylam bo za duże w obwodzie i oba za małe miseczki :/ trudno będę tak chodzić przez chwile. Torby spakowane, jeszcze tylko spakować na wyjście i finito.

Katy super wiadomości, będzie coraz lepiej:)

Katy lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy super wieści!! :D <3

Kattalinna ja też tu siedzę :D
    Spoko,jak Ci tusz nie przypasuje to ja odkupie XD

Ja mam wszystko poprane, poprasowane i poukładane. Nie mogę się doczekać, az stretch zdejmiemy z łóżeczka, żebym mogła dopracować szczegóły :D

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, jaki masz materac? :-)

Maxineczkę znam i chyba tuzin innych :-P obejrzałam już masę filmów polecających z tej promocji i znalazłam sposób na brak pamięci ;-) po prostu jak mnie coś zainteresowało to pauza, szukam w aplikacji i dorzucam do listy :-D w sklepie też będę z telefonem ale już na skróty

Feeva, ale sprzedaję w regularnej cenie. I z pampersami w komplecie ;-)

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina oczywiście aplikacje przeglądałam jak analizowałam te polecenia ale na.to żeby dodać nie wpadłam, jakoś mało pomysłowa jestem ;D

Ja zdecydowałam się na pianke-kokos-gryka.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy super wiadomość, teraz już bedzie tylko lepiej :)

Katy lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie nadrobiłam, ale piszę bo zapomnę.

Kattalinna ja jutro wsiadam do komunikacji miejskiej i sprawdzę w końcu, czy ktoś poczuje empatię. Jakby co podejdę do zajętego siedzenia dla matek z dzieckiem i zagadam. Dziś w Rossmannie trafiłam na mega kolejki, ale od razu przecisnęłam się na sam początek i spytałam się o pierwszeństwo. Oczywiście w Rossmannie mamy pierwszeństwo, tylko nie zawsze nas wypatrzą, więc trzeba się samemu dopominać.

Pawojoszka brzuchy spore, dlatego ubieramy się na czarno, żeby chociaż optycznie się trochę wyszczuplić ;)

U mnie na NFZ KTG zaczyna się od 31 tygodnia co wizytę, a od 36 tygodnia wizyty co tydzień. Co przychodnia to inne wytyczne widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 21:24

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, powodzenia! Mimo wszystko, moje prywatne skąpe statystyki potwierdzają, że nie jest najgorzej.

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szybkie pytanie jaka witaminę e w kapsułkach do masażu krocza mam kupić?
    Macie jakieś sprawdzone?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie wczoraj tak panikowalam ;) Odczulam dzisiaj pierwszy raz "uzaleznienie" malego ode mnie, poszlam umyc wlosy, chlopak z nim zostal i tylko slyszalam placz zza sciany i z jednej strony bylam zla, ze nie moge sie umyc w spokoju i ze chlopak go nie umie ogarnac, a z drugiej chcialam leciec do niego zeby nie plakal...

Jeszcze mi mama dzisiaj przypomniala, ze 23 ma urodziny i to 50te wiec wypadaloby jej cos zorganizowac..:p

Nynka, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Kropka88 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ