X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wierzysz w to, że będziesz spać? :-D podejrzewam, że tatuś nie zdąży nawet za butelkę złapać gdy Ty już półprzytomna będziesz karmić ;-) podobno trzeba spać wtedy gdy dziecko. Noworodki podobno dużo śpią :-)

Hoope, my ogólnie jesteśmy mili dla naszego auta, ale ostatnio przegina pałę... Nie jest to dziwne, bo już jest w wieku "coraz bliżej do żyletek" ale mógłby uwzględnić, że to nie jest dobry moment... Szczególnie, że tysiaka w tym miesiącu już wydaliśmy na niego :-| był kupiony żeby się nauczyć na nim jeździć i w razie czego nie było szkoda jak się w coś przywali. Spełnił swoją misję, zwłaszcza, że moje prawko odroczone. Ale mógłby jeszcze ze 3 miesiące nie robić numerów...

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy super wiadomość ,nie ma jak w domu, odsypiaj ile się da .

Mnie właśnie lekarz na obchodzie powiedział że jeszcze przez weekend poleżę bo mnie chcą poobserwować ,chyba mnie ten szpital lubi . Stwierdzili że skórcze się pisza na ktg ,jak im mówię że przecież normalne że są jakieś przepowiadacze w tym tyg. już to oni że nie że to za wcześnie i to bardziej zagrożenie porodem przedwczesnym . No jaja ,ja zazwyczaj takie twardnienia miewam od 29 tyg. czasem nawet od 24 a dzieci po terminie rodzę . Wszyscy wokół wychodzą ,sama zostanę i też mam słaby humor

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Przez dobę miałam aspołeczno-płaczliwy nastrój, ale już wszystko wróciło do normy :)
    Właśnie czekam na paczkę z Next :D

Fatalita, przykro mi, że wyniki badania nie były pomyślne. Mam wrażenie, że część nieprawidłowości została wyszukana trochę na siłę, po to by nikt nie mógł zarzucić lekarce przeoczenia, ale realnie nie mają one większego znaczenia, po prostu dzieci są różne. Super, że macie już wybranego kardiologa dla Wiki. Podziwiam jaka jesteś silna i jak sobie radzisz z tą sytuacją. Życzę Ci dużo siły i trzymam kciuki za wizytę u gina :)

Katy, początki często są trudne, dopiero uczycie się siebie. Rozumiem że jest Ci trudno z takim wielkim zmęczeniem, ale w gruncie rzeczy wspaniale, że Kamilek jest takim cycoholikiem – rozkręci Ci laktację, może wkrótce uda się całkowicie odstawić mm, tego Wam życzę. No i tak jak piszą dziewczyny – pewnie w domu będzie łatwiej :). Cudowna wiadomość, że już wychodzicie :D

J.S – z radością przeczytałam co się u Ciebie dzieje. Oby tak dalej!

Feeva, życzę udanej sesji :)

Szalejecie dziewczyny z tymi tygodniami, aż mi żołądek do gardła podchodzi gdy Was czytam i patrzę na suwaczki XD

Katy lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. bardzo się cieszę, że Maluch zmądrzal i przestał się tak gwałtownie pchać na świat, oby tak dalej. :)

Katy, czyli dziś wielki dzień! Jestem pewna, że świetnie odnajdziecie się w domowych pieleszach. Nie mam doświadczenia, ale Mamy ponoć potrafią świetnie funkcjonować bez snu, chociaż życzę Ci, żeby nie było takiej potrzeby. :)

Pawojoszka, widzę że histerię próbują siać w szpitalu. Nie daj się!

Feeva, czekamy na foty!

Naszego auta nie wolno chwalić. Jak tylko się to zrobi, to się psuje, zatem praktykujemy zimny wychów, jak tylko powie się o nim dobre zdanie, to zaraz trzeba dodać, "ale w zasadzie to jesteś złom" czy coś w tym stylu i jakoś jeździ. Widać z autami jak z dziećmi, trzeba znaleźć sposób na swoje. :D

Jadę zaraz na zakupy. Kwiatki do ogródka, przegląd lumpków, jedzenie, resztki rzeczy dla dziecia. Niby tylko 25 km od domu, ale już mi nieswojo tak samej po mieście biegać.. Boję się, że zacznę rodzić na środku targu albo Rossmanna. ;) Jak będzie o takiej babie w wiadomościach to będę ja. ;)

Dużo sił i humoru dla wszystkich, bo widzę że biomet niekorzystny..

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam super humor. Pogoda piękna nic mnie jeszcze nie boli.

Byłam w laboratorium oddałam co mialam
    Mąż mi kazał kupić pajacyki bo wczoraj pakowaliśmy wg listy że szkoły rodzenia i jak to facet wszystko co napisane musi być hehe. Wiec lumpek już obskoczony.W Biedronce wszyscy mnie przepuszczali aż miło.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 11:21

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy super że wychodzicie zawsze to w domu. Lepiej się poznacie i będziesz wiedziała co i jak robic;)

Katy lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie pospac 20min i czuje sie jak nowonarodzona :p
    A no w sumie mozliwe, ze nie dam chlopakowi karmic bo bede sie bała, ze sie bedzie za bardzo cackal (ostatnio tak bylo jak go karmil) i maly za malo zje..
    W domu przynajmniej zadne inne dzieci mi sie nie beda drzec :p

MalaMatylda mm mu juz nie daje, ale je z butelki moj pokarm bo nie do konca efektywnie je z piersi, ale mam nadzieje, ze sie uda z tego tez zrezygnowac chociaz tak jest latwiej z jednej strony bo widze ile na pewno zjadl ;)

D_basiula, Mała Matylda, Feeva, Nynka, Hoope, kattalinna, Patk, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie przypomnialo mi sie co bylo wczoraj w biedronce. Normalnie szczyt szczytow chyba! Stoimy w kolejce 2 kasy czynne ludzi,ze szok, mialam owoce i lody. Otworzyli 3 kase wiec ide z wielkim brzuchem oczywiscie nikt nie przepuscil, bylam 3 w kolejce za mna jeszcze ze 3 osoby i nagle slysze jak jakis facet przepycha sie z konca kolejki i mowi, przepraszam przepusci mnie Pani bo mi sie warzywa rozmroza!!! Az sie we mnie zagotowalo, oczywiscie powiedzialam ze nie,ze tez mam mrozonki i stoje w kolejce!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Pan w cukierni kiedy kupowałam pieczywo i drożdżówki dla młodego na wycieczkę podchodzi może mi kierowniczka kawę zrobić a pani się nie obrazi patrzac na mnie . A ja patrze i mówię : myli się pan mój brzuch się obrazi a ja się zdenerwuje .

Wiecie moja przyjaciółka urodziła w poniedziałek dziś weszła na wagę i ma -6kg mniej niż przed ciążą . W ciąży przytyła zaledwie 5,5kg całe 8,5 miesiąca wymiotów , przetaczanie krwi . Urodziła SN karmi cycem non stop od pierwszej godziny. Daje mi motywacje że dam radę.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jak fajnie że wychodzicie, nie ma to jak w domku.

Ja też dzisiaj stałam w kolejce w biedronce, niestety nikt nie zauważył mojego brzucha giganta..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja wczoraj w lidlu miałam sytuację kolejkową, otworzyli nową kasę to idę a tu mi gówniarz biegiem z koszem leci, pcha się przede mną, no to stanęłam bo mnie omal tym koszem nie rozjechał. A tu jego matka się pojawia, cap za drugi koniec kosza, ciągnie i do syna: co robisz, przepuść panią.

No i to był drugi raz, jak mnie w ogóle ktoś puścił.

Bajka. Wspaniały naród. Pękam z dumy.

Zjadłam dwa magnumy. Magnumy są dobre na wszystko.

Witch ja mam nadzieję stracić od razu 10 kg a resztę wysikać... Gdzieś te 16 kg muszę wyrzucić.

Katy super, radzisz sobie coraz lepiej, brawo! I złota zasada w domu - śpij, kiedy synek śpi. Resztę olej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:20

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze nic sie brzydko mowiac nie zesra do tej srody i bede sie czuc tak jak teraz, czyli dobrze.

Pawojoszka, ja tutaj juz przywitalam i pozegnalam tyle dziewczyn ze szok, jutro tez juz sama zostaje bo kolezanka z boku wychodzi.
    Mi sie tez skurcze pisza, a wlasciwie np 1 na 50% ktory trzyyma dosc dlugo i tez sie czepiaja, a ja mowie ze mnie to nie boli, a oni ze powinny byc wyciszone raczej. Na ile procent ci sie pisza i jak czesto?

Feeva, no ma byc burza, udanej sesji!

Fatalita, zaciskam kciuki, dobrze ze macie juz wybrany szpital.

Katy, super ze idziecie do domu, w szpitalu nie da sie wyspacc te maluszki strasznie krzycza XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samochodow to my tez na zimno, staram sie nigdy nie mowic co podejrzewam, bo ostatnio mowie „tyle nia jezdze i zaden czujnik sie od klockow nie zapalil” no i wyjezdzamy z myjki i bum, klocki skonczone XD

Hoope, kocham magnumy i jem je nawet w szpitalu, w zamrazarce mam arsenal

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyście maść do brodawek?
    Jaką? Chce dokończyć się pakować i nie wiem co i jak

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:

Ja mam chyba ta ziajke

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, zamówiłam tę z ziaji, w składzie sama lanolina, przemówiło do mnie ;-)

Wczoraj brat pytał o samochód i mu odpowiedziałam, że dobrze, zrobiony i jeździ. To było zresztą w trakcie jazdy. Także ten...

Też uwielbiam magnumy! Ale do najbliższego sklepu mam 4 piętra windą więc nie chce mi się ruszać ;-) może zrobię sobie sorbeta jakiegoś. Takie owocki też super.

Pogoda super, powinnam na spacer wyjść. Ale wiadomo, nie chce mi się... Jeszcze muzykę włączyłam jakaś depresyjną, muszę się ogarnąć

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Medela Purelan.

Fatalita bardzo mi przykro, że wizyta tak przebiegła. Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze. Jesteś siłaczką!

J.S super, że lepiej! Oby tak dalej :)

Pawojoszka podziwiam Cię za podejście, oby teraz jak najszybciej do domku :)

Katy, teraz już tylko lepiej :) niebawem pewnie będziecie już spacerkować :)

Moje samopoczucie też jakieś takie kiepskawe, nic mi się nie chce, a im mniej mi się chce, tym bardziej czuję znudzona, osamotniona, obolała, niedojedzona, przejedzona i w ogóle. Ale w ostatnich tygodniach ciąży o dziwo ludzie właśnie zauważają i raczej mnie przepuszczają w kolejce. I pierwszy raz skorzystałam z ustawy, coby się do dermatologa jeszcze dostać. Mam wizytę w środę, a potem ginekolog. Ciekawe co powie. Chyba chciałabym już być po.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:

Ja mam lano maść z ziaji.
    Można też mlekiem swoim smarować.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z Ziaji
    U mnie akcja pranie się zaczęła szkoda że słońca nie ma to by mi szybciej to poszło ale mam zamiar włączyć dziś 2 pralki A tego co jest dużo czyli białe i szare to jutro
    Ogólnie mam 5 pralek plus 1 to pieluchy i ochraniacze prześcieradła no i jeszcze koce masakra ile tego jest

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Lansinoh na suty :)

Katy, super że wychodzicie. Zazdroszczę, że masz to już za sobą :D ja codziennie rano budzę się z myślą, czy to dziś czy nie :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ