X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no niestety cos w tym jest;) przed chwila mielismy pore karmienia i pies znowu byl dosyc aktywny, ale przynajmniej nie szczekal i po kilku upomnieniach poszedl spac..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale o tej porze na dwójeczce to jeszcze nie byłam...

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    No ale o tej porze na dwójeczce to jeszcze nie byłam...

Też niedawno byłam :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym spac bo maly spi, a nie moge zasnac :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Oni chyba w tym szpitalu mnie hartuja do nocnego wstawania do dziecka.
    Cudem zasnelam a oni przychodzą z ktg i pojemnikiem, później rodzić zaczęla jedna, później Pani sprząta, Małek jakiś krzyk, i o 6 znowu ktg, ciśnienie :/

Katy a pomijając psa, jak w domu z Kamilkiem łatwiej? :)

Ps mamy czy w szpitalu po porodzie zostaje się z dzieckiem już bez pomocy? Położne nie pomagają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 07:02

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wszystko zależy od szpitala ,od stanu matki i dziecka ale tak zupełnie bez pomocy to cię nie zostawią co trochę ktoś przychodzi sprawdzić czy wszystko ok ,ile maleństwo zjadło czy robiło kupkę itp. zawsze możesz zawołać kogoś jak masz problem.

J.S piesek się przyzwyczai do nowego lokatora to i ekscytacja mu przejdzie. Ja na szczęście z moim nie mam problemu nie muszę przyzwyczajać sam wie że to moje szczenię i nie wolno ruszać bo będę gryźć ,przyjdzie i powącha to tak ale raczej unika kontaktu. Oby i twój szybko się przyzwyczaił

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Hoope, Wowka, czyżbyście się powoli szykowały? :-)

Patrzę na liczbę stron, które naprodukowałyśmy i zastanawiam się która urodzi na stronie 1000 ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katallinna, Ty do naprodukowania tylu stron też się sowicie przyczyniłaś ;)
    A ja chyba wolałabym urodzić przed 1000 strona, tak na 969 jeżeli można sobie zamówić ;)

Właśnie wyszłam z egzaminu, dobrze że to już końcówki szkoły, bo usiedziec 40 minut na tych krzesłach nie da rady. Na następny egzamin biorę leżankę jak nic ;)

Katy, to rzeczywiście jak drugie dzieciątko. Jak kilka dni minie to na pewno ekscytacja mu spadnie. Ja się boję że również będę miała problemy ze snem. Dziś obudziłam się o 2.20 i do 5 nie mogłam zasnąć. W końcu o 5 padłam,a na 6 już budzik. Jak w nocy będę wstawać do małej to pewnie w ogóle zarzucę spanie...
    Napisz potem co i jak :)
    Ile razy maluch wstawał?

Hoope, ja Ci przewiduje rychły poród ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja! Ja!

Jajam ale jak poszłam do toalety w nocy a potem jakieś skurcze się pojawiły to strach mnie obleciał :P

Niestety nadal w dwupaku.

Dzień dobry :D Dwa tygodnie do terminu.

Katy jeszcze kilka tygodni i zaczniesz padać jak mucha ;)

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna pogoda się robi to i dzieciątka będą chciały wychodzić. Ja jeszcze chwilę poczekam. Moja siostra właśnie na porodówkę trafiła więc do mojego terminu to szybko zleci.;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 35 tygodniu ciąży :)
    Od dzisiaj zaczynam przyjmować kapsułki z olejem z wiesiołka. Na tyle znacząco zwiększają dobową ilość tabletek, że aby się nie pogubić postanowiłam używać pojemników na leki z przegródkami na rano, południe i wieczór – jak emerytka ;). I tak oto mając 31 lat rozpoczynam starość XD

D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope czemu wielowodzie jest powodem do położenia na oddział i ewentualnie wcześniejszego rozwiązania? Bo ja tego troche chyba nie ogarniam...

Fatalita a Ty z czego się egzaminujesz?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pora torbę spakować jak wszystkie tak się spieszą. Co do seksow po kilku tygodniach suszy zdarzyło się nawet 2 dni pod rząd haha. Ogólnie mój chodzi zestresowany to i ochoty nie ma. Haha a zadziałały na niego pończochy samonośne antyżylakowe.

Nynka, ibishka, kattalinna, Mała Matylda, Hoope, malwka08, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na seks jak patrzę sama na siebie, więc chłopu się nie dziwię :)

Jak tyle produkujecie to myślę że ja nie wyrobię się do 1000 strony :)

Katy jak łądnie waga Ci spada, no ale jak się przytyła 10 kg to nie dziwota :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Chyba pora torbę spakować jak wszystkie tak się spieszą. Co do seksow po kilku tygodniach suszy zdarzyło się nawet 2 dni pod rząd haha. Ogólnie mój chodzi zestresowany to i ochoty nie ma. Haha a zadziałały na niego pończochy samonośne antyżylakowe.

Haha może też spróbuję tych ponczoch:-D mój tak podstresowany że już niczego nie chce heh a o seksach to już w ogóle mogę zapomnieć :-(

Hoope i jak nastrój? Czujesz że coś się zbliża? Jak masz teraz rozplanowanie wizyty /ktg?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zapomnialam chyba jak to sie robi, u mnie to ja mam obawy i to powoduje brak checi do takiej blisksci...
    I jak Nala Matylda witam sie w rozpoczynajacym sie 35t!

Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Dzień dobry :-)

Hoope, Wowka, czyżbyście się powoli szykowały? :-)

Patrzę na liczbę stron, które naprodukowałyśmy i zastanawiam się która urodzi na stronie 1000 ;-)

Ja się szykuję co najwyżej do fryzjera we wtorek :D nie nam w planie porodu przez najbliższe dwa tygodnie. Wpisałam sobie ten event w kalendarz w okolicę majówki- pomiędzy grillami pojadę na porodówkę :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, Ty mi tu głupot nie gadaj. Przede wszystkim pamiętaj, że faceci to nie kobiety - co innego jest dla nas atrakcyjne. Ja na siebie bym i bez ciąży nie poleciała, kobiety mnie nie kręcą po prostu ;-)

Fatalita, Ty jeszcze masz siłę się toczyć na zajęcia? Szacun :-D choć moja siostra też tak chodziła, dwa tygodnie przed terminem broniła licencjat. Dla mnie wyczynem byłoby dojechać na uczelnię...

Feeva, dawaj te foty, ile można czekać? Całą noc miał na obrabianie :-P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, ja używam pojemniczka na leki od paru miesięcy. Wyprzedzilam Cię w starzeniu się. :D

Kolejne rzeczy Ci zazdroszczę, Katy, moja waga rośnie nieubłaganie..

Tak jak pisałam, mam dziś najazd rodzinki, więc pewnie mnie tu nie będzie za wiele, proszę nie rodzić w tym czasie!

Pięknej soboty!

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Mała Matylda, ja używam pojemniczka na leki od paru miesięcy. Wyprzedzilam Cię w starzeniu się. :D

Zaczynam mieć poczucie, że jestem starą kobietą i korzystam z forum geriatrycznego :P. W zasadzie rozmowy o tym gdzie boli, problemach z pamięcią, nietrzymaniu moczu oraz trudności z przypomnieniem sobie co to seks powinny już wcześniej dać mi do myślenia XD

Fermina, Wowka, Mycha666, Feeva, pawojoszka, kattalinna, Fatalita, Nynka, D_basiula, Patk lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ