X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, stare baby z ciążami urojonymi. Pewnie tak naprawdę rzeczywiście siedzimy na jednym oddziale w jakimś psychiatryku a to tutaj to wielka wspólna halucynacja po prochach. :D

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do koła geriatrycznego ;) mój mi dziś skarpetki i buty załadał jak wychodziliśmy na zakupy. Nie żebym go prosiła, sam się wyrwał. Trzeba korzystać póki jest okazja. Wszedł mi tydzień temu jakiś nerwoból przy żebrach i trzyma konsekwentnie. Ani się zaśmiać, ani kichnąć, nie wspomnę o zmianie boku w nocy. No i mojego chyba przeraża to moje ciągłe stękanie, dlatego taki pomocny.

Słowo seks zostało skasowane z mojego słownika z racji dłuższego niestosowania. Nie wiem co to;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy w 38tc :D Oficjalnie ciąża donoszona - sukces! <3

My po zakupach z Mężem, robiliśmy byleby szybciej bo wszędzie sajgon. Jutro pozamykane sklepy to trzeba zapasy wojenne zrobić :)

Kattalinna spokojnie, wrzucę :D Wczoraj tylko jedno obrobil póki co, siedział nad nim godzinę bo dopracowywal szczegóły :D Ale mojego ulubionego jeszcze nie ogarnął.

Katy współczuję przygód z piesem. Przyzwyczai się i nauczy, ale domyślam się że się boicie, skoro ten pies jest nieobliczalny :)

Jest dziś ciepło jak w lato. Na krótki rękawek już zapylam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:15

Mała Matylda, Mycha666, Hoope, Fatalita, Katy, kattalinna, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buty zakładam sama, ale aby przystąpić do tej operacji najpierw wygodnie rozsiadam się na podłodze, a potem potrzebuję pomocy przy wstaniu XD

Mycha666, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Hoope czemu wielowodzie jest powodem do położenia na oddział i ewentualnie wcześniejszego rozwiązania? Bo ja tego troche chyba nie ogarniam...

Fatalita a Ty z czego się egzaminujesz?

Nynka przy AFI 27 nie ma jeszcze ryzyka, to umiarkowane wielowodzie, a już szczególnie jeśli jest idiopatyczne. Co innego gdyby AFI wynosiło ponad 30. Wtedy staje się niebezpieczne. Nadmiernie rozciągnięta macica niesie ryzyko poronienia, porodu przedwczesnego a w późnym etapie słabo się kurczy, więc akcja porodowa może być za słaba. Jest też duże ryzyko silnego krwawienia po porodzie a jeśli wody odejdą wcześniej, mogą spowodować wypadnięcie pępowiny lub części ciała dziecka (zwykle rączka) do pochwy.
    Podejście do zagadnienia lekarzy zależne jest tylko od regionu i ich doświadczeń zawodowych. Znam kobietę, która ma 3 dzieci, wszystkie z wielowodzia, wszystkie urodzone sn o czasie, zdrowe. Nie znam takich przykładów zbyt wiele, bo to rzadki przypadek, ledwie kilka procent ciąż ale wiem jedno, gdyby to wielowodzie faktycznie występowało w sposób zagrażający, już obie dawno byśmy urodziły. Ja mam zalecone pić do dwóch litrów płynów dziennie i mierzyć obwód brzucha. Prócz tego co dwa tygodnie usg kontrolne. Nic więcej przy takim AFI się u nas nie robi. Pod warunkiem, że ono nie rośnie.

Jangwa rajstopy z sexshopu? XD Wyobraźnia mężczyzn wędruje dziwnymi drogami XD Mam bandaż, może akurat XD

Ibishka ja czuję, ale młody nie wykazuje w ogóle jakichkolwiek oznak, że chce wyjść. A główna decyzja w naszym przypadku należy do niego. Mój organizm jest mega wydolny i będzie trzymać dziecko do bólu. A Fiflak śpi, czka, przeciąga się i tyle. Także najbliższe dwa tygodnie spędze walcząc z wszelkimi bólami, rozpychaniami i innymi ami a synuś będzie czkał, spał i się przeciągał... Wizytuję w środę. Mam nadzieję, że usłyszę w końcu coś innego niż szyjka długa, twarda, zamknięta. Co ja jestem, żyrafa?

Fatalita też podziwiam, moje moce na uczelni lata temu skończyły się w 6 miesiącu ciąży. Taki wysiłek musi Ci się opłacić.

No nic to, zjadłam, wypiłam, po dzisiejszej nocy doszłam do wniosku, że muszę wypoczywać aż do znudzenia, żeby sił nabrać. Jakkolwiek abstrakcyjnie to brzmi. Czas zalegnąć.

Jest chłodno i nie ma słońca, cudownie.

Nynka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi kupił kalafiora :-D ale dostanę dopiero na kolację... Za to teraz rzodkiewka pocieszenia była ;-)

Dziś u nas święto, urodziny kota :-D że jest sobota, to i imieniny od razu ;-)

Wowka, Mała Matylda, Kropka88, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoop ze sklepu medycznego xD a zadziałały jak z sexahopu haha.

kattalinna, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla kota!! <3 moje kocice przesyłają buziaki ;)

Uczelnia już przy końcówce. Dzisiaj tylko na egzamin, za dwa tygodnie powinnam całą niedzielę siedzieć i za cztery też. Ale oczywiście pewnie też wlece na moment. Ładna sukienka, trochę make - upu i niech wlatują trójki ;)
    Nynka, ogólnie robię mgr z dziennikarstwa i komunikacji społecznej ;)

Mycha666, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita podziwiam za chęć nauki, mnie ostatnie studia tak wymeczyly, że bez ciazy nie poszlabym już wiecej a co dopiero w ciąży.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita studiowałam to we Wrocku :D Ale rzuciłam przed licencjatem. Studia super, gorzej z pracą potem.

Deszcz pada, chłodno, ale cudownie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie seks bardzo rzadko. Facet ma pewne obawy. Czasem sie skusi, ale to nie to co przed ciaza. Mi sie w sumie nie chce w ogole wiec nie ubolewam ;)

Buty daje rade sama ubierac, na kucaka :)

Dzis pierwszy raz zabolaly mnie kopniaki malego (domniemam, ze to one sa przyczyna). Strasznie bola zebra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:00

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) dzisiaj pies troche lepiej sie zachowuje, polizal malego po raczce nawet wiec moze cos z niego bedzie jeszcze :p

Ogolnie z Kamilkiem w domu o wiele lepiej niz w szpitalu chociaz budzil sie w nocy tak samo wiec nie wiem czy mu sie pory dnia nie pomieszaly bo w ciagu dnia jednak wiecej spi..A tak to sie obudzil trzy razy przed pora karmienia, a w ciagu dnia ja go musze wybudzac na jedzenie...A no i w domu chetniej je albo po prostu juz troche sie wyspal i dlatego nie przysypia przy jedzeniu :p

Musze chyba dokupic wiecej ubranek i to mniejszych bo nie mam w co go ubierac..wszystko co wydawalo mi sie byc malutkie na niego jest za wielkie :/

A i musze Wam powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona tesciowa xd Nie dosc, ze sie nie wtraca jakos, a raczej naprawde stara sie pomagac to wczoraj sie bala malego wziac na rece i ogolnie troche sie go boi chyba haha

Mycha666, Hoope, Mała Matylda, Kropka88, Nynka, amygdala, kattalinna, Wowka, Feeva, D_basiula, Patk, Sela, Oliv lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty zamieniłam już na japonki, ale sobie zrobiłam obtarcie, więc chwilowy powrót do adidasów. Dobrze że półbuty można już rzucić w kąt, bo przy spuchniętych stopach mało wygodne się zrobiły. Buty też zakładam sama, ale jak mąż chętny to trzeba korzystać. Zawsze to kilka stęknięć mniej.

Cały czas gdzieś latam. Miałam zwolnić po Bożym Narodzeniu, a tu już po Wielkanocy, a ja ciągle mam grafik napięty. Jakby się świat miał skończyć po porodzie ;) No nie wynudziłam się na tym zwolnieniu, Nie dałam sobie na to szansy.

Katy teściowa Ci spokorniała. I dobrze. Moja mówiła mężowi, że widzi, że ja dosyć samodzielna będę i chyba pomocy nie będę potrzebować. Na pewno nie będę potrzebować rad z czasów jak za króla Ćwieczka. Epoka kamienia łupanego już za nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:10

Katy lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej bo zacznę się martwić, że mój nie ma żadnych oporów.

Katy same dobre wieści, jak macie już dobrze, po porodzie, razem w domu, tak na to czekam. Budź młodego do karmienia w dzień, nawet niech je na śpiocha. Jest za mały, by mu pozwolić na długie przerwy a poza tym narzucisz mu rytm, do którego szybko przywyknie, czyli w dzień jemy i nie śpimy, w nocy jemy i śpimy. Szybko się tego nauczy. Jak tyłek, goi się? Dokucza mocno?

Ja mam syndrom "sama". Sama wszystko. Sama buty, sama wstanę, sama ogolę. Chociaż mój dobry człowiek pozbawiony oporów proponuje pomoc. Nie, muszę sama. Nieważne, że przy tym wyglądam żałośnie, sapię, stękam. Sama i koniec.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ej bo zacznę się martwić, że mój nie ma żadnych oporów.

Katy same dobre wieści, jak macie już dobrze, po porodzie, razem w domu, tak na to czekam. Budź młodego do karmienia w dzień, nawet niech je na śpiocha. Jest za mały, by mu pozwolić na długie przerwy a poza tym narzucisz mu rytm, do którego szybko przywyknie, czyli w dzień jemy i nie śpimy, w nocy jemy i śpimy. Szybko się tego nauczy. Jak tyłek, goi się? Dokucza mocno?

Ja mam syndrom "sama". Sama wszystko. Sama buty, sama wstanę, sama ogolę. Chociaż mój dobry człowiek pozbawiony oporów proponuje pomoc. Nie, muszę sama. Nieważne, że przy tym wyglądam żałośnie, sapię, stękam. Sama i koniec.

Budze go przebieraniem, mniej wiecej co 3 godziny, tylko wlasnie w szpitalu w ciagu dnia ledwo udawalo mi sie go karmic bo spal, a w nocy sam sie budzil..I teraz jest podobnie tylko w dzien jest mniej przysypiajacy na szczescie :) Jakos go musze przestawic zeby jednak w dzien byl bardziej aktywny :)
    Tylek sie goi na szczescie, ale jeszcze mam problemy z siedzeniem.. No i musze sikac "na Malysza", ale i tak jest o wiele lepiej niz na poczatku. Faktycznie te czopki i masc dzialaja, dzieki za polecenie ;)

Mycha, na szczescie bo sie balam, ze mi bedzie ciagle patrzec na rece i wlasnie dawac jakies "madre" rady , a ona mi pranie robi i jedzenie daje xd W poniedziałek ma zostac z malym zebysmy mogli pozalatwiac urzedowe sprawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:35

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli calkiem pomocna ta tesciowa :) Na razie nie ma na co narzekac

Ja sobie dzis uswiadomilam, ze musze spakowac nie tylko siebie, ale tez mojego chlopaka. Te dwa/trzy dni bedzie przeciez ze mną w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:53

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że ja męża pakować nie muszę :-) chyba, że mnie kiedyś wkurzy to wtedy tak, w walizki i za drzwi, i nieważne że mieszkanie na teściową ;-)

Od jakiś dwóch tygodni nie mam problemu z butami :-D tj. od kiedy zaczęły się upały. Mam jedne, ukochane, uniwersalne crocsy. Założenie w sekundę, wygodne, noga nawet spuchnięta wchodzi. Lada dzień muszę też wyciągnąć wersję letnią, ale kurczaki, trzeba paznokcie pomalować! Podejmę próbę, ale coś czuję, że małżonek będzie pędzlem machał ;-) wiecie, że mnie już męczy malowanie paznokci u rąk?? Znaczy plecy bolą...

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dobrze że teściowa się nie wpiernicza. Przynajmniej wkurzania się Ci zaoszczędzi :D

Ja też wszystko sama.

Mnie dziś strasznie rwie w pachwinach, przy każdym ruchu Małej jak stoję to mnie zgina i muszę nogę do góry podnosić bo wystac nie mogę :/

Popylam w slip-on'ach. Szybko założyć, szybko zdjąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:28

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mój też nie ma oporów, w ogóle nie wyobrażam sobie sytuacji, w której by je miał. Chyba bym musiała parchem obrosnąć. :D

Katy, w domu najlepiej, co? :) DObrze, że psiak rokuje, oby tak dalej!

Kattalinna, wszystkiego naj dla kota! Podrap pod bródką. :) Moje bliźniaki mają urodziny w przyszły piątek (skubane - jak mój były), a trzeciego daty nie znam, niestety.

Z butów wchodzę we wszystko, teraz biegam w tenisówkach, ale to mój wiosenny standard. ;)

Rodzina mi się spóźnia, wszystko już przygotowane, nudzi mi się, chyba doprasuję resztkę ciuchów, jakieś dziwne zwyżki energii mam ostatnio..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 14:04

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moj pies spi w swoim legowisku pierwszy raz od chyba pol roku, to chyba dobry znak? :p

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ