X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Ja dziewczyny jutro rano klade sie do szpitala a w piatek cięcie..dzisiaj pije juz tylko melise..heh..denerwuje sie
    który to tydzień???

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana Mama, trzymamy kciuki za kolejne, prawie weekendowe dziecko! :-) Jak będzie Ci czegoś w szpitalu brakować to dawaj znać, mogę szybko podrzucić :-)

Fatalita, bo to podejrzane i już.

Idę do tego parku w końcu, bo jak nie to będę musiała się wziąć za sprzątanie. Nie rodzić, mało pisać, do później :-)

age.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    który to tydzień???
    39:)

Zakochana mama2

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh..kattalinna dzięki:)
    A nasz szpital teraz zatloczony z deczka:/

Zakochana mama2
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, no to pierwsza przecierasz szlaki w Brodnowskim :) trzymam kciuki :)

Ja lecę jutro na KTG do szpitala :) może nie będzie tłoku :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Ja dziewczyny jutro rano klade sie do szpitala a w piatek cięcie..dzisiaj pije juz tylko melise..heh..denerwuje sie

20,kwietnia mam w głowie jak własna date :)
    kciuki beda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Zakochana, no to pierwsza przecierasz szlaki w Brodnowskim :) trzymam kciuki :)

Ja lecę jutro na KTG do szpitala :) może nie będzie tłoku :)
    To moze się zobaczymy..ja rano na izbe:)

Zakochana mama2
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana Mama - powodzenia! Zazdroszczę, że już, zgodnie z planem, zobaczysz swoje dzieciątko! Dla mnie 20 kwietnia to akurat data, w której nie chcę rodzić, ale to moje osobiste traumy. ;) Dla Ciebie to będzie na pewno dzień po brzegi wypełniony szczęściem. :)

J.S. co za aparatka, z tej Twojej sąsiadki, nie mogę. :D No i ogromne gratulacje, że chcą Cię wypuścić - a nie mówiłam? ;) Byle do piątku!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny przygotowuje się do wizyty, trochę się obawiam czy czegoś nie wymyśli..

A to mój giga mega wielki brzuchol w 37 tc - 20 kg do przodu :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2900ef2b944e.jpg

kamciaelcia, Fermina, Patk, J.S, Nynka, D_basiula, pawojoszka, Kira91, Mycha666, Feeva, kattalinna, malwka08, Kropka88, Wowka, Cola87, Katy, Mała Matylda, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Efwka, wow, duży, śliczny, brzusio, wygląda już poważnie. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy my czasami nie jesteśmy na MAJOWYCH mamach? Jakie porody?! Przecież mamy kwiecień!

Ja nie chce ani porodu, ani Cc. Nie ma jakiejś innej drogi? Albo sklepu gdzie odbierasz swoje "zamówienie" XD bo w "Ciężarówką przez 9 miesięcy " była też mowa o porodzie przez łokieć... może już ktoś takie procedury rozpoczął. Piszę się nawet jeżeli nie finansuje tego NFZ.

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to zrobila, ale wchodze tam i deska polamana, akurat moj byl i staral sie to jakos poskladac, ale nie wyszlo, wiec zostaje tak jak jest.
    Dzisiaj zalozyli jej pessar, wychodzi jutro albo w piatek. Ja w piatek mam czekac na decyzje, jak bedzie wszystko oki to w sobote sie oddelegowuje, wreszcie!
    Lezala z nami dziewczyna od poniedzialku, dzisiaj ja cmilo jak na miesiaczke, w lazience od rana odszedl jej czop i tak ciagle podplamiala na rozowo, az w koncu zaczely sie takie skurcze ze w ciagu 40 minut ma juz rozwarcie na 6 cm :O Co prawda to jej 3 dziecko, ale mowi ze wszystkie porody przebiegly tak ekspresowo. Poczulam dreszczyk i az sama mnie rozbolalo, ale wiem ze to sila sugestii jak sie naogladalam jak sie tu wila w skurczach :D

Wowka, hahahaha, dokladnie, moglo tak byc XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, a w piątek już swoje maleństwo przytulisz :)

Efwka bardzo ładny brzuś, prawie taki duży jak mój :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dzień dobry, witaj świecie XD

Czy któraś się w międzyczasie rozpakowała? Jakiś skrót wydarzeń?

My od wczoraj w domu. Byliśmy dopiero koło 20, bo teraz i owszem, wypis na czas do 14 dla mamy i dziecka ale wyjść można dopiero 48 godzin po porodzie i obowiązkowych badaniach przesiewowych. W naszym wypadku poród 18:10 więc kwitłam na oddziale.

Wiecie, jak przyjechałam rodzić drzewa były gołe, jak wychodziliśmy, usiane kwiatami. Czyż to nie piękne?

Tak, nadal wszystko mnie wzrusza do łez, czy ciąża czy nie. Jestem tylko bardziej czepliwa :P

Czasu mam jak na lekarstwo, nie dlatego, że noworodek absorbujący (to też), ale mam stęsknioną siedmiolatkę i zapuszczone mieszkanie, więc wiecie jak to jest. Aczkolwiek TZ posprzątał dla nas jak nigdy.

W ogóle jak on teraz samochód prowadzi! Jakby 70-latek porcelanę woził! Mną to rzucał jak workiem ziemniaków.

Odszczekuję wszystko co pisałam o synkach, jeszcze tak kochanego dziecka nie miałam. W nocy jadł, spał i tyle. W aucie spał i tyle. Słucha uważnie, patrzy uważnie, normalnie bystry po mamie.

I to tyle co ma po mamie. 3D mnie oszukało. NIC nie ma mojego. NIC. Może będzie kolor oczu ale to jeszcze niewiadoma. Kolejne dziecko tatowe.

Dzisiaj zaczął się nawał pokarmu. Także wiem, że mam cyce.

Tak na koniec, abstrachując od cudu posiadania dziecka, nie będę obiektywna, bo nadal jestem pod wrażeniem porodu. Jest mi bardzo, ale to bardzo przykro, że natura tak nas, kobiety, potraktowała. Przy sn bez znieczulenia jest bardzo, ale to bardzo ciężko. I przykro mi, że część z Was będzie musiała to przeżyć. Cześć urodzi przez cc, część dostanie znieczulenie, część nie. Tak ogólnie wredna matko naturo, źle to wymyśliłaś.

Jak macie pytania odnośnie szpitala na świeżo, pytajcie, póki pamiętam. Mimo doświadczenia, wszystko jest inne niż wyobrażenia.

Ps. dziś rano była już u nas położna środowiskowa (0_0). Szybka nie? Na szczęście spoko babka. Przyjdzie jeszcze raz za tydzień i nawet nie mam nic przeciwko. Oczywiście dopiero wstałam, oczywiście stały butelki po piwie, oczywiście jeszcze nie wywietrzyłam. Oczywiście wyglądałam jak przeżute guffno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 19:14

J.S, Kira91, Patk, Nynka, Fermina, Mycha666, Feeva, kattalinna, D_basiula, Wowka, Kropka88, Cola87, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Sela, XKamaCX lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochanamama, w piatek kciuki zacisniete :)
    Za Ciebie J. S. rowniez! Do maja zostaly have z tylko dwa tygodnie

Fatalita, super, ze na ostatnich badaniach nie wykryto wczesniej wspomnianych anomalii

U mnie dzis piekna pogoda. Mam ochote na spacer. Moze po poludniu sie wybiore :)

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, super ze jestescie w domu z Fiflakiem vel Bartusiem <3

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:17

Nynka, J.S, Patk, Kwiatkowa24, Mycha666, efwka83, jangwa_maua, kamciaelcia, Feeva, amygdala, kattalinna, Kamska, malwka08, D_basiula, Kira91, Wowka, Kropka88, Lukrecja, Cola87, Katy, Asix, Mała Matylda, pawojoszka, Sela, kasiia_p, Jagoda14, XKamaCX lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope czyli Bartuś :)
    Dobrze, że już w domu, zazdroszczę chyba już wszystkim rozpakowanym :)
    Pewnie mam mase pytań ale teraz to chyba bym mogła słuchać już o dzieciach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc50325b82e5.jpg

Jaki zamyslony :D
    Cudo chłopak :)

Hoope lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope boski <3

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ