X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A w kolejności teraz która jest wg terminu? Pierwsza strona jest aktualna czy coś się pozmieniało? :)

Jak się nie mylę to Lukrecja a potem ja. Ale moja się na razie nigdzie nie pcha. Będę chyba pierwszą, która przenosi :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy ale ja mam słoniowatość stóp... normalnie opuchnięte przez ten upał... upchnięte w sandałki jak te balerony w mięsnym. Nie wierzę że to powiem ja - niech to się już skończy.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    A propo sexu mój się wczoraj skusił matko jaka zmęczona byłam po A jakoś długo to nie trwało ale chciałam zapytac czy to normalne że brzuch miałby twardy jak kamień po orgazmie? chwilę tylko i opuściło

Ja mam za każdym razem twardy po orgaźmie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Rośnie rośnie
    Dziś może mieć i 3kg
    Eg sugestii lekarza ze 200 g na tydzień
    Ale
    Ale
    Piotruś na końcu zwolnił bardzo wiec ciekawe czy Patryk pójdzie tym samym schematem,?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodzieży pomeczona i ja mam wrekend :) czekam na ferajne (odbieraja mnie tzn maz podejdzie z moim balkonikiem) i jakiś spacer czy plac zabaw zaliczamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli dziwny lekarz :/

Saperek jak psinka i o ile szczuplejsza kieszeń? :P

Fatalita nie ma szans. Żadne argumenty do niego nie przemawiają. Jak mój T sobie coś wbije do głowy, to ani rusz. Nie i koniec. Jak dziecko XD

Hoope, Ty już na spacerki, a my jeszcze się z brzuchami toczymy, zazdro XD

Kamcia rośnie ten Twój syncio, rośnie :)

Ile się czeka na wyniki GBS? Oddawałam do labu we wtorek, dziś piątek, na koncie online nie mam wyników.

Ogólnie to padam na ryj. Dzisiaj miałam mega przypływ energii.
    Od 9-10 zakupy, wymyłam lodówkę, zrobiłam pranie, posprzątałam każdy kąt w domu, wyniosłam śmieci, zrobiłam obiad, pozmywałam, wykąpałam się. Teraz padłam bez sił na kanapę z kawką, stopy jak serdele, plecy bolą, nogi bolą, kręgosłup boli. Wszystko boli. Mam wrażenie, jakbym przeszła z buta min. 20km XD Chodzę jak połamana. Ale przynajmniej czuję tą satysfakcję, że w końcu doprowadziłam to mieszkanie do ładu. Jak nie urodzę po tym, to będę w szoku XD

Moje dziecię od 10 minut ma czkawkę po schabowym XD Wie co dobre :D

A no i przyszła paczka ubranek rozmiar 50. O Bożu, jakie to malusie o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 17:19

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Wspolczuje Wam tej opuchlizny i innych nieprzyjemnych dolegliwosci :*

My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku, Kamil go przespal, ale mi troche slonca dobrze zrobilo ;) Zaraz bedzie u nas polozna, prosze o kciuki za przyrost wagi malego :p

Feeva, kamciaelcia, Kropka88, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, Patk, Fermina, D_basiula, Wowka, XKamaCX, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loda też zaliczyłam :)

Patk, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:

Ile się czeka na wyniki GBS? Oddawałam do labu we wtorek, dziś piątek, na koncie online nie mam wyników.

Mi mówili 5-7 dni.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, już niedługo!

Feeva, też mam takie zrywy energetyczne a potem chodzę jak paralityk. Gdzieś czytałam, że takie przyplywy energii to też zwiastun, że już niedługo. ;)

Katy, kciuki!

U nas dziś lato. Takiego dnia jak dziś przez całe zeszle wakacje nie było. W związku z tym zamienilismy podwórko na takie oto okoliczności przyrody:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d37d2e991fc.jpg

Dobrze mi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 19:04

Kropka88, kamciaelcia, J.S, Patk, kattalinna, D_basiula, Hoope, Feeva, Nynka, Mała Matylda, Wowka, pawojoszka, malwka08, Mycha666, Cola87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, zaadoptujcie mnie! W zestawie narzeczoną dla Waszego juniora dostaniecie ;-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mnie tez! Ale pieknie!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodźcie, pomieścimy się jakoś. :D
    Koty i psy też bierę!

EDIT: Jestem wyrodną matką.. Kattalinna, jak napisałaś o juniorze, uznałam że masz suczkę dla naszego psa. O dziecku w ogóle myśl mi w głowie nie zaświatała... Śmiać się, czy płakać? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 19:25

kattalinna, Kropka88, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki, Kamilek przybral 120g od poniedzialku ;) Wazy 2620g wiec przekroczyl juz swoja wage urodzeniowa i to bedac na samym cycku, jestem z nas dumna :D

Fermina, kattalinna, D_basiula, Kwiatkowa24, Hoope, kamciaelcia, Feeva, jangwa_maua, Kropka88, Nynka, ibishka, Jagoda14, Mała Matylda, Wowka, pawojoszka, malwka08, Mycha666, Uli, XKamaCX, Fatalita, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ale ja tez pomyslalam o psie hahaha XD
    To ja sie pakuje z psem i wpadam!

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, a niedawno mówiłas, że będziesz straszną teściową - chyba jednak nie będzie tak źle, skoro myślisz najpierw o psie :-D biorę kota! Albo nie, on się boi innych zwierząt. Zostanie z pańciem swoim, będą się wzajemnie pocieszać po moim wyjeździe ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina piescizdech XD

Nie zazdroszczę bo mam lepiej :P

Miałam taką dziwną sytuację w szpitalu, podczas wizyty doradcy laktacyjnego razem z pediatrą, doradca poprosiła mnie, czy może sprawdzić stan moich piersi i brodawek oraz obecność mleka. Po czym po prawdzeniu odskoczyła ode mnie z okrzykiem: jaki piękny wyciek! Pani doktor, niech pani spojrzy, wszystkie kanaliki!

Mam wrażenie, że tylko ja trafiłam na ... hm... pasjonatów XD

Katy, Feeva, Kropka88, Nynka, Mała Matylda, pawojoszka, Wowka, malwka08, Mycha666, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    A chodźcie, pomieścimy się jakoś. :D
    Koty i psy też bierę!

EDIT: Jestem wyrodną matką.. Kattalinna, jak napisałaś o juniorze, uznałam że masz suczkę dla naszego psa. O dziecku w ogóle myśl mi w głowie nie zaświatała... Śmiać się, czy płakać? :D

Sorki ale ja pomyślałam tak samo XD I szukałam w myślach o którego psa chodzi, bo przecież wiem o kocie tylko XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina oby te przypływy energii były zwiastunem, oby :D
    BTW. ale fajnieeeeeee. Nie tylko Tobie, Wam.
    Rybki też bieresz?? Oprócz rybek nie mam innych zwierząt domowych XD Łapie się?
    My też mamy u siebie miejsca z taką wodą, stawy strazackie/rybackie. Śmierdzi rybą. Ale jest fajnie :D

Mi Maz obiecał że mnie jutro zabierze gdzieś w fajne miejsce na spacer. Co weekend tak mówi. Hmm, może w końcu spełni swoją obietnice :D

Hoope Twoi lekarze maja jakieś dziwne fetysze XD

Katy gratuluję Wam pięknego przybrania :D

Ja uprasowalam ostatnia partie ciuszków, które dziś przyszły rozmiar 50. Zaktualizowalam torbę, mogę rodzic.

PS. Ja z dzisiaj mogę pochwalić się co najwyżej porankiem z mojego okna balkonowego, jak mi się pięknie zieleni na osiedlu XD widok z 4 piętra! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f877dd96bd42.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 20:09

Katy, malwka08, kattalinna, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dziś KTG,podręcznikowo prawidłowe. Zapisało się kilka skurczy,wiec chyba jeszcze nie dziś :)

Feeva, ibishka, kamciaelcia, pawojoszka, malwka08, Kropka88, Wowka, XKamaCX, kattalinna, Fermina, D_basiula, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ