WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, dzieć waży już około 3341 gram. Szyjka póki co nie wskazuje mojej ginekolog, żeby miał na dniach wystąpić poród, więc śmiało mogę się zabrać za końcówkę prasowania i sprzątania domu. :)

Ogólnie wszystko w porządku, poza tym, że zepsuł się im sprzęt do KTG i najszybciej można u nich zrobić 7 maja, a wtedy to ja już chcę być po porodzie. :D heh

Więc chyba będzie Majowa Rozalia. :)

Feeva, kattalinna, Kira91, Nynka, Katy, D_basiula, Mała Matylda, kamciaelcia, Wowka, Fermina, Hoope, Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, wiem, że różne szpitale mają listy i różne wymogi. Dlatego pytam Was co spakowałyście konkretnie, a nie tam pitu pitu w teorii :-P jak ktoś nie musi bo dają to nie spakował, logiczne, nie? ;-)

Kamcia po 15 czyli że 30 sztuk na pobyt w szpitalu czy Ty mi tu chwalisz się ile masz ogółem w domu? :O

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, sprawdź wiadomości :-P

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina,ja spakowalam dwa reczniki,kosmetyki,podklady poporodowe I takie na lozko,chusteczki nawilzane I zwykle, koszule jednorazowa I zwykla, szlafrok,przytulanke dla Malego, 3tetry, stopery do uszu, masc na sutki,dokumenty od lekarzy,bielizne,klapki pod prysznic,kapcie, wkladki laktacyjne, majtki jedno I wielorazowe, kubek I sztucce....hm I co jeszcze...

W druga torbe spakowalam ciuchy na wyjscie dla Malego,tetre,kocyk,pampersy,zapasy podkladow,wkladek,koszul,laktator na wszelki wypadek I butelke i smoczek. Nie wiem czy potrzebnie. Bedzie jezdzic w aucie ;)
    Pisalam do mojego szpitala,to mowili ze tylko ciuchy na wyjscie dla dziecka a dla mamy podeslali link: http://szpitale-polskie.pl/SPSA/niezbednik_mamy/

Chyba o niczym nie zapomnialam... czy macie jeszcze jakies sugestie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:14

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do remontow to u mnie tez wszystko poprasowane I spakowane szczelnie w torby I kartony ;) macie racje, najwyzej bede wyciagac. Ale widze po sobie ze syndrom wicia gniazda szaleje na calego ;)

Edit: ale zem pierwsze zdanie logicznie ulozyla hahaha :D ostatnio nie umiem sie wyslowic, leci mi wszystko z rak (przez opuchlizne?) , w ogole zapominam o wszystkim I powtarzam jedno I to samo kilka razy ;D jak rodzina ze mna wytrzymuje? Biedny ten moj Maz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:18

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 zawsze tak jest, wystarczy jednego się dotknąć podczas remontu i rusza za tym cała lawina następnych robót. My też nie kupujemy paneli, bo sama hydraulika nas kosztowała ponad 4 tys zł :-( panele muszą poczekać na czerwiec, bo w maju musimy kupić fotelik. U mnie niestety do pracy tylko teść i mąż (po pracy) mam tylko nadzieje, że w ten weekend majowy dadzą radę skończyć.
    Czyli trzymam kciuki za szybkie skończenie remontu i w końcu posprzatanie tego burdeliku ;-)

Hoope a ja kupiłam tylko 8 tetrowych...hmmm chyba czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do sklepu.

Kwiatkowa a co jak będzie Ci się chciało siku? przecież dla nas drugi dom to wc. Kurcze dobrze, że ja się tak nie boję. Chociaż mój kuzyn ma arachnofobie i wczoraj jak łaził po jego bracie pająk to chłopak 185 cm super umięśniony wpadł w niezłą panikę. Serio nie wiedziałam, że aż tak można się bać pająków, dopiero wczorajsza sytuacja mi pokazała jak to jest.

Kira91 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w torbie dla małego 4 zestawy pajac +body, pampery, 3 flanelki, 5 tetrowych, 3x skarpetki, 2 czapeczki, chusteczki nawilzane, alantan,butelka, smok i chyba tyle dla niego.
    A w mojej to chyba zostały teraz podklady te na lozko 1 paczka, 2x te podpachy poporodowe, staniki dwa, 5szt majtki jednorazowe i wielorazowe chyba mam 2 pary, wkladki laktacyjne kilka sztuk, laktator, dwie koszule, ręcznik, reczniki cos jakby z fizeliny, fryzjerskie takie jednorazowe, a byly jeszcze klapki pod prysznic, klapki do chodzenia, kosmetyki, sztucce, kubek, dokumenty, szlafrok.

Na wyjście nie zdążyłam nawet uszykowac, wiec mąż musi ogarnac temat.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Feeva, wiem, że różne szpitale mają listy i różne wymogi. Dlatego pytam Was co spakowałyście konkretnie, a nie tam pitu pitu w teorii :-P jak ktoś nie musi bo dają to nie spakował, logiczne, nie? ;-)

Dla mnie ostatnio nic nie jest logiczne XD wybacz.
    Ja do torby na pobyt spakowałam 3x zestaw body+pajacyk/polspiochy rozmiar 50, 3x zestaw na 56, na 62 nie spakowałam, jak się okaże że 50 jednak za małe a 56 mam za mało to wtedy Maz 62 dowiezie, czapeczki, rękawiczki, skarpetki :D Oprócz tego ręcznik dla dziecia, jeden duży dla mnie i jeden mały, 2x koszula do karmienia (jedna babcina, druga sexy XD), szlafrok, skarpetki dla mnie, klapki pod prysznic, papucie po szpitalu, podkłady poporodowe Bella mama, podpaski zwykle, gacie wielorazowe siateczkowe 2x i 2x moje normalne bawełniane, 2x stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko, podkłady do przewijania, pieluszki tetrowe, paczka pieluszek jednorazowych, kosmetyki (żel pod prysznic szampon, odżywka, pasta do zębów, szczoteczka nowa, Lansinoh na sutki, parę saszetek herbatki na laktacje, czopki glicerynowe, gumki do włosów, wsuwki, żel do higieny intymnej biały jeleń z korą dębu), szczotka do włosów, Mała buteleczka płynu do naczyń (przelałam do pojemniczku podróżnego z Rossmanna) kubek, sztućce, octenisept Mała butelkę, papier toaletowy, ręcznik papierowy, gąbka do mycia, kocyk dla dziecia.
    Ledwo mi się ta torba zamknęła XD Już nic na pewno nie dopcham,bo pęknie w szwach.

Do torby na poród koszula do porodu, 2x podkłady np na fotel do samochodu w razie jakby mi ciekły wody po nogach, 5pieluszek tetrowych, które tata będzie ogrzewal a po porodzie będzie dzieciątko nimi okryte, ręcznik, rożek, woda, wafle ryżowe, batoniki proteinowe, body+pajacyk+czapeczka+rękawiczki, dokumenty :)
    Chyba tyle :D

Właśnie nie wiem co z maskotkami, u mnie w szpitalu napisali żeby nie brać. Ale nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:51

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co Wam dziewczyny maskotki dla takiego noworodka? Myślę, że on będzie miał je przez jakiś czas głęboko w poważaniu ;)

Tanda lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiły się wyniki z dzisiejszych badań.
    Fibrynogen mam 476,9, a norma w III trymestrze jest od 500-600. To źle, że mam mniej?

Nynka wrote:
    A po co Wam dziewczyny maskotki dla takiego noworodka? Myślę, że on będzie miał je przez jakiś czas głęboko w poważaniu ;)

No właśnie dlatego też nie spakowałam, bo dziecko będzie miało w poważaniu, a po szpitalu będzie trzeba prac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:58

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Kamcia po 15 czyli że 30 sztuk na pobyt w szpitalu czy Ty mi tu chwalisz się ile masz ogółem w domu? :O

:D w domu :D a tak serio to pewnie po 20 z każdego rodzaju :D

nie ma to jak czytać idąc :D
    wróciłam do twojego posta, nawet nie moge nazwać ze nie czytałam ze zrozumieniem :D ale u nas zanosiło sie na burzę , moje myślenie spadło do zera, widziałam to na korepetycjach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 18:14

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, bardzo chcialo mi sie siku, ale wytrzymalam. Chlopak przyjechal, zabil i dopiero wtedy zrobilam. Chyba z litr.. ;)

No Ibishka cos milczy, zadnych aktualizacji

Sela lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szparagi <3
    kupiłam szparagi :D (nie w markecie)
    bedzie wyżera jutro :D
    z synem w ciązy jadłam codziennie pęczek przez cały sezon czyli ponad miesiąc :D

kattalinna, malwka08, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela u mnie to samo.. w weekendy tez tylko Tesc przyjezdza,Maz po pracy raz wpadnie raz nie, bo ile mozna pracowac. Mialam to szczescie ostatnio ze moj tata z bratem wpadli na tydzien I teraz w weekend Tesc,Mama I jej Przyjaciel ;)
    Tez trzymam za Was kciuki , szybkie I sprawne skonczenie remontu! Jaka ulge bedziemy czuc po tej majowce... ;)

A co do maskotek,to podejrzewam ze 3/4 rzeczy ktore kupilysmy dziecko bedzie mialo w powazaniu przez jakis tam czas czy cos ma kwiatki pszczolki czy misie koloru zielonego czy rozowego ;) I tak te rzeczy NAM sie podobaja ;) ale ja biore ten kawalek "szmatki" z glowka myszki bo to byla pierwsza rzecz jaka kupilam dla mojego Synia i mam do niej slabosc ;D no I jakos tak widze ze dzieci lubia cos miec przy buzi milego ;) a moze sie myle :) ale duzo miejsca to nie zajmuje, wiec czyms materialnym tez przywitam tego mojego pilkarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 18:21

Sela lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia ja również jestem szparagożercą i dzisiaj w warzywniaku upolowałam świeżutkie zielone, będą na kolację :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    kamciaelcia ja również jestem szparagożercą i dzisiaj w warzywniaku upolowałam świeżutkie zielone, będą na kolację :)

ja wolę białe :D ale tez w warzywniaku pod domem, niemal jestem pewna że z pola z mojego miasteczka :D ale to jutro ...przy cukrzycy musze inaczej planować :D
    w ciązy z synem codziennie peczek przez miesiąc o godz 12...az sie ocknełam i zastanowiłam, czy nie przedawkowałam :D :D :D mina gina bezcenna :D sam zwątpił :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zrobiłyście smaka na szparagi...gdzie ja dostanę teraz szparagi ?? :(

Ibishka jak tam?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w warzywniaku :D

choć widziałam w biedronce zielone jakoś na weekend

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kranówa. Osłonki na piersi też myję kranówą. Ba, nawet dziecko myjemy kranówą :P 7 latka jak akurat nie ma nic do picia też doi kranówę. Zdarzało mi się pić taką wodę nawet w ciąży!

Myślałam nad studnią, ale nie ma w okolicy XD

Przez te wszystkie medialne zdrowotne innowacje boję się zbyt głęboko oddychać. Jestem na medialnym detoksie ;)

Coś długo cisza z porodówki... Najgorzej rodzić całą dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 19:38

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Ibishka juz byla po wszystkim :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ