Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulia gratulacje!
Ja chyba pobije jakie rekord długości porodu.
Jestem na skurczach już prawie 24 godzin. Pierwsze 8godz były co 3-4minuty ale były krótkie, potem trochę się wyciszylo a od 16 mam co 10 minut, krzyżowe bolesne.. Wczoraj był Sajgon na porodowce, poród za porodem i chyba przez to trochę mnie olali i dlatego się dalej mecze.. Dziś przychodzi na dyżur moja ginekolog i już jesyem w takim stanie psychofizycznym że będę ją błagać niech coś że mną zrobi.. Nie spałam tak normalnie od 40 kilku godzin..
Mam nadzieję że jak przyjdzie to podejmie jakieś kroki, nie wiem oxy na rozbujanie akcji, balonik cokolwiek.
Prsesylajcie proszę dużo sił bo batdzo ich teraz potrzebuje..
Następny meldunek mam nadzieję już po wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 05:19
-
Ulli, gratulacje! Niech się Wojtek zdrowo chowa
imprezowy chłopak, że akurat w swoje imieniny postanowił wyjść
Ibishka, też sądziłam, że ta cisza oznacza, że jest już po i odpoczywasz... współczuję męki, stanowczo za długo już to trwa. Przesyłam dużo sił i trzymam kciuki za szybki rozwój sytuacji
Wogole to dzień dobry
Dzisiaj u mnie dzień uwolnienia z pessaraz okazji takiego święta mąż wychodzi wcześniej z pracy.
J.S, Mała Matylda, kattalinna, Kamska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ibishka daj znac jak sytuacja. Ogromnie Ci wspolczuje
Ja rodzilam 10h z bolami krzyzowymi i podjeli decyzje o cc, za co dziekuje poloznej do dzis.
Trzymam kciuki:*
Ulli gratulacje!!!!:*Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Ullii gratulacje!!!!
Ibishka zatem w dalszym ciagu trzymamy kciuki, ja tez myslalam ze juz jestes po, a tu tyle godzin Cie trzymaja...
Ja dzis wizytuje i znow mam stresa.
p.s. Ola ma znow czkawke, czy Wasze dzieci tez tak maja 3, 4 razy dziennie?Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
D_basiula moja pierworodna miała bardzo często, po porodzie również. Młodsza z 2-3 razy dziennie.
Ibishka - kciuki mocne, znam ten ból bo sama po odejściu wód nie miałam postępu rozwarcia i mi je "wywoływali" na różne sposoby. Balonika bez wód nie można z tego co wiem, dostawałam leki rozkurczające, oksytocynę, położna robiła mi delikatne rozciąganie szyjki (nie mylić z masażem szyjki, który jest ponoć jak tortura).
Tylko u mnie wcześniej zaczęli, bo był weekend i chyba chcieli mnie mieć z głowy.
Saperek - przedwczoraj moja znajoma z innego forum urodziła, brzuch miała jeszcze mniejszy niż twój a córka 3860g miała. Rozmiar brzucha może mylićMoja siostra zaś miała spory brzuch a córka tylko 2700g
D_basiula lubi tę wiadomość
Matylda
-
Ulli88 gratulacje. Czyli udało wyrobić się przed komunią córki
Ibishka współczuję. To juz tyle trwa, że w końcu personel musi skupić się na Tobie.
Mnie wg OM został praktycznie tydzień. Idę uczcić to śniadaniem w McDonald's. Coraz mniej czasu zostało na zachcianki
Miłego dnia dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:27
-
Ulli, serdecznie gratuluję synka
. Zdrowia dla Ciebie i Wojtusia!
Ibishka, współczuję przedłużającego się porodu. Trzymam kciuki aby dzisiaj Twoja lekarka szczęśliwie poprowadziła Was do końca porodu. Zaciskam kciuki i życzę dużo siły, mam nadzieję że teraz pójdzie już z górki.
Wowka, doczekałaś się, bardzo się cieszę. Ciekawe jak Twój organizm zareaguje na zdjęcie krążka, podobno w części przypadków akcja szybko rusza z kopyta
.
D_basiula, u mnie w drugą stronę – niepokoiłam się, bo moja córeczka do 30 tygodnia w ogóle nie miała czkawki, a obecnie czasem 2-3 dziennie, a czasem kilka dni nic. Kciuki za wizytę
D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość
-
Ulli, gratuluję
dochodzcie do siebie
Ibishka, biednamam nadzieję, że jak lekarka Twoja przyjdzie to raz, dwa i będziesz tuliła maleństwo. Wysyłam dużo siły
Wowka, piękne zdjęcia
Mi mąż wieczorem w domu trochę porobił, ale mam tak mały/nieforemny brzuch, że niespecjalnie to wszystko wygląda.
Wowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ulli, gratulacje!! Ciesz się Wojtusiem i tym, że już masz poród za sobą.
Pozytywnie zazdroszczę.
Ibishka, duużo siły dla Ciebie, oby była potrzebna już tylko na chwilkę. :*
Wowka, wielki dzień! Gratki! Fotki cudne.
D_basiula, moje dziecię też ma tak często czkawki. Nie wydaje mi się, żeby był powód do niepokoju. Pije sobie łapczywie wody i ćwiczy płucka. To norma. Jak powiedziałam o tym Ginowi, to mówił, że podobnie jak ciągła aktywność mojego małego, świadczy to o dobrostanie malucha.
Smacznego, Mycha!
Dziś o 13.20 wizyta, od rana znowu brzucho boli. Trzymajcie kciuki!
D_basiula, Wowka, Sela, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Ulli gratuluję i niech rośnie zdrowy Wojtuś
Ibishka niewierzę to może trwać tak długo.. Brr mam nadzieję, że już teraz masz przy sobie maleństwo, że zadziałali w końcu, a nie olali... : *
Życzę udanych wizyt i miłego dnia. -
Ulli, a wczoraj myślałam o Tobie! Gratulacje
kruszynka z Wojtusia, ale jakie grzeczne dziecko, że termin własnego porodu wybrał pod plany rodzinne
odpoczywajcie i cieszcie się sobą
Ibishka...Ściskam mocno, także pełna nadziei, że Twoja gin pomoże Wam. Trzymaj się tam!
A ja witam się w 37 tygodniu. Po wczorajszym prasowaniu chodzę jak kaczka, mymłono boli, a młoda wieczorem majstrowała przy zamku. Jesteśmy coraz bliżej
Na wadze jakieś pół kilo więcej dziennie, hurraaa...
Dziś czeka mnie krioterapia, mam nadzieję, że to ostatni zabieg. Jutro diabetolog, w sobotę gin, w międzyczasie muszę ogarnąć lab i ktg. Dla normalnego człowieka to może być męczące (za każdym razem w innej części miasta z dojazdem komunikacją), ja czuję, że jak ten tydzień przeżyję to urodzę z wysiłku. No ale wtedy będzie donoszonaMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ulli88 GRATULACJE !!!!
Ibishka trzymaj się, obyś dzisiaj tuliła swoje maleństwo
D_basiula mój mały człowieczek też ma co chwile czkawke, głównie jak coś zjem.
Fermina kciuki za dzisiejszą wizytę
Dziś w Dzień dobry TVN szparagi hehe chyba wczoraj czytali nasze forumW końcu się udało...
-
Ulli, gratuluję! :*
Napisz jeszcze, Kochana, w którym tc nastąpiło rozwiązanie. I rozumiem, że poród SN
Ibishka, wysyłam dużo energii i siły! Oby wszystko teraz poszło szybko
No to co dziewczyny, aktualizacja
08.04
LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt, 35+3tc (SN)
Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2580g, 49cm, 10/10pkt, 36+5tc (SN)
15.04
Hoope - godz. 18:10, synek Bartuś, 3200g, 54cm, 10/10pkt, 38+1tc (SN)
20.04
Zakochana_mama2 - godz. 11:50, synek Jaś, 3660g, 59cm, 10/10pkt, ??tc (CC)
23.04
Ulli88 - godz. 23:20, synek Wojtuś, 2750g, 52cm, 10/10pkt, ??tc (SN)
Poród naturalny - 4
Cesarskie cięcie - 1
Kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
Piękne brzuszki, dziewczyny
Wowka, wreszcie się doczekałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:56
Mała Matylda, Kropka88, Wowka, malwka08, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość