X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 gratulacje :) cieszymy się takimi informacjami :)

Ibishka też myslałam ze jestes juz po wszystkim, wspolczuję tego oczekiwania, bólu i niewiedzy..trzymamy kciuki.

Mój malec też ma często czkawkę, zawsze mówię że nażłobał się znowu wód :) ale to dobry znak, lekarz tak mówił.

Ja się witam w 38 tygodniu, idę do szkoły rodzenia, to już chyba ostatni raz, jutro ostatnia też wizyta u lekarza, pozniej do szpitala...ech

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Feeva, jeszcze ZakochanaMama jest rozpakowana :) 20.04.2018 3660 i 59 cm 10 pkt, cc- to znalazłam ale nie wiem jaki tydzień:)

Fakt, miałam zapisaną inną stronę na tel i inną na kompie, wzięłam tą z kompa. Sorki, już błąd naprawiony :) Dobrze, że mnie pilnujecie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:58

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli super gratulacje! Cieszcie się sobą!:)

Ibishka obyś już niedługo miała swe dzieciątko. Trzymam kciuki:)

A ja zaczynam 39 tydzień!:)

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli wielkie gratulacje! :) Ibishka trzymam kciuki żeby poród już się nie przedłużał i poszedł szybko i sprawnie!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ulli serdecznie gratuluję! Macie już wszystko za sobą, na czas, cali i zdrowi, teraz już tylko się cieszyć :) Nie muszę pytać o poród bo chyba rozumiem. Oksytocyna to zło, straszne zło.

Ibishka współczuję Ci, musisz być bardzo zmęczona. Wywołują źle, nie wywołują, też źle. Jedyne co możemy z daleka to wsparcie. Myślimy o Was. Już niedługo.

Katy zapomniałam wczoraj dopisać, witaminę D podaję od dziś, jest w takim atomizerze, psikam do buzi raz dziennie. Nie mam zaleceń ani do dawki ani sposobu podania czy ilości. Ty masz jednak późnego wcześniaka i może być inaczej. Poza tym ja suplementuję stale witaminę D bo nam za mało i pewnie mam trochę w mleku.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal mam starszakowi podawac 1kroplę vigantolu a wiec 500j. wit D
    nadmiar wit D jest toksyczny! jedno dzieciatko na forum ma wstrzymana suplementacje przez nadmiar
    (badanie krwi wykazało)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry

Uli wielkie gratulacje, dobrze ze juz masz porod za soba :*

Ibishka przykro mi ze sie tak meczysz, miejmy nadzieje ze cos zrobia niedlugo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:24

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie należałoby najpierw zbadać poziom we krwi. Ja badałam. Mam niedobór. Dzieci pewnie też, najstarsza z powodu zbyt małej, rutynowej dawki, miała początki krzywicy. Ja też miałam. Nawet nie zakładam, że moje potomstwo ma nadmiar ;)

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 gratulacje to się nazywa konkretny facet raz dwa i po wszystkim a Wojtusie to zdecydowanie imprezowe chłopaki więc nie dziwne że postanowił wpaść do mamy na imprezę. Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

Ibishka współczuję znam ten ból ,pierwsze też rodziłam trzy dni i skończyło się oxy i wyciskaniem małego przez położne i choć zawsze marzyłam o dużej rodzinie to jeszcze długo po porodzie wcale nie byłam pewna czy Pawełek nie będzie jedynakiem. Dużo siły dla ciebie i mam nadzieję że twoja lekarka już działa żeby ci pomóc.

cf409fc7e7.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Maly wazy niecale 3kg. Raczej dobijemy do 3500 :)
    Znow caly przy pepowinie, ale na szczęście nie owiniety. Jest tak ruchliwy ze ta pepowina jest moja zmorą....

kamciaelcia, Kwiatkowa24, Nynka, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, Sela, Kropka88, kattalinna, Feeva, malwka08, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88, gratulacje :)
    Ibishka, myslalam, ze Ty juz dawno po! Obys sie dlugo nie meczyla

Mnie dzis w nocy pierwszy raz w ciazy 'bolal' brzuch jak na miesiaczke. W zasadzie to nie wiem co to bol miesiaczkowy, ale czulam to co czuje czasem przed miesiaczka. Na tym etapie to chyba normalne?

Śniło mi sie dzis, ze odeszly mi wody i zemdlałam przy tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:22

• Asix Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie co chwilę bolą plecy jak na okres i do tego mi tak pulsuje odcinek lędźwiowy.
    Zgaga mi ostatnio się nasiliła okropnie że aż w nocy mnie budzi. Fuj.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się rzadko żalę...a więc się pożalę...
    od dwóch dni mam problem z podnoszeniem synka, ja go nawet nie noszę, ale trzeba czasem podnieść do krzesełka, do łózeczka
    dzis mnie zgięlo w pół i za trzecim razem go posadziłam...strach się bać...a dziś jestem totalnie sama, mąż wraca jutro o 16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulii88 moje gratulacje :**
    ibishka o jej współczuję mam nadzieję że już jesteś po i się zaraz pochwalisz :)
    kamciaelcia o kurczę to niedobrze współczuję bólu

A my po wizycie gbs pobrany mam nadzieję że będzie ujemny bo chce rodzic w wodzie mała już tak nie przybrała albo ostatnio się gin pomyliła
    dziś mamy 35+1 i waży 2829g
    ostatnio było 32t i miała 2512 g

kamciaelcia, Feeva, malwka08, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli duzo zdrowka dla Was I serdeczne gratulacje!!! :)

Ibishka,obys juz byla po wszystkim :*

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    tanda daj znać jutro po jak to wygląda taka konsultacja też miałam mieć jutro ale mam wizyte u mojej gin i trudno było by mi to pogodzić

Spodziewałam się innej formy, raczej osobistych konsultacji a to miało formę wykładu dla wszystkich obecnych.
    Pani anestezjolog opowiadała o metodach łagodzenia bólu porodowego ze szczególnym uwzględnieniem zzo. Tłumaczyła jak wygląda podanie, kiedy można podać, jakie są wady i zalety, możliwe powikłania, dała materiały do domu żeby jeszcze raz na spokojnie się zapoznać, na koniec odpowiadała na pytania. Każdy dostał zaświadczenie o przebyciu konsultacji. Kwalifikacja jako taka będzie się odbywać w trakcie porodu. Ta pogadanka miała służyć główne temu, by zgoda wyrażana przed znieczuleniem była świadoma a wszelkie za i przeciw rozważone teraz, na chłodno a nie w stresie w trakcie porodu. Naszykuj się na co najmniej godzinę, jak ktoś z tobą pojedzie to niech sobie coś na ten czas zorganizuje :) Ja byłam z mężem i się wynudził na korytarzu.
    A Pani anestezjolog bardzo miła i rzeczowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 13:00

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda o jej to popatrz gdyby nie moja wizyta u gin dziś to byśmy się spotkały :) bo mi też chciała ten termin dac

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora miala rodzic na 1000 stronie naszego forumowego wątku? ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tanda, kolejny post typu: odeszły mi wody to będzie od Ciebie :-) pamiętaj tylko zameldować się nam, że jedziesz :-D

Oby nie! To mój największy lęk w tej ciąży, budzę się w panice cała zlana potem, że mi wody odchodzą. Tym razem chciałabym aby rozpoczęło się jak natura przykazała, od skurczy. Już raz zaczynałam poród od odejścia wód i nie dla mnie takie atrakcje :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę... Miałam wejść 15 po, a jeszcze siedzę i czekam... I nie, to nie jest przychodnia ns nfz tylko super ą i ę prywatna przychodnia medicovera :-| a kupiłam sobie bilet 1,5 godzinny żeby spokojnie zdążyć ze wszystkim i dupa... Miałam zaoszczędzić, a wydam więcej

age.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ