Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Gośka29 wrote:Paski do glukometru 🙂 recepta wypisana 15.01, jeszcze mam ich trochę w zapasie więc chciałam kolejne wykupić po 10.02 po wypłacie.
-
Kadża wrote:Dzień dobry kochane
Ja w domu wczoraj poprosiłam o rozmowę z lekarzem. Okazuje się że wyniki na posiew będą w poniedziałek i chyba miałam leżeć do poniedziałku a przeciwbólowe już wykorzystałam na wczorajszy dzień ….. więc tylko osłuchanie serduszka i ciśnienie które wszystko ok. Jestem z miasta gdzie szpital więc powiedziałam zebrali wyniki będą szybciej to że niech zadzwonią po mnie i tyle. Wizytę mam w poniedziałek w szpitalu więc będę rozmawiać z lekarzem i tak. Fizjoterapeuta też ma dzwonić w przyszłym tygodniu. Opcje są dwie albo infekcja jakaś u mnie albo mała leży nie wiem jak to powiedzidziec „na mostku” odwróciła się ( ale jeszcze dla czas żeby znowu się odwinąć ) i głowę ma pod moimi żebrami serce jak by od środka na wysokości pępka i nóżkami uciska mnie więc to też może być powód. Zalecają basen bo dziecko często się odwraca w wodzie ale ze nie są pewni czy to nie infekcja mam zaczekać. Ogólnie czekamy zobaczymy jak się przekręci czy ból minie. Dla mnie najważniejsze że w razie co to ja a nie ona i u niej wszystko ok. Szyjka zamknięta ona fika na całego.
Miłego dnia kochane
A co do gadżetów to ja wczoraj kupiłam otulacz tulik i koleżanka mi przywiezie 🥰miałam otulacze w z najmłodsza córka i tylko ten nam podpasowal więc zdecydowałam się kupić jeden i właśnie tulik bo u nas się sprawdził. On taki ciasny a teraz kupiłam z rączkami co się ryciaga bo tamten to był sam kokonik. Inne jakoś były inne i w dotyku i owinięciu a tu myk zameczek i młoda spała. Tylko że my mieliśmy może 1-2.5 mc bo ten najmniejszy rozmiar mam nadzieję że też się sprawdzi. My kolek nie mieliśmy
Kurcze to cały czas coś miejmy , nadzieję że w poniedziałek wszystko się wyjaśni i będzie już coraz lepiej trzymam kciuki mocno -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, z tego co kojarzę to łożysko przodujące to całkiem coś innego
Co do ruchów dziecka to ja mam dni, że czuję rączki albo nóżki pod lewym żebrem i czasami aż mega ucisk a właśnie coś "drugiego" jakby uciskało z tej samej strony ale nad jajnikiem, według mnie to na bank dziecko taką dziwaczną ma pozycję bo ewidentnie dyskomfort przy kopniakach a nie cały czas no i ostatnio jest ok, czyli jakby jakoś inaczej się obrócił 🤔
Co do recepty to ja się jeszcze nie spotkałam z taką na rok. Z reguły 30 dni, na antybiotyki tak jak dziewczyny pisały 7 dni No i właśnie na internetowym koncie pacjenta można sprawdzić do kiedy ważnaSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Chyba nie mam ikp aktywnego 🙈
Dzięki za odpowiedzi. Jak będę wykupywać i nie zapomnę to zapytam, żeby na przyszłość wiedzieć.KiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Patrycja_Pata wrote:Dziewczyny....nie pamiętam która z was, ale kiedyś był temat że ma zdiagnozowane łożysko przodujące.
Jakie macie informacje na ten temat i czy lekarz mówił jaki rodzaj i jakie zalecenia co do porodu?
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale to co innego niż przodujące -
Niech ten sezon na choroby się skończy bo się wykoncze:( noc miałam koszmarna, jeden szalał na łóżku drugi w brzuchu na pęcherzu dyskotekę urządzał.... Dziewczyny mające dzieci u was też ciągle coś? Tydzień chodził do przedszkola i od piątku po południa już kaszel i gil do pasa ....
-
Właśnie się dowiedziałam że mojej siostry córka ma rumień zakaźny, oni mieszkają z moimi rodzicami, a rodzice byli u nas w czwartek tak sobie niezapowiedzianie wpadli jak nigdy... Teraz tak myślę czy mogli nas zarazić? Już spazmy dostaje że ja się zarazę i coś się stanie dziecku
-
Bożena wrote:Właśnie się dowiedziałam że mojej siostry córka ma rumień zakaźny, oni mieszkają z moimi rodzicami, a rodzice byli u nas w czwartek tak sobie niezapowiedzianie wpadli jak nigdy... Teraz tak myślę czy mogli nas zarazić? Już spazmy dostaje że ja się zarazę i coś się stanie dziecku
Mój 7 latek też tak choruje teraz nie chodził 3 tyg angina po antybiotyku miałam go puścić w 3 tygodniu i się dowiedziałam że w przedszkolu wszy więc siedzi nadal w domupojdzie po feriach. A co do rumienia coś mi siostra wspominała że panuje rumien wędrujący ale to chyba nie to samo co zakaźny bo jaj mały mial na policzkach takie wypieki potem przeszło na pupę i na tym koniec. I na to nie dostała nic od lekarza bo samo przeszło to było po infekcji wirusowej. Ale skoro Ty mówisz że siostra ma jakiś rumien zakaźny to chyba nie to samo jest trzymam kciuki żeby was nie złapało a pogoda dopisuje co do chorób. -
KiNiAW wrote:Mój 7 latek też tak choruje teraz nie chodził 3 tyg angina po antybiotyku miałam go puścić w 3 tygodniu i się dowiedziałam że w przedszkolu wszy więc siedzi nadal w domupojdzie po feriach. A co do rumienia coś mi siostra wspominała że panuje rumien wędrujący ale to chyba nie to samo co zakaźny bo jaj mały mial na policzkach takie wypieki potem przeszło na pupę i na tym koniec. I na to nie dostała nic od lekarza bo samo przeszło to było po infekcji wirusowej. Ale skoro Ty mówisz że siostra ma jakiś rumien zakaźny to chyba nie to samo jest trzymam kciuki żeby was nie złapało a pogoda dopisuje co do chorób.
Tak mi powiedziała siostra, że to ten. Alicja właśnie ma policzki czerwone i kaszel. Żadnych innych objawów nie ma... Ja już sama nie wiem. Boje się bardzo bo oczywiście naczytałam się od razu w internecie co to, jakie są objawy i czym to dla nas grozi.... -
Bożena wrote:Tak mi powiedziała siostra, że to ten. Alicja właśnie ma policzki czerwone i kaszel. Żadnych innych objawów nie ma... Ja już sama nie wiem. Boje się bardzo bo oczywiście naczytałam się od razu w internecie co to, jakie są objawy i czym to dla nas grozi....
No jest to niebezpieczne w ciąży ale chyba 1 Trymestr. Kochana to że rodzice u ciebie byli nie znaczy że przenieśli nie zadręczaj się będzie dobrze 😊Bożena lubi tę wiadomość
-
LunaVo wrote:Uczucie gorąca - to typowe przy spadku cukru, obserwuj czy normalnie po jakiś posiłkach ci się to zdarza i unikaj takich posiłków, w ktorych masz same węgle. Odbijanie to raczej sygnał że żołądkowi się nie spodobalo:) Wygląda na to że przy szybkim wyrzucie cukru trzustka wyrzuciła za dużo insuliny, ale wysoce prawdopodobne, że to typowo sprawka zmian ciazowych:) Zdrówka! 😊
Dziękuję -
Bożena wrote:Dziewczyny ninja już zgłupiałam.... Dla maluszka skarpetki 13/15 będą za duże prawda?? W smyku są ładne i jeszcze w promocji a muszę kupić parę sztuk i tak myślę jaki rozmiar....
Ja z polecenia mam wokół mnie mam 10-11 i 12-13. 13/15 to na później. Tez patrzyłam w Smyku ale właśnie nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 20:52
Bożena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny życzę udanego dnia 😘i kciuki za wizyty wasze jeśli są ✊️✊️. Ja nadal czekam jak na szpilkach ostatni tydzień żeby te dowody dzieciaków doszly bo w poniedziałek wylot mam nadzieję że dojdą skoro już w tamtym tygodniu wysłali 😬
Bożena, Kadża, Izulek21, legusta lubią tę wiadomość
-
Monika.a wrote:Ja z polecenia mam wokół mnie mam 10-11 i 12-13. 13/15 to na później. Tez patrzyłam w Smyku ale właśnie nie było.
Właśnie też się tak zastanawiałam bo były 13/15 ale już człowiek trochę zapomniał jakie to są małe nóżki jak na pokładzie rozmiar 31🥺 -
KiNiAW wrote:Dziewczyny życzę udanego dnia 😘i kciuki za wizyty wasze jeśli są ✊️✊️. Ja nadal czekam jak na szpilkach ostatni tydzień żeby te dowody dzieciaków doszly bo w poniedziałek wylot mam nadzieję że dojdą skoro już w tamtym tygodniu wysłali 😬
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Miłego dnia wam życzę
Ja dziś wizyta mam nadzieję że będą wyniki a mała chyba się obróciła bo kopniaki z drugiej strony czuję. A tak dla śmiechu to nie zostałam w piątek w szpitalu bo nie chciałam leżeć ….. to siedziałam na krześle 🤦🏽♀️syn miał wypadek na rowerze nie widział nic przez chwilę więc mega się wystraszyłam zabrało go pogotowie… na szczęście już do domu i skończyło się tylko na połamanym obojczyku ….