X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe że maluch mógł się inaczej ułożyć i troche słabiej czuje ruchy? One są jakby przytłumione... Wcześniej jak kopnął to czasem łzy stawały a dziś tak jakoś lekko to wszystko... Już zaczyna mi głowa pracować :(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny możliwe że maluch mógł się inaczej ułożyć i troche słabiej czuje ruchy? One są jakby przytłumione... Wcześniej jak kopnął to czasem łzy stawały a dziś tak jakoś lekko to wszystko... Już zaczyna mi głowa pracować :(

Kochana może tak być odwrócił się może plecami i kopie w stronę kręgosłupa i będzie inne odczucie 😊 nie stresuj sie

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj kupiłam lovele. Pierwszą moją ciążą więc nie wiem jak się spisze ale mam nadzieję że będzie okej.

PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na szmateksie noi wyszłam z całą torba znowu mnie pokusiło żeby pokupic ciuszki. Faktycznie inaczej jakoś teraz pachnie ta lovela po wypraniu bo jak się odkręci żeby powąchać to czuć tak dziwnie a po upraniu super 😊

Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Byłam dziś na szmateksie noi wyszłam z całą torba znowu mnie pokusiło żeby pokupic ciuszki. Faktycznie inaczej jakoś teraz pachnie ta lovela po wypraniu bo jak się odkręci żeby powąchać to czuć tak dziwnie a po upraniu super 😊

Pierzesz już ubranka? Nie za szybko 🤔 ja tak myślałam żeby pod koniec marca uprać

• JJJ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie nowe meble na ciuszki to nie polecam prać szybko 🙈 ja wyprałam jakieś 2 miesiące przed porodem, schowałam i przeszły mi tym meblowym drewnianym zapachem 🙈

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Pierzesz już ubranka? Nie za szybko 🤔 ja tak myślałam żeby pod koniec marca uprać

Zaczęłam powoli segregowac prac i prasować bo mam obawy jak już mnie wezmą większe bole kręgosłupa to później sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać tym bardziej mąż w delegacjach pracuje jestem sama z dziećmi. A jeszcze muszę jechać gdzieś w marcu kupic łóżeczko bo kosz mojzesza dotrze na 8 marca.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Zaczęłam powoli segregowac prac i prasować bo mam obawy jak już mnie wezmą większe bole kręgosłupa to później sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać tym bardziej mąż w delegacjach pracuje jestem sama z dziećmi. A jeszcze muszę jechać gdzieś w marcu kupic łóżeczko bo kosz mojzesza dotrze na 8 marca.

Może to też dobry pomysł... Ja narazie posegregowalam i dokupilam to czego brakuje moim zdaniem, mam wszystko odłożone ... Ale narazie nie będę prac. Zobaczę po wizycie jak będzie, co mi powie.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Jeśli macie nowe meble na ciuszki to nie polecam prać szybko 🙈 ja wyprałam jakieś 2 miesiące przed porodem, schowałam i przeszły mi tym meblowym drewnianym zapachem 🙈

Ja mam łóżeczko z szufladą i i tam zamierzam trzymać jak z pierwszym synem, ale w sumie nie kojarzę aby przeszły wtedy tym zapachem z łóżeczka. 🤔 Tylko ja wtedy prałam w 36 tygodniu..... A urodziłam w 38.... Także późno wszystko robiłam, ale wcześniej niestety nie mogłam

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Może być Bożenka, że inaczej się obrócił. Moja czasem kop za kopem i to już solidnie, a czasem wypina się pupcia lub plecami, albo czuje jak tylko się przekręca(główkę ma w dół już)

Ubranka poprałam te pierwsze i mam takie wkłady do szuflad żeby się nie kurzyły - polecam

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanko, ile szacunkowo mniej więcej wyniosła Was wyprawka? Będę zaczynać kompletować wszystko i tak się staram, żeby nie popłynąć za bardzo 😂

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie tego przeliczyć na kasę... ale uważam, że pewne rzeczy można skorzystać z drugiej ręki a nie się pchać w koszta na kilkadziesiąt tysięcy ;)

Na in vitro wystarczająco dałam :D

Dla kobit z konfliktem - INFO
    Od tego roku immunoglobulinę podobno podaje się między 28 a 30 tc tylko w warunkach szpitalnych... więc dziś dostałam skierowanie... :o dziwne jak dla mnie...

Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Nie da sie tego przeliczyć na kasę... ale uważam, że pewne rzeczy można skorzystać z drugiej ręki a nie się pchać w koszta na kilkadziesiąt tysięcy ;)

Od tego roku immunoglobulinę podobno podaje się między 28 a 30 tc tylko w warunkach szpitalnych... więc dziś dostałam skierowanie... :o dziwne jak dla mnie...

No w sumie są wózki za 1 500 i takie za 14 000 😂

Hmm… może lepiej, że w szpitalu, przychodnie pewnie nie chcą się w to bawić chociaż byłoby wygodniej 😜

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Tak, u mnie tak było. Okazało się że mały się przekręcił i czułam tylko czasem lekkie ruchy. Teraz jest głowa w dół i czuje go czasem aż za bardzo ;D

Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Mi lekarz nic jeszcze nie mówił będę pytać 6 na wizycie wtedy będę 29+2 ale we wcześniejszej ciąży robiłam 2x odczyn coombsa i jak wychodził dobrze to po porodzie dostawałam a teraz zobaczymy narazie jestem po 1 odczynie coombsa pewno będę miała jeszcze jeden. Ale dzięki za info 😊

Bożena lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Tak, u mnie tak było. Okazało się że mały się przekręcił i czułam tylko czasem lekkie ruchy. Teraz jest głowa w dół i czuje go czasem aż za bardzo ;D
    Właśnie takie lekkie czuje i przytłumione. Ale może być tak jak Kinia pisała że kopie mnie do środka bo to takie trochę nie fajne uczucie. Musi jakoś dziwnie leżeć bo dziś boli mnie znowu krocze, a już jakiś czas nie bolało....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Może być Bożenka, że inaczej się obrócił. Moja czasem kop za kopem i to już solidnie, a czasem wypina się pupcia lub plecami, albo czuje jak tylko się przekręca(główkę ma w dół już)

Ubranka poprałam te pierwsze i mam takie wkłady do szuflad żeby się nie kurzyły - polecam

Ech jakoś już bardziej wolę jak leży głowa do dołu , chociaż czuje że mnie kopię po żebrach ale kopie.. a tak dziś jakoś dziwnie i czuję go w dole ale mało wyraznie.... Więc chyba nogi ma nisko ....

• Desire87 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2024, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie sterylizator??

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Dziewczyny kupujecie sterylizator??

Już mam kupiony
    PHILIPS AVENT SCF281/02
    Sterylizatory Mikrofalowe Philips.

Desire87 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia i wizyt jeśli któraś ma 😊😘

Bożena lubi tę wiadomość

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ