Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Dziewczyny możliwe że maluch mógł się inaczej ułożyć i troche słabiej czuje ruchy? One są jakby przytłumione... Wcześniej jak kopnął to czasem łzy stawały a dziś tak jakoś lekko to wszystko... Już zaczyna mi głowa pracować
Kochana może tak być odwrócił się może plecami i kopie w stronę kręgosłupa i będzie inne odczucie 😊 nie stresuj sie -
Ja właśnie dzisiaj kupiłam lovele. Pierwszą moją ciążą więc nie wiem jak się spisze ale mam nadzieję że będzie okej.
PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Byłam dziś na szmateksie noi wyszłam z całą torba znowu mnie pokusiło żeby pokupic ciuszki. Faktycznie inaczej jakoś teraz pachnie ta lovela po wypraniu bo jak się odkręci żeby powąchać to czuć tak dziwnie a po upraniu super 😊
Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Byłam dziś na szmateksie noi wyszłam z całą torba znowu mnie pokusiło żeby pokupic ciuszki. Faktycznie inaczej jakoś teraz pachnie ta lovela po wypraniu bo jak się odkręci żeby powąchać to czuć tak dziwnie a po upraniu super 😊
Pierzesz już ubranka? Nie za szybko 🤔 ja tak myślałam żeby pod koniec marca uprać -
Bożena wrote:Pierzesz już ubranka? Nie za szybko 🤔 ja tak myślałam żeby pod koniec marca uprać
Zaczęłam powoli segregowac prac i prasować bo mam obawy jak już mnie wezmą większe bole kręgosłupa to później sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać tym bardziej mąż w delegacjach pracuje jestem sama z dziećmi. A jeszcze muszę jechać gdzieś w marcu kupic łóżeczko bo kosz mojzesza dotrze na 8 marca. -
KiNiAW wrote:Zaczęłam powoli segregowac prac i prasować bo mam obawy jak już mnie wezmą większe bole kręgosłupa to później sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać tym bardziej mąż w delegacjach pracuje jestem sama z dziećmi. A jeszcze muszę jechać gdzieś w marcu kupic łóżeczko bo kosz mojzesza dotrze na 8 marca.
Może to też dobry pomysł... Ja narazie posegregowalam i dokupilam to czego brakuje moim zdaniem, mam wszystko odłożone ... Ale narazie nie będę prac. Zobaczę po wizycie jak będzie, co mi powie.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
JJJ wrote:Jeśli macie nowe meble na ciuszki to nie polecam prać szybko 🙈 ja wyprałam jakieś 2 miesiące przed porodem, schowałam i przeszły mi tym meblowym drewnianym zapachem 🙈
Ja mam łóżeczko z szufladą i i tam zamierzam trzymać jak z pierwszym synem, ale w sumie nie kojarzę aby przeszły wtedy tym zapachem z łóżeczka. 🤔 Tylko ja wtedy prałam w 36 tygodniu..... A urodziłam w 38.... Także późno wszystko robiłam, ale wcześniej niestety nie mogłam -
Bożena wrote:Dziewczyny możliwe że maluch mógł się inaczej ułożyć i troche słabiej czuje ruchy? One są jakby przytłumione... Wcześniej jak kopnął to czasem łzy stawały a dziś tak jakoś lekko to wszystko... Już zaczyna mi głowa pracować
Może być Bożenka, że inaczej się obrócił. Moja czasem kop za kopem i to już solidnie, a czasem wypina się pupcia lub plecami, albo czuje jak tylko się przekręca(główkę ma w dół już)
Ubranka poprałam te pierwsze i mam takie wkłady do szuflad żeby się nie kurzyły - polecamKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Nie da sie tego przeliczyć na kasę... ale uważam, że pewne rzeczy można skorzystać z drugiej ręki a nie się pchać w koszta na kilkadziesiąt tysięcy
Na in vitro wystarczająco dałam
Dla kobit z konfliktem - INFO
Od tego roku immunoglobulinę podobno podaje się między 28 a 30 tc tylko w warunkach szpitalnych... więc dziś dostałam skierowanie... :o dziwne jak dla mnie...Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Nie da sie tego przeliczyć na kasę... ale uważam, że pewne rzeczy można skorzystać z drugiej ręki a nie się pchać w koszta na kilkadziesiąt tysięcy
Od tego roku immunoglobulinę podobno podaje się między 28 a 30 tc tylko w warunkach szpitalnych... więc dziś dostałam skierowanie... :o dziwne jak dla mnie...
No w sumie są wózki za 1 500 i takie za 14 000 😂
Hmm… może lepiej, że w szpitalu, przychodnie pewnie nie chcą się w to bawić chociaż byłoby wygodniej 😜 -
Tak, u mnie tak było. Okazało się że mały się przekręcił i czułam tylko czasem lekkie ruchy. Teraz jest głowa w dół i czuje go czasem aż za bardzoPatrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Aguśka wrote:Nie da sie tego przeliczyć na kasę... ale uważam, że pewne rzeczy można skorzystać z drugiej ręki a nie się pchać w koszta na kilkadziesiąt tysięcy
Od tego roku immunoglobulinę podobno podaje się między 28 a 30 tc tylko w warunkach szpitalnych... więc dziś dostałam skierowanie... :o dziwne jak dla mnie...
Mi lekarz nic jeszcze nie mówił będę pytać 6 na wizycie wtedy będę 29+2 ale we wcześniejszej ciąży robiłam 2x odczyn coombsa i jak wychodził dobrze to po porodzie dostawałam a teraz zobaczymy narazie jestem po 1 odczynie coombsa pewno będę miała jeszcze jeden. Ale dzięki za info 😊Bożena lubi tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Tak, u mnie tak było. Okazało się że mały się przekręcił i czułam tylko czasem lekkie ruchy. Teraz jest głowa w dół i czuje go czasem aż za bardzo
-
Patrycja_Pata wrote:Może być Bożenka, że inaczej się obrócił. Moja czasem kop za kopem i to już solidnie, a czasem wypina się pupcia lub plecami, albo czuje jak tylko się przekręca(główkę ma w dół już)
Ubranka poprałam te pierwsze i mam takie wkłady do szuflad żeby się nie kurzyły - polecam
Ech jakoś już bardziej wolę jak leży głowa do dołu , chociaż czuje że mnie kopię po żebrach ale kopie.. a tak dziś jakoś dziwnie i czuję go w dole ale mało wyraznie.... Więc chyba nogi ma nisko ....