X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja po wizycie, maluch rzeczywiście inaczej się przekręcił stąd inaczej czuje ruchy 🙈 tak czy siak ma się dobrze bo nawet kopał w głowicę USG 🙈 wody są w normie, nawet nie wiecie jak się z tego cieszę , szyjka się trzyma :) jedynie co to ten polip daje oznaki i mam zakaz współżycia:( kolejna wizyta u mojej pani dr 18go a za tydzień w sobotę oglądamy Wojtka dokładnie na USG prenatalnym 😁 i już tam musi być dobrze 😁

legusta, Sara10, Patrycja_Pata, KiNiAW, Kadża, Gośka29, mama_Klary, hypatia92, PorannaPanna, Nadzieja2, Izulek21, Aguśka lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych 3 trym. Dzisiaj jak czekałam to uświadomiłam sobie, że zostały tylko 2 miesiące.

Czy Wam też ten drugi trymestr tak ekspresowo przeleciał? 🥹 No coś czuję że poród mnie mocno zaskoczy że to już 🤣

KiNiAW, Sara10, PorannaPanna, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja już po prenatalnych 3 trym. Dzisiaj jak czekałam to uświadomiłam sobie, że zostały tylko 2 miesiące.

Czy Wam też ten drugi trymestr tak ekspresowo przeleciał? 🥹 No coś czuję że poród mnie mocno zaskoczy że to już 🤣

Ja 2 dni temu wskoczyłam w 3 Trymestr i drugi faktycznie zleciał ale cos mi się wydaje że ten ostatni miesiąc 9 będzie się ciągnął. Ogólnie ja się czuje ociężale strasznie mam nadzieję że dotrwam o maja normalnie funkcjonując 😊😅

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Bardzo szybko zleciał... Marzec podejrzewam że też szybko zleci i zostanie kwiecień 🙈

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Renata_ Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was przyjmuje Betaloc Zok na wysokie tętno lub ciśnienie?

preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_ wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was przyjmuje Betaloc Zok na wysokie tętno lub ciśnienie?

Niestety ja nie pomogę w tym temacie

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_ wrote:

Też nie pomogę.... Tego nie przyjmuje.

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja zrobiłam listę co trzeba kupić, ale jeszcze wszystkiego nie mam. Ostatni zakup to fotelik samochodowy :)
    Szczerze mówiąc tak boli mnie pod żebrami z prawej strony od praktycznie 2 miesięcy, że odbiera mi to radość i chęci do czegokolwiek. Nie wyrabiam już psychicznie... Miałam zrobione usg, bo już myślałam, że serio coś złamane i się wbija... ale wszystko ok. Nie wiem czy któraś też tak ma... mnie ciągle ćmi i kłuje ... Robię ćwiczenia oddechowe, jogę, rozciąganie, treningi dla kobiet w ciąży, ale na dłuższą metę nie ma efektów... Nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 miechy ;(

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Niestety jutro ląduje u położnej ...
    Mam chyba początek infekcji, ból podbrzusza z twardniejącym brzuchem, skurcze zwiększyły dziś ilość (dobrze że nie regularne), zawroty głowy
    No kiepski dzień ....
    Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ...

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć Wam
    Mam chyba początek infekcji, ból podbrzusza z twardniejącym brzuchem, skurcze zwiększyły dziś ilość (dobrze że nie regularne), zawroty głowy
    No kiepski dzień ....
    Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ...

Trzymam kciuki napewno będzie dobrze😊 mi też dziś twardniał brzuch kilka razy dziennie

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę trzymać kciuki. Dobrze, że reagujesz od razu jak coś się dzieje.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja zrobiłam listę co trzeba kupić, ale jeszcze wszystkiego nie mam. Ostatni zakup to fotelik samochodowy :)
    Szczerze mówiąc tak boli mnie pod żebrami z prawej strony od praktycznie 2 miesięcy, że odbiera mi to radość i chęci do czegokolwiek. Nie wyrabiam już psychicznie... Miałam zrobione usg, bo już myślałam, że serio coś złamane i się wbija... ale wszystko ok. Nie wiem czy któraś też tak ma... mnie ciągle ćmi i kłuje ... Robię ćwiczenia oddechowe, jogę, rozciąganie, treningi dla kobiet w ciąży, ale na dłuższą metę nie ma efektów... Nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 miechy ;(

Wiesz mnie bolało dłuższy czas, wręcz jak y ktoś igły wciskał jak siedziałam czy stałam, teraz czasem zaboli w ten sposób z lewej strony, ale właśnie z lewej strony są słodkie nóżki bobasa 🤷 tak więc mnie boli tam gdzie on kopie mocno i uciska nogami... Więc może to pozycja bobasa tak na Ciebie działa, jest jakiś ucisk?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć Wam
    No kiepski dzień ....
    Trzymam kciuki aby było dobrze. Mi brzuch tez twardnieje, jednego dnia więcej jednego mniej. Daj koniecznie znać jutro

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też dzisiaj kiepski dzień, trzymam mocno kciuki!!

Mnie dzisiaj po tym żelazie bolał brzuch jak przy okresie na dole i słabo mi się robiło, ale to osłabienie niby normalne w tym okresie ciąży :/

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli okropnie pod zebrem, ale to wlasnie nozka tak kopie i uciska. Dzis na usg mlody sie tak wkurzal ze z tego kopania mialam prawie lzy w oczach. No waga coraz wieksza to i kopanie mocniejsze 🤷‍♀️

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Mnie tez boli okropnie pod zebrem, ale to wlasnie nozka tak kopie i uciska. Dzis na usg mlody sie tak wkurzal ze z tego kopania mialam prawie lzy w oczach. No waga coraz wieksza to i kopanie mocniejsze 🤷‍♀️

A jaka wagę ma maluszek już? Ja dziś byłam na regulacji brwi u znajomej i ona za niecały miesiąc rodzi i jej mała ważyła 2 tyg temu 2400 i jak jej powiedziałam że mój miał prawie 3 tyg temu na wizycie 1040 to mówiła że dużo i że pewnie będzie duży przeraziła mnie tym trochę ale lekarz nic mi nie mówił że duży jak na swój tydzień. Zasiała we mnie ziarnko niepewności przed naturalnym porodem 😬

• Kadża Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć Wam
    No kiepski dzień ....
    Trzymam kochana z całych sił i będę czekała na wieści jutro od Ciebie.
    Ja dziś na leżąco większość dnia. Krocze daje czadu
    Ja już początek 8 mc to Szok
    Leci szybko co nie …🥰 oby nasze porody też były takie szybkie bez komplikacji 😉🙏

KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, Nadzieja2, Bożena lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Trzymam kochana z całych sił i będę czekała na wieści jutro od Ciebie.
    Ja dziś na leżąco większość dnia. Krocze daje czadu
    Ja już początek 8 mc to Szok
    Leci szybko co nie …🥰 oby nasze porody też były takie szybkie bez komplikacji 😉🙏

Troszkę ci zazdroszczę też już bym chciała być pod koniec i mieć już z głowy bo coraz ciężej. Odnosporodu mam nadzieję że będzie szybki i bez komplikacji jak piszesz 😊😉😘

Kadża, Nadzieja2 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 1 marca 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanego dnia i początku weekendu już wkoncu chwila odpoczynku chociaż nie wiem czy to nazwać odpoczynkiem skoro zawsze sobota jest generalne sprzątanie 😅 ale na sama myśl że mąż już dziś wieczór będzie się cieszę bardzo. Udanych wizyt dla Was i słonecznego weekendu mam nadzieję 😊😘

Kadża, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny udanego dnia i początku weekendu już wkoncu chwila odpoczynku chociaż nie wiem czy to nazwać odpoczynkiem skoro zawsze sobota jest generalne sprzątanie 😅 ale na sama myśl że mąż już dziś wieczór będzie się cieszę bardzo. Udanych wizyt dla Was i słonecznego weekendu mam nadzieję 😊😘
    Super. Na długo mąż wraca?

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ