Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) ja po wizycie, maluch rzeczywiście inaczej się przekręcił stąd inaczej czuje ruchy 🙈 tak czy siak ma się dobrze bo nawet kopał w głowicę USG 🙈 wody są w normie, nawet nie wiecie jak się z tego cieszę , szyjka się trzyma jedynie co to ten polip daje oznaki i mam zakaz współżycia:( kolejna wizyta u mojej pani dr 18go a za tydzień w sobotę oglądamy Wojtka dokładnie na USG prenatalnym 😁 i już tam musi być dobrze 😁
legusta, Sara10, Patrycja_Pata, KiNiAW, Kadża, Gośka29, mama_Klary, hypatia92, PorannaPanna, Nadzieja2, Izulek21, Aguśka lubią tę wiadomość
-
Ja już po prenatalnych 3 trym. Dzisiaj jak czekałam to uświadomiłam sobie, że zostały tylko 2 miesiące.
Czy Wam też ten drugi trymestr tak ekspresowo przeleciał? 🥹 No coś czuję że poród mnie mocno zaskoczy że to już 🤣KiNiAW, Sara10, PorannaPanna, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja już po prenatalnych 3 trym. Dzisiaj jak czekałam to uświadomiłam sobie, że zostały tylko 2 miesiące.
Czy Wam też ten drugi trymestr tak ekspresowo przeleciał? 🥹 No coś czuję że poród mnie mocno zaskoczy że to już 🤣
Ja 2 dni temu wskoczyłam w 3 Trymestr i drugi faktycznie zleciał ale cos mi się wydaje że ten ostatni miesiąc 9 będzie się ciągnął. Ogólnie ja się czuje ociężale strasznie mam nadzieję że dotrwam o maja normalnie funkcjonując 😊😅 -
legusta wrote:Ja już po prenatalnych 3 trym. Dzisiaj jak czekałam to uświadomiłam sobie, że zostały tylko 2 miesiące.
Czy Wam też ten drugi trymestr tak ekspresowo przeleciał? 🥹 No coś czuję że poród mnie mocno zaskoczy że to już 🤣
Bardzo szybko zleciał... Marzec podejrzewam że też szybko zleci i zostanie kwiecień 🙈KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ja zrobiłam listę co trzeba kupić, ale jeszcze wszystkiego nie mam. Ostatni zakup to fotelik samochodowy
Szczerze mówiąc tak boli mnie pod żebrami z prawej strony od praktycznie 2 miesięcy, że odbiera mi to radość i chęci do czegokolwiek. Nie wyrabiam już psychicznie... Miałam zrobione usg, bo już myślałam, że serio coś złamane i się wbija... ale wszystko ok. Nie wiem czy któraś też tak ma... mnie ciągle ćmi i kłuje ... Robię ćwiczenia oddechowe, jogę, rozciąganie, treningi dla kobiet w ciąży, ale na dłuższą metę nie ma efektów... Nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 miechy ;( -
Cześć Wam
Niestety jutro ląduje u położnej ...
Mam chyba początek infekcji, ból podbrzusza z twardniejącym brzuchem, skurcze zwiększyły dziś ilość (dobrze że nie regularne), zawroty głowy
No kiepski dzień ....
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ... -
Patrycja_Pata wrote:Cześć Wam
Mam chyba początek infekcji, ból podbrzusza z twardniejącym brzuchem, skurcze zwiększyły dziś ilość (dobrze że nie regularne), zawroty głowy
No kiepski dzień ....
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ...
Trzymam kciuki napewno będzie dobrze😊 mi też dziś twardniał brzuch kilka razy dzienniePatrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Hej dziewczyny!
Ja zrobiłam listę co trzeba kupić, ale jeszcze wszystkiego nie mam. Ostatni zakup to fotelik samochodowy
Szczerze mówiąc tak boli mnie pod żebrami z prawej strony od praktycznie 2 miesięcy, że odbiera mi to radość i chęci do czegokolwiek. Nie wyrabiam już psychicznie... Miałam zrobione usg, bo już myślałam, że serio coś złamane i się wbija... ale wszystko ok. Nie wiem czy któraś też tak ma... mnie ciągle ćmi i kłuje ... Robię ćwiczenia oddechowe, jogę, rozciąganie, treningi dla kobiet w ciąży, ale na dłuższą metę nie ma efektów... Nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 miechy ;(
Wiesz mnie bolało dłuższy czas, wręcz jak y ktoś igły wciskał jak siedziałam czy stałam, teraz czasem zaboli w ten sposób z lewej strony, ale właśnie z lewej strony są słodkie nóżki bobasa 🤷 tak więc mnie boli tam gdzie on kopie mocno i uciska nogami... Więc może to pozycja bobasa tak na Ciebie działa, jest jakiś ucisk? -
No kiepski dzień ....
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ...Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Mnie tez boli okropnie pod zebrem, ale to wlasnie nozka tak kopie i uciska. Dzis na usg mlody sie tak wkurzal ze z tego kopania mialam prawie lzy w oczach. No waga coraz wieksza to i kopanie mocniejsze 🤷♀️
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Mnie tez boli okropnie pod zebrem, ale to wlasnie nozka tak kopie i uciska. Dzis na usg mlody sie tak wkurzal ze z tego kopania mialam prawie lzy w oczach. No waga coraz wieksza to i kopanie mocniejsze 🤷♀️
A jaka wagę ma maluszek już? Ja dziś byłam na regulacji brwi u znajomej i ona za niecały miesiąc rodzi i jej mała ważyła 2 tyg temu 2400 i jak jej powiedziałam że mój miał prawie 3 tyg temu na wizycie 1040 to mówiła że dużo i że pewnie będzie duży przeraziła mnie tym trochę ale lekarz nic mi nie mówił że duży jak na swój tydzień. Zasiała we mnie ziarnko niepewności przed naturalnym porodem 😬 -
No kiepski dzień ....
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro nie okazało się nic złego, bo już mam dosyć tej ,,końcówki,, ciąży ...
Ja dziś na leżąco większość dnia. Krocze daje czadu
Ja już początek 8 mc to Szok
Leci szybko co nie …🥰 oby nasze porody też były takie szybkie bez komplikacji 😉🙏KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, Nadzieja2, Bożena lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Trzymam kochana z całych sił i będę czekała na wieści jutro od Ciebie.
Ja dziś na leżąco większość dnia. Krocze daje czadu
Ja już początek 8 mc to Szok
Leci szybko co nie …🥰 oby nasze porody też były takie szybkie bez komplikacji 😉🙏
Troszkę ci zazdroszczę też już bym chciała być pod koniec i mieć już z głowy bo coraz ciężej. Odnosporodu mam nadzieję że będzie szybki i bez komplikacji jak piszesz 😊😉😘Kadża, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny udanego dnia i początku weekendu już wkoncu chwila odpoczynku chociaż nie wiem czy to nazwać odpoczynkiem skoro zawsze sobota jest generalne sprzątanie 😅 ale na sama myśl że mąż już dziś wieczór będzie się cieszę bardzo. Udanych wizyt dla Was i słonecznego weekendu mam nadzieję 😊😘
Kadża, Bożena, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanego dnia i początku weekendu już wkoncu chwila odpoczynku chociaż nie wiem czy to nazwać odpoczynkiem skoro zawsze sobota jest generalne sprzątanie 😅 ale na sama myśl że mąż już dziś wieczór będzie się cieszę bardzo. Udanych wizyt dla Was i słonecznego weekendu mam nadzieję 😊😘