Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja2 wrote:Gratuluje udanej wizyty
Który masz teraz tydzień ?
Ja od początku ciąży biorę clexane, teraz już dawka 100mg, cały czas biorę w brzuch i tak chyba już do końca ciąży..
Ja mam 29t2d a bierzesz z jakiego powodu?? Ja się przeraziłam tymi zastrzykami no ale jak trzeba to trzeba. Zobaczymy jak będę miała kolejne badania jak te didimeryNadzieja2 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja mam 29t2d a bierzesz z jakiego powodu?? Ja się przeraziłam tymi zastrzykami no ale jak trzeba to trzeba. Zobaczymy jak będę miała kolejne badania jak te didimery
Hej, jaki miałaś wynik d dimerów, że lekarz włączył ci heparynę? Ja brałam w pierwszej ciąży do końca a w tej lekarz odstawił mi w styczniu właśnie ze względu na wynik d dimerów. Jak porównuje wyniki z zeszłą ciążą to teraz mam nawet wyższe no ale skoro lekarz odstawil to chyba się zna😅 -
KiNiAW wrote:Ja mam 29t2d a bierzesz z jakiego powodu?? Ja się przeraziłam tymi zastrzykami no ale jak trzeba to trzeba. Zobaczymy jak będę miała kolejne badania jak te didimery
Biorę ze względu na badania m.in zakrzepica mi wyszła. Pytam o wiek ciąży bo ja będąc w 28tc u doktora to mój mały ważył 1100g i się zastanawiam czy nie za mało, bo dużo dziewczyn już pisze ze dzieci maja ponad 1,5kg. Wizyta dopiero we wtorek i wtedy będzie 31+4, no zobaczymy.KiNiAW lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Trzydziescisześć wrote:Hej, jaki miałaś wynik d dimerów, że lekarz włączył ci heparynę? Ja brałam w pierwszej ciąży do końca a w tej lekarz odstawił mi w styczniu właśnie ze względu na wynik d dimerów. Jak porównuje wyniki z zeszłą ciążą to teraz mam nawet wyższe no ale skoro lekarz odstawil to chyba się zna😅
W styczniu miałam 1500 a teraz w lutym 2500 i dlatego i nie wiem tak naprawdę bo nie mam żylaków czy to może od tych hemoroidów i badania jak robiłam wróciliśmy z wczasów i miałam nogi popuchnięte przez lot i kilka dni później właśnie robiłam badania i też może dlatego zobaczymy jak będę miała nast badania -
Nadzieja2 wrote:Biorę ze względu na badania m.in zakrzepica mi wyszła. Pytam o wiek ciąży bo ja będąc w 28tc u doktora to mój mały ważył 1100g i się zastanawiam czy nie za mało, bo dużo dziewczyn już pisze ze dzieci maja ponad 1,5kg. Wizyta dopiero we wtorek i wtedy będzie 31+4, no zobaczymy.
Nie martw się waga. Mój ważył podobnie do Twojego w tym samym tygodniu i gina powiedziała że jest idealnie.... Mój pierwszy synek w 30tyg na prenatalnych ważył 1.5kg zobaczymy jak jego brat teraz, trochę się z tego już śmieje bo giną mnie nastraszyła że on będzie taaaki duży a nie jest 🤔KiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Biorę ze względu na badania m.in zakrzepica mi wyszła. Pytam o wiek ciąży bo ja będąc w 28tc u doktora to mój mały ważył 1100g i się zastanawiam czy nie za mało, bo dużo dziewczyn już pisze ze dzieci maja ponad 1,5kg. Wizyta dopiero we wtorek i wtedy będzie 31+4, no zobaczymy.
Mój jak byłam 26t ważył 1040 więc teraz 800g przybrał ale ja to biorę tak pół na pol z tym usg niby dobry ma sprzęt. A jakie badania robiłaś że ci wyszła zakrzepice bo mi nic nie zalecił wlasnieBożena, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:No właśnie nie musisz w brzuch pytałam w ramię można lub w udo. A ty masz te zastrzyki czemu? Ja się przeraziłam że jakaś zakrzepice mam czy co
Krwiaki mi się na początku ciąży robiły, jak dostałam heparynę tak już zostaje do końca ciąży ze ma i prawdopodobnie w połogu.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Mój jak byłam 26t ważył 1040 więc teraz 800g przybrał ale ja to biorę tak pół na pol z tym usg niby dobry ma sprzęt. A jakie badania robiłaś że ci wyszła zakrzepice bo mi nic nie zalecił wlasnie
Ja też nie miałam żadnych badań typu zakrzepica. Te zastrzyki biorę od 5go tygodnia ciąży... Ale ja też mega puchlam no i tłumaczyła mi dodatkowo ze te krwiaki i po poronieniu trzeba. -
Bożena wrote:Nie martw się waga. Mój ważył podobnie do Twojego w tym samym tygodniu i gina powiedziała że jest idealnie.... Mój pierwszy synek w 30tyg na prenatalnych ważył 1.5kg zobaczymy jak jego brat teraz, trochę się z tego już śmieje bo giną mnie nastraszyła że on będzie taaaki duży a nie jest 🤔
KiNiAW lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
KiNiAW wrote:Mój jak byłam 26t ważył 1040 więc teraz 800g przybrał ale ja to biorę tak pół na pol z tym usg niby dobry ma sprzęt. A jakie badania robiłaś że ci wyszła zakrzepice bo mi nic nie zalecił wlasnie
M.in mthfr +trombofilia wrodzona. Co jeszcze to musiałabym w dokumentach szukać.
Mnie prowadzi naprotechnolog więc ja przed ciąża robiłam mnóstwo badań .KiNiAW lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Nadzieja2 wrote:M.in mthfr +trombofilia wrodzona. Co jeszcze to musiałabym w dokumentach szukać.
Mnie prowadzi naprotechnolog więc ja przed ciąża robiłam mnóstwo badań .
Aha to widzisz ja nigdy nie miałam właśnie nic stwierdzone fak że jak się udezylam czy coś to robił mi się siniak. Na jutro się umówiłam do drugiego gina na ostatnie połówkowe 3 trymestru żeby skontrolować z wczorajszym to powiem mu właśnie o tych didimerach i zobacze co on powieBożena, Nadzieja2, legusta lubią tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:O widzisz, dzięki za info. We wtorek zobaczymy ile waży, już sama się doszukuje nie wiem czemu i jakieś porównania robię. A przecież co ciąża to inaczej u każdego. Dzięki !
Pewnie że tak:) mi gina tłumaczyła że każdy maluch rosnie w swoim tempie, dopóki są dobre przepływy, przybiera i łożysko jest oki to nie ma co się martwic 🤗 może być tak że nasze maluchy będą miały 3kg tylko. 🙈 Ważne że dobrze się rozwijają później nadrobią.Nadzieja2, legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Jak mnie straszyli, że waga taka duża to kiedyś w necie znalazłam taką tabelkę - kolumna środkowa to "waga idealna". Wrzucę Wam, może większość z niską wagą dziudziutków się trochę uspokoi
https://zapodaj.net/plik-aR3nhesqgNKiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Jak mnie straszyli, że waga taka duża to kiedyś w necie znalazłam taką tabelkę - kolumna środkowa to "waga idealna". Wrzucę Wam, może większość z niską wagą dziudziutków się trochę uspokoi
https://zapodaj.net/plik-aR3nhesqgN
Czyli mój jest poza kolumna 😅😅 -
KiNiAW wrote:Czyli mój jest poza kolumna 😅😅
Ja uważam, że trzeba się jedynie martwić jeśli dziecko między wizytami nic nie przybiera, złe przepływy, niewydolne łożysko itd. W innych przypadkach dzieci nadrabiają skokowoKiNiAW, Bożena, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:W sensie że dużo waży? Trzeba brać jeszcze poprawkę, że ushg może się mylić +/- 500g
Ja uważam, że trzeba się jedynie martwić jeśli dziecko między wizytami nic nie przybiera, złe przepływy, niewydolne łożysko itd. W innych przypadkach dzieci nadrabiają skokowo
No przy tej tabelce mój ponad 200g więcej z ostatniej kolumny 😅właśnie poprawkę biorę +- z usg no wiem że przekłamuje. Stresuje się trochę tymi zastrzykami no tak naprawdę nie mam pojęcia z czego wyszły te didimery powyżej 2500 tym bardziej nic nie powiedzial lekarz zobacze co jutro powie drugi gin. Na szczęście młody glowka w dół już oby się już nie przekręcałlegusta lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:No przy tej tabelce mój ponad 200g więcej z ostatniej kolumny 😅właśnie poprawkę biorę +- z usg no wiem że przekłamuje. Stresuje się trochę tymi zastrzykami no tak naprawdę nie mam pojęcia z czego wyszły te didimery powyżej 2500 tym bardziej nic nie powiedzial lekarz zobacze co jutro powie drugi gin. Na szczęście młody glowka w dół już oby się już nie przekręcał
Może właśnie po locie zakłamany wynik wyszedł, bo jednak w samolocie dużo siedzenia i łatwiej o problemy z żyłami i opuchnięte nogi.KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Jak mnie straszyli, że waga taka duża to kiedyś w necie znalazłam taką tabelkę - kolumna środkowa to "waga idealna". Wrzucę Wam, może większość z niską wagą dziudziutków się trochę uspokoi
https://zapodaj.net/plik-aR3nhesqgN
O dzięki super tabelka 🤗 my idealnie w zielonym polu 🙈 małe dzieciaczki nadrobią po urodzeniu 😁 mój szkrab miał 50 cm jak się urodził, a teraz zaraz skończy 5 lat i na 129 cm wzrostu 😁 także tego 😊legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:No przy tej tabelce mój ponad 200g więcej z ostatniej kolumny 😅właśnie poprawkę biorę +- z usg no wiem że przekłamuje. Stresuje się trochę tymi zastrzykami no tak naprawdę nie mam pojęcia z czego wyszły te didimery powyżej 2500 tym bardziej nic nie powiedzial lekarz zobacze co jutro powie drugi gin. Na szczęście młody glowka w dół już oby się już nie przekręcał
Najgorszy pierwszy zastrzyk... Później już jakoś idzie.