X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    A czemu miałaś te didimery robione? Ja też mam hemoroidy a nigdy takiego badania nie robiłam ;)
    Może właśnie po locie zakłamany wynik wyszedł, bo jednak w samolocie dużo siedzenia i łatwiej o problemy z żyłami i opuchnięte nogi.

Za każdym razem od początku ciąży co mam badania to mam te didimery nie wiem dlaczego właśnie. Zobacze co mi powie jutro drugi gin. Ale jak już zaczęłam brać biorę bo jednak ufam swojemu z tym że mógł mi to lepiej wytłumaczyć

Kadża lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po trzecich badaniach prenatalnych. Wszystko git :) córka waży prawie 1,5kg i już ułożona główką w dół, a lekarz mówił,że jak już się tak ułożyła to tak już zostanie. Jedynie może się na drugi bok obrócić. Podobno już w 30tc nie ma w brzuchu tyle miejsca żeby dziecko się obróciło z pozycji głową w dół do ułożenia miednicowego. Także kamień z serca, bo przez ostatnie dwie wizyty u mojej prowadzącej córka ułożona była miednicowo.

Bożena, KiNiAW, Sara10, mama_Klary, legusta, Izulek21, Nadzieja2, Kadża, hypatia92, PorannaPanna, Patrycja_Pata, Madden lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No ale i tak jeżdżę do położnej i mi robi bo stwierdziłam że sama sobie nie dam 😅

Jak to mój mąż mówi nie każdy jest masochista 🙈😂

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a wy płacicie za te zastrzyki clexane? Bo ja wczoraj jak wybrałam receptę to nie zapłaciłam nic za darmo że w ciąży

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ej dziewczyny a wy płacicie za te zastrzyki clexane? Bo ja wczoraj jak wybrałam receptę to nie zapłaciłam nic za darmo że w ciąży

Ja mam neoparin :) nie płacę na szczęście nic za to bo 10szt kosztuje prawie 100zl 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Melduję się po trzecich badaniach prenatalnych. Wszystko git :) córka waży prawie 1,5kg i już ułożona główką w dół, a lekarz mówił,że jak już się tak ułożyła to tak już zostanie. Jedynie może się na drugi bok obrócić. Podobno już w 30tc nie ma w brzuchu tyle miejsca żeby dziecko się obróciło z pozycji głową w dół do ułożenia miednicowego. Także kamień z serca, bo przez ostatnie dwie wizyty u mojej prowadzącej córka ułożona była miednicowo.
    Mam nadzieję, że mój się też obróci. Od kilku dni zaczęłam czuć ruchy skrajnie po bokach brzucha i się zastanawiam jak on teraz leży. Bo na moje to teraz by wychodziło poprzecznie. Ale sprawdzę dopiero za 2 tygodnie na wizycie

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Mam nadzieję, że mój się też obróci. Od kilku dni zaczęłam czuć ruchy skrajnie po bokach brzucha i się zastanawiam jak on teraz leży. Bo na moje to teraz by wychodziło poprzecznie. Ale sprawdzę dopiero za 2 tygodnie na wizycie

Ja wczoraj myślałam że nadal jest poprzecznie bo czułam kopy po bokach a okazało się że jest już glowka w dół 😊

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 trymestru dopiero 21 marca ale się umówiłam na dodatkowa wizytę u innego ginekologa na jutro, bo już mnie skręca, że nie wiem co się tam w brzuchu dzieje a u prowadzącej nadal żadnego USG nie miałam 😖 Mam nadzieję, że w końcu jutro się dowiem czegoś więcej tak jak Wy 😄

KiNiAW, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Nie, clexane jest za darmo dla kobiet w ciąży. Na szczęście bo biorę od testu pozytywnego ..
    Jaka dawkę Ci przepisał ? One piekące są niestety, im mocniejsza dawka tym bardziej pieką. No ale trzeba to trzeba.
    Mój na ostatniej wizycie też odwrócony głowa w dół a też myślałam ze jest poprzecznie bo tak mnie czasem w lewy bok kopie - nawet czasem takie mocne mam wypuklenie po lewej stronie. Śmieszny kształt wtedy brzucha jest 😅 ale skoro mówicie ze już raczej się nie przekręci to dobrze.

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Nie, clexane jest za darmo dla kobiet w ciąży. Na szczęście bo biorę od testu pozytywnego ..
    Jaka dawkę Ci przepisał ? One piekące są niestety, im mocniejsza dawka tym bardziej pieką. No ale trzeba to trzeba.
    Mój na ostatniej wizycie też odwrócony głowa w dół a też myślałam ze jest poprzecznie bo tak mnie czasem w lewy bok kopie - nawet czasem takie mocne mam wypuklenie po lewej stronie. Śmieszny kształt wtedy brzucha jest 😅 ale skoro mówicie ze już raczej się nie przekręci to dobrze.

Dawkę mam 4000j.m (40mg)
    Powiem Ci ze jak mi położna podała to nawet nie poczułam z tym że ja będę brała w ręce lub udo może dla tego czulam tylko lekkie zimno po wstrzyknięciu bo tyle co kupiłam i podjechałam i wydaje mi się że były zimne

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Za każdym razem od początku ciąży co mam badania to mam te didimery nie wiem dlaczego właśnie. Zobacze co mi powie jutro drugi gin. Ale jak już zaczęłam brać biorę bo jednak ufam swojemu z tym że mógł mi to lepiej wytłumaczyć

W mojej karcie ciąży d dimery są prawie w każdym badaniu rozpisane więc może zależy od lekarza. Patrząc do końca ciąży będzie jeszcze raz badany poziom, tak samo jak próby wątrobowe.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    W mojej karcie ciąży d dimery są prawie w każdym badaniu rozpisane więc może zależy od lekarza. Patrząc do końca ciąży będzie jeszcze raz badany poziom, tak samo jak próby wątrobowe.
    W mojej karcie ciąży ani razu nie są badane, w pierwszej ciąży też nie były. Myślę, że to musi być specjalne wskazanie 🤔 chociaż oczywiście mogę się mylić :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    W mojej karcie ciąży ani razu nie są badane, w pierwszej ciąży też nie były. Myślę, że to musi być specjalne wskazanie 🤔 chociaż oczywiście mogę się mylić :)

No właśnie nie wiem dlaczego zapytam jutro tego drugiego gina na pewno wskazanie mam na odczyn coombsa bo mamy konflikt a tu właśnie miałam do tej pory robione te didimery 3-4 razy i od początku były lekko podwyższone i mówił że tak może być na tym etapie i zaczęłam czytać i wyczytałam że do 2000 jest ok jak na 3 Trymestr a mi wyszło 2500 i dlatego dal te zastrzyki i podwyzszony fibrynogen mam też i leukocyty tak naprawdę od początku ciąży z tym że z labo nigdy nie dzwoniły odnośnie tych dwóch tylko o didimery że są wysokie to najpierw mówił że ok dla danego trymestru a nagle że za wysokie. Wezmę jutro komplet badań i zobacze co powie na usg 3 trymestru ten drugi gin mam na 8.30 wizytę

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dawkę mam 4000j.m (40mg)
    Powiem Ci ze jak mi położna podała to nawet nie poczułam z tym że ja będę brała w ręce lub udo może dla tego czulam tylko lekkie zimno po wstrzyknięciu bo tyle co kupiłam i podjechałam i wydaje mi się że były zimne

A to ja wcześniej miałam 8000 a teraz 10.000jm (100mg) i one pieką 😒.
    W mojej karcie ciąży nie mam żadnych d dimerów, nawet nie wiem co to za badanie. Wydaje mi się ze musi być jakieś wskazanie do niego .

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    A to ja wcześniej miałam 8000 a teraz 10.000jm (100mg) i one pieką 😒.
    W mojej karcie ciąży nie mam żadnych d dimerów, nawet nie wiem co to za badanie. Wydaje mi się ze musi być jakieś wskazanie do niego .

Zaczekam czytać i wydaje mi się że przez to że wyszły wysokie i fibrynogen podwyższony i leukocyty to stwierdził że da zastrzyki bo pisze właśnie że te 3 badania lekarz bierze pod uwagę i jeszcze APTT ale to miałam ok. Czyli pewnie do końca ciąży już że mną te zastrzyki zostaną 😒

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 marca 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zastrzyku i dzisiejszy faktycznie piekło oytalam położnej mówiła że nie ma jakiś specjalnych wytycznych na to badanie didimerow przeważnie lekarze dają na to ciężarnym a niektórzy poprostu nie zlecają a w moim przypadku poprostu dal te zastrzyki profilaktycznie przez te 3 badania które wyszły źle.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wszystkiego dobrego z okazji Naszego Święta 🌷. U Nas mroźny poranek 🥶

Nadzieja2, Sara10, Kadża, legusta, KiNiAW, Cukierkowa, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po połówkowych 3-ego trymestru i okazało się że mały po 2 dniach już jest głową w górę lekarz powiedział że tak do 3 tygodni jak się nie przekręci to już raczej zostanie miednicowo i albo cc albo próba obrotu porodu miednicowego odradza bo ma główkę większą niż resztę więc mógłby siw zaklinować. Waga dziś na innym sprzęcie 1680g +-200g szacunkowo do 40 tyg może mieć 3700. Kazał robić mi cwiczenia w domu na ten obrót malucha że może sie obkreci. Dostałam piękne zdj buźki włoski już ma długie 😊. A co do zastrzyków skoro już je mam muszę brać ale ten gin nie zleca wogole badania didimerow w ciazy bo zazwyczaj wychodzą podwyższone i raczej jak już je biorę zostaną do końca ciąży że mną. Jeśli bym się zdecydowała do 37 tygodnia jeśli mały się nie orzekreci na obrót to mam przyjechać do szpitala na 2 dni ale to muszę porozmawiać z mężem jak wróci dziś z pracy co o tym myśli. Szyjka 38mm ilość wód przepływy w porządku 😊 jestem zadowolona z wizyty bardzo wszystko szczegółowo 😊 pozdrawiam Was 🥰😘i wszystkiego dobrego w Nasz Dzień 😊🥀🥀🌹

Kadża, Cukierkowa, Nadzieja2, Izulek21, Bożena, Sara10, legusta, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW super wieści że wszystko ok ☺️ i życzę żeby mały fiknął znowu sam główka w dół o już tak został 😉 który ty już tydzień jesteś ?? Ja wizytę mam w poniedziałek ale się nie dowiem nic odnośnie dl szyjki etc. Bo tu tego nie sprawdzają. Jedynie co muszę zgłosić że głowa mnie coraz częściej boli i te skurcze łydek i krwawienie z nosa a tak luz. Wszystkich rodziłam ok 2 tyg prędzej ale teraz mam jakoś przeczucie że ta ciąża i poród może być zupełnie inne. I szczerze zaczynam się po woli bać leciutko 🤷🏽‍♀️😂

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    KiNiAW super wieści że wszystko ok ☺️ i życzę żeby mały fiknął znowu sam główka w dół o już tak został 😉 który ty już tydzień jesteś ?? Ja wizytę mam w poniedziałek ale się nie dowiem nic odnośnie dl szyjki etc. Bo tu tego nie sprawdzają. Jedynie co muszę zgłosić że głowa mnie coraz częściej boli i te skurcze łydek i krwawienie z nosa a tak luz. Wszystkich rodziłam ok 2 tyg prędzej ale teraz mam jakoś przeczucie że ta ciąża i poród może być zupełnie inne. I szczerze zaczynam się po woli bać leciutko 🤷🏽‍♀️😂

Dziś mam 29t+3

Kadża lubi tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ