X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

Dnia 17marca o 3.40 urodził się Jan.
    1720g, 45cm.

Poród bardzo długi i ciężki. Urodziłam naturalnie, długość porodu nie została skracana ze względu na dobro dziecka. Mały w inkubatorze, dostał tlen by mu było łatwiej , choć radzi sobie dobrze.
    Urodzony dokładnie 32+0.
    Nie udało się dłużej utrzymać ciąży, odszedł czop, było krwawienie, dostałam skurczy przepowiadających.
    Mąż był cały czas obok. Nie wyobrażam sobie jakby miał nie być.
    Trzymajcie kciuki za Janka, by sobie teraz dobrze radził.
    Dziękuję każdej z Was za każde dobre słowo tu.
    Kochana trzymajcie się mocno ❤️ piękne imię trzymam kciuki za Janka, to na pewno silny chłopak ❤️ ściskam Cię mocno

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    No ja słabo, dwie doby nie spałam i nadal nie mogę spać. Leżę w łóżku bo wstając i robiąc kilka kroków robi mi się czarno, kazali nie wychodzić z łóżka. Po porodzie dwa razy mnie cucili, to ze zmęczenia bo poród długi i intensywny. Nie mogę nawet iść do małego zobaczyć bo nie dojdę tam. Czekam na męża to mnie umyje. Całe krocze boli bo mnie pocięli by dziecko miało jak najwięcej miejsca na wyjściu.
    Ale ogólnie; jest dobrze ;)
    Jejuś współczuję Ci :( kochana z dnia na dzień będzie coraz lepiej na pewno, jesteś pod opieką to musi być dobrze.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

1720g, 45cm.

Poród bardzo długi i ciężki. Urodziłam naturalnie, długość porodu nie została skracana ze względu na dobro dziecka. Mały w inkubatorze, dostał tlen by mu było łatwiej , choć radzi sobie dobrze.
    Urodzony dokładnie 32+0.
    Nie udało się dłużej utrzymać ciąży, odszedł czop, było krwawienie, dostałam skurczy przepowiadających.

Ojejciu no to się pospieszyłą kruszynka... Zdrówka dla Was! Wierze, że wszystko będzie dobrze kochana! Tule mocno, mocno.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymaj się kochana i dużo odpoczywaj. Mąż przyjdzie to ci pomoże się ogarnąć i może na wózku na parę minut do małego. Gratulacje dla ciebie i męża i trzymam kciuki żeby synek wraz z tobą szybko nabierał sił i żebyście wrócili szczęśliwie do domu niedługo.

Ja wczoraj wylądowałam na parę godzin w szpitalu ale przed północą byłam w domu ( w razie co mam wracać) z powodu ciśnienia i bólu tej głowy. Ciśnienie się unormowało ( mi bardziej skoczyło pewnie ze względu szpitala) dali kroplówkę na ból głowy niestety z tym gorzej …
    Mam dużo odpoczywać i leżeć na lewym boku a jak zacznie się coś dodatkowego pilnie wracać. Ale wyniki ok jedynie co hemoglobina nisko bardzo ale o tym wiedziałam ….polozna mówiła ze to też może być powodem bólu. A tak to luzik a poza tym że młoda się obróciła i ma głowę u góry znowu jak to oni tu mówią „ on the bridge „ czyli w mostku z głową po lewej 👀 ale pani doktor mówiła że może jeszcze się obróci
    Dziś w Irlandii święto św Patryka więc dziś parady jutro dodatkowy dzień wolny…. Więc może ciuszki uda się ogarnąć ;)
    Przyjemnej niedzieli
    @Nadzieja jeszcze raz gratulacje !!!😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2024, 13:49

Nadzieja2, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dr to się boi, bo ja drobniutka jestem - rozmiar 34... takżę mówił, żę już 4 kilo będzie mi cholernie ciężko rodzić...

W miesiąc przybrała całe kilo - pewnie dlatego mówił, że dużo.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    U mnie dr to się boi, bo ja drobniutka jestem - rozmiar 34... takżę mówił, żę już 4 kilo będzie mi cholernie ciężko rodzić...

W miesiąc przybrała całe kilo - pewnie dlatego mówił, że dużo.

A to możliwe ja zaczynałam z rozmiarem 36 teraz 38 dziewczyna rośnie to dobrze 😊ja zobacze ile 27 będzie miał i coś wtedy zdecyduje i czy obrócony wogole do naturalnego

• Olix Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

1720g, 45cm.

Urodzony dokładnie 32+0.

Aż mi dreszcz przeszedł!
    Gratuluję spotkania z synkiem 🥰 trzymam kciuki, żeby dzielnie radził sobie na świecie poza maminym brzuszkiem :)
    A Ty, żebyś sprawnie dochodziła do siebie i jak najszybciej mogła tulić bobaska.

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

1720g, 45cm.

Urodzony dokładnie 32+0.

Nadzieja, dużo siły i zdrowia dla Was! Życzę Wam tego, żeby Janek wyrósł na dużego i zdrowego chłopca!

A jak wyszły Ci badania prenatalne i wszystkie ryzyka porodu przedwczesnego? Sprawdziły się?

• legusta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 gratulacje! 🥰 oczywiście życzę szybkiego dojścia do zdrowia i dużo dużo siły dla Janka ♥️♥️♥️

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w tej zimny dzień. Chciałam się Wam tylko pochwalić, że zdałam egzamin na prawo jazdy! Jestem w takim szoku, że aż się popłakałam z radości jak wracałam z instruktorem po egzaminie 🤣🤣🤣 szaleństwo

Bożena, KiNiAW, Gośka29, Nadzieja2, Patrycja_Pata, JJJ, Sara10, legusta, mama_Klary, Milena96, Monika.a, Agatekk, Cukierkowa, Olix, Kadża, Madden lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Witam się z Wami w tej zimny dzień. Chciałam się Wam tylko pochwalić, że zdałam egzamin na prawo jazdy! Jestem w takim szoku, że aż się popłakałam z radości jak wracałam z instruktorem po egzaminie 🤣🤣🤣 szaleństwo
    Gratulacje Kochana ❤️ to teraz będziesz śmigać autem 🙈😊

Izulek21 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Gratulacje a nie mowilam że dasz radę 😊😊😁

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek super❤️ teraz Ci będzie ze wszystkim łatwiej i będziesz niezależna ❤️ gratulacje

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja byłaś turbo Dzielna! Zrobiłaś wszystko co mogłaś, cieszę się że jest u was dobrze. Z dnia na dzień będzie tylko lepiej! Gratulacje dla was! 32 tc to już nie jest tak źle, dacie radę ❤️

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Nadzieja, dużo siły i zdrowia dla Was! Życzę Wam tego, żeby Janek wyrósł na dużego i zdrowego chłopca!

A jak wyszły Ci badania prenatalne i wszystkie ryzyka porodu przedwczesnego? Sprawdziły się?

Wszystkie badania prenatalne i każde badania które miałam robione wychodziły książkowo. Wszystko szło książkowo.

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek- gratuluję!

Właśnie zastanawiam się czy te ryzyka się sprawdzają, ale chyba nie ma reguły. U mnie byle podwyższone ryzyka porodu przedwczesnego i teraz przepływy maciczne są lekko za wysokie. Pani doktor, która te prenatalne przeprowadzała, mówiła, że może tak być od nadciśnienia, ale akurat ciśnienie mam w porządku. Czy któraś ma jakieś nieprawidłowości z przepływamy?

Robicie plan porodu? Ja właśnie staram się do tego zabrać.
    W weekend byliśmy w szkole rodzenia, uważam, że bardzo fajnie można podsumować sobie wiedzę o porodzie, ale większość zagadnien można znaleźć na profilach położniczych.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje!

Tak wgl to donoszę, że jest promocja w biedronce na lovele jeśli któraś z Was się potrzebuje zaopatrzyć. Do niedzieli drugi tańszy za 1 zł. :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 ogromne gratulacje dzielna Mamo💚I dla Taty💚Super,że był Twoim wsparciem podczas całego porodu! Trzymajcie się dzielnie, wracaj do sił i tul Janka jak najwięcej 💚

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć melduje się po wizycie. Młody waży 1855g (równo w 31 tygodniu jestem) ogólnie wszystko dobrze, wizyta za 2.5tygodnia i wtedy może odstawimy progesteron, szyjka się trzyma zamknięta;) ale muszę zrobić próby wątrobowe bo bardzo długo biorę progesteron i trzeba sprawdzić czy jest oki ... Także mogę szaleć na 18stce i w święta na urodzinach syna 🙈

KiNiAW, Gośka29, legusta, Olix, Kadża, Agatekk, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Cześć melduje się po wizycie. Młody waży 1855g (równo w 31 tygodniu jestem) ogólnie wszystko dobrze, wizyta za 2.5tygodnia i wtedy może odstawimy progesteron, szyjka się trzyma zamknięta;) ale muszę zrobić próby wątrobowe bo bardzo długo biorę progesteron i trzeba sprawdzić czy jest oki ... Także mogę szaleć na 18stce i w święta na urodzinach syna 🙈

Super ze wszystko w porządku 😊🥰 ja dziś fatalnie się czuje hemoroidy tak dają popalić że na tyłku usiąść nie mogę masakra pomimo stosowania czopkow i maści 😬 zobacze czy jak wezmę na noc druga dawkę czy do rana coś przejdzie jak nie to będę dzwonić do gina bo tak się funkcjonować nie da 😪

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ