Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętacie dziewczyny, że kiedyś pisałam, że wyszły mi wątpliwe przeciwciała toksoplazmozy IgM? Bo trzech tygodniach wyszły już ujemne na szczęście. Ciąża dla organizmu to naprawdę jeden wielki ultramaraton. Nawet system immunologiczny się zmienia.
KiNiAW, legusta, Izulek21, Kadża, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Gośka29 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj zaliczylam jeszcze wizyte u mojej prowadzacej, bo chciała wiedziec co ustalili kardiolog i ten lekarz od cesarki. Zrobiliśmy GBS, bo jeszcze nie mialam, glupie uczucie, juz chyba wole cytologie niz to 😅
Dostalam skierowanie do okulisty żeby sprawdzil czy przez te cisnienia nic sie tam nie dzieje...i jeszcze duzo innych badan typu proby watrobowe, kreatynina itd... no bo jej sie nie podoba ze mi w moczu wyszlo za duzo leukocytow mimo ze nie ma bakterii. No i mam liczyc ruchy naszej kruszynki...
Cisnienie mi w nocy szalalo, ale udalo sie zbić...rano 147/99 wiec juz lepiej jesli mozna to tak nazwac 🙄
Leżę i taki bedzie moj plan na dziś. Za to mi sie takie glupoty śniły, że glowa mala. Przed ciaza rzadko miewalam sny, a teraz...nurkująca krowa w oczku wodnym 🤭😂🤣KiNiAW, Patrycja_Pata, Sara10, legusta, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma 😊😉 ja wieczór ten proktolog mam trochę stresa że jak mnie zbada to będzie bolało bardzo tym bardziej że ten hemoroid jest na wierzchu ale jakoś to muszę przeżyć mam tylko nadzieję wielka że mi coś da że przejdzie ten bol i będę mogła normalnie funkcjonować i urodzić. Trzymajcie kciuki 😊
Madden, Sara10, legusta, Bożena lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma 😊😉 ja wieczór ten proktolog mam trochę stresa że jak mnie zbada to będzie bolało bardzo tym bardziej że ten hemoroid jest na wierzchu ale jakoś to muszę przeżyć mam tylko nadzieję wielka że mi coś da że przejdzie ten bol i będę mogła normalnie funkcjonować i urodzić. Trzymajcie kciuki 😊
Cześć ja jestem z kwietniówek, ale też z żylakami odbytu. To mój najwiekszy "problem" w ciazy.
Daj znać co ci powie proktolog.
To moja 2 ciąża, w pierwszej też zaparcia i zylaki odbytu, poród naturalny, odbyt to był na drugiej stronie po porodzie bylam prywatnie na zabiegu jakimiś falami, bo gumki to wiele etapów i bolesne.
Pewnie jak teraz urodzę to też jakiś zabieg.
Teraz stosuję maści i cyclo3 fort.
Pozdrawiam
Ps też mam jednego gnoja co wychodzi na zewnątrz i co go wepchnę to za pół godz znowu na zewnątrz. Wsumie to dziwne ze jak jest w srodku to nie boli a na zewnątrz to masakra. Mam też masc posterisan, ale szału nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 10:07
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Cześć ja jestem z kwietniówek, ale też z żylakami odbytu. To mój najwiekszy "problem" w ciazy.
Daj znać co ci powie proktolog.
To moja 2 ciąża, w pierwszej też zaparcia i zylaki odbytu, poród naturalny, odbyt to był na drugiej stronie po porodzie bylam prywatnie na zabiegu jakimiś falami, bo gumki to wiele etapów i bolesne.
Pewnie jak teraz urodzę to też jakiś zabieg.
Teraz stosuję maści i cyclo3 fort.
Pozdrawiam
Ps też mam jednego gnoja co wychodzi na zewnątrz i co go wepchnę to za pół godz znowu na zewnątrz. Wsumie to dziwne ze jak jest w srodku to nie boli a na zewnątrz to masakra. Mam też masc posterisan, ale szału nie robi
O widzisz czyli podobnie jak u mnie łaskawie dziś mój gin wysłał kod recepty na posterisan h na czopki i jakiś diohespan max 2x1 tabletka ale póki co nie biorę zobaczymy co powie proktolog i dam znać wam wieczór😊też mam tak jak ty że jak jest e środku nie boli a na zewnątrz masakra właśnie -
Madden wrote:Ja wczoraj zaliczylam jeszcze wizyte u mojej prowadzacej, bo chciała wiedziec co ustalili kardiolog i ten lekarz od cesarki. Zrobiliśmy GBS, bo jeszcze nie mialam, glupie uczucie, juz chyba wole cytologie niz to 😅
Dostalam skierowanie do okulisty żeby sprawdzil czy przez te cisnienia nic sie tam nie dzieje...i jeszcze duzo innych badan typu proby watrobowe, kreatynina itd... no bo jej sie nie podoba ze mi w moczu wyszlo za duzo leukocytow mimo ze nie ma bakterii. No i mam liczyc ruchy naszej kruszynki...
Cisnienie mi w nocy szalalo, ale udalo sie zbić...rano 147/99 wiec juz lepiej jesli mozna to tak nazwac 🙄
Leżę i taki bedzie moj plan na dziś. Za to mi sie takie glupoty śniły, że glowa mala. Przed ciaza rzadko miewalam sny, a teraz...nurkująca krowa w oczku wodnym 🤭😂🤣 -
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma 😊😉 ja wieczór ten proktolog mam trochę stresa że jak mnie zbada to będzie bolało bardzo tym bardziej że ten hemoroid jest na wierzchu ale jakoś to muszę przeżyć mam tylko nadzieję wielka że mi coś da że przejdzie ten bol i będę mogła normalnie funkcjonować i urodzić. Trzymajcie kciuki 😊
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Oby ten proktolog coś doradził, może mu powiedz już po jego zaleceniach co Ci ginekolog przepisał i będzie porównanie 😅
Ja jeszcze przed kupnem, więc chętnie poczytam jakich macie więcej 😊
A myślicie, że poduszka do karmienia to hit czy kit? Bo też stoję przed dylematem czy kupować. -
KiNiAW wrote:Ja mam też body ale kurcze nie liczyłam ale sporo bo od siostry dostałam a kupiłam po 8szt długie i krotkie
-
mama_Klary wrote:Oby ten proktolog coś doradził, może mu powiedz już po jego zaleceniach co Ci ginekolog przepisał i będzie porównanie 😅
A myślicie, że poduszka do karmienia to hit czy kit? Bo też stoję przed dylematem czy kupować.
Wiesz co, ja przy pierwszym synu nawet o czymś takim nie pomyślałam 🙈 więc może zbędny gadżet dla mnie, teraz też nie mam poduszki do karmienia, mam tylko do spania, bez niej by mi chyba plecy odpadły 🙈 -
mama_Klary wrote:Oby ten proktolog coś doradził, może mu powiedz już po jego zaleceniach co Ci ginekolog przepisał i będzie porównanie 😅
A myślicie, że poduszka do karmienia to hit czy kit? Bo też stoję przed dylematem czy kupować.
Ja miałam od kogoś poduszkę do karmienia przy pierwszym synu i jak dla mnie niezbędna rzecz. Zależy to pewnie od tego czy karmi się na leżąco czy na siedząco, ja akurat nawet w nocy karmiłam na siedząco i bardzo pomagało na ból pleców. -
Dzięki też mam nadzieję że pomoże i tak myślę zrobić że mu powiem co mi dal gin bo ja nie wiem czy mogę brać te tabletki przy tych zastrzykach przeciwzakrzepowych nie wiem czy gin zerkał w kartę czy poprostu wypisał. Co do poduszki do karmienia nie kupowałam nigdy nie miałam I było ok -
Bożena wrote:Kurcze ja mam 5szt na krótki jak tak patrzę 🤦 bo syn się w marcu urodził 🙈 teraz maj i nie wiem... Czasem maj też jest chłodny więc juz sama nie wiem czy kupić czy po prostu poczekać i na bieżąco jak coś będzie potrzebne to kupować.
Gdyby nie to że mi siostra dala też bym nie kupowała tylko na bieżąco bo tak naprawdę nie wiadomo jaki ten maj będzie 😅 -
Bożena wrote:Kurcze ja mam 5szt na krótki jak tak patrzę 🤦 bo syn się w marcu urodził 🙈 teraz maj i nie wiem... Czasem maj też jest chłodny więc juz sama nie wiem czy kupić czy po prostu poczekać i na bieżąco jak coś będzie potrzebne to kupować.
Ja mam tylko 3 szt białych kopertowych body na krótki rękawi i chyba 4 szt rampersów na krotki 🙈
Myślę że maj będzie na długi rękawek cienki, a w czerwcu kupię krótkie na wyprzedażach.
Dziś za to kupilam cienki kombinezon, ale nie wiem czy się przyda.KiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Ja zawsze miałam i korzystałam. Teraz też już mamhttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Madden wrote:Ja wczoraj zaliczylam jeszcze wizyte u mojej prowadzacej, bo chciała wiedziec co ustalili kardiolog i ten lekarz od cesarki. Zrobiliśmy GBS, bo jeszcze nie mialam, glupie uczucie, juz chyba wole cytologie niz to 😅
Leżę i taki bedzie moj plan na dziś. Za to mi sie takie glupoty śniły, że glowa mala. Przed ciaza rzadko miewalam sny, a teraz...nurkująca krowa w oczku wodnym 🤭😂🤣
Ja mam za tydzień mieć zrobiony GBS, myślałam, że nic nie czuć przy tym 😅 bo przy cytologii nic nie czuje jak pobierają