X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie dziewczyny, że kiedyś pisałam, że wyszły mi wątpliwe przeciwciała toksoplazmozy IgM? Bo trzech tygodniach wyszły już ujemne na szczęście. Ciąża dla organizmu to naprawdę jeden wielki ultramaraton. Nawet system immunologiczny się zmienia.

KiNiAW, legusta, Izulek21, Kadża, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Gośka29 lubią tę wiadomość

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaliczylam jeszcze wizyte u mojej prowadzacej, bo chciała wiedziec co ustalili kardiolog i ten lekarz od cesarki. Zrobiliśmy GBS, bo jeszcze nie mialam, glupie uczucie, juz chyba wole cytologie niz to 😅
    Dostalam skierowanie do okulisty żeby sprawdzil czy przez te cisnienia nic sie tam nie dzieje...i jeszcze duzo innych badan typu proby watrobowe, kreatynina itd... no bo jej sie nie podoba ze mi w moczu wyszlo za duzo leukocytow mimo ze nie ma bakterii. No i mam liczyc ruchy naszej kruszynki...
    Cisnienie mi w nocy szalalo, ale udalo sie zbić...rano 147/99 wiec juz lepiej jesli mozna to tak nazwac 🙄
    Leżę i taki bedzie moj plan na dziś. Za to mi sie takie glupoty śniły, że glowa mala. Przed ciaza rzadko miewalam sny, a teraz...nurkująca krowa w oczku wodnym 🤭😂🤣

KiNiAW, Patrycja_Pata, Sara10, legusta, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma 😊😉 ja wieczór ten proktolog mam trochę stresa że jak mnie zbada to będzie bolało bardzo tym bardziej że ten hemoroid jest na wierzchu ale jakoś to muszę przeżyć mam tylko nadzieję wielka że mi coś da że przejdzie ten bol i będę mogła normalnie funkcjonować i urodzić. Trzymajcie kciuki 😊

Madden, Sara10, legusta, Bożena lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma 😊😉 ja wieczór ten proktolog mam trochę stresa że jak mnie zbada to będzie bolało bardzo tym bardziej że ten hemoroid jest na wierzchu ale jakoś to muszę przeżyć mam tylko nadzieję wielka że mi coś da że przejdzie ten bol i będę mogła normalnie funkcjonować i urodzić. Trzymajcie kciuki 😊

Cześć ja jestem z kwietniówek, ale też z żylakami odbytu. To mój najwiekszy "problem" w ciazy.
    Daj znać co ci powie proktolog.
    To moja 2 ciąża, w pierwszej też zaparcia i zylaki odbytu, poród naturalny, odbyt to był na drugiej stronie ;) po porodzie bylam prywatnie na zabiegu jakimiś falami, bo gumki to wiele etapów i bolesne.

Pewnie jak teraz urodzę to też jakiś zabieg.
    Teraz stosuję maści i cyclo3 fort.
    Pozdrawiam

Ps też mam jednego gnoja co wychodzi na zewnątrz i co go wepchnę to za pół godz znowu na zewnątrz. Wsumie to dziwne ze jak jest w srodku to nie boli a na zewnątrz to masakra. Mam też masc posterisan, ale szału nie robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 10:07

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Cześć ja jestem z kwietniówek, ale też z żylakami odbytu. To mój najwiekszy "problem" w ciazy.
    Daj znać co ci powie proktolog.
    To moja 2 ciąża, w pierwszej też zaparcia i zylaki odbytu, poród naturalny, odbyt to był na drugiej stronie ;) po porodzie bylam prywatnie na zabiegu jakimiś falami, bo gumki to wiele etapów i bolesne.

Pewnie jak teraz urodzę to też jakiś zabieg.
    Teraz stosuję maści i cyclo3 fort.
    Pozdrawiam

Ps też mam jednego gnoja co wychodzi na zewnątrz i co go wepchnę to za pół godz znowu na zewnątrz. Wsumie to dziwne ze jak jest w srodku to nie boli a na zewnątrz to masakra. Mam też masc posterisan, ale szału nie robi

O widzisz czyli podobnie jak u mnie łaskawie dziś mój gin wysłał kod recepty na posterisan h na czopki i jakiś diohespan max 2x1 tabletka ale póki co nie biorę zobaczymy co powie proktolog i dam znać wam wieczór😊też mam tak jak ty że jak jest e środku nie boli a na zewnątrz masakra właśnie

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Ja wczoraj zaliczylam jeszcze wizyte u mojej prowadzacej, bo chciała wiedziec co ustalili kardiolog i ten lekarz od cesarki. Zrobiliśmy GBS, bo jeszcze nie mialam, glupie uczucie, juz chyba wole cytologie niz to 😅
    Dostalam skierowanie do okulisty żeby sprawdzil czy przez te cisnienia nic sie tam nie dzieje...i jeszcze duzo innych badan typu proby watrobowe, kreatynina itd... no bo jej sie nie podoba ze mi w moczu wyszlo za duzo leukocytow mimo ze nie ma bakterii. No i mam liczyc ruchy naszej kruszynki...
    Cisnienie mi w nocy szalalo, ale udalo sie zbić...rano 147/99 wiec juz lepiej jesli mozna to tak nazwac 🙄
    Leżę i taki bedzie moj plan na dziś. Za to mi sie takie glupoty śniły, że glowa mala. Przed ciaza rzadko miewalam sny, a teraz...nurkująca krowa w oczku wodnym 🤭😂🤣
    A jak mogę zapytać ile wyszło Ci leukocytów?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Daj koniecznie znać, trzymam kciuki żeby jednak dobrał takie leki aby pomogły .

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie sporo ubranek na krótki rękaw??? Bo ja właśnie prasuje i mam parę sztuk body tylko 🤔

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny a macie sporo ubranek na krótki rękaw??? Bo ja właśnie prasuje i mam parę sztuk body tylko 🤔

Ja mam też body ale kurcze nie liczyłam ale sporo bo od siostry dostałam a kupiłam po 8szt długie i krotkie

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten proktolog coś doradził, może mu powiedz już po jego zaleceniach co Ci ginekolog przepisał i będzie porównanie 😅

Ja jeszcze przed kupnem, więc chętnie poczytam jakich macie więcej 😊

A myślicie, że poduszka do karmienia to hit czy kit? Bo też stoję przed dylematem czy kupować.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja mam też body ale kurcze nie liczyłam ale sporo bo od siostry dostałam a kupiłam po 8szt długie i krotkie
    Kurcze ja mam 5szt na krótki jak tak patrzę 🤦 bo syn się w marcu urodził 🙈 teraz maj i nie wiem... Czasem maj też jest chłodny więc juz sama nie wiem czy kupić czy po prostu poczekać i na bieżąco jak coś będzie potrzebne to kupować.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Oby ten proktolog coś doradził, może mu powiedz już po jego zaleceniach co Ci ginekolog przepisał i będzie porównanie 😅

A myślicie, że poduszka do karmienia to hit czy kit? Bo też stoję przed dylematem czy kupować.

Wiesz co, ja przy pierwszym synu nawet o czymś takim nie pomyślałam 🙈 więc może zbędny gadżet dla mnie, teraz też nie mam poduszki do karmienia, mam tylko do spania, bez niej by mi chyba plecy odpadły 🙈

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ja miałam od kogoś poduszkę do karmienia przy pierwszym synu i jak dla mnie niezbędna rzecz. Zależy to pewnie od tego czy karmi się na leżąco czy na siedząco, ja akurat nawet w nocy karmiłam na siedząco i bardzo pomagało na ból pleców.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Dzięki też mam nadzieję że pomoże i tak myślę zrobić że mu powiem co mi dal gin bo ja nie wiem czy mogę brać te tabletki przy tych zastrzykach przeciwzakrzepowych nie wiem czy gin zerkał w kartę czy poprostu wypisał. Co do poduszki do karmienia nie kupowałam nigdy nie miałam I było ok

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kurcze ja mam 5szt na krótki jak tak patrzę 🤦 bo syn się w marcu urodził 🙈 teraz maj i nie wiem... Czasem maj też jest chłodny więc juz sama nie wiem czy kupić czy po prostu poczekać i na bieżąco jak coś będzie potrzebne to kupować.

Gdyby nie to że mi siostra dala też bym nie kupowała tylko na bieżąco bo tak naprawdę nie wiadomo jaki ten maj będzie 😅

• Olix Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Ja mam tylko 3 szt białych kopertowych body na krótki rękawi i chyba 4 szt rampersów na krotki 🙈
    Myślę że maj będzie na długi rękawek cienki, a w czerwcu kupię krótkie na wyprzedażach.
    Dziś za to kupilam cienki kombinezon, ale nie wiem czy się przyda.

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ja zawsze miałam i korzystałam. Teraz też już mam :)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:

Ja mam za tydzień mieć zrobiony GBS, myślałam, że nic nie czuć przy tym 😅 bo przy cytologii nic nie czuje jak pobierają

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miała któraś ktg? Nie pamiętam w którym tygodniu jest to zalecane

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Też mam kilka sztuk jakiś większych trochę rozmiarów na te cieplejsze miesiące.

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ