Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulek21 wrote:Ile na start polecacie smoczków? Ja mam 2 różnych firm i nie wiem czy dokupić czy się wstrzymać. I jakie firmy polecacie?
Z doświadczenia nie kupuje zapasu sprawdzonych i znanych
Na troje dzieci każdy preferował co innego 😅
Mam dostane 2nowe z lovi więc spróbujemy jak się nie uda będziemy dopiero testować Następne
Ostatnio spodobały się BibsWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 08:16
Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy dziś na kontrolę nie będę jechać, wczoraj znowu zaczełam plamić.... Prawdopodobnie po globulce bo w poniedziałek miałam szyjkę długa zamknięta i wszystko było dobrze, ale jak to się nie uspokoi to raczej wizyta.... Jestem wściekła po prostu;(
-
Bożena wrote:Ja nie wiem czy dziś na kontrolę nie będę jechać, wczoraj znowu zaczełam plamić.... Prawdopodobnie po globulce bo w poniedziałek miałam szyjkę długa zamknięta i wszystko było dobrze, ale jak to się nie uspokoi to raczej wizyta.... Jestem wściekła po prostu;(
Kochana pewnie po globulki nie stresuj się tylko obserwuj 😊 -
Ja moze I nie bylabym tak gotowa już ale ze.to ciaza wysokiego ryzyka i mała jest duża itd, mam obawy ze wszystko może się skończyć wcześniej i do tego wykorzystałam wiosenne porządki. zaraz święta a tydzien po, urodziny syna, I zostanie raptem 4 tygodnie, na bierzace porządki. A i z 2 dzieci już ciężej znalesc czas. Ja mam 2 smoczki 1 z Tommee tipee a drugi z czegoś jeszcze, synowie byli na tt mała też przyzwyczaję. Ja miałam krwawiące i ropiejące brodawki przy poprzednich karmieniach, wytrwałam do 3 tygodni potem przeszłam na mleko modyfikowane, żadne nakładki nie pomagalay, dzieci mie dojadaly więc i tak trzebabylo dokarmiać. Zastojow noe miałam.
-
Ela3 wrote:Ja moze I nie bylabym tak gotowa już ale ze.to ciaza wysokiego ryzyka i mała jest duża itd, mam obawy ze wszystko może się skończyć wcześniej i do tego wykorzystałam wiosenne porządki. zaraz święta a tydzien po, urodziny syna, I zostanie raptem 4 tygodnie, na bierzace porządki. A i z 2 dzieci już ciężej znalesc czas. Ja mam 2 smoczki 1 z Tommee tipee a drugi z czegoś jeszcze, synowie byli na tt mała też przyzwyczaję. Ja miałam krwawiące i ropiejące brodawki przy poprzednich karmieniach, wytrwałam do 3 tygodni potem przeszłam na mleko modyfikowane, żadne nakładki nie pomagalay, dzieci mie dojadaly więc i tak trzebabylo dokarmiać. Zastojow noe miałam.
Ja wytrzymałam 2-3mies z karmieniem a jak doszło zapalenie tak przerwałam i przeszłam na modyfikowane mleko. Co do smoczków to kupilam z aventa ogólnie zawsze był avent butelka i uspokajacz też avent i dzieciaki je tolerowały 😊 -
KiNiAW wrote:Kochana pewnie po globulki nie stresuj się tylko obserwuj 😊
-
Ela3 wrote:Ja moze I nie bylabym tak gotowa już ale ze.to ciaza wysokiego ryzyka i mała jest duża itd, mam obawy ze wszystko może się skończyć wcześniej i do tego wykorzystałam wiosenne porządki. zaraz święta a tydzien po, urodziny syna, I zostanie raptem 4 tygodnie, na bierzace porządki. A i z 2 dzieci już ciężej znalesc czas. Ja mam 2 smoczki 1 z Tommee tipee a drugi z czegoś jeszcze, synowie byli na tt mała też przyzwyczaję. Ja miałam krwawiące i ropiejące brodawki przy poprzednich karmieniach, wytrwałam do 3 tygodni potem przeszłam na mleko modyfikowane, żadne nakładki nie pomagalay, dzieci mie dojadaly więc i tak trzebabylo dokarmiać. Zastojow noe miałam.
Ja mleko od samego początku ściągałam i karmiłam butelka:) każdy krytykował, dziwił się i w sumie dzięki temu rozbujalam laktację bo się zawzięłam. Teraz też tak chcę karmić.KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Dziewczyny które mają już dzieci powiedzcie mi co z inhalatorem? Osobny kupować?? U nas sporo inhalacji jest jak dym chory, a jak mały złapie to co wtedy? Ta sama maska??
Ja mam właśnie 1 i tak się zastanawiałam nad kupnem drugiego bo corka jak chora z synem to trzeba rozdzielać te inhalacje i oczywiscie kazde z dzieci ma osobne maseczki corka duza syn malutka i osobne te pojemniki na plyny i rurki poprostu kupilam 2 koplety tych akcesoriow do 1 inhalatora. No ale zobaczę jeszcze czy kupię 3 komplet akcesoriów czy drugi inhalator -
Dzień dobry dziewczyny;)
Ja co prawda krótko karmiłam piernia do 8 tyg a w ostatniej ciąży to już w szpitalu ciężko szło i sutki poranione mega więc też ściągałam do butelki i później mała dostawała. Ale teraz koleżanka mi poleciła ( rodziła w listopadzie) srebrne kapturki właśnie. Mówiła że zero ranki i są świetne więc je zakupiłam. Opinie mają naprawdę dobre i położne też je polecają. One są z czystego srebra w czyszczeniu podobno też łatwe a tylko na chwilkę je się przykłada do piersi. Zobaczymy … może któraś z Was też o nich słyszała albo używała ?
Bożena tak jak piszesz pewnie to po globulce i wszystko będzie dobrze. Daj znać po.
Udanego dnia dziewczynyKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja mam właśnie 1 i tak się zastanawiałam nad kupnem drugiego bo corka jak chora z synem to trzeba rozdzielać te inhalacje i oczywiscie kazde z dzieci ma osobne maseczki corka duza syn malutka i osobne te pojemniki na plyny i rurki poprostu kupilam 2 koplety tych akcesoriow do 1 inhalatora. No ale zobaczę jeszcze czy kupię 3 komplet akcesoriów czy drugi inhalator
Właśnie ja nie wiem jak ten temat ugryźc.. żeby mi się komplety nie pomyliły 🙈 -
Dziewczyny mnie tu trochę nie było... ale już nadrobiłam Was 🤭
W zeszłym tygodniu 12 marca mieliśmy 3 prenatalne. To był 32 tydzień. Wszystko wygląda dobrze, doktor powiedział, że młody ma super ruchy oddechowe pluc, więc nawet gdyby się teraz urodził, to nie miałby problemu z oddychaniem. Niestety tak się dupką obrócił, że buzke ledwo pod kątem mogliśmy zobaczyć. Obracałam się na boki itd, ale nic nie dało. Schował się i czeka na poród chyba, żeby nam się pokazać 🤣 za to wiemy, że ma sporo włosów na głowie 😅
Mi okropnie dokucza bol od ponad 2 miesięcy pod prawymi zebrami. Nie wyrabiam już psychicznie i fizycznie. Do tego bol pleców na lędźwiowym i za łopatka prawa... czasami mam wrażenie jakby ktoś mnie czymś dźgał albo z przodu albo z tyłu. Ćwiczę jogę, pilates i jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ale pomaga tylko na trochę. Dzisiaj w nocy z bólu już myślałam, że zeświruje. Odbiera mi to radość i chęci do ogarniania czegokolwiek... a lista wyprawkowa czeka na realizację 🙈 Narazie mamy wózek, fotelik samochodowy, łóżeczko, mebelki i masę ciuszków do wyprania 🐽
Mam nadzieje, że jak wyjdzie nieco więcej słońca to będzie lepiej ☀️☀️☀️
Co do hemoroidow to chyba coś mi się zaczyna pojawiać... delikatne... można coś zrobić już teraz, żeby zapobiec pogorszeniu?KiNiAW, Izulek21, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Dziewczyny mnie tu trochę nie było... ale już nadrobiłam Was 🤭
W zeszłym tygodniu 12 marca mieliśmy 3 prenatalne. To był 32 tydzień. Wszystko wygląda dobrze, doktor powiedział, że młody ma super ruchy oddechowe pluc, więc nawet gdyby się teraz urodził, to nie miałby problemu z oddychaniem. Niestety tak się dupką obrócił, że buzke ledwo pod kątem mogliśmy zobaczyć. Obracałam się na boki itd, ale nic nie dało. Schował się i czeka na poród chyba, żeby nam się pokazać 🤣 za to wiemy, że ma sporo włosów na głowie 😅
Mi okropnie dokucza bol od ponad 2 miesięcy pod prawymi zebrami. Nie wyrabiam już psychicznie i fizycznie. Do tego bol pleców na lędźwiowym i za łopatka prawa... czasami mam wrażenie jakby ktoś mnie czymś dźgał albo z przodu albo z tyłu. Ćwiczę jogę, pilates i jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ale pomaga tylko na trochę. Dzisiaj w nocy z bólu już myślałam, że zeświruje. Odbiera mi to radość i chęci do ogarniania czegokolwiek... a lista wyprawkowa czeka na realizację 🙈 Narazie mamy wózek, fotelik samochodowy, łóżeczko, mebelki i masę ciuszków do wyprania 🐽
Mam nadzieje, że jak wyjdzie nieco więcej słońca to będzie lepiej ☀️☀️☀️
Co do hemoroidow to chyba coś mi się zaczyna pojawiać... delikatne... można coś zrobić już teraz, żeby zapobiec pogorszeniu?
Możesz procto glyvenol od 4mies już można bez recepty i nie doprowadzać do zatwardzeń ale jesteśmy na takim etapie że dzidziuś ciśnie w dół na żyłę główna i przez to są hemoroidy ja puki co biorę leki od gina i proktologa i jest lepiej. -
KiNiAW wrote:Dziewczyny czy to nie za wcześnie na obniżenie brzucha we wtorek mam 32t a dziś jak porównałam zdj z tamtego tygodnia i dziś to widzę spora różnice 🤔🤔
Może się obrócił i tak wygląd brzucha się zmienił... to by musiał lekarz sprawdzic czy jest nisko i jak z szyjką. Mój w 35 tyg jest głową w dół i wychodzi na to że pupę ma na wysokości mojego pępka bo w tym miejscu mam twardy brzuch. Ale u ciebie moze byc inaczej.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Może się obrócił i tak wygląd brzucha się zmienił... to by musiał lekarz sprawdzic czy jest nisko i jak z szyjką. Mój w 35 tyg jest głową w dół i wychodzi na to że pupę ma na wysokości mojego pępka bo w tym miejscu mam twardy brzuch. Ale u ciebie moze byc inaczej.
No właśnie obstawiam że się chyba obrócił i glowka poszła w dół i dlatego będę obserwować w środę mam wizytę to zobaczę co gin powie oby jeszcze wyjść nie chciał 😅Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Ja smoczki kupuję tylko jeden 2-pak z philips avent, jeśli one nie podejdą to będę myśleć jakie inne i czy w ogóle kupować
Co do ubranek to podobnie jak Jjj nie wyobrażam sobie nie uprać i uprasować tych nowych, podobnie rożek i kokon (ale tego jeszcze nie mam)
Co do nakładek to ja miałam silikonowe z medeli, świetnie się sprawdziły jak miałam tak poranione brodawki, że wiecznie krew leciała. Z tym, że mi doradca laktacyjny w szpitalu dobierała rozmiar
Ja dzisiaj wizyta, ciekawe ile młody ważyObstawiam, że 2kg przeszło ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 13:05
Patrycja_Pata, Kadża, KiNiAW, Izulek21, Sara10, Madden lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej Dziewczyny, dawno nie pisałam i chyba nie uda mi się wszystkiego nadrobić. Na początku marca w wypadku samochodowym zginęła bliska nam osoba, nadal do końca nie mogę się pozbierać, choć jest już dużo lepiej. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i macie się dobrze. Wiele już nam nie zostało do porodów.
Mój maluch na USG 3 trymestru niestety ułożony poprzecznie (choć 2 tygodnie wcześniej był już główkowo), mam nadzieję, że się jeszcze obróci. Za 3 tygodnie sprawdzamy (to będzie końcówka 35 tc) i jeśli będzie małym uparciuchem, to pewnie dostanę skierowanie na CC. Poza tym wszystko u niego okej: przepływy, serduszko, itd. Zapowiada się spore dziecko, nogi ma długie, a i pucuś z niego niezły.
Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży robiła te ćwiczenia spinning baby na obrót? Idę we wtorek do fizjo, to ją podpytam, czy mogę jakoś pomóc synkowi się przekręcić.
Z ostatnich tematów:
- smoczek myślę kupić do butelki Lovi Mammafeel lub Avent, a do ciumkania chyba Suavinex, ale jeszcze nie mam ani smoczków ani butelek;
- dobór nakładek na sutki i lejków do laktatora: jest taka fajna instrukcja na stronie Neno, polecam (gdzieś czytałam, że chyba po 32 tc można już próbować dobrać);
- zarówno nowe, jak i używane ubranka zamierzam wyprać w 40 stopniach i uprasować, potem prasowanie raczej sobie odpuszczę, wyłączając rzeczy po szpitalu. Kokon i rożek też będę prać. Kupiłam płyn do prania Lovela, płyn do płukania uznałam póki co za zbędny. Najwyżej dam parę kropelek olejku eterycznego, z naszym praniem też tak robię. Pierwsze pranko wleci jutro!
Dobrego dnia i udanych wizyt w nadchodzącym tygodniu 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 14:50
KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Hej Dziewczyny, dawno nie pisałam i chyba nie uda mi się wszystkiego nadrobić. Na początku marca w wypadku samochodowym zginęła bliska nam osoba, nadal do końca nie mogę się pozbierać, choć jest już dużo lepiej. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i macie się dobrze. Wiele już nam nie zostało do porodów.
Mój maluch na USG 3 trymestru niestety ułożony poprzecznie (choć 2 tygodnie wcześniej był już główkowo), mam nadzieję, że się jeszcze obróci. Za 3 tygodnie sprawdzamy (to będzie końcówka 35 tc) i jeśli będzie małym uparciuchem, to pewnie dostanę skierowanie na CC. Poza tym wszystko u niego okej: przepływy, serduszko, itd. Zapowiada się spore dziecko, nogi ma długie, a i pucuś z niego niezły.
Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży robiła te ćwiczenia spinning baby na obrót? Idę we wtorek do fizjo, to ją podpytam, czy mogę jakoś pomóc synkowi się przekręcić.
Z ostatnich tematów:
- smoczek myślę kupić do butelki Lovi Mammafeel lub Avent, a do ciumkania chyba Suavinex, ale jeszcze nie mam ani smoczków ani butelek;
- dobór nakładek na sutki i lejków do laktatora: jest taka fajna instrukcja na stronie Neno, polecam (gdzieś czytałam, że chyba po 32 tc można już próbować dobrać);
- zarówno nowe, jak i używane ubranka zamierzam wyprać w 40 stopniach i uprasować, potem prasowanie raczej sobie odpuszczę, wyłączając rzeczy po szpitalu. Kokon i rożek też będę prać. Kupiłam płyn do prania Lovela, płyn do płukania uznałam póki co za zbędny. Najwyżej dam parę kropelek olejku eterycznego, z naszym praniem też tak robię. Pierwsze pranko wleci jutro!
Dobrego dnia i udanych wizyt w nadchodzącym tygodniu 🙂.
Mi gin kazał robić z yt takie cwiczenia na obrot malucha robiłam codziennie zobaczymy w środę na wizycie czy się obrócił chodz mam wrażenie że tak bo brzuch mi opadł niżej i lepiej się oddycha byle by to ten powód a nie coś innego 😊