X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jejuś ja dopiero 32 🙈 a szczerze mówiąc już bym chciała też 34 albo i dalej....

Bożena idziemy łeb w łeb damy radę 😊chodz mi kalkulatory iternetowe pokazują 7-9maj 😅 byle by dotrwać 37ti 5d i można rodzić 😊😉

Bożena, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. U mnie dzisiaj tak średnio dzień się zaczął, bo dostałam jakiś skurczy, ból taki jakbym miała okres dostać. Parcie na pęcherz. Serio aż się wystraszyłam, bo jeszcze trochę je czuje. Dziwne uczucie, trochę też jakby parcie na odbyt. Nie wiem co myśleć, bo w sumie innych objawów nie mam. Zero krwi czy coś takiego.

• legusta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakieś tygpdnia/dwóch jestem na etapie, że mi ciężko i chciałabym urodzić 🙈 z drugiej strony wiem, że za wcześnie no i ubranka nieuprane, kilku rzeczy jeszcze nie mam.. może jutro siądę i zrobię zamówienie :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Bożena idziemy łeb w łeb damy radę 😊chodz mi kalkulatory iternetowe pokazują 7-9maj 😅 byle by dotrwać 37ti 5d i można rodzić 😊😉
    Ja to już mówię byle do 36 tygodnia 🙈 ale to jeszcze caaly miesiąc 🙈 jeszcze 3ci dzień boli mnie gardło:( i w sumie tylko ono....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Hej hej. U mnie dzisiaj tak średnio dzień się zaczął, bo dostałam jakiś skurczy, ból taki jakbym miała okres dostać. Parcie na pęcherz. Serio aż się wystraszyłam, bo jeszcze trochę je czuje. Dziwne uczucie, trochę też jakby parcie na odbyt. Nie wiem co myśleć, bo w sumie innych objawów nie mam. Zero krwi czy coś takiego.

Kurcze to dziwne a może weź nospe i odpocznij trochę?

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kurcze to dziwne a może weź nospe i odpocznij trochę?

Całkiem zapomniałam o nospie. Dzięki za przypomnienie. Bo już trochę mam stracha i myślałam czy dzwonić do lekarza a wizytę mamy w środę. Idę odpoczywać. 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Całkiem zapomniałam o nospie. Dzięki za przypomnienie. Bo już trochę mam stracha i myślałam czy dzwonić do lekarza a wizytę mamy w środę. Idę odpoczywać. 😊
    Ja też przez te kilka dni krwawienia brałam nospe bo mi się automatycznie brzuch spinał... Ale na szczęście po woli przechodzi to wszystko.

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Izulek ja tak mam od 2tyg
    Położna pow że w razie mocniejszych skurczy wziąć Apap i nospe i sprawdzać/liczyć skurcze. Jak nie przechodzi a skurczy jest coraz więcej, bądź co gorsza są bardziej regularne jechać do szpitala.
    Jeżeli chodzi o parcie na krocze i odbyt to mam od kilku dni tak samo, po poprzedniej ciąży wiem, że mała ,,toruje,, sobie drogę do wyjścia, odbija się od żeber dodatkowo,więc możesz już tak czuć. Ale gdyby było silniej, bądź pojawiły się inne objawy i te skurcze, to dzwoń do lekarza/położnej lub poprostu do szpitala

KiNiAW, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Izulek ja tak mam od 2tyg
    Położna pow że w razie mocniejszych skurczy wziąć Apap i nospe i sprawdzać/liczyć skurcze. Jak nie przechodzi a skurczy jest coraz więcej, bądź co gorsza są bardziej regularne jechać do szpitala.
    Jeżeli chodzi o parcie na krocze i odbyt to mam od kilku dni tak samo, po poprzedniej ciąży wiem, że mała ,,toruje,, sobie drogę do wyjścia, odbija się od żeber dodatkowo,więc możesz już tak czuć. Ale gdyby było silniej, bądź pojawiły się inne objawy i te skurcze, to dzwoń do lekarza/położnej lub poprostu do szpitala

Dziękuję Ci za odpowiedź. Już jestem spokojniejsza. Wzięłam nospe i przysnęło mi się ale już jest zdecydowanie lepiej. Dzisiaj już miałam myśl, że rodzę i tylko powtarzałam, żeby synuś jeszcze poczekał. Pierwszy raz miałam takie skurcze i już się bałam, że się zaczęło.

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Ja dziś cały dzień takie same objawy, większość dnia przeleżane. Od kilku tygodni juz takie parcie na pęcherz, czasem w sklepie muszę przykucnąć. Dziś doszedł ból w pachwinach i podbrzuszu jak na okres… nie ma plamienia i innych upławów ale stres ogromny…

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już blisko
    Odpoczywajcie ile można, nie szarpać ,nie dźwigać i dużo nie chodzić! Ja jeszcze czasem mam taki ,,skurcz wiązadeł tych pod brzuchem, podtrzymujaxych (tak mi położna pow) to jest ból aż do pachwin i wewnętrznej części ud podobny do skurczu np łydki, ale pojawia się jak szybko wstanę i tak naciagne ciało...
    Trzymam kciuki za was

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Kochane już blisko
    Odpoczywajcie ile można, nie szarpać ,nie dźwigać i dużo nie chodzić! Ja jeszcze czasem mam taki ,,skurcz wiązadeł tych pod brzuchem, podtrzymujaxych (tak mi położna pow) to jest ból aż do pachwin i wewnętrznej części ud podobny do skurczu np łydki, ale pojawia się jak szybko wstanę i tak naciagne ciało...
    Trzymam kciuki za was
    Ooo też mam czasem taki ból! On jest okropny po prostu.... W najmniej oczekiwanym momencie się pojawia.... Czasem nawet w nocy jak się przekładam z boku na bok. Okropieństwo.

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie znowu żebra zaczęły boleć.... :/ ale macie rację, już bliżej jak dalej....

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie, niedawno się zapoznawaliśmy tutaj a teraz już tylko czekamy na nasze maluszki. Zleciało nawet nie wiem kiedy...

Końcówka chyba najgorsza, bo ja się trochę czuje jak tykająca bomba i się boję, że za szybko się akcja zacznie. 16 kwietnia idę ustalać termin na cięcie i już mam chyba lekkiego stresika, że już tak blisko.

Ciekawe jak tam Nadzieja i Janek się mają.

KiNiAW, Patrycja_Pata, Madden lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Patrzcie, niedawno się zapoznawaliśmy tutaj a teraz już tylko czekamy na nasze maluszki. Zleciało nawet nie wiem kiedy...

Końcówka chyba najgorsza, bo ja się trochę czuje jak tykająca bomba i się boję, że za szybko się akcja zacznie. 16 kwietnia idę ustalać termin na cięcie i już mam chyba lekkiego stresika, że już tak blisko.

Ciekawe jak tam Nadzieja i Janek się mają.
    Też o nich ostatnio myślałam.... Mam nadzieję, że mają się dobrze i niedługo da nam znać :) dziewczyny powtarzam się już ale płukanka moja niezawodna nie działa na ból gardła:( co jeszcze mogę?? 3 dzień się mecze:(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Też o nich ostatnio myślałam.... Mam nadzieję, że mają się dobrze i niedługo da nam znać :) dziewczyny powtarzam się już ale płukanka moja niezawodna nie działa na ból gardła:( co jeszcze mogę?? 3 dzień się mecze:(

Mi zimą pomogły tabletki na gardło prenalen i gorące herbaty z sokiem malinowym i cytryną.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mi zimą pomogły tabletki na gardło prenalen i gorące herbaty z sokiem malinowym i cytryną.
    Piję herbatkę właśnie z cytryną. Miodu nie mogę :/ chociaż dziś zrobiłam już syrop z imbiru i cytryny ale jutro będzie dobry dopiero... Prenalen niestety mi nie pomaga nic :( nie wiem czy znowu to się lekarzem nie skończy. :/

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam gości, mała imprezka. Było bardzo fajnie, ale wieczorem juz ze zmęczenia też mnie bolal brzuch. dziś odpoczywałam, ale zaczęły mnie dopadać czarne myśli o porodzie, to soe wzięłam za sprzątanie mieszkania. Przy 2 dzieci w domu to non stop można sprzątać i ciągle jest brudno. Trochę zajęłam myśli, ale przyszedł wieczór i myśli wróciły. Boże, nie wiem jak to będzie tym razem. Też mam uczucie parcia na dole, pewnie mała się obróciła.glowka do dołu, bo trochę mi brzuch opadł, I lepiej mi się oddycha. W poprzednich ciążach też tak było. Żadne skurcze przepowiadające mnie nie zmylą. Jak się zaczyna porod, to nie masz cienia wątpliwości ze to właśnie te skurcze. Szczególnie pisze do mam które będą rodzic Po raz pierwszy. Ja w pierwszej ciazy czytałam o tym, jak ile jak to się czuje itd. Ogrom histori czyiś porodów. Ale jak przyszło co do czego, jak ja poczułam pierwszy skurcz, to wiedziałam że się zaczęło. Konkretnie. w drugiej ciazy, to samo. pierwszy skurcz koło 17:00 nie wielki, bezbolesny, ale sposob w jaki ten skurcz sie zaczal, te odczucie byly inne niz skurcze przepowiadajace, i już wiedziałam że to będzie ten dzień. drugi skurcz po godzinie. taki sam jak pierwszy, 3 skurcz coś około 19 i się zaczęło co 1.5 minuty od razu, bolesne, takie że jak przychodził skurcz to nie mogłam mówić, I automatycznie kolysalam się na boki ( to,chyba natura) przez godzinę były regularne, zebraliśmy się do szpitala, plus 45 min jazdy, wpadliśmy na porodówkę 5 cm, przebili pęcherz i cesarka, dalej to już tylko trauma. Ale koniec końców, TE skurcze są nie do podrobienia. :)

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha Ja od wczoraj 31 tydzien :)

KiNiAW, Patrycja_Pata, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Tantum verde do psikania jeszcze możesz

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ