X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Nie wiem czy Ci mówiono, że przy dodatnim gbs śmiga się od razu od odejścia wód ;)

Gdzieś mi mignela taka informacja. Już nie wiem czy na naszym wątku czy innym 🙂 w każdym bądź razie dzięki ☺️

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    JJJ twój post też dużo prostuje. Mi pomogło skupianie się na skurczach bo przy pierwszym porodzie 3 razy odsyłali mnie do,domu że to jeszcze za wcześnie, dlatego chciałam tego uniknąć przy,drugim, więc apka mi pomogła. Doświadczenie też, bo słuchałam ciała i dokładnie wyczaiłam moment że juz czas do szpitala, bo w sumie pierwsza faza była błyskawiczną, inne kobiety mogą znalesc sposób aby jednak.nie.liczyc.ich ciągle. Każdy musi znalesc swoją drogę. Ja się zastanawiam czy moja polozna da się namówić na sprawdzenie szyjki. Ja 35 tydzien, ale po odczuciach wiem że ten porod będzie wcześniej.

Co do czopa, w obu porodach mi odszedł w pierwszej fazie, podbarwiony kwia, gesty jak kurze jajko, przy skurczach. Najpierw po trochę a potem bardzo dużo, w przeciągu powiedzmy 2 godzin.

Ja powiedzialam swojej położnej że w następnym tygodniu mi sprawdzi bo ja tam wolę mieć pewność że nic nie idzie dalej samo to że w szpitalu po przyjęciu do porodu od samego początku położna bada więc twierdzę że mój gin coś wymyślał z tym że nie powinna badac nawet mu już mówić nie bede😄. Gbs zrobiłam na styk bo wyniki będę miała w nast tygodniu koło czwartku piątku a wizytę mam w poniedziałek

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję wreszcze jakieś skurcze przepowiadające, bo do tej pory 35 tc tylko kilka razy miałam ból jak na okres, a dzisiaj są to skurcze w górnej części brzucha, niebolesne trwające do 10 sekund i cieszę się, że mój organizm się powoli przygotowuje 🤩

KiNiAW, JJJ, Ela3, legusta, hypatia92, Izulek21 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta jak po wizycie????

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie, pakujecie może górę od bikini do porodu w razie prysznica? Bo słyszałam, ze niektórzy polecają, jak partner będzie pomogła przy bólu?

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie, pakujecie może górę od bikini do porodu w razie prysznica? Bo słyszałam, ze niektórzy polecają, jak partner będzie pomogła przy bólu?

Ja biorę taki T-shirt krótki ale tylko dlatego że może uda mi się skorzystać z sali gdzie jest poród wodny 😊 jeśli nie będzie sala zajęta

Sara10 lubi tę wiadomość

• Heja_Warszawa Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    po godzinie sprawdziłam listę miałam regularne skurcze co 1.5 minuty. długie na jakieś 40-45 sekund.
    Moje były nieregularne i odstęp szybko się skracał. Jakbym czekała do tego momentu, to bym nie zdążyła dojechać chyba na poród ;p No nic, ściągnę ta apke, może tym razem się przyda, choć odejście wód jest dużo łatwiejsze do ogarnięcia. Tylko polecam założyć sobie do samochodu pieluchę dla dorosłych wziąć podklady na fotel ;p
    Ale w stresie podczas podróży często wszystko się zatrzymuje, i skurcze i wody przestają się lać.

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Legusta jak po wizycie????
    Dzięki, że pytasz. Po uspaniu synka padłam razem z nim, jednak mega intensywny dzień miałam 🙃
    Synek 3kg, rozwarcie 2.5cm jest ale jeszcze szyjka i czop trzymają. W zasadzie trzeba czekać na regularne skurcze 😁 No i musze się zapisać na ktg do szpitala :)
    ciekawe czy dotrzymam do terminu, z synkiem jak się zgłosiłam na porodówkę to 5 cm było ;)

Jutro, a raczej już dzisiaj 😄 planuje zacząć pakować torbę do porodu. Może mi się uda na drzemce synka a jak nie to w pon :) tak dla świętego spokoju lepiej niech leży :p

Ja chyba dopakuję górę od stroju, przy pierwszym porodzie mi go brakowało. Właśnie wìeksza część porodu w wodzie - nie wiem jak teraz będzie 🙃

Jjj jak ja sie zglosilam na porodowke to wszystko sie wyciszylo, "przeciez Pani nie rodzi, skurcze sie nie pisza". Jak mnie zbadali przed wypuszczeniem do domu to "o kurcze, Pani jednak rodzi, mamy 5 cm rozwarcia" 😆😆😆 no nie zapomne miny tej lekarki 😂

Sara10, Izulek21, Gośka29, Ela3, PorannaPanna, KiNiAW, JJJ lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:

Ja się już nie mieszczę w górę od stroju więc tylko dodatkowy stanik.

Sara10 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane udanego weekendu 😊😘

Sara10, legusta lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na obchód bobasowy
    Od przed 6 mały jest u mnie na sali już nie pod lampami
    Ciekawe czy nas zostawia czy nie, wygląda lepiej już maluszek ale jak wyjdzie w praniu…

legusta, Kadża, Izulek21, JJJ, Ela3, Sara10 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Dzięki, że pytasz. Po uspaniu synka padłam razem z nim, jednak mega intensywny dzień miałam 🙃
    Synek 3kg, rozwarcie 2.5cm jest ale jeszcze szyjka i czop trzymają. W zasadzie trzeba czekać na regularne skurcze 😁 No i musze się zapisać na ktg do szpitala :)
    ciekawe czy dotrzymam do terminu, z synkiem jak się zgłosiłam na porodówkę to 5 cm było ;)

Jutro, a raczej już dzisiaj 😄 planuje zacząć pakować torbę do porodu. Może mi się uda na drzemce synka a jak nie to w pon :) tak dla świętego spokoju lepiej niech leży :p

Ja chyba dopakuję górę od stroju, przy pierwszym porodzie mi go brakowało. Właśnie wìeksza część porodu w wodzie - nie wiem jak teraz będzie 🙃

Jjj jak ja sie zglosilam na porodowke to wszystko sie wyciszylo, "przeciez Pani nie rodzi, skurcze sie nie pisza". Jak mnie zbadali przed wypuszczeniem do domu to "o kurcze, Pani jednak rodzi, mamy 5 cm rozwarcia" 😆😆😆 no nie zapomne miny tej lekarki 😂

Czyli u ciebie coś podobnego do mnie rozwarcie u mnie tydzień temu było 2cm i szyjka miękka no niby przy kolejnej coazy tak może być. Zazdroszczę porodu w wodzie bo wspominałaś kiedyś że właśnie miałaś okazję 😊 A co do torby to pakuj pakuj bo Ty jus tak naprawdę masz skonczony 37 więc może cię wziasc w każdym momencie ważne że donoszony 😊

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Czyli u ciebie coś podobnego do mnie rozwarcie u mnie tydzień temu było 2cm i szyjka miękka no niby przy kolejnej coazy tak może być. Zazdroszczę porodu w wodzie bo wspominałaś kiedyś że właśnie miałaś okazję 😊 A co do torby to pakuj pakuj bo Ty jus tak naprawdę masz skonczony 37 więc może cię wziasc w każdym momencie ważne że donoszony 😊
    Z małym to nie napakuję bo mi wszystko wyciąga z torby 😆🤣 muszę poczekać na drzemkę. O 1 w nocy nie mogłam spać to sobie spisałam wszystko i z tą listą będę pakować :)

Kurcze u Nas leje od samego rana, ja już po pierwszej kawie a tak mi się chce spać, że dramat 😴😴😴

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny. Ja właśnie szykuje się na wizytę szpitalną przed cc. Krew scan słuchanie serduszka etc niby ok 1-1,5 h mam tam być. I powiem wam że wyjątkowo na spokojnie dziś.
    PorannaPanna powodzenia i życzę Wam wyjścia do domu ;)
    Patrycja _Pata mam nadzieję że u ciebie wszystko ok

Izulek21, KiNiAW, legusta, Bożena, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża - powodzenia! Będzie dobrze, spokój wskazany 😊

PorannaPanna - obyście z maluszkiem wyszli jeśli jest już w porządku. Trzymam kciuki! ❤️

KiNiAW, PorannaPanna, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Miłego dnia dziewczyny. Ja właśnie szykuje się na wizytę szpitalną przed cc. Krew scan słuchanie serduszka etc niby ok 1-1,5 h mam tam być. I powiem wam że wyjątkowo na spokojnie dziś.
    PorannaPanna powodzenia i życzę Wam wyjścia do domu ;)
    Patrycja _Pata mam nadzieję że u ciebie wszystko ok

Powodzenia 😊😘

Kadża lubi tę wiadomość

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    W czwartek mialam wizyte, ale cisnienie tak mi skacze i daje popalić, że na nic sil nie mam, leze śpię i trafia mnie ze nic nie moge 🙄
    Wiem że tak trzeba jesli chce dotrwac te 5 dni..a bardzo chce ! Na badaniach wyszlo, że szyjka bardzo rozmiekczona ale jeszcze zamknieta i cos tam trzyma. Skurcze mi jakos przeszly, zostaly takie delikatne napiecia, wiec jestem dobrej mysli 😊

No i udalo sie ją zmierzyć.. kruszynka ma 3657g 🙈
    Ciekawa jestem czy im sie sprawdza te pomiary 😅

Izulek21, legusta, KiNiAW, Gośka29, JJJ, Bożena, Agatekk, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    W czwartek mialam wizyte, ale cisnienie tak mi skacze i daje popalić, że na nic sil nie mam, leze śpię i trafia mnie ze nic nie moge 🙄
    Wiem że tak trzeba jesli chce dotrwac te 5 dni..a bardzo chce ! Na badaniach wyszlo, że szyjka bardzo rozmiekczona ale jeszcze zamknieta i cos tam trzyma. Skurcze mi jakos przeszly, zostaly takie delikatne napiecia, wiec jestem dobrej mysli 😊

No i udalo sie ją zmierzyć.. kruszynka ma 3657g 🙈
    Ciekawa jestem czy im sie sprawdza te pomiary 😅

Spora Dziewuszka 😊😘

Madden lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra 38tc -udało się dotrwać !
    Stan: nie zabrzmi to super 😅😓
    Psychicznie czuje się fatalnie, ciągnie się w objawy ta końcówka niemiłosiernie....i mam dosyć bólu...
    Skurcze znów się pojawiają i są cholernie mocne, nieregularne, od pon męczy mnie biegunka i mdłości, rozwarcie na 2cm (może teraz i więcej) okazuje się, że czop ze śluzem nadal po trochu odchodzi z domieszką krwi... O skali bólu podbrzusza i kroku nie wspomnę 😖
    Położna radziła już 2x jechać do szpitala by spr czy jest okej ale jak dzwoniłam do szpitala to pow że zbadają i albo obserw albo odeślą,indukcji ot tak nie zrobią.... nie pojechaliśmy więc tylko dlatego, że czuje że panuje nad sytuacją i nie chce leżeć na obserwacji, maleńką czuje, po ktg też okej było
    W środę mam wizytę, no chyba że panienka zechce wyjść
    Czekamy, jak tylko pojawią się skurcze o sile takiej że nie będę w stanie podczas nich rozmawiać to jedziemy bez znaczenia jak często są ,bo i mnie szybkie porody - nie trzymamy się innych zasad🤭
    Podczytuje was i pozdrawiam 😘

Madden, KiNiAW, Izulek21, Agatekk, Ela3, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Hurra 38tc -udało się dotrwać !
    Stan: nie zabrzmi to super 😅😓
    Psychicznie czuje się fatalnie, ciągnie się w objawy ta końcówka niemiłosiernie....i mam dosyć bólu...
    Skurcze znów się pojawiają i są cholernie mocne, nieregularne, od pon męczy mnie biegunka i mdłości, rozwarcie na 2cm (może teraz i więcej) okazuje się, że czop ze śluzem nadal po trochu odchodzi z domieszką krwi... O skali bólu podbrzusza i kroku nie wspomnę 😖
    Położna radziła już 2x jechać do szpitala by spr czy jest okej ale jak dzwoniłam do szpitala to pow że zbadają i albo obserw albo odeślą,indukcji ot tak nie zrobią.... nie pojechaliśmy więc tylko dlatego, że czuje że panuje nad sytuacją i nie chce leżeć na obserwacji, maleńką czuje, po ktg też okej było
    W środę mam wizytę, no chyba że panienka zechce wyjść
    Czekamy, jak tylko pojawią się skurcze o sile takiej że nie będę w stanie podczas nich rozmawiać to jedziemy bez znaczenia jak często są ,bo i mnie szybkie porody - nie trzymamy się innych zasad🤭
    Podczytuje was i pozdrawiam 😘

Kochana Trzymam mocno kciuki za Szczęśliwie rozwiązanie 😊😘🤞🤞

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ