🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam USG
juz 2 zdjęcia do albumu sa 😁
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Laurelli wrote:A tak mnie zaciekawiło, w Polsce na każdej wizycie jest USG wykonywane?
Jak widziałyście maleństwo z serduszkiem to później po jakim czasie znowu je widzicie na usg ?
To zależy. Ja w poprzedniej ciąży miałam 3/4 razy USG ( na NFZ) i 3 badania prenatalne( prywatnie i tego samego lekarza ) . Po 25 tygodniu standardowo na każdej wizycie mierzone było tętno dziecka a pod koniec co wizytę było ktg. Co 3 tygodnie robiłam też morfologię i badanie moczu. W piątym miesiącu wykonuje się jeszcze krzywą cukrową.
Nie wiem jak będzie tym razem ale podejrzewam że podobnie. Ale myślę, że jeśli będzie potrzeba dodatkowych badań to po prostu dorobię je sobie prywatnie.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja prowadzę prywatnie( pakiet medyczny z pracy) ale niestety u mnie nie ma na każdej wizycie USG 😣 ostania wizytę z USG miałam 25.09 i muszę teraz czekać aż do prenatalnych 29.10 . Ale oczywiście już sobie zarezerwowałam dodatkowe usg odpłatnie w przyszły piątek 😂Laurelli wrote:A tak mnie zaciekawiło, w Polsce na każdej wizycie jest USG wykonywane?
Jak widziałyście maleństwo z serduszkiem to później po jakim czasie znowu je widzicie na usg ?
Kassialka lubi tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Mój ginekolog na każdej wizycie fotel badanie i usg. I szczerze to nie wyobrażam sobie inaczej.
-
Ja mam za 3 tyg prenatalne i po nim mam pójść do mojego lekarza. Chyba kilka dni przed pójdę w ramach luxmedu do ginekologa zeby spokojnie podejśc na te prenatalne, bo szczerze mówiąc w te 3 tyg wiele sie moze stac i tego sie boje
-
Mi lekarka na badaniu powiedziała przy pierwszej ciąży “przykro mi proszę Pani, ale tu już powinien być wyraźny bobas, a nie ma nic, dostanie pani skierowanie do szpitala”. Na odchodne usłyszałam, że lepiej abym sama się oczyściła bez tabletek. Ale nie dostałam żadnego takiego wsparcia emocjonalnego, wizyta była bardzo chłodna, mimo że na miejscu zalałam się łzami. Do tej pani już nie wróciłam,
Mimo że nota bene, ma dobre opinie i jest nawet dość znana influ. Kuku zostało.
Gratuluję Wam wszystkich wizyt ❤️. -
Dzasta uwaaam ze to kwestia innego sprzętu. Ja miałam wykonane dwa pomiary, i wyszły dwa różne bo 0,63 i 0,71 na tym samym sprzęcie, więc co dopiero na innych USG
Dżasta94 lubi tę wiadomość
-
Mój gin też umawia mnie teraz na wizyty co 4 tygodnie. Potraktowałam to jako naukę cierpliwości i by zacząć się cieszyć tą ciężą, a nie tylko zamartwiać...wyszło mi może przez tydzień 😝Nie wiem jak dotrwam. Następnym razem poproszę chociaż co 3 tygodnie, może się zlituje... 🙈
A_nulka lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6.2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Ja wychodzę z założenia, że jeśli gin każe przyjść za 4 tygodnie to znaczy że wszystko jest ok 🤨. Wiadomo, że przy różnych schorzeniach może zalecić częściej, ale tak to sobie to powtarzam i mi lżej.
-
Wrzuć sobie te jednostki w kalkulator, bo one faktycznie nie są aż tak rozpowszechnione. Synevo lubi takimi jednostkami “częstować”.Monika33 wrote:Dziewczyny mam wyniki glukozy 5.18 po godzinie 4.47 a po 2 h -4.10. tak miałam w poprzedniej ciąży jak robiłam w 3 miesiącu ☹️czy ktoras z Was miała podobnie? Mamy 10+3
-
Super wieści z dzisiejszych wizyt, oby tak dalej dziewczyny!
Kropka, Sosenka, Polczi witajcie - spokojnej ciąży!
Kropka, to jesteśmy na tym samym etapie i podobny komentarz miałyśmy na wizycie w tym samym dniu. Dzięki za podzielenie się swoją historią…
Ja dziś powiedziałam o ciąży jednak mojej przyjaciółce z dzieciństwa - a ona: „ale to już? Tak szybko chciałaś?” No niestety dopiero 🙈 cztery lata różnicy prawie będą, a ja się chce z trójką wyrobić 👶👶👶
Ale w sumie ja sama jestem późnym dzieckiem, mama miała niecałe 41 lat jak mnie urodziła, a ogólnie trójkę dzieci po 37 r.ż więc nadzieje są duże. -
Dzień dobry, padłam wczoraj z synkiem po 20. Ale od 4 nie śpię, wstałam i zjadłam pietke od chleba z masłem by pozbyć się 🤢 i wytrwać do śniadania.
Ja wizytę mam za 2 tygodnie (ginek mnie wcisnął), ale to przez badania bo mi wszystko polecał... Pójdę po niedzieli do rodzinnego, bo mnóstwo tego jest i jakieś ferrytyne czy b12 widziałam że może zlecić rodzinny.
Później wizyty do 4 tygodnie a jak dobrze pamiętam po 32. Tygodniu co 2 czy 3.
-
Dzień dobry 🥰 6 rano, weekend, a ja już na nogach, uroki posiadania szczeniaka 😅
Ja wizyty mam częściej, co 2 tyg, bo ja tak proszę lekarza. Znamy się z nim bardzo długo ze względu na moją historie. Wiem że zawsze robił wszystko co mógł żebym utrzymała ciążę. Jest świetnym specjalistą od niepłodności i bardzo też zwraca uwagę na moje samopoczucie. Wie, że nadal czuję się niepewnie w tej ciąży i on sam woli żebym była częściej i była spokojniejsza 😊
A dla mnie 2 tyg to nawet za długo 🤣 Tydzień wytrzymałam na lajcie, a drugi tydzień jest już pełen niepewności i lęku 🥺
Dżasta94, A_nulka, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Dziewczyny mam wyniki glukozy 5.18 po godzinie 4.47 a po 2 h -4.10. tak miałam w poprzedniej ciąży jak robiłam w 3 miesiącu ☹️czy ktoras z Was miała podobnie? Mamy 10+3
Ja jeszcze w tej ciąży nie miałam glukozy pod obciążeniem więc nie pomogę ale zastanawiam się czy to tak wcześnie robi się to badanie? Z tego co pamiętam z poprzednich ciąż to sporo później miałam robione i teraz też lekarz jeszcze nic nie wspominał.
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, już nie mogę się doczekać wizyty za 3 tygodnie 🙈🙈Bezimienna wrote:Dzasta uwaaam ze to kwestia innego sprzętu. Ja miałam wykonane dwa pomiary, i wyszły dwa różne bo 0,63 i 0,71 na tym samym sprzęcie, więc co dopiero na innych USG
👱♀️ 31 👨33
Starania od 2018.
Niepłodność idiopatyczna.
07.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️
🗓️24.07 START ❤️
💉Menopur
💉Ovaleap
💊Primolut Nor
🗓️08.08 punkcja - ❄️❄️❄️❄️
Przygotowanie do transferu:
💊Lametta
💉Ovitrelle
💊Duphaston
🗓️10.09 transfer (5-dniowa blastocysta)
10 dpt - beta 38.83, progesteron 30.27
12 dpt - beta 94.99, progesteron 27.64 (147%)
14 dpt - beta 247.50 (162,8%)
17 dpt - beta 1246.39 (194,3%)
20 dpt - beta 3146 (153%)
23 dpt - beta 7647 (143%)
26 dpt - USG CRL 0.58 cm i ❤️ -
Ogólnie robi się później, chyba że są jakieś wskazania. Np. podczas kontrolnych badań wychodzi za wysoka glukoza, albo w poprzednich ciążach była cukrzyca ciążowaPiwonia37 wrote:Ja jeszcze w tej ciąży nie miałam glukozy pod obciążeniem więc nie pomogę ale zastanawiam się czy to tak wcześnie robi się to badanie? Z tego co pamiętam z poprzednich ciąż to sporo później miałam robione i teraz też lekarz jeszcze nic nie wspominał.
-
Hej,
U mnie wizyty są co 2 tyg ,badanie i USG -prowadzę prywatnie.Od następnej wizyty mamy spotykać się już co 3-4 .
W sumie to mi pasuje tak często bo jestem ciut spokojniejsza.za 9 dni prenatalne i po nich wizyta 25 🙂
U mnie tak często z racji poronień,lekow i wieku.
Wczoraj było tyle emocji,że padłam po 20 z minutę.
Miłego dnia dla Was ,ja mam dziś fryzjera😀
-
Ja dzis pobudka o 6 rano, bo mialam zrobić badania przed wizyta u endokrynolog. Pocałowałam klamkę ... wywiesili karteczkę ze dzis nie robią. Wyjeżdżamy na weekend, wracam w poniedziałek wieczorem wiec zrobię wtorek rano. Wizytę mam o 18 a ostatnio wyniki byly dopiero po 18
wiec moze sie okazać ze na darmo pójdę...
-
Spokojnie, będzie młody wywijasek ☺️.Dżasta94 wrote:Mam nadzieję, już nie mogę się doczekać wizyty za 3 tygodnie 🙈🙈
Ja się dziś obudziłam z myślą 🤢, a wczoraj czułam się perfekcjnie i już się zaczynałam martwić 😆.
Dżasta94 lubi tę wiadomość