Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEliana przed ciążą brałam euthyrox 25 po pierwszych badaniach w ciąży skoczylo mi tsh do 3,5 a miałam 1,09.... od razu dostałam euthyrox 50 i dzisiaj powtórzyłam badania, zobaczymy co to będzie progesteronu jeszcze nigdy nie badalam ale mam luteine brać 2x100mg
Eliana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanka418 wrote:Eliana przed ciążą brałam euthyrox 25 po pierwszych badaniach w ciąży skoczylo mi tsh do 3,5 a miałam 1,09.... od razu dostałam euthyrox 50 i dzisiaj powtórzyłam badania, zobaczymy co to będzie progesteronu jeszcze nigdy nie badalam ale mam luteine brać 2x100mg
Mój lekarz ostatni raz kazał mi sprawdzić progesteron a jak od razu zaszłam w ciąże to kazał iść zrobić sobie TSH bo też nigdy nie robiłam takich badań a chciał się upewnić czy jest ok na szczęście okazało się że tsh wynosi tylko 0,08 -
Ja i tu i tu na NFZ do szpitala do lekarza który prowadził poprzednie ciążę i jutro to prywatnie z córką od połowy prywatnie chodziłam i nie wiem czy bym donosiła do tego 36tc gdybym chodziła tylko na NFZ tamten w szpitalu lekarz to ma takie podejście ze z plamieniami bo krwiaka miałam w 13tc to powiedział ze za wcześnie by taka ciążę od ratować i on mi nic nie poradzi gbur taki no i jak o coś pytałam czy on pytał coś jeszcze i mówię a ten udawał ze nie słyszy i wizyta do mierzenie ciśnienia wypisanie skierowania na wyniki i mierzenie tętna płodu wsio a jak jego prywatne wchodzą to i 20min siedzą tam, ale potem podkładka jest w tym szpitalu no i za free wyniki z resztą tam mama pracuje w dziale bhp a prywatnie dla świętego spokoju bo i zbada i usg częściej i będę miała pewność że wszystko w porządku ale to do innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:42
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyMam wyniki badan tsh, ft3, ft4 w normie, beta 7 dni temu 46,59 a dzisiaj 1633,80! Meeeeeega się ciesze
Tsh po poronieniu miałam 4,5 zeszło mi do 1,0 i teraz w ciąży skoczylo do 3,5 a dzisiaj 2,2 mam to 5 dzień na większej dawce euthyrox
Ginekologa i endokrynologa mam prywatnie tak jak wszystkie badania niestety wydaje na to majątek. Czego się nie robi dla zdrowego dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:49
xpatiiix3, emememsovelove, Eliana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam mamusie, ja wlasnie odebralam moja bete 1306 to chyba w normie na 4-5 tyg nie? Ja mezowi powiedzialam juz po tescie jak wrocil z pracy, kupilam ksiazke "pomocy bete tata" i wreczylam mu ja wraz z testem, mine mial bezcenna
xpatiiix3, Eliana, anka418, emememsovelove lubią tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
Chyba ok zalezy jakie masz normy.
Ja czekam na wynik bety i progesteronu... bede wiedzieć czy mam sie spodziewać najgorszego czy nie...
Wszystko mam dzisiaj pod gore wiec i nie spodziewam sie dobrych wieści
Gratuluje wszystkim pieknych wyników
Ja mam wykupiony abonament i chodzw prywatnie. Szybciej sprawniej i lepiej.
Boje sie tej bety jak cholera! Czemu jeszcze tak dlugo musze czekac!?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:55
-
Anka ja mam na 18.09 na NFZ wtedy i pewnie 2 prywatnie będzie kurde tak będę musiała ustawiać prywatne żeby chodzić ze świeżymi wynikami i ew. Jakby coś jakieś tylko pojedyncze dorabiać prywatnie gdyby była taka potrzeba niestety przy dwójce dzieci nie mogę sobie pozwolić
No i mam mieć 5 października krzywa cukrową zaległą także będę wiedziała już czy coś się dzieje.. i full pakiet 2 października robie ,więc odklepie dwóch ginkow i endo za raz tak co 3 msc miałam bo w programie z endokrynologII jestem do roku po porodzie..
Izizi ładna beta ja miałam 1320 w 28dc
Kama trzymamy kciuki by jednak ruszyłoLivia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny, a jak macie z piciem kawy? Ja spijałam kilka espresso dziennie, nie wyobrażałam sobie bez kawy życia, a moja gin kategorycznie zabroniła, mimo, że w książkach piszą, że może być do 200 mg itd... że można wypić dwie filiżaneczki...
Ale powiem wam, że się zaprałam i wzięłam to na ambicję - od 2 dni nie piję.... I jest dziwnie:)
A jak wy sobie radzicie?Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
kama trzymam za Ciebie kciuki !
Co do kawy ja nie mam problemu bo piłam ją od wielkiego święta i to jeszcze jakąś rozpuszczalkę na pół z mlekiem
Powiedziałam mężowi o ciąży. Wyciągnęłam go na spacer nad wodę i jak przechodziliśmy akurat obok placu zabaw to poprosiłam żeby podał mi rękę, i przyłożyłam ją do mojego brzucha mówiąc żeby przywitał się ze swoim dzieciątkiem Jego reakcja była bezcenna zapytał tylko "serio?" i "nareszcie nam się udało", ale ta radość w jego oczach była ogromnaxpatiiix3, izizizi, emememsovelove lubią tę wiadomość