X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana przed ciążą brałam euthyrox 25 po pierwszych badaniach w ciąży skoczylo mi tsh do 3,5 a miałam 1,09.... od razu dostałam euthyrox 50 i dzisiaj powtórzyłam badania, zobaczymy co to będzie ;) progesteronu jeszcze nigdy nie badalam ale mam luteine brać 2x100mg

Eliana lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememsovelove super wyniki i świetny pomysł na prezent dla m ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:11

emememsovelove lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Eliana przed ciążą brałam euthyrox 25 po pierwszych badaniach w ciąży skoczylo mi tsh do 3,5 a miałam 1,09.... od razu dostałam euthyrox 50 i dzisiaj powtórzyłam badania, zobaczymy co to będzie ;) progesteronu jeszcze nigdy nie badalam ale mam luteine brać 2x100mg

Mój lekarz ostatni raz kazał mi sprawdzić progesteron :) a jak od razu zaszłam w ciąże to kazał iść zrobić sobie TSH bo też nigdy nie robiłam takich badań a chciał się upewnić czy jest ok :) na szczęście okazało się że tsh wynosi tylko 0,08 :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tu i tu na NFZ do szpitala do lekarza który prowadził poprzednie ciążę i jutro to prywatnie z córką od połowy prywatnie chodziłam i nie wiem czy bym donosiła do tego 36tc gdybym chodziła tylko na NFZ tamten w szpitalu lekarz to ma takie podejście ze z plamieniami bo krwiaka miałam w 13tc to powiedział ze za wcześnie by taka ciążę od ratować i on mi nic nie poradzi gbur taki no i jak o coś pytałam czy on pytał coś jeszcze i mówię a ten udawał ze nie słyszy i wizyta do mierzenie ciśnienia wypisanie skierowania na wyniki i mierzenie tętna płodu wsio a jak jego prywatne wchodzą to i 20min siedzą tam, ale potem podkładka jest w tym szpitalu no i za free wyniki z resztą tam mama pracuje w dziale bhp a prywatnie dla świętego spokoju bo i zbada i usg częściej i będę miała pewność że wszystko w porządku ale to do innego lekarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie :) Co do lekarza ja chodzę do swojej gin prywatnie i ciąże również będę u niej prowadzić. Po niedzieli zadzwonię do niej, żeby się umówić na pierwszą ciążową wizytę.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tsh to niskie ja miałam 0.0001 po porodzie :O norma od 0.33 zdaje się jest.. teraz mam 0.46 i ciągle na lekach jestem

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badan :) tsh, ft3, ft4 w normie, beta 7 dni temu 46,59 a dzisiaj 1633,80! Meeeeeega się ciesze :)
    Tsh po poronieniu miałam 4,5 zeszło mi do 1,0 i teraz w ciąży skoczylo do 3,5 a dzisiaj 2,2 mam :) to 5 dzień na większej dawce euthyrox
    Ginekologa i endokrynologa mam prywatnie tak jak wszystkie badania niestety ;) wydaje na to majątek. Czego się nie robi dla zdrowego dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:49

xpatiiix3, emememsovelove, Eliana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie na wizyty prywatnie jako tako stać jak sobie co innego odmowie ale wyniki prywatnie ciężko by było... dlatego wolę do dwóch lekarzy chodzić żeby na wyniki za free dostawać

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiiix3 chciałam się na nfz umówić właśnie żeby badania robić na kasę chorych do jakiegoś ogarnietego lekarza. Dzwoniłam do kilku przychodni i klinik, wizyty na styczeń lub październik a to stanowczo za późno wiec zostaje prywatnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję jaki spis badań dostanę na pierwszej wizycie :P W poprzedniej ciąży miałam robionych 11 badań ;/ finansowo myślałam że nie wyrobie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 jaaaa, ale się cieszę, niech fasolek zdrowo rośnie :)

My uciekamy na spacer, jest taka piękna pogoda aż żal siedzieć w domku

Eliana, anka418 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego majoweczki! !

Aby ten czas ciąży był najlepszym jaki można sobie wymarzyć <3

Spokojnych i bezproblemowych tych 9 miesięcy życzy Pazdziernikowka 2015 :)

xpatiiix3, anka418, Bree, Foto_Anna lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ja wlasnie odebralam moja bete 1306 :-) to chyba w normie na 4-5 tyg nie? Ja mezowi powiedzialam juz po tescie jak wrocil z pracy, kupilam ksiazke "pomocy bete tata" i wreczylam mu ja wraz z testem, mine mial bezcenna :-)

xpatiiix3, Eliana, anka418, emememsovelove lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ok zalezy jakie masz normy.

Ja czekam na wynik bety i progesteronu... bede wiedzieć czy mam sie spodziewać najgorszego czy nie...

Wszystko mam dzisiaj pod gore wiec i nie spodziewam sie dobrych wieści

Gratuluje wszystkim pieknych wyników :)

Ja mam wykupiony abonament i chodzw prywatnie. Szybciej sprawniej i lepiej.

Boje sie tej bety jak cholera! Czemu jeszcze tak dlugo musze czekac!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:55

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 kiedy masz kolejna bete? Trzymam kciuki za przyrost!

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja mam na 18.09 na NFZ wtedy i pewnie 2 prywatnie będzie kurde tak będę musiała ustawiać prywatne żeby chodzić ze świeżymi wynikami i ew. Jakby coś jakieś tylko pojedyncze dorabiać prywatnie gdyby była taka potrzeba niestety przy dwójce dzieci nie mogę sobie pozwolić :/

No i mam mieć 5 października krzywa cukrową zaległą :P także będę wiedziała już czy coś się dzieje.. :) i full pakiet 2 października robie ,więc odklepie dwóch ginkow i endo za raz tak co 3 msc miałam bo w programie z endokrynologII jestem do roku po porodzie..

Izizi ładna beta ja miałam 1320 w 28dc ;)

Kama trzymamy kciuki by jednak ruszyło ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak macie z piciem kawy? Ja spijałam kilka espresso dziennie, nie wyobrażałam sobie bez kawy życia, a moja gin kategorycznie zabroniła, mimo, że w książkach piszą, że może być do 200 mg itd... że można wypić dwie filiżaneczki...
    Ale powiem wam, że się zaprałam i wzięłam to na ambicję - od 2 dni nie piję.... I jest dziwnie:)

A jak wy sobie radzicie?:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije tylko jedna kawke dziennie ale i tak chyba przerzuce sie na bezkofeinowa :-)

Eliana lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży odrzuciło mnie w drugiej po jednej piłam teraz tez odrzuciło

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama trzymam za Ciebie kciuki !

Co do kawy ja nie mam problemu bo piłam ją od wielkiego święta i to jeszcze jakąś rozpuszczalkę na pół z mlekiem :D

Powiedziałam mężowi o ciąży. Wyciągnęłam go na spacer nad wodę i jak przechodziliśmy akurat obok placu zabaw to poprosiłam żeby podał mi rękę, i przyłożyłam ją do mojego brzucha mówiąc żeby przywitał się ze swoim dzieciątkiem :) Jego reakcja była bezcenna zapytał tylko "serio?" i "nareszcie nam się udało", ale ta radość w jego oczach była ogromna :)

xpatiiix3, izizizi, emememsovelove lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ