X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - trzymam kciuki, Xpatix - nie ma co panikować, masz super fajne TSH!!!, nowe dziewczyny - cześć mamuśki :))))

xpatiiix3, emememsovelove, Bree lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin podejrzewa ciaze biochemiczna. Bete mam powtorzyć i sie do niej zglosic

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama005 trzymam kciuki! Ja jutro idę na badania krwi a w pn do ginekologa na konsultacje bo planuje zmienić dotychczasowego lekarza na młodszy model :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam dzisiaj w 6tc czyli 5tygodni i 0 dni ;)

Eliana tsh w normie jest owszem ale o połowę spadło przez miesiąc... także taki myk :P

Kama trzymaj się :*

Izizi witamy ;) rozgość się ;)

Wróciłam dopiero do domu :) ale takiej chęci na kiszke sobie na robiłam ze właśnie robie będę jeść ;) Niuni uszka przekłułam :)

anka418 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja raczej z Wami nie będę przeżywała ciąży. Właśnie dostałam @. A beta z poniedziałku tylko 23 więc nawet nie mam ochoty odbierać wyników z dzisiejszej... trzymajcie się ciepło, ładnie rośnijcie i oby Was przybywało bo maj to piękny miesiąc. Buziaki :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust bardzo mi przykro :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust przykro mi trzymajcie się niedługo się uda na pewno szybciej niż myślicie :)

A i kupiłam sobie palmersa do brzuszka bo promocja w rossmannie jest ;) 250ml 24,99 nie wiem czy tanio czy nie ale wzięłam z 29.99 przecenione ;) co prawda rozstępów nie zlikwiduje ale może nowe nie wyjdą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi witaj kochaniutka :)

izizizi lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialabym dzisiaj mnie nie mdliło z kolei doszła nawrazliwosc na zapachy no i straszliwe zawroty głowy i słabo mi się co raz robi boje się o cukier z Nela byłam na insulinie od 19tc.. a od 9 na diecie cukrzycowej już przesrane z tą cukrzycą ciążową... sporo po porodzie jeszcze na insulinie byłam przez 4msc...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam takich problemów przy córce.. Jedynie od 8 do 13 tygodnia męczyły mnie mdłości - nie uciążliwe choć dawały lekki dyskomfort a tak to przez całą ciążę czułam się idealnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórka bety po 48h ... Na samą myśl robi mi się słabo :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z synem dopadła cholestaza pod koniec no i szyjka jakoś ok36 tc jak dobrze pamiętam rozwierać się zaczęła urodzony w 39tc a z córką juz i cukrzyca i nadczynność tarczycy skurcze przedwczesne rozwieranie skracanie szyjki i też podejrzenie cholestazy było ale poszłam wyniki zrobić i czekając na wyniki w domu mała pyk 360 sobie zrobiła ja wiem 10min i pykło w brzuchu i wody zaczęły odchodzić w 35 tygodni i 5dni następnego dnia rano była po drugiej stronie ;)

Także ze względu na szyjkę trochę się boję bo przy dwójce już nie poleże niestety nie da się tak zaciskać nóg jak przy pierwszym czy drugim.. :/ także gdyby coś to nie mam nawet jak się oszczędzać... ale aby do przodu ;) wierze że będzie dobrze i nie będzie potrzeby by zaciskać nogi ;)

Ememsovelove trzymam kciuki za jutrzejsze betę ;) ja to świeże wyniki porobię w piątek przed wizytą ,bo na 16.45 mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 21:37

emememsovelove lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie wreszcie przeczytałąm opis USG.

endometrium nieco niejednorodne, z obecnością rozsianych , b. drobnych przestrzeni płynowych. Jama macicy pusta.

W prawym jajniku pęcherzyk poowulacyjny / ciałko ciązowe? wielkości 13 mm.

Zalecenie? Czekać...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nad ranem :) córka dała pospać, usnęła koło 20 i wstała po 8:30 :) Dziś babcia zabiera wnuczkę do siebie na noc żebym ja mogła odpocząć, choć mam bardzo dużo pracy, roczek, przygotowania, dekoracje, zamówienia, fotograf, sala :/ nie mam na nic ochoty, jeszcze czeka mnie obiad, prasowanie, pranie, sprzątanie :) Dobrze że chociaż mała wszystko je więc nie muszę gotować dwóch oddzielnych obiadów :) Bo to już by była katorga

Miłego dnia, lecę na bete :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 trzymam kciuki za twojego fasolka, musi się udać :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama także trzymamy kciuki :*

Nela z Marcelem spali do 7 przewinelam Nelke i dalej w kime wstałam o 9.30 musze jechać dzisiaj na miasto po zaświadczenie ze szkoły to i legitke podbije od razu a no i już jutro wizyta się doczekać nie mogę hehe jutro zrobię wyniki z samego rana to pójdę z morfologia i moczem świeżym od razu na wizytę a za miesiąc pełen pakiet już na nfz dostane wiec bez lipy :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę dołączyć? :) Pierwszy cień cienia na teście zauważyłam w poniedziałek, w środę była już wyraźna druga kreseczka, a dzisiaj na teście dwie prawie takie same malinowe. 10 cykl starań okazał się dla nas szczęśliwy i mam nadzieję, że będzie trwał te niecałe już 9 miesięcy :) Dzisiaj mam zamiar powiedzieć mężowi, że się udało, nie mogę się już doczekać jego reakcji.

xpatiiix3, anka418, Eliana, emememsovelove, kama005, Bree, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje i witamy nową mamusie :) rozgość się u Nas ;)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Byłam dzisiaj na badaniach tsh ft3 ft4 i beta. Czekam na wyniki, żołądek mam w gardle...

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj!!!! Musimy sobie kiedyś pogadać jak każda z nas przekazała tą nowinę swojemu facetowi:))) Anka, musi być dobrze, nie martw sie! Trzymam kciuki, ja za chwilke mam wizytę u Endo, z wynikiem 2,3 na leczonej niedoczynności.

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ