Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mi przykro z powodu Mailo. Ja wciąż pamiętam jak sama się czułam jak beta źle rosła, a potem już tylko krwawienie i bóle porodowe.
xpatiiix3, bardzo fajnie, że wrzuciłaś na pierwszą stronę miejsce dla mam, które z nami były.
Cieszy mnie każda nowa mama, każde bijące serduszko i rosnąca beta
Moje wczorajsze usg pokazało 6mm człowieczka. Gin robił je przez brzuch, żeby nie ruszać szyjki (poprzednio poronienie), więc zbyt wyraźnie się nie przyjrzeliśmy, ale lekarz stwierdził, że widać bijące serce (migający piksel) i dzieciak mocno się rusza.
Dziś robiłam betę i progesteron, ale na nfz, więc wyniki dopiero jutro w południe...
A plamienie wróciło. W zeszły czwartek miałam nadzieję, że się pożegnaliśmy na dobre, ale we wtorek miałam różową plamkę po oddawaniu moczu.
I do tego kosmiczne zaparcia. Może od tego mam ból brzucha.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Paulisia wrote:Mejbi mi ginekolog kazał brać tylko kwas foliowy powiedział, że Witaminki to dopiero później. To może ja na dziewczynkę mam takie straszne mdłości?
Bo jak z Kubusiem byłam w ciąży to mnie tak mdłości nie męczyły.
Tak samo mi koleżanka powiedziała że przy córce męczyły ją mdłości i wymioty ogromne a przy synku zupełnie nicchociaż tak naprawdę to pewnie kwestia organizmu i u każdej dziewczyny może być inaczej. Ja w sumie bym się nie obraziła za chłopaczka bo córcię mamy
ale jak będzie dziewczynka to też super
-
nick nieaktualny
-
To się nie sprawdza, mam znajomą, która do połowy ciąży miała mega wymioty, a urodziła synka
Ja za to wcinam owoce jak nigdy i sok owocowy koniecznie muszę mieć dziennie w zasięgu ręki. Jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to się zajadałam jagodami, a teraz nektarynki i banany
Za to moje ukochane słodycze w ogóle mnie nie ciągną, a dotąd wyznawałam zasadę, że dzień bez słodyczy to dzień straconymejbi lubi tę wiadomość
-
CassieMK no właśnie to takie gdybanie z płcią dziecka a reguły na to nie ma
Mnie do słodyczy też zbytnio nie ciagnie i nie ciągnęło nigdy, oprócz pomidorów które mogłabym jeść w każdej postaci to ciągle mam wrażenie że bym coś zjadła a sama nie bardzo wiem na co mam ochotę
CassieMK lubi tę wiadomość
-
ja chyba faktycznie też mam wzmożoną ochotę na soki owocowe
natomiast nie mogę patrzeć na pieczywo i tak nie jem bo mam nietolerancje glutenu co nie zmienia faktu,że teraz w sklepie na widok chleba zbiera mi się na wymioty
hmm moja kuzynka 2 miesiące wymiotowała nawet po wodzie i fakt ma dziewczynkę
nie wiem czemu ale ja mam odczucie że urodzę córkę -
mejbi wrote:CassieMK no właśnie to takie gdybanie z płcią dziecka a reguły na to nie ma
Mnie do słodyczy też zbytnio nie ciagnie i nie ciągnęło nigdy, oprócz pomidorów które mogłabym jeść w każdej postaci to ciągle mam wrażenie że bym coś zjadła a sama nie bardzo wiem na co mam ochotę
może potasu Ci potrzeba tak mi się te pomidory zawsze z potasem ze studiów zapamiętałymejbi lubi tę wiadomość
-
Nie jest niczym dziwnym, że intensywność odczuwanych objawów ciąży waha się. Zatem mogą być dni w których praktycznie nie odczuwasz, że jesteś w ciąży lub takie w których objawy ciąży wyjątkowo Ci dokuczają.
to właśnie przeczytałam w co tygodniowych informacjach od belly także zero stresu Kochanemejbi, Eliana lubią tę wiadomość
-
Dariaaa88 wrote:ja kochana jeszcze 3mc temu miałam TSH ponad 11 ale za to ft3 i ft4 w normie, czułam się bardzo dobrze. teraz Tsh niby za wysokie (powinno być między 1-2) i biorę leki na niedoczynność, ale ft3 i ft4 wskazuje na nadczynność. boję się wizyty u endokrynologa
o matulko zabójcze to tsh hmm a kiedy masz wizytę? ale powiem Ci,że właśnie podobno ft4 jest najważniejsze w ciąży aby go nie zabrakło -
mejbi wrote:Cześć Dziewczyny
Ja dzisiaj cały dzień jakiś zalatany...
Co do braku objawów o których piszecie to ja bym się nie martwiła tym a cieszyłaJa póki co nie mam zbyt wielu, jestem senna i to chyba tyle
I mam wielką nadzieję że tak zostanie, w ciąży z córką wymiotowałam od rana do wieczora przez 3 miesiące
Oprócz kwasu foliowego bierzecie jakieś witaminki?
Dzisiaj zadzwoniłam do gina, idę w poniedziałek na pierwszą wizytę ale na pewno nie posłucham serduszka. Ja skończyłam dopiero czwarty tydzień więc jest bardzo wcześnie.
ja biorę jodid 100 zalecenie od endo -
nick nieaktualnyCo do apetytów to ja nigdy nie byłam jakoś za słodyczami a dzisiaj zjadlam 3 pączki :p ogólnie słodycze mi wchodzą bardzo. Za to mięso mogłoby nie istnieć. Zajadam się też grejpfrutami i innymi owocami. Zawsze byłam fast foodowa teraz średnio mi to wchodzi...
Właśnie zrobiłam sałatkę z selerem konserwowym, szynka, ananasem, kukurydza i majonezem mmmmniam
Co do objawów w ciąży moja mama nie miała tak jak ja żadnych objawów a jestem ja i siostrajakoś wszyscy na około mówią ze będzie dziewczynka
zobaczymy za jakieś 5 tygodni
-
BiB wrote:A ja Was podczytuję od jakiegoś czasu z nadzieją, że wkrótce do Was dołączę. Trzymajcie za mnie kciuki bo idę jutro na betę (wczorajsza wynosiła 11)..
A który masz dzisiaj dzień cyklu?Trzymam kciuki ze jutrzejszą betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:23