Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Niektorzy lekarze przyjmuja na nfz i prywatnie np moj i czasami zapisuje prywatnie i daje skierowanie na badania zeby nie placic. Dziewczyny tez jade dzis na wizyte. Trzymajcie kciuki.
Agnieszka0812, myszka2070, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Kurczę nie mogę Was nadrobić. W każdym razie witam i gratuluję wszystkim nowym majówkom. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, te zaplanowane wcześniej i nagle. Mam nadzieję że będzie u Was wszystko dobrze i skład się będzie wciąż powiekszal.
Xpati, mam do Ciebie pytanie z zakresu prywaty, dlaczego nie zdecydowaliscie się wcześniej na ślub tylko przy 3 ciąży dopiero? jak nie chcesz odpowiadać to nie musisz. To tylko czysta ciekawośćNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
Z lekarzami tak jest niestety, przykre jest to że zazwyczaj za godną opiekę medyczną trzeba płacić a nfz gdzie przecież każdy składki płaci ze wszystkim łaskę robią, nie wspomnę o kolejkach. Ja jakiś czas temu jak chciałam pójść na nfz do dermatologa to przez telefon zapisać się można było, owszem ale termin za 3 miesiące bodajże a jak chce się już to trzeba chyba od 6 rano stać pod rejestracja i walczyć o numerek. No cyrk po prostu
-
nick nieaktualnyHej wam ją po drugiej becie. Wyniki koło 17 ale się denerwuje. Jeszcze przedemna w lab kobieta taka grubo po 40 te robiła bete, ją już mam wizję że pomyla nasze wyniki i ją dostane jej hehe. Ależ się ten czas do 17 będzie ciagnal
Marietta, Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a prywatnie ile Wasz lekarz bierze za wizytę? Jak chodziłam w ciąży z córką to płaciłam 100zł za każdą i mam nadzieję że więcej teraz nie bierze
Maialenn nie martw się, oni bardzo pilnują żeby wszystko było jak trzeba. Myslę że rzadko zdarzają się pomyłki -
Maialenn wrote:Hej wam ją po drugiej becie. Wyniki koło 17 ale się denerwuje. Jeszcze przedemna w lab kobieta taka grubo po 40 te robiła bete, ją już mam wizję że pomyla nasze wyniki i ją dostane jej hehe. Ależ się ten czas do 17 będzie ciagnal
Betę nie tylko wykonuje się w ciąży, przy menopauzie też...jednak z tym wiekiem to nie raz można się zdziwić, trudno teraz określić ile kto ma lat, szczególnie jeżeli chodzi o kobiety
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
mejbi wrote:Dziewczyny a prywatnie ile Wasz lekarz bierze za wizytę? Jak chodziłam w ciąży z córką to płaciłam 100zł za każdą i mam nadzieję że więcej teraz nie bierze
Maialenn nie martw się, oni bardzo pilnują żeby wszystko było jak trzeba. Myslę że rzadko zdarzają się pomyłkiFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
anka418 wrote:130zl bez cytologii, 150zl z cytologią. Idę tez na nfz po skierowanie na badania żeby nie płacić. Na prenatalne mam skierowanie do szpitala na nfz
anka418 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Agnieszka0812 wrote:Ja też płacę 100zł i na każdej wizycie usg, dla mnie to w ogóle nieporozumienie, żeby na usg osobno i do lekarza osobno, no niestety tak czasami bywa
No ja właśnie na każde usg chodziłam do innego lekarza niestety. On tylko dopochwowe robił na początku. A takie dokładne z opisem zawsze kazał przynosić i chciałam czy nie chciałam, musiałam chodzić prywatnie gdzie indziej na usg -
Maialenn wrote:Agnieszka mówisz że długo? Niekiedy czytam że dziewczyny dopiero na drugi dzień maja wynik, to ją bym oszalała tyle czekać, ale pewnie co miasto to inny obyczaj:)Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekam na relecje
Ja za wizyte płaciłam 250zł ale teraz pójdę do innego za 150zł jest nowy u mnie w mieście więc zobaczymy co to za gin
Wczoraj byłam u internisty aby dał mi recepty na refundowaną luteine to wieśniak mi nie dał i kazał iść do ginekologa ,w ogóle nie było z nim rozmowy. A jak zapytałam się o lek na zapalenie(tam na dole ) to powiedział że najpierw musze badania zrobić a potem przyjść z wynikami i dopiero moze wtedy coś wypisac. Ale byłam zła. \
A wy możecie coś polecić na zapalenie ,,tych dolnych części ciała''??
-
mejbi wrote:Dziewczyny a prywatnie ile Wasz lekarz bierze za wizytę? Jak chodziłam w ciąży z córką to płaciłam 100zł za każdą i mam nadzieję że więcej teraz nie bierze
Maialenn nie martw się, oni bardzo pilnują żeby wszystko było jak trzeba. Myslę że rzadko zdarzają się pomyłki
Mój bierze 80 zł bez względu na to, co robi, a muszę przyznać, że przy każdej wizycie bada mnie dokładnie, robi usg, a ostatnio jak byłam u Niego w połowie cyklu na kontroli, a później się okazało, że jestem w ciąży i drugi raz szłam po dwóch tygodniach to mi policzył 40 zł "bo Pani dopiero co była u mnie"Teraz na usg mi kazał przyjść w weekend do szpitala, gdzie ma dyżur, to nic nie zapłacę
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Hej dziewczyny!
Ja objawów typu mdłości nie mam, ale miałam zgagę, czasem czuję takie rozpieranie od środka w brzuchu. Ale drugi dzień tak mnie biodro boli, leżeć nie, chodzić, siedzieć nie, masakra, w nocy chyba jest najgorzej, nie wiem czy to rwa kulszowa czy co, nigdy tak nie miałam. Początkowo myślałam, że to może ucisk macicy na miednicę, ale to nie to.
Na poprawę humoru idę dziś na pazury.
Miłego dnia! :*myszka2070