X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie, szkoda tylko, że to wiąże się też z opłatami w laboratorium za badania - jedyny minus :( Chciałam znaleźć drugiego gina "od skierowań", ale u nas w mieście to w ogóle masakra, 2 ginekologów na nfz, a co jeden to gorszy...

oar89jcgzipdaets.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorzy lekarze przyjmuja na nfz i prywatnie np moj i czasami zapisuje prywatnie i daje skierowanie na badania zeby nie placic. Dziewczyny tez jade dzis na wizyte. Trzymajcie kciuki.

Agnieszka0812, myszka2070, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Kurczę nie mogę Was nadrobić. W każdym razie witam i gratuluję wszystkim nowym majówkom. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, te zaplanowane wcześniej i nagle. Mam nadzieję że będzie u Was wszystko dobrze i skład się będzie wciąż powiekszal.
    Xpati, mam do Ciebie pytanie z zakresu prywaty, dlaczego nie zdecydowaliscie się wcześniej na ślub tylko przy 3 ciąży dopiero? jak nie chcesz odpowiadać to nie musisz. To tylko czysta ciekawość:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś tam z tyłu czytałam o wyniku tsh wiec powinno by bliżej 2 ja bym już była u endokrynologa :)

Witam nowe mamusie :)

u nas nadal brak objawów, chociaż dzisiaj wyjątkowo czuje brzuch...

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam super lekarza w PL poszłam bo koleżanki polecały myślałam że to prywatnie a okazał się na NFZ jak by któraś z okolic Zakopanego była to polecam :)

w7eM.png
    ozEK.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekarzami tak jest niestety, przykre jest to że zazwyczaj za godną opiekę medyczną trzeba płacić a nfz gdzie przecież każdy składki płaci ze wszystkim łaskę robią, nie wspomnę o kolejkach. Ja jakiś czas temu jak chciałam pójść na nfz do dermatologa to przez telefon zapisać się można było, owszem ale termin za 3 miesiące bodajże a jak chce się już to trzeba chyba od 6 rano stać pod rejestracja i walczyć o numerek. No cyrk po prostu :P

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ją po drugiej becie. Wyniki koło 17 ale się denerwuje. Jeszcze przedemna w lab kobieta taka grubo po 40 te robiła bete, ją już mam wizję że pomyla nasze wyniki i ją dostane jej hehe. Ależ się ten czas do 17 będzie ciagnal

Marietta, Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a prywatnie ile Wasz lekarz bierze za wizytę? Jak chodziłam w ciąży z córką to płaciłam 100zł za każdą i mam nadzieję że więcej teraz nie bierze

Maialenn nie martw się, oni bardzo pilnują żeby wszystko było jak trzeba. Myslę że rzadko zdarzają się pomyłki

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Hej wam ją po drugiej becie. Wyniki koło 17 ale się denerwuje. Jeszcze przedemna w lab kobieta taka grubo po 40 te robiła bete, ją już mam wizję że pomyla nasze wyniki i ją dostane jej hehe. Ależ się ten czas do 17 będzie ciagnal
    Długo musisz czekać na ten wynik :/ Betę nie tylko wykonuje się w ciąży, przy menopauzie też...jednak z tym wiekiem to nie raz można się zdziwić, trudno teraz określić ile kto ma lat, szczególnie jeżeli chodzi o kobiety :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    130zl bez cytologii, 150zl z cytologią. Idę tez na nfz po skierowanie na badania żeby nie płacić. Na prenatalne mam skierowanie do szpitala na nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:07

Wysłany: 18 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dziewczyny a prywatnie ile Wasz lekarz bierze za wizytę? Jak chodziłam w ciąży z córką to płaciłam 100zł za każdą i mam nadzieję że więcej teraz nie bierze

Maialenn nie martw się, oni bardzo pilnują żeby wszystko było jak trzeba. Myslę że rzadko zdarzają się pomyłki
    Ja też płacę 100zł i na każdej wizycie usg, dla mnie to w ogóle nieporozumienie, żeby na usg osobno i do lekarza osobno, no niestety tak czasami bywa

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 18 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    130zl bez cytologii, 150zl z cytologią. Idę tez na nfz po skierowanie na badania żeby nie płacić. Na prenatalne mam skierowanie do szpitala na nfz
    u nas też cytologia 20 zł, ale czasem mam za darmo, co drugi rok czy jakoś tak.

anka418 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka mówisz że długo? Niekiedy czytam że dziewczyny dopiero na drugi dzień maja wynik, to ją bym oszalała tyle czekać, ale pewnie co miasto to inny obyczaj:)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja też płacę 100zł i na każdej wizycie usg, dla mnie to w ogóle nieporozumienie, żeby na usg osobno i do lekarza osobno, no niestety tak czasami bywa

No ja właśnie na każde usg chodziłam do innego lekarza niestety. On tylko dopochwowe robił na początku. A takie dokładne z opisem zawsze kazał przynosić i chciałam czy nie chciałam, musiałam chodzić prywatnie gdzie indziej na usg

p19u3e3kp9e0sjpi.png

Wysłany: 18 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Agnieszka mówisz że długo? Niekiedy czytam że dziewczyny dopiero na drugi dzień maja wynik, to ją bym oszalała tyle czekać, ale pewnie co miasto to inny obyczaj:)
    Ja byłam o 8 na pobraniu, o 13 miały być wyniki, oczywiście zaraz się logowałam i były po 9, ale to zależy czy mają lab na miejscu, bo gdybym poszła w inne miejsce w moim mieście to też na drugi dzień by były, bo nie mają lab tylko punkt pobrań i wysyłają do badania

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bet robilas? Jakie mialas przyrosty?

Wysłany: 18 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Ile bet robilas? Jakie mialas przyrosty?
    2 razy 416, po 48h 916,8

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekam na relecje :-)

Ja za wizyte płaciłam 250zł ale teraz pójdę do innego za 150zł jest nowy u mnie w mieście więc zobaczymy co to za gin :-)

Wczoraj byłam u internisty aby dał mi recepty na refundowaną luteine to wieśniak mi nie dał i kazał iść do ginekologa ,w ogóle nie było z nim rozmowy. A jak zapytałam się o lek na zapalenie(tam na dole ) to powiedział że najpierw musze badania zrobić a potem przyjść z wynikami i dopiero moze wtedy coś wypisac. Ale byłam zła. \

A wy możecie coś polecić na zapalenie ,,tych dolnych części ciała'' :-) ??

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Mój bierze 80 zł bez względu na to, co robi, a muszę przyznać, że przy każdej wizycie bada mnie dokładnie, robi usg, a ostatnio jak byłam u Niego w połowie cyklu na kontroli, a później się okazało, że jestem w ciąży i drugi raz szłam po dwóch tygodniach to mi policzył 40 zł "bo Pani dopiero co była u mnie" :D Teraz na usg mi kazał przyjść w weekend do szpitala, gdzie ma dyżur, to nic nie zapłacę :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja objawów typu mdłości nie mam, ale miałam zgagę, czasem czuję takie rozpieranie od środka w brzuchu. Ale drugi dzień tak mnie biodro boli, leżeć nie, chodzić, siedzieć nie, masakra, w nocy chyba jest najgorzej, nie wiem czy to rwa kulszowa czy co, nigdy tak nie miałam. Początkowo myślałam, że to może ucisk macicy na miednicę, ale to nie to.
    Na poprawę humoru idę dziś na pazury.
    Miłego dnia! :*
    kochana no ja juz 4dzien mam tez problem z tym biodrem-wczoraj az sie do domu zwolniam.. ale to tez przez klucie jajnikow-nie wiem cczy to ze soba laczyc.. i ten bol w biodrze sie mi rozchodzi w strone kolana i w strone plecow..coz dzis wizyta to zapytam....

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ