Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Eliana ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży zaczęłam z mężem z każdej wypłaty odkładać "coś" dla dziecka i w ten sposób z wyprawką ruszyłam dopiero w styczniu z kilkoma ładnymi stówkami. My jesteśmy jeszcze w tej komfortowej sytuacji, że na wózek całą kwotę dają moi rodzice a teście też jakiegoś tysiaka obiecali więc starczy mi na wyprawkę łóżeczkową i wszystkie potrzebne kosmetyki i inne pierdułki dla syncia i dla mnie do porodu.
Madziuśka lubi tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Eliana ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży zaczęłam z mężem z każdej wypłaty odkładać "coś" dla dziecka i w ten sposób z wyprawką ruszyłam dopiero w styczniu z kilkoma ładnymi stówkami. My jesteśmy jeszcze w tej komfortowej sytuacji, że na wózek całą kwotę dają moi rodzice a teście też jakiegoś tysiaka obiecali więc starczy mi na wyprawkę łóżeczkową i wszystkie potrzebne kosmetyki i inne pierdułki dla syncia i dla mnie do porodu.
też tak robiłam - odkładałam i dopiero w 6m-cu zaczęłam kupować -
nick nieaktualnyja jak tylko się dowiedziałam , zaczęliśmy kupować coś co mi wpadło w oko neutralnego małe rzeczy. Ale szykowalismy sie z objawami na chlopca a jest dziewczynka. Dowiedzielismy sie bardzo wczesnie bo w 13 tyg i od tad jak idzie wsyztsko mega dziewczece
pasia27 lubi tę wiadomość
-
my nic jeszcze nie kupujemy a w sumie w sobotę zacznę 7 miesiąc ale my najpierw meble musimy zamówić u stlarza, juz projekt zrobiłam w tym tyg pojedziemy obgadać i wycenę, kase na meble dostaniemy od teściów, wczoraj dowiedziałam się,że kuzynka męża da nam trochę ubranek, łóżeczko, wanienkę w tym tyg mogę podejść pooglądać co mi się podoba
-
Witam się po wizycie:)
Mój Lilek waży juz 810g (m-c temu ważyła 370). Wiec zdziwiłam się pozytywnie, że tak dużo przybrała.
Niestety ja też przybiera, już mam na plusie 11kg, ale od dzisiaj jestem na diecie...
Lekarz stwierdził u mnie stan przedcukrzycowy, wiec od dzisiaj mam wyeliminować słodycze, skrócie i w ogóle wszystko co ma cukier. Na chwilę obecną mam nie mierzyć cukru, dieta powinna wystarczyć.
Dodatkowo anemia (hemoglobina-9, pomimo brania zelaza) i końska dawka żelaza. ..aż się boję skutków ubocznych.
Najważniejsze, że z malenstwem wszystko w porządku i tak ładnie nadgonila.
Miłego dnia dla wszystkich i powodzenia na wizytach:)Agusia ;), tola2014, migussia, klaudia1534, katarzyna_d, Carolq, Anniusia, Patrycja24, Dariaaa88, Madziuśka, pasia27, bereda11, Cigaretta, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy niedawno z wizyty
Z Małym wszystko dobrze, nadal jest chłopcem
Waży ok. 830g więc nieduży - lekarz powiedział że jak na razie rośnie tak na 2,9kg-3kg (w porównaniu do mamy i tak duży - bo ja miałam 2300:) ) Ale najważniejsze że wszystko w porządku, lekarz dokładnie wszystko mierzył po kilka razy
Powiedział że przy cukrzycy częściej będzie mi robił USG żeby sprawdzać czy z dzidzią wszystko w porządku i jak rośnie. Spadkami diety mam się nie przejmować - mogę schudnąć na tej diecie do 3kg. I dostałam też zdjęcie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc957b1c0fe8.jpg
I ostatnio tygodniowe zakupy:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f3ebfbf77a.jpg
przyszło łóżeczko z całym wyposażeniem (reszta już schowana w szufladzie), z poduszki na razie najbardziej korzysta mąż - mówi że bardzo wygodna ;p bluzeczka za 6zł z ciucholandu tak na roczniakaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:47
JusWik, Agusia ;), migussia, tola2014, klaudia1534, katarzyna_d, Carolq, Anniusia, Patrycja24, FeliceGatto, Dariaaa88, Madziuśka, pasia27, Cigaretta, JustyśM, monilia84 lubią tę wiadomość
-
My wyprawkę kompletowaliśmy jakoś od 4 miesiąca, ale tylko ubranka, resztę w styczniu zaczęliśmy kupować
Ale odkładaliśmy już dużo wcześniej, mąż jeszcze przed ślubem kupił skarbonkę i zbierał pięciozłotówki na przyszłą wyprawkę, a przez jakieś 3 lata ładna sumka się uzbierała
pasia27 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny fajne wieści, kurcze faktycznie z 300g na800 to duuużo hehehe. Ja mam wizytkę za tydzień to już 27 tydzień będzie. Ciekawa jestem ile malusze urósł. Ostatnio miał 460g chyba.
Odnośnie porodu to ja jakoś samego porodu się nie boję tylko jak któraś z was napisała - boję się o maluszka. Przed ciążą zawsze byłam zdania że muszę mieć cc a teraz o dziwo zmieniłam zdanie i chciałabym urodzić naturalnie. Ale zobaczymy jak to będzie.
Kurcze ja co odłożę pieniądze to kurna coś się zawsze zesra i trzeba je wydać. Teraz to już jak gdzieś jestem to po prostu kupuję i tyle. My jeszcze w maju mamy 2 komunie i to na dodatek u chrześniaka mojego i męża wrrrr aż mi się coś robi... -
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Dziewczyny gratuluje wizyt
super dzieciaczki rosną
U mnie dzis była położna i stwierdziłam ze za mało przybieram5 kg od 2 tyg chyba nic nie przybrałam może z 4 gram więcej
tola2014 lubi tę wiadomość
-
migussia wrote:Gratulacje udanych wizyt
Domi fajne zakupy. Lozeczko zamawialas na allegro?? Wzor poduszki bardzo mi sie podoba
Później cyknę zdjęcie pościeli -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny przynajmniej fajnie ze wciąż coś się dzieje
każda wrzuca fotki wyprawki, Maluszków itd
uwielbiam
mogłabym na to patrzeć całe dnia ja średnio raz w tygodniu przebieram rzeczy dla Niuni i się do nich tulę
tak bardzo chciałabym już ją mieć ze sobą
powiem Wam że na początku nie wyobrażałam sobie jak wielka to jest miłość
i jaka nagła ..
JusWik, tola2014, Negra, pasia27, migussia lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:Kasia a Ty w PL mieszkasz??? Nie ogarniam z tymi położnymi, do jednych przychodzą a do innych nie...
ja się spotykam z położną w przychodni mojego lekarza ona tam pracuję i tak mi też jest wygodniej a po porodzie przyjdzie do domuJusWik lubi tę wiadomość