X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny nie sugerujcie się terminem porodu z USG bo jest niewiarygodny, ten z miesiączki jest bardziej zbliżony do prawdziwego :)
    Ja się sugeruję, bo i termin z USG i z OM mam na 23 maja ;) :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie akurat z om jest niewiarygodny bo ja mam długie cykle i owulacje w 20 dniu a akurat jestem pewna kiedy zaszłam w ciąże i termin idealnie pokrywa się z usg :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Hej dziewczyny witam sie w nowym tygodniu :) jutro zaczne 25 tc ciazy :)

eee mi sie wydaje że 26tc zaczniesz bo jesteś 24t6d - czyli 25tc

Negra lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz sugeruje się terminem z ostatniej miesiączki i w karcie ciąży tak mam wpisane.
    Któraś z Was jeszcze pracuje?
    ja po szpitalu siedzę jeszcze w domku do środy, ale w czwartek wybieram się do pracy.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    eee mi sie wydaje że 26tc zaczniesz bo jesteś 24t6d - czyli 25tc

Dla mnie to 25 tc skoro dzis 24 i 6 zreszta to odpowoada na usg wielkosci coreczki a 26 to wyybiega za daleko. Ginekolog za to mowi 25/26

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwoch ginekologow mowi ze z om jest termin malo prawdopodobny bo mialam dlugie cykle 34 - 38 dni i owulacje mialam pozniej

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Dla mnie to 25 tc skoro dzis 24 i 6 zreszta to odpowoada na usg wielkosci coreczki a 26 to wyybiega za daleko. Ginekolog za to mowi 25/26
    Ja sie dopiero zorientowalam, ze faktycznie jestes tydzien do przodu :-) ale mam jarzenie hehe.

Patrycja24
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:24

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja też mam późne owulacje i rodziłam po terminie z OM a z USG miałam 10 dni wcześniej niż z OM, po prostu młody był większy niż powinien i też tak się urodził. Teraz z OM mam na 5 maja, według owulacji 11maj a z USG koniec kwietnia, początek maja. Więc znowu rozbieżniść dlatego sugeruje się z OM bo to czy urodzę wcześniej czy później to nie robi mi różnicy bo tak na prawdę termin będzie zbliżony do terminu z OM, no chyba że wynikną jakieś komplikacje i urodzę wcześniaka.

no ja nie mam z usg wcześniej tylko później ale przyznam się szczerzę,że ja się nie obraże jak urodzę pod koniec kwietnia..oby nie przenosić :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kasia a Ty w PL mieszkasz??? Nie ogarniam z tymi położnymi, do jednych przychodzą a do innych nie...

Tak w Polsce :) w poniedziałek ma znowu przyjść :) nie wiem po co ale jak chce to niech przychodzi .. Nie place za to

bereda11 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam z pracy, zjadłam obiadek, zaraz lecę do Dentysty, ale myślę sobie wskoczę na 5 minutek zobaczyć jakie tematy dzisiaj na tapecie :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    dziewczyny fajne wieści, kurcze faktycznie z 300g na800 to duuużo hehehe. Ja mam wizytkę za tydzień to już 27 tydzień będzie. Ciekawa jestem ile malusze urósł. Ostatnio miał 460g chyba.
    Odnośnie porodu to ja jakoś samego porodu się nie boję tylko jak któraś z was napisała - boję się o maluszka. Przed ciążą zawsze byłam zdania że muszę mieć cc a teraz o dziwo zmieniłam zdanie i chciałabym urodzić naturalnie. Ale zobaczymy jak to będzie.
    Kurcze ja co odłożę pieniądze to kurna coś się zawsze zesra i trzeba je wydać. Teraz to już jak gdzieś jestem to po prostu kupuję i tyle. My jeszcze w maju mamy 2 komunie i to na dodatek u chrześniaka mojego i męża wrrrr aż mi się coś robi...
    My tez mamy w maju komunie męża chrześniaka hehe ale ja juz nie jadę bo się pokrywa z terminem porodu hehe a 160km od.czestochowy wiec...najwyzej pojedzie on sam albo z malym :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykle jak w zegarku z owu w 14dniu ksiazkowa hehe wiec 2terminy porodu pokrywaja sie z USG I pokrylo sie z pierwszym porodem prawie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam,że jestem padnięta narobiłam się dzisiaj, wposprzątała mieszkanie, upiekłam ciasto, chleb w piekarniku dochodzi, pranie 3 już wstawione, zrobiłam porządki z moimi haftami uff za dużo a i jeszcze dziś mamy gości

a Julka wariuję w brzuchu :) kiedy ona śpi to ja nie wiem...

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    powiem wam,że jestem padnięta narobiłam się dzisiaj, wposprzątała mieszkanie, upiekłam ciasto, chleb w piekarniku dochodzi, pranie 3 już wstawione, zrobiłam porządki z moimi haftami uff za dużo a i jeszcze dziś mamy gości

Anniusia, moja Maja tez nie wiem kiedy śpi, w nocy szaleje, w pracy jak siedzę też, jadę samochodem też nie jest lepiej ;)

Anniusia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

Co haftujesz?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie linki do jakiś fajnych promocji na pampersy. Tak żeby wychodziło max 40 gr za sztuke

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Co haftujesz?

Kochana wszystko obrazy, pejzaże, metryczki, kartki na święta, teraz robię obrazek do naszego mieszkanka wszystko haftem krzyżykowym :) takie moje hobby czasem ktoś coś zamówi to też robię :)

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Madziuśka ma rację- jutro będziesz miała za sobą pełne 25 tygodni, czyli zaczynasz 26 tydzień. 25t0d, 25t1d itd to trwający 26 tydzień. Nie mówi się, że jesteś w 25 tygodniu, jeśli on minął i leci następny tydzień :-)

Madziuśka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- witam się dziś z Wami wieczorkiem, z Patologii Ciąży... :-(
    Trafiłam tu, bo moje serducho ostatnio wariowało do tego stopnia, że robiło mi się słabo... A na przyjęciu trafiłam na mojego "ulubionego" lekarza, który wymyślił, że nie podoba mu się mój cukier (81/160/133) i wpisał mi w zlecenia profil glukozy. Lekarka, która mnie badała po przyjęciu powiedziala, że wszystkie wyniki są w normie i ona nie rozumie tego zlecenia, ale jednocześnie nie może go cofnąć...

Coś mnie trafi- od rana co godzinę pobierają mi krew z palca, aż do jutrzejszego ranka. Faktem jest, że wyniki wychodzą mi różne, ale przez to serce zeszło na dalszy plan- a to właśnie tym mieli się zająć!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ