Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
katarzyna_d wrote:Tak w Polsce
w poniedziałek ma znowu przyjść
nie wiem po co ale jak chce to niech przychodzi .. Nie place za to
Do mnie tez przyjezdza polozna podobno w Polsce po 20 tyg powinno soe miec taka polozna, do mnie sama zadzwonila bo dali jej namiary w przychodni. Byla raz zmierzyla mi cisnienie i tetno dziecka i w srode znow ma przyjechac
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Madziuśka ma rację- jutro będziesz miała za sobą pełne 25 tygodni, czyli zaczynasz 26 tydzień. 25t0d, 25t1d itd to trwający 26 tydzień. Nie mówi się, że jesteś w 25 tygodniu, jeśli on minął i leci następny tydzień
Ja uznaje tak jak moj ginekolog mam skonczone 25 tygodni czyli jestem w 25 tak samo jak ma ktos 25 lat skonczone to bie mowi ze ma 26 lattola2014, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny 25 tc trwa do momentu kiedy się w pełni nie zakończy. Wiec 25+1 to nadal 25 tydzień. Ginekolodzy tego się trzymają. Można mówić początek 26 tyg.ale pełne 25 tyg. Gdy coś po drodze się wydarzy czego nikomu nie życzę napiszą ze ciąża zakończona 25 tyg, a nie 26 lub początkiem 26 tyg. mimo że było 25+1 .
malvva, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:Macie linki do jakiś fajnych promocji na pampersy. Tak żeby wychodziło max 40 gr za sztuke
https://m.mall.pl/pieluchy-pampers-2-5-kg/pampers-pieluchy-premium-care-1-newborn-2-mini-222-szt-zapas-na-miesiac?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=Facebook_dpaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:36
tola2014 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Oooo to tak jak u Nas dziewczyna jedną tłumaczyła a jak 2015 się skończył to dalej mówisz że jesteś w 2015 czy już w 2016
Patrycja ja mowie tak jakiej wielkosci jest dziecko a nie na wyrost jest za male na 26 tydzien i tyle lekarz tak samo mowi ze jestem w 25 tygodniuAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Oooo to tak jak u Nas dziewczyna jedną tłumaczyła a jak 2015 się skończył to dalej mówisz że jesteś w 2015 czy już w 2016
Gdyby usiąść z kalendarzem i policzyć, to okaże się, że pełnych 25 tygodni już minęło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:36
-
tola2014 wrote:Dziewczyny 25 tc trwa do momentu kiedy się w pełni nie zakończy. Wiec 25+1 to nadal 25 tydzień. Ginekolodzy tego się trzymają. Można mówić początek 26 tyg.ale pełne 25 tyg. Gdy coś po drodze się wydarzy czego nikomu nie życzę napiszą ze ciąża zakończona 25 tyg, a nie 26 lub początkiem 26 tyg. mimo że było 25+1 .
Zgadzam sie w 100 % moj ginekolog tak samo mowiAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Podsumuwujac juz to zeby sie dalej nie rozwodzic dzis jestem w 24 tygodniu i 6 dni dokladnie tak jak pokazuje suwaczek a jak mam 25 lat z hakiem to mowie np 25 i pol a nie 26
Dzisiaj zlapal mnie dziwny bol w podbrzuszu na chwile przestal i potem znow jak narazie do tej pory cisza mysle ze to skorcze przepowiadajace podzas calej ciazy nie mialam takiego bolu jak mocny miesiaczkowy. -
Eeee dobra nie ma sensu ją jestem w 29 tygodniu bo on trwa w tym momencie a skończone mam 28 mi położna i gin piszą rozpoczęty tydzień tylko ten na NFZ pisze ale on pisze np 28 tyg nie tc jako tydzień ciąży
Negra, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Anniusia wrote:Kochana wszystko obrazy, pejzaże, metryczki, kartki na święta, teraz robię obrazek do naszego mieszkanka wszystko haftem krzyżykowym
takie moje hobby czasem ktoś coś zamówi to też robię
mam w planie zrobic buciki dla niuni -
Negra wrote:Dziewczyny- witam się dziś z Wami wieczorkiem, z Patologii Ciąży...
Trafiłam tu, bo moje serducho ostatnio wariowało do tego stopnia, że robiło mi się słabo... A na przyjęciu trafiłam na mojego "ulubionego" lekarza, który wymyślił, że nie podoba mu się mój cukier (81/160/133) i wpisał mi w zlecenia profil glukozy. Lekarka, która mnie badała po przyjęciu powiedziala, że wszystkie wyniki są w normie i ona nie rozumie tego zlecenia, ale jednocześnie nie może go cofnąć...
Coś mnie trafi- od rana co godzinę pobierają mi krew z palca, aż do jutrzejszego ranka. Faktem jest, że wyniki wychodzą mi różne, ale przez to serce zeszło na dalszy plan- a to właśnie tym mieli się zająć!
Negra lubi tę wiadomość