Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq wrote:Dziewczyny przynajmniej fajnie ze wciąż coś się dzieje
każda wrzuca fotki wyprawki, Maluszków itd
uwielbiam
mogłabym na to patrzeć całe dnia ja średnio raz w tygodniu przebieram rzeczy dla Niuni i się do nich tulę
tak bardzo chciałabym już ją mieć ze sobą
powiem Wam że na początku nie wyobrażałam sobie jak wielka to jest miłość
i jaka nagła ..
dokładnie ja też sobie nie wyobrażałam jak to jest z miłością do dziecka a teraz czuję,że jak ją zobaczę to zacałujęnie mogę się tego doczekać już chciałabym wiedzieć jak wygląda
Różyczka lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to moim zdaniem praktyczniej jest oszczędzać pieniądze w banku lub w skarbonce niż kupować ciuszki...Prawda jest taka, że jak już będziesz w ciąży ktoś z bliskich osób lub nawet nieco dalszych sam zapyta czy czegoś nie potrzebujesz dla dziecka. Tym sposobem do rozwiązania masz szansę za grosze lub zupełnie darmo uzbierać sporo ubranek i innych wyprawkowych rzeczy. Wtedy będziesz wiedziała na co wydać uzbierane pieniążki, czego naprawdę potzrebujesz. Poza tym wydaje mi się, że na samym początku ciąży z tej ekscytacji kupuje się rzeczy zbędne lub niepraktyczne. Każdy robi po swojemu, każdy robi jak woli i Ty też koniec końców sama zdecydujesz kiedy i na co chesz wydawac pieniądze. Pamiętaj, że duże wydatki zaczną się po urodzeniu dziecka ( pieluchy oraz mleko gdyby się okazało, że z jakiegoś powodu nie będziesz miała pokarmu )i warto mieć zaskórniaki. Ciuszki za grosze możesz kupić na ciuchach, pieluchy nie.
Ale smęcę... Czuję się ostatnio fatalnie, ale tak podobno często wygląda III trymestr...
Co do porodu..., chodze na jogę dla kobiet w ciązy i dużo czytam i marzy mi się poród SN...ale ostatni brak sił daje mi do myślenia... ja zaczęłam się zastanawiać jak ja dotrwam te 90 dni do porodu i czy w ogóle będę miała siłe żeby rodzić...
Moja lekarka sugerowała cesarkę, jak tak dalej będzie to chyba zacznę się skłaniać w tym kierunku, jeszcze zobaczę co będzie na szkole rodzenia.
Jestem do niczego -
Różyczka masz rację absolutnie się zgadzam, tyle że czasami poprostu wychodzi inaczej. Ja dziś rozmawiałam z siostrą cioteczną która w grudniu urodziła synka i ma mi przesłać rzeczy z których już wyrósł, więc nie szaleję tak bardzo z ubrankami. Bardziej nastawiam się na zakup pościeli, kocyków, ręczników do kąpania, środków higienicznych itp.
-
JusWik wrote:Muszę którejś lutowej niedzieli wyciągnąć mojego męża do ikei i kupić upatrzoną komodę właśnie na te wszystkie ubranka i przybory.
JusWik lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Hej dziewczyny witam sie w nowym tygodniu
jutro zaczne 25 tc ciazy
Dzwonila dziś polozna i 8 lutego na 17 mam pierwsze spotkanie szkoly rodzeniaale sie ciesze siedze tyle w domku to wyjde cos sie dowiedziec.
Ja juz mebelki mam i lozeczko, ubranek cala masa i wozek tez juz stoi jeszcze tylko posciel do lozeczka, laktator, poduszke rogala do karmienia no i kosmetyki i cos dla mnie do szpitala napewno sie wyrobimyzaczelismy kupowanie kolo 4 miesiaca i bardzo sie ciesze bo nie stresuje sie ze nie zdarze
helutka lubi tę wiadomość
-
malvva wrote:Hej dziewczyny witam sie w nowym tygodniu
jutro zaczne 25 tc ciazy
Dzwonila dziś polozna i 8 lutego na 17 mam pierwsze spotkanie szkoly rodzeniaale sie ciesze siedze tyle w domku to wyjde cos sie dowiedziec.
Ja juz mebelki mam i lozeczko, ubranek cala masa i wozek tez juz stoi jeszcze tylko posciel do lozeczka, laktator, poduszke rogala do karmienia no i kosmetyki i cos dla mnie do szpitala napewno sie wyrobimyzaczelismy kupowanie kolo 4 miesiaca i bardzo sie ciesze bo nie stresuje sie ze nie zdarze
malvva lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Patrycja24 wrote:Malvva, to idziemy leb w leb bo ja tez jutro rozpoczynam 25 tydzien
Ciekawe ktora pierwsza urodzija mialam termin na 13 maja z ostatniej miesiaczki ale na usg mi sie przesunelo na 17 maja i do tej daty dwoch lekarzy sie przychyla ale te ostatnie dni to wszystko moze sie zdarzyc
Patrycja24 lubi tę wiadomość
-
migussia, poszewki mam takie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76deacb7c881.jpg
będą do tego granatowe dodatki
sypialnię będziemy mieć w tonacjach granatowo szaro białych i w takich też kolorach będzie kącik Dominika, może ewentualnie niewiele czerwieniPatrycja24, migussia, JusWik lubią tę wiadomość