X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dzwonilam do apteki pytalam o syrop prawoślazowy, mówiłam ze jestem w ciazy, to babka powiedziaka ze ona mi go nie sprzeda bo jest tam jakiś skład co jest szkodliwy . No i dupa jestem bez syropu :-\
    To kup ten prenalen, ja piłam prawoślazowy, bo mi położna pozwoliła... Co kraj to obyczaj

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego i spokojnego dnia tym ktore dzisiaj pracuja i to jeszcze tak dlugo bo caly dzien , i milego tym ktore sie dzisiaj lenia jak ja :-) (chociaz obiad , sprzatanie tego nie mozna nazwac nic nie robienie :-(

CassieMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    To kup ten prenalen, ja piłam prawoślazowy, bo mi położna pozwoliła... Co kraj to obyczaj

Pytalam to mówiła ze on nie jest odkrztusny:( może poczekam kurw na zapalenie płuc to w tedy mi cos dadzą :[

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    milego i spokojnego dnia tym ktore dzisiaj pracuja i to jeszcze tak dlugo bo caly dzien , i milego tym ktore sie dzisiaj lenia jak ja :-) (chociaz obiad , sprzatanie tego nie mozna nazwac nic nie robienie :-(

Łączę się w bólu, ja wysprzątałam już łazienkę i kuchnię....dobrze, że obiad mam z wczoraj :D

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wstyd się przyznać, ale ja jeszcze w łóżku przed tv, i dzisiaj chyba nie mam zamiaru wstać :p

CassieMK, bimba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cigareta jak ci zazdroszczę a ja w robocie nudze się jak mops

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zastanawiam...kawa zbożowa, czy drzemka...? :D

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    A ja się właśnie zastanawiam...kawa zbożowa, czy drzemka...? :D
    bierz drzemke!!! ;)

CassieMK, Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierz kawe a pozniej drzemke :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię na odwrót, bo mnie większa senność wzięła... najpierw drzemka, później kawka ;)

oar89jcgzipdaets.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Łączę się w bólu, ja wysprzątałam już łazienkę i kuchnię....dobrze, że obiad mam z wczoraj :D

hehe ja nie wiem skąd w was tyle siły,ja bym tylko spała i spała..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj cały dzień haftuje moimi krzyżykami i oglądam ojca chrzestnego..nigdzie się nie ruszam :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dzis będę całować muszle, posprzątałam sypialnie i mu dam rady widzę samoloty i placek ziemniaczany chce wyjść spowrotem :P

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od środy definitywny nakaz leżenia :( Pojawiło się różowe plamienie niewiadomego pochodzenia i ginka już mi zapowiedziała, że 1 trymestr cały na leżąco z kupą leków. Już nie wiem jak leżeć, tak mi niewygodnie w tym łóżku. Ale jak trzeba, to dla dzidziulka zniosę wszystko.
    Na wizycie (nieplanowanej tylko nagłej przez to plamienie) na razie było widać pęcherzyk ciążowy o rozmiarach 8,5mm x 7mm. Teraz nerwowe czekanie na kolejną wizytę 1.10 i strach czy będzie bijące <3

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A ja chyba dzis będę całować muszle, posprzątałam sypialnie i mu dam rady widzę samoloty i placek ziemniaczany chce wyjść spowrotem :P

współczuję..biedna ty..ja nie cierpię wymiotować :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie - jestem po tygodniu nieobecności. tak się źle czułam że nawet nie miałam siły tu wchodzić.

w zeszła sobotę byłam w Białymstoku i też dostałam różowego plamienia - po znajomości gin i się okazało że mi się krwiak zrobił. więc również leżenie w domu. Narazie do 30 września i zobaczymy co dalej... dodatkowo zero apetytu, ciągle mdłości i wymioty - lecę z wagi.
    Ale.... wczoraj niespodziewanie byłam u gina i zobaczyłam serduszko bijące. WOW!!!!
    a teraz lecę czytać co nastukałyście

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    A u mnie od środy definitywny nakaz leżenia :( Pojawiło się różowe plamienie niewiadomego pochodzenia i ginka już mi zapowiedziała, że 1 trymestr cały na leżąco z kupą leków. Już nie wiem jak leżeć, tak mi niewygodnie w tym łóżku. Ale jak trzeba, to dla dzidziulka zniosę wszystko.
    Na wizycie (nieplanowanej tylko nagłej przez to plamienie) na razie było widać pęcherzyk ciążowy o rozmiarach 8,5mm x 7mm. Teraz nerwowe czekanie na kolejną wizytę 1.10 i strach czy będzie bijące <3

Kochana słuchaj lekarza !!! Nic sie nie martw będzie dobrze !!!! Zobaczysz swoje upragnione serduszko <3 pozdrawiam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    będzie bijące, a ty będziesz jeszcze śmigać w 2 trymestrze. Także teraz ładnie leż i zbieraj siły na potem ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    witajcie - jestem po tygodniu nieobecności. tak się źle czułam że nawet nie miałam siły tu wchodzić.

w zeszła sobotę byłam w Białymstoku i też dostałam różowego plamienia - po znajomości gin i się okazało że mi się krwiak zrobił. więc również leżenie w domu. Narazie do 30 września i zobaczymy co dalej... dodatkowo zero apetytu, ciągle mdłości i wymioty - lecę z wagi.
    Ale.... wczoraj niespodziewanie byłam u gina i zobaczyłam serduszko bijące. WOW!!!!
    a teraz lecę czytać co nastukałyście

kurczę co jest z tymi plamieniami co druga pisze :'(. Ja nie wiem dawniej kobiety jak wolu tyrali do konca porodu i bylo ok, a teraz tyle problemów. Sama 6 lat temu latałam w zimie śnieg odwalalam zero problemów.

Z każdym rokiem jest coraz gorzej na tym świecie :-\

Kochana dobrze ze z maluszkiem jest ok <3 trzymaj się

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    kurczę co jest z tymi plamieniami co druga pisze :'(. Ja nie wiem dawniej kobiety jak wolu tyrali do konca porodu i bylo ok, a teraz tyle problemów. Sama 6 lat temu latałam w zimie śnieg odwalalam zero problemów.

Z każdym rokiem jest coraz gorzej na tym świecie :-\

Kochana dobrze ze z maluszkiem jest ok <3 trzymaj się

kurczę racja, teściowa mówi,że ona nawet usg nie miała a i żadnych objawów też nie, do samego porodu harowała a jedynie widać było po brzuchu,że jest w ciąży .... ale wydaje mi się,że stres i dzisiejsza chemiczna żywność ma duży wpływ na nasz organizm..

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ