Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
ja nadal czuję spięty brzuch, rozciągnięty w każdą sttonę jak napompowany balon. Jestem przez to rozdrażniona i ciagle bym tylko leżała i szczerze mówiąc zerkałam sie z pracy zeby poleżeć godzinkęmnie tez chyba przeziębienie bierze, zaraz zrobie herbatę z sokiem z malin i duza ilością cytryny. Jutro przyjaciele przylatują z roczna córeczka, nie chcialabym byc chora...
Moj maż nie bardzo interesuje sie wyprawka, daje mi wolna rękę. Oczyeiscie chetnie ogłada co kupiłam, kilka rzeczy razem wybrałyśmy ale ogólnie uważa ze sama swietnie sobie z tym poradze. Prosiłam go żeby poszukał wózka używanego bo to wcale nie tak łatwo kupic dobrze utrzymany w dobrej cenie. Planujemy wydać ok 2000 tyś ma wózek z drugiej ręki wiec trzeba dobrze poszukac bo to jednak nie są grosze.
Najbardziej mi się podoba jak przynosi nowinki typu " gruszki już się nie używa, wielu lekarzy zabrania, teraz tylko " katarek " lub ... " . To miłe, że w pracy rozmawia o takich sprawach:)
Czy Wy rozmawiacie z partnerami, mężami jak to bedzie jak Dziecko przyjdzie na swiat?
My w ogole, nie wiem czy to wszystko samo wyjdzie w praniu , czy lepiej przegadać teraz pare spraw?
Doświadczone mamy, macie jakieś rady?
-
31tc (30+0)
w końcu 3 z przodu i 70 dni do terminu 3/4 za mną teraz to już z górki
maimama, klaudia1534, JusWik, Patrycja24, JustyśM, Negra, Aniu_leczka, migussia, Sylika, bereda11, tola2014, pasia27, Iwa81, TakaMama, monilia84, helutka, Madziuśka, bimba lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Wiesz on tak nisko od jakiegos tygodnia czy 2 ale przy której z kolei ciąży dosyć szybko opada chyba no ale i młoda na pecherzu siedzi jak na tronie od wieczora a myślałam że zostanie już głową w dół.. z Nela brzuch opadł mi jakoś ok 32 tygodnia zdaje się miesiąc później Nelka się urodziła, ale zdaje się jeszcze tak mocno nie opadł bo młoda twardo głową pod samym zebrem i blokuje mnie
jak opadnie to luzik będzie pod zebrami
Livia
Nela
Marcel
-
Hej, dawno mnie tu nie bylo, ale pisze bo chcialam zapytac, o co chodzi z ta druga grupa majowkowa na FB?
Ja nie mam czasu nawet BBF ogarniacPracuje caly czas a po pracy tez mam mase zajec. Jak ktos cos chce to na priv jak cos.
-
Jeśli lekarz uważa, że twój malec będzie po urodzeniu ważyć:
ok 3 kg - kup body na 52 cm;
3,8-4 kg - kup body na 56 cm;
ponad 4 kg - kup body na 60 cm.
Wtedy jest szansa, że ubranka będą naprawdę dobrze dopasowane. Jednak doświadczeni rodzice przekonują, że nie trzeba być tak precyzyjnym i radzą kupić całą bieliznę dla dziecka od razu na 62 cm. Niemowlaki rosną błyskawicznie, a do tego nie tak rzadko rodzą się większe niż USG "przewiduje".Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:59
migussia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:31tc (30+0)
w końcu 3 z przodu i 70 dni do terminu 3/4 za mną teraz to już z górki
Anusia dodałam linka z fajną stronką i tam jest sporo ciekawych rzeczy między innymi jak ubierać takie maleństwoxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Bree wrote:Hej, dawno mnie tu nie bylo, ale pisze bo chcialam zapytac, o co chodzi z ta druga grupa majowkowa na FB?
Ja nie mam czasu nawet BBF ogarniacPracuje caly czas a po pracy tez mam mase zajec. Jak ktos cos chce to na priv jak cos.
Bree, FeliceGatto, Monikkk, myszka2070, Idgie, helutka lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Hej Dziewczyny,
ja nadal czuję spięty brzuch, rozciągnięty w każdą sttonę jak napompowany balon. Jestem przez to rozdrażniona i ciagle bym tylko leżała i szczerze mówiąc zerkałam sie z pracy zeby poleżeć godzinkęmnie tez chyba przeziębienie bierze, zaraz zrobie herbatę z sokiem z malin i duza ilością cytryny. Jutro przyjaciele przylatują z roczna córeczka, nie chcialabym byc chora...
Moj maż nie bardzo interesuje sie wyprawka, daje mi wolna rękę. Oczyeiscie chetnie ogłada co kupiłam, kilka rzeczy razem wybrałyśmy ale ogólnie uważa ze sama swietnie sobie z tym poradze. Prosiłam go żeby poszukał wózka używanego bo to wcale nie tak łatwo kupic dobrze utrzymany w dobrej cenie. Planujemy wydać ok 2000 tyś ma wózek z drugiej ręki wiec trzeba dobrze poszukac bo to jednak nie są grosze.
Najbardziej mi się podoba jak przynosi nowinki typu " gruszki już się nie używa, wielu lekarzy zabrania, teraz tylko " katarek " lub ... " . To miłe, że w pracy rozmawia o takich sprawach:)
Czy Wy rozmawiacie z partnerami, mężami jak to bedzie jak Dziecko przyjdzie na swiat?
My w ogole, nie wiem czy to wszystko samo wyjdzie w praniu , czy lepiej przegadać teraz pare spraw?
Doświadczone mamy, macie jakieś rady?
pasia27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Annusia wszystko zależy od pogody i chyba tak na prawdę same będziemy musiały wyczuć czy maleństwu nie jest za ciepło czy za zimno. Ja do szpitala szykuje zestawy typu bodziak długi lub krótki rękaw a na to pajacyk lub bodziak długi rękaw i półśpiochy lub śpiochy. Kaftaników nie cierpię, mam może ze 3 używane od szwagierki. I w domu też tak planuję ubierać, chyba że będzie bardzo gorąco to się będzie kombinować
migussia mój znowu najchętniej by kupił wszystko teraz jużOstatnio mu tłumaczyłam, że nie miałabym takiej frajdy z rozpakowywania jakby mi wszystkie internetowe zamówienia przyszły w jeden dzień
xpatii duży ten Twój brzusio, fajniutki
Ja przed chwilą też zrobiłam kilka zdjęć muszę zgrać na komputer i też się pochwalę, a co
Bree fajnie, że jesteś, co tam u Ciebie? Jak się czujesz?
Na FB dziewczyny założyły grupę zamkniętą w celu większej prywatności i tak jakoś wyszło, że większość przeniosła się tam a tutaj została nas garstka.Bree, xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość
-
ja też większość mam na 62 ale też kupiłam pare na 56 bo myślę że mój synio kolo 3 kg będzie ważył. Choć mąż twierdzi, że po tatusiu 4 kg napewno będzie miał hue hue hue. Ja dość szczupła więc nie uśmiecha mi się 4kg arbuza przez dziurkę od klucza przecisnąć
pasia27 lubi tę wiadomość
-
A ja powiem, ze nasz tatus interesuje sie, ale i tak daje wolna reke. Jak on to mowi "wiesz najlepiej co potrzebne". Wydaje mi sie, ze faceci to angazuja sie tak na serio jak juz maluszek jest na swiecie. U nas jest jeszcze ten minus, ze moj partner pracuje do 15 maja za granica.
Negra lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Mój mąż też uważa, że ja lepiej to ogarnę a on chętnie ogląda co kupiłam i cieszy się równie jak ja. Wiem, że przy zakupie wózka czy łóżeczka napewno będzie miał swój udział. Większość rzeczy i tak mu pokazuję zanim kupię, czasem nawet coś podpowie na co ja uwagi nie zwracam
Negra, pasia27 lubią tę wiadomość