X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) pogoda paskudna deszczowa a ze dostalam wyplate to zakupy przez neta ;p

zamówiłam otulacz, poduszke do karmienia rogal, posciel i ochraniacz, teraz szukam laktatora elektrycznego ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    ja nadal czuję spięty brzuch, rozciągnięty w każdą sttonę jak napompowany balon. Jestem przez to rozdrażniona i ciagle bym tylko leżała i szczerze mówiąc zerkałam sie z pracy zeby poleżeć godzinkę :) mnie tez chyba przeziębienie bierze, zaraz zrobie herbatę z sokiem z malin i duza ilością cytryny. Jutro przyjaciele przylatują z roczna córeczka, nie chcialabym byc chora...

Moj maż nie bardzo interesuje sie wyprawka, daje mi wolna rękę. Oczyeiscie chetnie ogłada co kupiłam, kilka rzeczy razem wybrałyśmy ale ogólnie uważa ze sama swietnie sobie z tym poradze. Prosiłam go żeby poszukał wózka używanego bo to wcale nie tak łatwo kupic dobrze utrzymany w dobrej cenie. Planujemy wydać ok 2000 tyś ma wózek z drugiej ręki wiec trzeba dobrze poszukac bo to jednak nie są grosze.

Najbardziej mi się podoba jak przynosi nowinki typu " gruszki już się nie używa, wielu lekarzy zabrania, teraz tylko " katarek " lub ... " . To miłe, że w pracy rozmawia o takich sprawach:)
    Czy Wy rozmawiacie z partnerami, mężami jak to bedzie jak Dziecko przyjdzie na swiat?
    My w ogole, nie wiem czy to wszystko samo wyjdzie w praniu , czy lepiej przegadać teraz pare spraw?
    Doświadczone mamy, macie jakieś rady?

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny próbuje ogarnąć temat ciuszków i ja nie kumam jak się to dziecko ubiera czy ktoś może napisać jak takie maleństwo ubierać bodziaki i na to śpiochy czy jak?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31tc (30+0) ;) w końcu 3 z przodu i 70 dni do terminu 3/4 za mną teraz to już z górki ;)

2a766vm.jpg

maimama, klaudia1534, JusWik, Patrycja24, JustyśM, Negra, Aniu_leczka, migussia, Sylika, bereda11, tola2014, pasia27, Iwa81, TakaMama, monilia84, helutka, Madziuśka, bimba lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piękny brzusio i chyba już nisko czy mi się wydaje?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz on tak nisko od jakiegos tygodnia czy 2 ale przy której z kolei ciąży dosyć szybko opada chyba no ale i młoda na pecherzu siedzi jak na tronie od wieczora a myślałam że zostanie już głową w dół.. z Nela brzuch opadł mi jakoś ok 32 tygodnia zdaje się miesiąc później Nelka się urodziła, ale zdaje się jeszcze tak mocno nie opadł bo młoda twardo głową pod samym zebrem i blokuje mnie ;) jak opadnie to luzik będzie pod zebrami ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie bylo, ale pisze bo chcialam zapytac, o co chodzi z ta druga grupa majowkowa na FB?
    Ja nie mam czasu nawet BBF ogarniac :) Pracuje caly czas a po pracy tez mam mase zajec. Jak ktos cos chce to na priv jak cos.

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciekawa stronka, wiele fajnych rzeczy
    http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/porod-i-polog/szkola-rodzenia/2012/metody-lagodzenia-bolu-porodowego.aspx?page=2

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz uważa, że twój malec będzie po urodzeniu ważyć:

ok 3 kg - kup body na 52 cm;
    3,8-4 kg - kup body na 56 cm;
    ponad 4 kg - kup body na 60 cm.
    Wtedy jest szansa, że ubranka będą naprawdę dobrze dopasowane. Jednak doświadczeni rodzice przekonują, że nie trzeba być tak precyzyjnym i radzą kupić całą bieliznę dla dziecka od razu na 62 cm. Niemowlaki rosną błyskawicznie, a do tego nie tak rzadko rodzą się większe niż USG "przewiduje".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:59

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    31tc (30+0) ;) w końcu 3 z przodu i 70 dni do terminu 3/4 za mną teraz to już z górki ;)

2a766vm.jpg
    wooow superancki!!!!

Anusia dodałam linka z fajną stronką i tam jest sporo ciekawych rzeczy między innymi jak ubierać takie maleństwo

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:42

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie bylo, ale pisze bo chcialam zapytac, o co chodzi z ta druga grupa majowkowa na FB?
    Ja nie mam czasu nawet BBF ogarniac :) Pracuje caly czas a po pracy tez mam mase zajec. Jak ktos cos chce to na priv jak cos.
    tam przeniosła się część dziewczyn bo wygodniej pisać im z FB, część została tu a część ogarnia i FB i BBF. Generalnie chodziło o to, że tam nikt z poza grupy nie ma dostępu do postów ani zdjęć tak jak na BBF- jest poprostu bardziej prywatnie. Ot wszystko :-)

Bree, FeliceGatto, Monikkk, myszka2070, Idgie, helutka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    ja nadal czuję spięty brzuch, rozciągnięty w każdą sttonę jak napompowany balon. Jestem przez to rozdrażniona i ciagle bym tylko leżała i szczerze mówiąc zerkałam sie z pracy zeby poleżeć godzinkę :) mnie tez chyba przeziębienie bierze, zaraz zrobie herbatę z sokiem z malin i duza ilością cytryny. Jutro przyjaciele przylatują z roczna córeczka, nie chcialabym byc chora...

Moj maż nie bardzo interesuje sie wyprawka, daje mi wolna rękę. Oczyeiscie chetnie ogłada co kupiłam, kilka rzeczy razem wybrałyśmy ale ogólnie uważa ze sama swietnie sobie z tym poradze. Prosiłam go żeby poszukał wózka używanego bo to wcale nie tak łatwo kupic dobrze utrzymany w dobrej cenie. Planujemy wydać ok 2000 tyś ma wózek z drugiej ręki wiec trzeba dobrze poszukac bo to jednak nie są grosze.

Najbardziej mi się podoba jak przynosi nowinki typu " gruszki już się nie używa, wielu lekarzy zabrania, teraz tylko " katarek " lub ... " . To miłe, że w pracy rozmawia o takich sprawach:)
    Czy Wy rozmawiacie z partnerami, mężami jak to bedzie jak Dziecko przyjdzie na swiat?
    My w ogole, nie wiem czy to wszystko samo wyjdzie w praniu , czy lepiej przegadać teraz pare spraw?
    Doświadczone mamy, macie jakieś rady?
    My też nie rozmawiamy,mam wrażenie że mój mąż nie zdaje sobie sprawy,że już mało czasu zostało.Czasami mam ochotę trafić do szpitala odpocząć i zostawić go z tym wszystkim samego-może taki kubeł zimnej wody górze by mu zrobił

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:42

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, dotychczas byla jedna grupa na FB a teraz dostalam zaproszenie do drugiej, tak ze w sumie sa 3 grupy?

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusia wszystko zależy od pogody i chyba tak na prawdę same będziemy musiały wyczuć czy maleństwu nie jest za ciepło czy za zimno. Ja do szpitala szykuje zestawy typu bodziak długi lub krótki rękaw a na to pajacyk lub bodziak długi rękaw i półśpiochy lub śpiochy. Kaftaników nie cierpię, mam może ze 3 używane od szwagierki. I w domu też tak planuję ubierać, chyba że będzie bardzo gorąco to się będzie kombinować :)

migussia mój znowu najchętniej by kupił wszystko teraz już :D Ostatnio mu tłumaczyłam, że nie miałabym takiej frajdy z rozpakowywania jakby mi wszystkie internetowe zamówienia przyszły w jeden dzień ;)

xpatii duży ten Twój brzusio, fajniutki :)
    Ja przed chwilą też zrobiłam kilka zdjęć muszę zgrać na komputer i też się pochwalę, a co :)

Bree fajnie, że jesteś, co tam u Ciebie? Jak się czujesz? :)
    Na FB dziewczyny założyły grupę zamkniętą w celu większej prywatności i tak jakoś wyszło, że większość przeniosła się tam a tutaj została nas garstka.

Bree, xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też większość mam na 62 ale też kupiłam pare na 56 bo myślę że mój synio kolo 3 kg będzie ważył. Choć mąż twierdzi, że po tatusiu 4 kg napewno będzie miał hue hue hue. Ja dość szczupła więc nie uśmiecha mi się 4kg arbuza przez dziurkę od klucza przecisnąć

pasia27 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem, ze nasz tatus interesuje sie, ale i tak daje wolna reke. Jak on to mowi "wiesz najlepiej co potrzebne". Wydaje mi sie, ze faceci to angazuja sie tak na serio jak juz maluszek jest na swiecie. U nas jest jeszcze ten minus, ze moj partner pracuje do 15 maja za granica.

Negra lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    No wlasnie, dotychczas byla jedna grupa na FB a teraz dostalam zaproszenie do drugiej, tak ze w sumie sa 3 grupy?
    uuuu to nie wiem, ja wiem o jednej tylko. Może ktoś inny założył...

Bree lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też uważa, że ja lepiej to ogarnę a on chętnie ogląda co kupiłam i cieszy się równie jak ja. Wiem, że przy zakupie wózka czy łóżeczka napewno będzie miał swój udział. Większość rzeczy i tak mu pokazuję zanim kupię, czasem nawet coś podpowie na co ja uwagi nie zwracam ;-)

Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ