Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
Daria jak masz zapalenie kup sobie eludrin do płukania stosuje sie go po operacjach , odkrywaniu dziąseł itd. Jest to płyn antybakteryjny i przeciwzapalny
Ja narazie do końca marca mam wizyty co 3 tygodnie ustalone chodzę prywatnie . Nic lekarz nie mówił ze bedziemy zwiększać ilośc wizyt no ale zobaczymy .
Pozniej od 35 tygodnia jeszcze co tydzien na ktg mam sie zgłaszać z powodu cukrzycy .
Ja sie tylko martwię bo dopiero 22 marca czyli 31i4 mam te ostatnie duże usg wkurza mnie ze on to tak robi na ostatnia chwile bo niby chce to robic na jak największej dzidzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:31
-
Hej
Ja będę miała teraz wizytę 16 marca czyli w 32 tygodniu ciąży, też jestem ciekawa czy skróci te 4 tygodnie pomiędzy wizytami..
Jakie wietrzysko jest straszne dzisiaj u mnie, aż strach patrzeć na te uginające się drzewa. -
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Hej
Ja będę miała teraz wizytę 16 marca czyli w 32 tygodniu ciąży, też jestem ciekawa czy skróci te 4 tygodnie pomiędzy wizytami..
Jakie wietrzysko jest straszne dzisiaj u mnie, aż strach patrzeć na te uginające się drzewa.
a ja czekam dziś na zdj kurteczka , która kupiłaś bo w razie czego tez wybiorę się do TescoCarolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Carolq, u mnie też gin robi te wszystkie badania w terminie ostatecznym, miałam już tak te dwa ważne usg. Tylko u mnie od razu też mówił że dzidzia jest mała i to żeby było lepiej wszystko widać. Pierwsze jak chciał zrobić w 12tyg, to było za wcześnie i musiałam iść w 14, następne miałam w 21 - myślę że lekarz wie co mówi i nie ma co się przejmować
Co do tych wizyt, jak dostałam różne poradniki od położnej to w takim happybaby poradnik przyszłej mamy jest taka tabelka z informacjami na temat zalecanych wizyt kontrolnych u ginekologa i jest podane:
Do 32tyg. - co 4 tyg.
od 32-36tyg. - co 2 tyg.
i po 36tyg. - co tydzień
to chyba dotyczy NFZ, bo poniżej jest też tabelka badań USG w drugiej połowie ciąży (miedzy 18 a 22, i 28 a 32)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:54
tola2014 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:a ja czekam dziś na zdj kurteczka , która kupiłaś bo w razie czego tez wybiorę się do Tesco
Proszę bardzo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dcfe929d6b.jpgPatrycja24, Carolq, pasia27, migussia, paris lubią tę wiadomość
-
Patrycja24 wrote:Kurde, zaczynam sie stresowac przed ta wizyta. W nocy jak wstalam kilka razy do kibelka to za kazdym razem bolal mnie dol brzucha
nie jakos mocno, ale nie wiem czy podciagnac to pod te skurcze przepowiadajace? Jak myslicie?
Ciężko powiedzieć.. Ja np często jak wstaje to dół brzucha robi się twardy, ale bólu z tego powodu raczej nie czuje, też myślałam że to skurcze ale Pani doktor tłumaczyła mi, że to maleństwo przy gwałtownej zmianie pozycji też zmienia swoją ale po chwili wszystko wraca do normy -
Czesc jq chybq wlasnie ze strachy synek jest strasznie nisko i ciagle do kibelka hedna nic przespalam tylko cala przez cala ciaze a teraz to juz non stop nie chce wspolzyc z mezulkiem aaz mi go troche szkoda no ale jak sie ma tysiac mysli to o seksie i.przyjemnosci nie ma mowy. Nir dosc ze tsm cisnie to od zewnatrz narazie niech ta nic nie rusza.
A co do wizyt jutro ide do labo ... Glukozo ty zgrozo... Ehh pewnie zostalam ostatnia ale ja to wiem z czym sie to je tak ze przezyje.a w piatek wizyta.
Ilosc wizyt chyba zalezy tez od tego jak szyjka sie skraca i ogolnie jak sie czujemy no i pewnie od lekarza ja do konca mialam co 4 tygodnie a teraz zobaczymy bo szyjka mu sie od poczatku cos nie podoba i ja mam dziwne przeczucia ze to bedzie przed terminem.
Kurteczka sliczna ale ja juz nie kupuje nic chociaz nie butelki musze kupic ale poczekam na przyplyw gotowki bo narazie zostalam z 200 zl w kieszeni. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny o kurcze,ale sie dzieje,u nas za to spokojnie,synek sie wierci,kopie...co domwizyt,ja mialam w 1 trymestrze com2 tygodniebw 2 mialam co 4 tygodnie,a teraz zobaczymy,dzisiaj wizytuje o 16.30 wiec trzymajcie kciuki
co do usg ostatniego ja nie wiem czy bede robic,ale to bardziej chodzi o stres jaki mialam przez drugie usg i przyznam szczerze,że panika mnie ogarnia na mysl o kolejnym -
nick nieaktualnyFajna kurteczka
Ja tak samo juz nic nie mam zamiaru kupowaćkurteczek mam chyba z 4 ;P wczoraj dostałam 2 kartony ciuszków po bliźniaczkach ;P mam full jak wszystko popiore , to sie pochwale ;P jestem tylko ciekawa kiedy ja to Niuni ubiorę ;p
Na poczatku nastawiałam sie na synkatakze wtedy była by bieda bo u nas same baby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 09:32
-
nick nieaktualny