WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mi tez sie 30 zaczyna;)

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Daria jak masz zapalenie kup sobie eludrin do płukania stosuje sie go po operacjach , odkrywaniu dziąseł itd. Jest to płyn antybakteryjny i przeciwzapalny
    Ja narazie do końca marca mam wizyty co 3 tygodnie ustalone chodzę prywatnie . Nic lekarz nie mówił ze bedziemy zwiększać ilośc wizyt no ale zobaczymy .
    Pozniej od 35 tygodnia jeszcze co tydzien na ktg mam sie zgłaszać z powodu cukrzycy .
    Ja sie tylko martwię bo dopiero 22 marca czyli 31i4 mam te ostatnie duże usg wkurza mnie ze on to tak robi na ostatnia chwile bo niby chce to robic na jak największej dzidzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:31

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja będę miała teraz wizytę 16 marca czyli w 32 tygodniu ciąży, też jestem ciekawa czy skróci te 4 tygodnie pomiędzy wizytami..

Jakie wietrzysko jest straszne dzisiaj u mnie, aż strach patrzeć na te uginające się drzewa.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Ja będę miała teraz wizytę 16 marca czyli w 32 tygodniu ciąży, też jestem ciekawa czy skróci te 4 tygodnie pomiędzy wizytami..

Jakie wietrzysko jest straszne dzisiaj u mnie, aż strach patrzeć na te uginające się drzewa.

a ja czekam dziś na zdj kurteczka , która kupiłaś bo w razie czego tez wybiorę się do Tesco :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Pati!!!! Termin mamy 5 dni różnicy a ona już. ..:/ kciuki,kciuki,kciuki!!!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, u mnie też gin robi te wszystkie badania w terminie ostatecznym, miałam już tak te dwa ważne usg. Tylko u mnie od razu też mówił że dzidzia jest mała i to żeby było lepiej wszystko widać. Pierwsze jak chciał zrobić w 12tyg, to było za wcześnie i musiałam iść w 14, następne miałam w 21 - myślę że lekarz wie co mówi i nie ma co się przejmować :)

Co do tych wizyt, jak dostałam różne poradniki od położnej to w takim happybaby poradnik przyszłej mamy jest taka tabelka z informacjami na temat zalecanych wizyt kontrolnych u ginekologa i jest podane:
    Do 32tyg. - co 4 tyg.
    od 32-36tyg. - co 2 tyg.
    i po 36tyg. - co tydzień

to chyba dotyczy NFZ, bo poniżej jest też tabelka badań USG w drugiej połowie ciąży (miedzy 18 a 22, i 28 a 32)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:54

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tyg,następna 10 marca, ale gin mówiła ze pod koniec będziemy widzieć się częściej, myślę że co 2-3 tyg i mam nadzieję, że to częściej będzie juz od marca.
    Pati Słońce jak u Ciebie? Myślami jestem z Tobą i córcia,dacie radę !

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zaczynam sie stresowac przed ta wizyta. W nocy jak wstalam kilka razy do kibelka to za kazdym razem bolal mnie dol brzucha :-/ nie jakos mocno, ale nie wiem czy podciagnac to pod te skurcze przepowiadajace? Jak myslicie?

Patrycja24
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a ja czekam dziś na zdj kurteczka , która kupiłaś bo w razie czego tez wybiorę się do Tesco :)

Proszę bardzo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dcfe929d6b.jpg

Patrycja24, Carolq, pasia27, migussia, paris lubią tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Kurde, zaczynam sie stresowac przed ta wizyta. W nocy jak wstalam kilka razy do kibelka to za kazdym razem bolal mnie dol brzucha :-/ nie jakos mocno, ale nie wiem czy podciagnac to pod te skurcze przepowiadajace? Jak myslicie?

Ciężko powiedzieć.. Ja np często jak wstaje to dół brzucha robi się twardy, ale bólu z tego powodu raczej nie czuje, też myślałam że to skurcze ale Pani doktor tłumaczyła mi, że to maleństwo przy gwałtownej zmianie pozycji też zmienia swoją ale po chwili wszystko wraca do normy

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazlam zobaczyć co u Patii ?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jq chybq wlasnie ze strachy synek jest strasznie nisko i ciagle do kibelka hedna nic przespalam tylko cala przez cala ciaze a teraz to juz non stop nie chce wspolzyc z mezulkiem aaz mi go troche szkoda no ale jak sie ma tysiac mysli to o seksie i.przyjemnosci nie ma mowy. Nir dosc ze tsm cisnie to od zewnatrz narazie niech ta nic nie rusza.

A co do wizyt jutro ide do labo ... Glukozo ty zgrozo... Ehh pewnie zostalam ostatnia ale ja to wiem z czym sie to je tak ze przezyje.a w piatek wizyta.
    Ilosc wizyt chyba zalezy tez od tego jak szyjka sie skraca i ogolnie jak sie czujemy no i pewnie od lekarza ja do konca mialam co 4 tygodnie a teraz zobaczymy bo szyjka mu sie od poczatku cos nie podoba i ja mam dziwne przeczucia ze to bedzie przed terminem.

Kurteczka sliczna ale ja juz nie kupuje nic chociaz nie butelki musze kupic ale poczekam na przyplyw gotowki bo narazie zostalam z 200 zl w kieszeni.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Proszę bardzo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dcfe929d6b.jpg

super ta kurtka. znając moje szczęście pewnie już jej nie będzie. w jakim rozm kupiłaś?

• candles88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny o kurcze,ale sie dzieje,u nas za to spokojnie,synek sie wierci,kopie...co domwizyt,ja mialam w 1 trymestrze com2 tygodniebw 2 mialam co 4 tygodnie,a teraz zobaczymy,dzisiaj wizytuje o 16.30 wiec trzymajcie kciuki

co do usg ostatniego ja nie wiem czy bede robic,ale to bardziej chodzi o stres jaki mialam przez drugie usg i przyznam szczerze,że panika mnie ogarnia na mysl o kolejnym :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna kurteczka
    Ja tak samo juz nic nie mam zamiaru kupować :) kurteczek mam chyba z 4 ;P wczoraj dostałam 2 kartony ciuszków po bliźniaczkach ;P mam full jak wszystko popiore , to sie pochwale ;P jestem tylko ciekawa kiedy ja to Niuni ubiorę ;p
    Na poczatku nastawiałam sie na synka ;) takze wtedy była by bieda bo u nas same baby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 09:32

• migussia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:52

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my zamierzam zamawiać mebelki i łóżeczko na poczatku marca bo tez sie czeka do 5 tygodni :/ takze pewnie dopiero na kwiecień beda :(
    Livka urodzi sie tego samego co Marcel :)

migussia lubi tę wiadomość

‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ