Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wczoraj tak jakos Mało przeglądałam forum ale czy Domi sie odzywała bo jakos mi to umknęło ?
    Justys ja tez sie zastanawiałam ale wkoncu zdecydowałam sie na Mała komodę z przewijakiem . Uważam ze to fajne i przydatne zawsze mozesz sobie przestawić w wybrane miejsce np. Do łazienki jak myjesz dziecko i nie musisz z nim latać albo nosić wanienki :) takze uważam ze to fajne rozwiazanie :)
    Negra niedługo bedziesz miała swoja córeczkę :) bedzie dobrze trzymajcie sie :)
    Jak tam dziewczyny hospitalizowane sie trzymają ?
    Miłego dnia , ktos dzis wizytuje bo wczoraj Nas pare poległo :(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, ale ja jadę rodzić :D

Carolq, bimba, hiacynta99., Patrycja24, xpatiiix3, Marietta, JustyśM lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze Baronowa w takim razie czekamy na streszczenie porodu (pozytywne ) i dane aby wpisać Maluszka na pierwsza stronę :P

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    aaaguchaaa mi odpadł kawałek czopa/u jakieś 2 tygodnie temu i nadal jestem w dwupaku więc myślę, że jeśli nie masz żadnych innych oznak zbliżającego się porodu to możesz być spokojna :)

Ja jeszcze chwilę leniuchuję i zbieram się na wizytę do mojej ginekolog Z jednej strony nie mogę się doczekać żeby usłyszeć co tam u maleństwa słychać a z drugiej boję się cholernie że coś nie będzie się jej podobać i skieruje mnie na leżenie w szpitalu, a tam to ja bym najchętniej dopiero pojechała jak odejdą mi wody i skurcze będą regularne :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

Carolq, hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u Nas słoneczny ale zimny dzień się zapowiada.
    Wczoraj do północy układałam rzeczy młodej w pokoju, i jestem zadowolona że skończyłam ;) dzisiaj SR i zwiedzanie porodówki :)
    Negra - fajna już ta Twoja niuńka, teraz ona już zdecyduje kiedy działacie ;)

Justyś - fajna ta półka, na pewno się sprawdzi.

Baronowa - Ty już gotowa widzę ;)

Mam do Was dwa pytania:
    1)Mam do sprzedania biustonosz z Canpolu w roz 90C, mama mi kupiła w promocji za nieduże pieniążki ale niestety zwiększyła mi się miska. Biały.
    Może ktoś zainteresowany ?

2) Gdzie kupowałyście swoje biustonosze do karmienia ? Bo ja albo mam jakieś cycki dziwne, nic mi nie pasuje, a Allegro musiałam odesłać bo tak jakoś dziwnie uszyte były że miałam wrażenie że mi bokiem uciekną,

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa ja kupowałam w sklepie z bielizną, przymierzyłam kilka i jakoś udało mi się dopasować :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa mówisz że pierdzielić czekanie ehheh dziś i koniec :)

Klaudia trzymam kciuki na wizytę, teraz jesteśmy już na takim etapie (zwłaszcza w 38c) że możemy spokojnie rodzić, ja przyjmuje takie założenie, bardzo się cieszę że udało mi się tak daleko dojść bo bałam się że może coś się nie udać a teraz to tylko czekam. U Ciebie zostało już malutko raptem 2 tygodnie, będzie dobrze :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile godzin przed badani gbs nie należy myć okolic intymnych. czy po prostu normalnie mylyscie i od razu na wymaz

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny ile godzin przed badani gbs nie należy myć okolic intymnych. czy po prostu normalnie mylyscie i od razu na wymaz

ja normalnie się myłam i depilowałam przed wizytą u gina, kiedy mi pobierała wymaz, i nic nie mówiła na temat mycia.

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Ty idź rodzic :P a ja na wizytę :P :P hahaha

Iwa81, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzic nie mogę!!! Musze wynegocjować ze swoim poród rodzinny :-) jest na wyjeździe :P a wiec trzeba czekać :-)

Raz przeżył świński poród!!! Teraz tez da rade.. Co chłopy takie delikatne ;) ??

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze będę rodzić sama, bo mój niestety nie da rady

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Baronowa przykro mi ze będziesz sama, choć powiem Ci że ja tak czytam Twoje wpisy to sądzę że jesteś bardzo silną kobietą i na pewno sobie poradzisz, stawiam że poród będziesz miała expresowy i tego Ci życzę :)

Ja chciałabym żeby mój mężuś był, ale nie wiem czy akurat nie będzie gdzieś na budowie w pracy i nie zdąży dojechac, teraz oczywiście pracuje blisko to Kacperek nie chce wychodzić :)

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja rodzic nie mogę!!! Musze wynegocjować ze swoim poród rodzinny :-) jest na wyjeździe :P a wiec trzeba czekać :-)

Raz przeżył świński poród!!! Teraz tez da rade.. Co chłopy takie delikatne ;) ??
    To u nas odwrotnie. Nasz tatus od poczatku przyjal, ze bedzie uczestniczyc w porodzie i innej opcji nie bral pod uwage :-) na szczescie zgadzamy sie w tym temacie.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez bardzo chce, ale coś mam przeczucie że może paść w trakcie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny trzymajcie się mocno jeszcze chwileczkę.
    Pasia to może Ty dołączysz do mnie :P
    tyle razy śnił mi się poród 29 że jak urodzę 29 kwietnia to na prawdę będę się śmiała :P
    Mnie gdzies ten piątek 13pasuje czyli tydzień przed terminem hehe ale jak będzie to nikt nic nie wie..
    Jutro wizyta to zobaczymy co.w.trawie piszczy hehe

No i poza tym od 3dni nad ranem boli mnie brzuch okresowo..i to bardzo :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja to się modlę żeby spędzić w szpitalu (nigdy w żadnym nie byłam) jak najmniej czasu, bo ja nie lubię tylu rzeczy jeść że zostanie mi tylko chleb z masłem :-/
    Ja jem wszystko ale i tak w szpitalu jadlam chleb z masłem hehe sniadania i kolacje to jakiez żarty i mój mi donosil buly zrobione i drożdżówki lub maslane bułeczki ale na obiad nie mogłam narzekac..ciekawe jak teraz.w innym.szpitalu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:48

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam termin właśnie na 13 maja ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja jem wszystko ale i tak w szpitalu jadlam chleb z masłem hehe sniadania i kolacje to jakiez żarty i mój mi donosil buly zrobione i drożdżówki lub maslane bułeczki ale na obiad nie mogłam narzekac..ciekawe jak teraz.w innym.szpitalu..

Ja zawsze się bałam jakichkolwiek operacji, żeby potem nie chcieli mnie karmić kleikami albo kaszkami, bo to choćby mnie zażynali tj ser żółty nie przejdzie mi przez gardło ;)

pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek mam mieć usg i palcowe i raczej do domu..jak mnie będzie trzymał to sie chyba wypisze. Nic sie nie dzieje, dają mi sam aspargin. Pytam czy kroplowe mi da bo po co mi ten wenflon. Nie nie, ma być... czuje sie bezradna a nie lubie tego uczucia. Jest okropne!

Ordynator jak zwykle info wyciągane na siłę.
    Jeszcze maluch przy ktg tak szaleje, że zapis w ogóle "nie idzie"..
    A zgage mam taką ze chyba oszaleje...

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ