Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to będzie nas troche na końcówkę maja :-)

aaaguchaaa, Lilik lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil - świetnie. Będziemy oczekiwać razem :) :*. Ale fajnie :)

Josephinka - niestety tak, ale nie utożsamiam tego z wodami, tylko ze zwiększoną wydzieliną z pochwy. Z drugiej strony - Ty masz ciążę starszą o dwa tygodnie, więc może coś się dziać. W sumie, wody płodowe możesz poznać po zapachu. Albo - co bardziej pewne - papierkiem lakmusowym. Jak zabarwi się na niebiesko to będziesz miała pewność, że to wody płodowe.

Evil89, josephinka84, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O to będzie nas troche na końcówkę maja :-)
    rto dobrze.grunt to porzadne wsparcie!! :D

Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkladke zmieniam okolo 5-6 razy dziennie i tez jest mokra ale to chyba taki sluz mam..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zerknijcie sobie na swój wynik HBS.
    Moja druga gin mnie uświadomiła (bo nfzetowy olał), ze ten wynik jest ważny 6 miesięcy. u mnie w szpitalu robią problem jak nie ma tego wyniku aktualnego.
    Na szybko jeszcze dzisiaj robiłam

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Laski, zerknijcie sobie na swój wynik HBS.
    Moja druga gin mnie uświadomiła (bo nfzetowy olał), ze ten wynik jest ważny 6 miesięcy. u mnie w szpitalu robią problem jak nie ma tego wyniku aktualnego.
    Na szybko jeszcze dzisiaj robiłam

U mnie jest to samo dlatego teraz powtarzałam hbs, hcv, hiv i kiłe

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    U mnie jest to samo dlatego teraz powtarzałam hbs, hcv, hiv i kiłe
    hiv i kiły nie kazała, ale właśnie hbs tak

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez teraz robiłam HBs

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja mam termin z om na 13 a usg na 17 maja ale cos czuje ze przenosze

Malva czekasz na mnie ;) nie wychylaj się przypadkiem :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie wszystko pozamykane jak narazie i maly wazy 2200 tak ze nie zapowiada sie gigant ;)

Lilik, pasia27, Iwa81, i.am.chappie, Negra, Patrycja24, Carolq, SShape, Marietta lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źabuszka super wieści, maluszek jeszcze urośnie a najważniejsze, że jest wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja tak czekałam na maluszka całą ciążę a dziś jak tak w sumie nie czuje tego. obojętne mi wszystko i nie ogarniam tego ze na 3 tyg dzidzius będzie. nie potrafię się już cieszyć. czyżby jaka depresja przedporodowa mnie dopadła? ??://

• Liley Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej ja po wizycie wszystko pozamykane jak narazie i maly wazy 2200 tak ze nie zapowiada sie gigant ;)
    Nasze chłopaki idą równo. Ja tez mam 34+4 i mlody 2200 :) ciekawa jestem jakie kluski urodzimy

Lilik lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka i Liley - to tak jak u mnie. Byłam we wtorek u lekarza, to było wtedy 34+6 i moja Dziewczynka też 2200 :). Plus taki, że może łatwiej się nam urodzi.

Tola...stres i lęk przed nowym, nieznanym. Też chyba przez to przechodzę, więc rozumiem .

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze ja tak czekałam na maluszka całą ciążę a dziś jak tak w sumie nie czuje tego. obojętne mi wszystko i nie ogarniam tego ze na 3 tyg dzidzius będzie. nie potrafię się już cieszyć. czyżby jaka depresja przedporodowa mnie dopadła? ??://
    Hormony. Spokojnie.
    Poczytaj o baby blusie.

Zreszta kazda z was powinna. To sa tak beznadziejne odczucia. Lepiej miec świadomość co hormony mogą z nami robić. Ja mialam jazdy dwa tygodnie. Placz ze jezu co zrobiliśmy, juz do konca zycia uzależnieni, za 15 minut placz, ze jak ja tak moglam pomyśleć przeciez to jest moje najcudowniejsze dziecko, za chwile wściekłość na męża.
    Warto miec świadomość i męża tez uświadomić, ze nam nie odwala ;)

Lilik, Carolq lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo sie zatrulam, albo jednak się cos zaczyna dziać, bo latam do kibelka co chwilę

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa sprzątanie pomogło :P trzymamy kciuki aby to było to
    Ja mam bardzo wodnista wydzielinę i cały czas mokro :P to chyba norma

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Albo sie zatrulam, albo jednak się cos zaczyna dziać, bo latam do kibelka co chwilę
    Ooooooooo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cos co obiecałam - recenzja Aniball ;)
    Wiec tak strach oczywiście przed pierwszym użyciem , zapoznaniem sie z produktem :)
    Obczajalam z mężem w razie potrzeby awari albo tak wielkiego stresu ze przestała bym myślec , po przeczytaniu instrukcji , sterylizacji , trzeba było napompować balonik do jakis 30 cm , i co sobie uświadomiłam ze nie jest to wcale tak super duzo jak sobie wyobrażałam , wiec poczułam pewne uspokojenie ze moze jednak gdzies tam ta moja Córka zdoła przejść :)
    No i wzielam sie za ćwiczenia , po pierwsze polecam kupić żel ktory maja na stronie na bazie wody itd. Bez niego nie wiem czy bym dała rade i nie chodzi tu o wypychanie lecz o wepchnięcie nienapompowanego balonika na prawdę miałam z tym problem . W życiu bym o tym nie pomyślała ze akurat to moze sprawiać problemy , nie to ze nie byłam rozluźniona czy cos ... Wiec tak wkładamy nienapompowanego balonu albo z dwa razy napompowany , jak jest dobrze umiejscowiony a to jest proste w odczuciu bo skala sie z takich dwóch zgiąć jakby i jak dobrze leży to leży :P zaczynamy pompować za pierwszym razem radzą od 1-5 razy . I zaczyna sie ćwiczenia 1-2 minuty rozluźnianie i spinane mięśni po 10 sekund . Po dwóch minutach trzeba wyprzeć balonik , nie wyciągnąć , tylko wyprzeć siła ciśnienia w miednicy . To tez wydało mi sie dość ciężkim zadaniem nie samo wypchnięcie lecz zmuszenie balonika by poszedł na zewnątrz ale jakos poszło :) zalecają ćwiczyć dziennie od 15-30 minut mi 5 razy zajęło jakieś wsumnie około 20 minut i czułam ze jest to wystarczający dla mnie czas :)
    Teraz wyniki które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły od 19 a ostatni 21 cm :) satysfakcjonujący wynik to 28-30 cm i do tego dążymy :) ogólnie jestem bardzo zadowolona , pokażą mi przynajmniej pewne rzeczy takie o których nie miałam pojęcia jak ciśnienie w macicy duzo daje jak sie je umie je wykorzystać :) ogólnie ćwiczenia nie sprawiają bólu ani dyskomfortu , samo wypychanie balonika trwa chwilkę i napięcie tych mięśni oraz przejście najszerszej części przez najwęższe miejsce tez sekunda . Oceniam bardzo pozytywnie , zobaczymy na ile to pomoże przy porodzie i uniknięciu nacięcia . O ile sprawdzenie tego pierwszego bedzie ciężkie do stwierdzenia o tyle z nacięcie bedzie sprawa prostsza :)
    Mam nadzieje ze i w jednym i drugim przypadku zyskanie większej świadomości ciała i ćwiczenia spełnia swoje zadanie tak jak tego oczekuje :)

Lilik lubi tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq! Dziękuję, że pamiętałaś o recenzji :).
    Jesteś kolejną osobą, która twierdzi, że to pomaga nauczyć się świadomości ciała. Podobno znaczna większość kobiet, dzięki ćwiczeniom z Aniball unika nacięcia i sprawniej prze.
    No nic. Zaczynam się intensywnie zastanawiać nad zakupem :).

Carolq lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ