Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilik jak cos to sie spiesz bo powinno sie zacząć od 36 tyg skończonego wiec aby na spokojnie dojść do tych 30 cm . Moge Ci popisać wyniki moje z tego tygodnia jak cos
mam nadzieje ze mi dość szybko pójdzie i dojdę przynajmniej do 25 cm bo nastawiam sie na poród w piątek za tydzien
wiadomo ze czym wiecej pewnie bedzie gorzej dlatego chce ćwiczyć dwa razy na dzien aby jak najszybciej dojść do formy
Justyś tez to mam ciagle uczucie parcia na pęcherz i sikanie , dzieciaczki naciskają i macica tez w tym czasie juz sie rozluźnia powoli wiec ma sie wrażenie jakby nie mogło sie tez wytrzymać tego nacisku . Gdzies takie info znalazłam , takze chyba za duzo sie na to nie poradziLilik lubi tę wiadomość
-
Witam, u mnie kijowo brzuch boli
juz druga noc!!! Wczoraj juz kolo 20 skurczy na dzien miałam i te mdłości mega!!.
Położna mnie zdołowała trochę, ze twarz mi sie zmieniła i ze brzuch ewidentnie opadł.
Ja jeszcze rodzic nie chce!! W Maju chce!!
Nie wiem czy się na ktg nie zgłoszę bo ten brzuch mnie bolinigdy w tym szpitalu nie byłam ....
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny-dzisiejszą noc o dziwo przespalam nie byłam w kibelku ani razu dopiero po 6 i od tej pory nie śpię ale to standard.
Do terminu porodu zostało 18 dni....już się boję, dobrze że mąż od 2 maja ma urlop to będzie mnie pilnowal:)
Obwód brzuszka 118 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 07:11
pasia27, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hejka
Witamy się w 39tc (38+0)
Ten czas tak szybko leci że szok
Dziewczyny czytam ciągle o tych waszych KTG a ja nie miałam jeszcze żadnego KTG i nie wiem czy to dobrze, we wtorek mam gina to muszę go zapytać czy ja nie powinnam też mieć jakiegoś KTG. Pamiętam że z córką miałam jedno KTG wysoko w ciąży ale dokładnie kiedy to nie pamiętam
U nas objawów porodu zero także czekamy
Miłego słonecznego dzionka życzęLilik, Carolq lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dzień dobry!
Carolq, dzięki! Tak! Jeśli możesz popisać swoje OSIĄGNIĘCIA- zrób to, bo ja ciągle się waham.
Hiacynta, jak najszybciej na ktg. Zwłaszcza, że masz już doświadczenie ze skurczami i wiesz, co mówisz. Jak Ci źle i się męczysz - sprawdź to. Poza tym, w kolejnych ciążach poród może być sporo szybciej przed oczekiwanym terminem.
A jak Baronowa?Carolq lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, my też się witamy w 38+0,kurcze tak chciałam urodzić wcześniej, a teraz się modlę, żeby nie w najbliższych dniach, bo nie mam siły wstać z łóżka, a co dopiero rodzić. .. Dalej fatalnie się czuję. Ale póki co objawów brak oprócz częstego klucia w szyjce.
Nie wiecie ile mogę wziąć paracetamolu dziennie? -
nick nieaktualnymonilia84 wrote:Hejka
Witamy się w 39tc (38+0)
Ten czas tak szybko leci że szok
Dziewczyny czytam ciągle o tych waszych KTG a ja nie miałam jeszcze żadnego KTG i nie wiem czy to dobrze, we wtorek mam gina to muszę go zapytać czy ja nie powinnam też mieć jakiegoś KTG. Pamiętam że z córką miałam jedno KTG wysoko w ciąży ale dokładnie kiedy to nie pamiętam
U nas objawów porodu zero także czekamy
Miłego słonecznego dzionka życzę
ja też nie myślam żadnego ktg i gin mówiła ze nie będziemy robić bo dziecko źle się ułoży coś nie tak się zarejestruje i będzie panika. w 39 tc mam cc i raczej do tego terminu juz mi ktg nue zrobią. jakiś skurczy bólów nie mam. jedynie to po 3 h aktywności nawala mi kręgosłup a tak to ok -
Czyli widocznie to KTG jest niewymagane ale szczerze to wolałabym mieć jakieś jedne żeby sprawdzić czy czasem nie mam skurczy a ich nie czuje
To mój 3 poród ale doświadczenia nie mam, bo w pierwszej ciąży odeszły mi wody, druga to był poród zupełnie innya teraz się obawiam żeby nie przeoczyć skurczy bo nie liczyłam w żadnej ciąży skurczy i obawiam się że nie poczuje tego momentu, nio zobaczymy
Maimama nie mam pojęcia ile można brać paracetamolu a co Ci dolega ???
Tola to u Was juz też coraz bliżej, CC zaplanowane to jest o tyle lepiej że wiesz kiedy urodzisz a przy SN to taka wielka niewiadoma, nio chyba że masz termin bliski terminowi porodu to może być różnie
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dzięki dziewczyny, zlapalo mnie mega przeziębienie, gorączki nie mam, ale bole kości. Myślę że max 2 tabl dziennie mi nie zaszkodzą? Zawsze staram się brać jak najmniej lekarstw, całe 8 m-cy w miarę przechodziłam, to teraz jakieś dziadostwo musiało mnie dopaść, ehh
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny