Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam bóle miesiączkowe, co najlepsze nospa mi nie pomaga :/ ... Jestem
    Wykończona na prawdę tyle godzin w nocy sie męczyłam i teraz to samo :( a szyjka
    Zamknięta ale sie skraca no kurde niech sie pospieszy :( nie mam na nic siły wiec przykładam sie z łóżka na kanapę itd.
    Doktorek mówił ze tak powinno byc mam taka nadzieje ze przynajmniej chodz troche mnie to przybliża do celu :( ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś jak dla mnie oba sa fajne ale chyba Martynka mniej spotykane . Fajnie ze juz masz tak bliziutko :)
    Nacia jejku dawaj znac co i jak ... Czekamy na info

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Wizyta u mojego gin skonczyla sie tym ze jade do szpitala.. bole w pachwinach ktore mam od soboty niestety tak sie nasilily ze nie moge chodzic ani siedziec :/
    No i wynik gbs dodatni :(

Ciekawa jestem co powiedza mi w szpitalu.. jade.
    trzymamy kciuki

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja mam wizyte następną 12.05 (a termin na 17.05) i po badaniu szyjki moja prowadząca skomentowała "do czerwca na spokojnie" także czekam na 41 tydzien bo wczesniej pewnie nie ma szans :p Szyjka długa, zamknięta i skręcona, w ogole jakis mutant
    Hahaha
    No takie tez są potrzebne ;-) ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Znów mam bóle miesiączkowe, co najlepsze nospa mi nie pomaga :/ ... Jestem
    Wykończona na prawdę tyle godzin w nocy sie męczyłam i teraz to samo :( a szyjka
    Zamknięta ale sie skraca no kurde niech sie pospieszy :( nie mam na nic siły wiec przykładam sie z łóżka na kanapę itd.
    Doktorek mówił ze tak powinno byc mam taka nadzieje ze przynajmniej chodz troche mnie to przybliża do celu :( ....
    Nie bierz juz nospy ;-)
    Pilke masz? Poskacz troche kilka.razy dziennie w rozkroku na niej albo na łóżku ..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Martynka :-)
    Sugerowalam sie znaczeniem imion i to mi pasuje :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze jak boli to trzeba wsiąść :/ hymmm myślisz ze to chamuje troszkę ? Mam piłkę wiec moge skakać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 17:37

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Dziś (38t5d) o 11.10 przez CC urodził się Dominik z wagą 2450g i 51cm

Dziś, bo wczoraj o 10 miałam nadzieję że coś powoli rusza i chciałam próbować naturalnie,ale niestety mimio 10 dawek oksytocyny nic nie ruszyło i postanowiliśmy już dłużej nie czekać, po rozmowie z ordynatorem dzis przed 11 zadzialo się to tak szybko że ledwo mąż zdążył dojechać zanim z małym z sali wyjeżdżali, od razu przygotowanie, kroplowki, i cięcie

nick nieaktualny, bimba, nick nieaktualny, josephinka84, hiacynta99., monilia84, Iwa81, Patrycja24, SShape, Negra, pasia27, Lilik, Marietta, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Evil89, migussia, Madziuśka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej Dziewczyny :-)
    Dziś (38t5d) o 11.10 przez CC urodził się Dominik z wagą 2450g i 51cm

Dziś, bo wczoraj o 10 miałam nadzieję że coś powoli rusza i chciałam próbować naturalnie,ale niestety mimio 10 dawek oksytocyny nic nie ruszyło i postanowiliśmy już dłużej nie czekać, po rozmowie z ordynatorem dzis przed 11 zadzialo się to tak szybko że ledwo mąż zdążył dojechać zanim z małym z sali wyjeżdżali, od razu przygotowanie, kroplowki, i cięcie

Gratulacje. Jak się czujesz? Boli bardzo? Wstałas juz z łóżka ? Fajnie, że już masz przy sobie maluszka.

domi05 lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje ☺

domi05 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiii gratulacje ;).

A w ogóle nowe mamy, gdzie sa fotki dzieciaczków?

domi05, Iwa81 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu supcioz gratsy. Oj dziewczyny- w naturze odżywkę i szampon z kalosa (odzywka akurat sie konczy a szampon no tak ba ok 3tyg a wtedy to juz na bank nie podjade kupic) mnapaflam makijazowke rosmanowa i w (jak mówi moja siostra ) super-spermie (superpharm) farby do wlosowmno i tak prawie 160zl... Eh... No i krem dla Mlodej (zeby nie bylo żem egoistka) do buźki z hippa

domi05 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Gratulacje Kochana ściskam Was obydwoje :) trzymajcie sie cieplutko , oczywiście czekamy na fote Małego , i życzę Ci szybkiego powrotu do formy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 18:16

domi05 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, na dziś wstawię, Ale jutro z rana chce usunąć, więc proszę Was o nie cytowanie :-) cały tatuś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 04:42

Asmee, nick nieaktualny, nick nieaktualny, hiacynta99., maimama, Guem, agatia, fistaszek88, Iwa81, Kłosia, NatiB, Nacia, xpatiiix3, Patrycja24, SShape, nick nieaktualny, Negra, pasia27, Lilik, Baronowa_83, Marietta, nick nieaktualny, Evil89, migussia lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka dalej się skraca i czop odchodzi. Lekarka dziwiła się, że skoro miałam skurcze w szpitalu na KTG, to nie zbadali mi szyjki przed wypisem.. W każdym razie dostałam skierowanie na kolejne ktg w szpitalu na jutro i zobaczymy co dalej.

nick nieaktualny, maimama, pasia27, Lilik lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05, gratuluję <3 Śliczne maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 18:25

domi05 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Gratulacje. Jak się czujesz? Boli bardzo? Wstałas juz z łóżka ? Fajnie, że już masz przy sobie maluszka.
    Jeszczcze nie wstałam ale od godziny zupełnie nie mam nic przeciwbolowego, bo podpieli najpierw antybiotyk a teraz glukoze i jak to zleci dopiero dają przeciwbólowe. Jak leżę bez ruchu to w zasadzie nie boli albo słabo, jedynie jak się ruszam z boku na bok, albo poprawiam i trochę spinam to ciągnie trochę i szarpie, ale myślałam że będzie dużo gorzej. Bolało tylko po środku na obkurczanie macicy, oj bardzo bolało, trochę się zwijalam, Ale to był przerywany ból ok. Pół godziny,więc do zniesienia :-)
    Zobaczymy jak będzie do jutra
    Po jakim czasie się wstaje z łóżka? I to się liczy od rozpoczęcia czy od szycia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 18:27

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi prześliczyny! Jeszcze raz ściskam i gratuluję! ;)

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia Śliczny Maluch :) jak super ze masz juz przy sobie swojego Skarba :)
    Wiem ze teraz jest cieżko bo ani wstać ani nic ale juz za chwilkę bedziesz go miała przy sobie :) bedzie dobrze i czekamy na relacje z początków macierzyństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 18:30

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ